Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yumurta Yemenin En Sağlıklı Yolu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yumurta Yemenin En Sağlıklı Yolu

BBJ5ME4.img?h=485&w=728&m=6&q=60&o=f&l=f

Her gün yediğimiz bu yararlı yiyeceği doğru hazırlamak çok önemli, bunu kendiniz için daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Kahvaltının önemli olup olmadığı konusunda çok tartışma var. Pek çok araştırmaya göre, günümüzün en önemli öğünüdür. Araştırmalar, kahvaltıyı es geçenlerde kalp krizi, obezite, yüksek tansiyon ve diyabet riskini artırdığı gösterilmiş. Kahvaltı söz konusu olduğunda, kahvaltınızı besin değeri açısından en zengin duruma getirmeli ve öyle yemelisiniz.

Yumurtanın yüksek kolesterol içeriği nedeniyle bir tartışma kaynağı olmasına rağmen, gerçek şu ki, diyetinizde bulunan doymuş yağ miktarı, yediğiniz kolesterol miktarından daha fazla kolesterol içermektedir. Bu nedenle, yumurtaların, bulunması çok zor olan çok sayıda besin maddesinin büyük bir kaynağı olması. Yumurtalar, B vitamini, D vitamini, lutein (maküler dejenerasyonun önlenmesine yardımcı olur), kolin (beyin fonksiyonlarını iyileştirir) için mükemmel bir kaynaktır ve her gerekli amino asidi içerdiği için, bunlar aynı zamanda tam bir proteindir.

Yumurta çok değişik şekillerde pişirilebilir fakat biz en yararlı olanını bulmak istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki yumurtaları büyük doymuş yağda kızartmak özellikle sağlıklı değildir

Yumurtaların iyi pişirilmesi sadece salmonellayı yok etmekle kalmaz, aynı zamanda insan vücudunun kullanabileceği yumurtanın protein miktarını da arttırır. Journal of Nutrition dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, yumurtaların proteinin asimilasyonu, ham ve çiğ olarak pişirildiğinde yüzde 40 artmaktadır.

BBAoUUL.img?h=680&w=1019&m=6&q=60&o=f&l=

Yumurtaları pişirdikten sonra uzun süre bekletmemelisiniz. Yumurtalarınızı uzun süre pişirmek vitamin ve antioksidan içeriklerini azaltır. Ve yüksek ısıda yumurta pişirmek, yumurta sarısı kolesterolü okside edebilir ve bu da kalp hastalığının riskini artırır. Bu bulgulara göre yumurta yemenin en sağlıklı yolunun yumurtayı düşük ısıda ve bir çiğ pişirmekten geçiyor. 

En iyi yumurta pişirme yöntemi yumurtayı çok kısa sürede haşlamak veya kaynatmak olarak gözüküyor, Eğer bu tür yumurtayı sevmiyorsanız, yüksek ısıya (tereyağı ve zeytinyağı iyi bir şekilde bir arada) dayanabilecek yağda kısa bir süre pişirin. Ne de olsa yumurtalar, vitamin, mineral ve protein ile çok sıkışık hale gelirler. Bu sayede, aldığınız miktarı azaltsanız bile, hala kahvaltıda çöreklerden daha iyi besin değerine sahiplerdir. 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.