Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyayı Değiştiren / Değiştirmeye Devam Eden 10 Teknoloji


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyayı Değiştiren / Değiştirmeye Devam Eden 10 Teknoloji

BBKa3AA.img?h=680&w=1019&m=6&q=60&o=f&l=

1950'ler ve 60'ların fütüristleri, 2000'lerde uçan arabaların ve havadaki robotların günlük hayatımızın bir parçası olacağını tahmin ediyordu. Bunun yerine, canlı akış, akıllı telefonlar ve sosyal ağların hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

Bu tahminciler zamanlama hakkını tam olarak almamış olsalar da, teknolojiyi haklı çıkardılar. Bugün, başka bir teknolojik patlamanın eşiğinde bulunuyoruz. Bu kez, kendinden sürüşlü araçlar ve robot asistanları gibi teknolojiler geliştiriliyor. Yakında, bu ve aşağıda açıklanan diğer heyecan verici teknolojiler, dünyayı süreç içinde değiştirerek ana akımlara geçecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

1. Kişisel veya Sesli Yardımcılar / Asistanlar

google-home-orange.jpg?w=686

Dört yıl içinde, Amerikan hane halkının çoğunluğunun Amazon Echo veya Apple Homepod gibi bir sesli yardım cihazına sahip olması bekleniyor. Yapay zekanın (AI) gücü sayesinde, sesli asistanlar giderek daha fazla faydalı olacaktır.

Bugün bile Amazon, sahiplerinin teknolojiden daha fazla yararlanmasına yardımcı olmak için Echo'ya düzenli güncellemeler yayınlıyor. Şirket kısa bir süre önce, ses asistanından beklenenden daha büyük kazançlar görüldüğünü bildirdi. Bu yüzden, Amazon şu anda teknolojiyi ikiye katlıyor.

Sesli asistanlar, dünya çapındaki pazarlarda önemli bir etki yaratıyorlar ve bazı gözlemciler gelecekte teknoloji ile sesle değil, teknoloji ile iletişim kuracaklarını bekliyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2. CRISPR

Huntington ve kistik fibroz gibi ezici genetik hastalıkların iyileştirilebileceği bir dünya düşünün. CRISPR sayesinde genetik hastalık ortadan kaldırılabilir.

CRISPR Cas-9 ("Kümelenmiş Düzenli Olarak Aralıklı Kısa Palindromik Tekrarlar" ın kısaltması olan), DNA'nın mutasyona uğramış kısımlarını bulma ve çıkarma kapasitesine sahip bir gen ekleme teknolojisidir. Bu materyal elendikten sonra, CRISPR teknolojisi mutasyona uğramış bölümleri mutasyona uğramamış varyantlarla değiştirebilir.

Sonuç olarak, CRISPR kan hatlarından belirli tipte genetik hastalıkları kalıcı olarak ortadan kaldırma gücüne sahiptir. Bu teknoloji, bazı hastalarda kanseri ortadan kaldırmak için çoktan kullanıldı ve erken sonuçlar, genetik olarak neden olduğu körlüğü de iyileştirmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

3. Robot yardımcılar

Boston Dynamics gibi şirketler, fabrikalarda veya savaş alanında kullanılabilen çok çeşitli robot yardımcıları geliştirdi. Şirket aslında MIT'nin bir kolu olarak başladı ve o zamandan bu yana gerçek dünyada etkin çalışan akıllı robotların geliştirilmesine öncülük etti.

Knightscope, güvenlik uygulamaları için bir dizi robot asistanı üzerinde çalışan bir başka şirkettir. Örneğin, K5 robotu dört kameraya sahiptir ve kamera başına dakikada 300 lisans plakasını tanıyabilir. Ayrıca bilgisayar korsanları tarafından çalıştırılabilecek şüpheli ağları da algılayabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

4. Artırılmış ve karma gerçeklik

Sadece birkaç yıl önce, artırılmış veya karışık gerçekliğin çıkıp çıkmayacağı belli değildi. Apple gibi teknoloji devleri, artırılmış gerçeklik donanımına milyarlarca dolarlık yatırım yapmakta olduğu gerçeği göz önüne alındığında, teknolojinin ana akımına girmeden önce sadece bir zaman meselesi olduğu oldukça açık görünüyor.

Örneğin, Apple'ın en son telefonları artırılmış gerçeklik yetenekleri ile donatılmış ve yakın zamanda yayınlanan bir rapor, şirketin iPhone'yu iki ila üç yıl içinde değiştirecek bir AR kulaklık üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

5. Rejeneratif tıp

Bilim kurgu gibi gelse de, doktorlar zaten sipariş üzerine vücut parçaları üretiyorlar. Başlamak için, doktorlar söz konusu vücut kısmından hücre örneği alarak bir petri kabına yetiştirirler. Zamanla, vücut kısmı hastanın içine implant edilebilecek kadar güçlü büyür.

Bir şirket olan Organovo, 3D baskı gövde parçalarına sahip bir yazıcı geliştirdi. Zamanla, bu yeni teknoloji hastaları hayat kurtaran organ değiştirmeleri ile giderek daha fazla ana akım haline gelecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

6. Sürücüsüz araçlar

Tesla, General Motors ve Volvo gibi otomobil üreticileri zaten yarı otonom araçlar geliştirdiler. Hedef kendi kendine sürüş teknolojisini hızla geliştirmektir. General Motors, 2019 yılına kadar direksiyon simidi veya pedalları olmayan bir otomobili piyasaya süreceğini açıkladı.

Bu arada Uber, pilotsuz uçan araçlar için itici güç sağlıyor ve hava trafik kontrol sistemi geliştirmek için NASA ile işbirliği yaptı. Uber ayrıca 2020 yılında bir beta programı başlatmak amacıyla prototip geliştirmek için uçak üreticileriyle birlikte çalışmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

7. Yeniden kullanılabilir roketler

Uzay keşfinin en pahalı yönlerinden biri, binlerce pound ekipmanı uzaya taşıyabilen sofistike ve güçlü roketlerin inşasıdır. Roketlerin nasıl geri getirebileceğimizi şu anda keşfetmiş bulunuyoruz. - Bunun uzay çalışmalarını çok hızlandıracağı ve büyük yeniliklere yol açacağı düşünülüyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

8. Sanal Para - Kripto Para - Cryptocurrency

Bu yıl bir noktada, Bitcoin madeni para başına 19.000 $ 'dan fazla bir değere sahipti ve kripto para biriminin değeri düştü.

Cryptocurrency bugün tartışmalı olabilir, ancak giderek daha fazla ana akım haline gelmiştir. En büyük hedge fonlarından bazıları, bir kripto para birimi devriminin başlangıcı olan Bitcoin'de bahis yapıyor.

TrustToken gibi platformlar, blokajların küresel ticaret gücünü gerçek dünya varlıklarıyla birleştirmeye hazırdır. TrustToken platformunda, bir varlığın sahipleri - bir ev, küçük bir işletme veya altın - bu varlıklarla başa çıkabilir ve varlığın mülkiyetini benzersiz blockchain tabanlı belirteçler aracılığıyla koordine edebilirdi. Sonuç olarak, satıcılar likit olmayan likit varlıklar yapabilir ve alıcılar çeşitli portföy varlıklarının kontrolünü ele geçirebilir.

HybridBlock gibi diğer kripto platformları, kripto meraklılarına silo ticaret pazarlarına daha fazla erişim sağlamak ve endüstrinin genişlemesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Mobil uyumlu ürünler sunarak, HybridBlock pazara bir kriptografik araç seti sağlıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

9. Kuantum bilgisayarlar

Tipik bilgisayar bilgi iletmek için bir dizi sıfır ve bir kullanır. Günümüzün bilgisayarları oldukça güçlü olmakla birlikte, zorlu makine öğrenme problemlerini işlemeyi zorlaştıran önemli kısıtlamalara sahiptir.

Kuantum bilgisayarlar bilgi taşımak için kuantum bitlerine güvenir. Bu bitler kuantum bilgisayarlarının geleneksel bilgisayarlardan çok daha zorlu veri kümelerini işlemesine izin veren bir durumda bulunabilir. Sonuç olarak, kuantum bilişim, aksi halde imkansız olabilecek ciddi bir makine öğrenimi atılımları üretmeye yardımcı olabilir.

Teknoloji hala ilk aşamalarındayken, Microsoft ve Google gibi şirketler, yüksek doğruluklu tahmin modelleri geliştirebilen süper bilgisayar geliştirme konusunda trilyon yatırım yapıyor. Bu modeller, kendi kendine sürüşten pazarlama kampanyalarına kadar her şeyde kullanılabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

10. Yapay zeka ve otomasyon

Dünyanın en büyük markalarından bazıları büyüyor. Büyük-kutu perakendecileri ürünleri ayıklamak ve göndermek için otomatik depoları kullanırken, sosyal medya ağları yorumları denetlemek için otomasyon kullanır ve kredi kartı şirketleri sahtekarlığı tespit etmek için otomasyon kullanırlar.

Örneğin, Synapse size işinize katkıda bulunma ve otomasyon ve makine öğrenme modellerini eğitme olanağı veren bir ağ oluşturuyor. Buradaki sonuçlar çok büyüktür, çünkü merkezi olmayan blokaj AI dahil olmak üzere yeni bir AI ekonomisi, işletmelerin işleyiş şeklini ve dünya çapında öğrenme biçimlerini değiştirebilir.

Gerçekten de, bu gerçekleşmeden önce sadece bir zaman meselesi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.