Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden en kısa sürede zencefili diyetinize eklemelisiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden en kısa sürede zencefili diyetinize eklemelisiniz?

tmp_9GY544_130c49f71d41a2ab_PS17_0001_Ge

Sağlığınız için zencefilin ne kadar yararlı olduğunu defalarca duyduk, ancak bunun gerçekten ne kadar faydalı olduğunu birkaç kez tekrarladım. Kökün gerçekten sonuç verdiğini veya tamamen sağlıklı geldiğini öğrenmek için Cynthia Sass, MPH, RD'ye sorduk; "Evet, zencefil aslında birtakım faydaları desteklemek için bilim temelli kanıtlara sahip."

Süper kök, suşi için sadece lezzetli bir garnitür anlamına gelen güçlü özelliklerle doludur. Zencefili tüketmenin doğru ve yanlış yolları ve bugün yemeye başlamanın nedenleri için aşağıya bakın.

Zencefil Kanıtlanmış Faydaları

Zencefil, günlük yaşamla savaşma alışkanlığı hastalığına - özellikle deniz tutması - ve gebe kadınlarda düzgün bir şekilde alındıktan sonra bulantıyı hafifletmeye yardımcı olmanın yanı sıra, egzersiz sonrası yeme için de harika bir besindir.

Cynthia POPSUGAR'a "Zencefil, bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir, bu nedenle yoğun fiziksel aktiviteden sonra kas ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir ve osteoartritli insanlarda ağrı düzelebilir" dedi. "Zencefilin kanserle mücadele özelliklerine sahip olduğu, kalp sağlığını geliştirdiği ve tip 2 diyabetleri önlemeye veya yönetmesine yardımcı olduğu gösterildi."

Diyetinize Zencefil Eklemenin En İyi Yolları

zencefilin-yararlari-nelerdir_1_orig.jpg

Cynthia, taze preslenmiş meyve suları ve pürüzleri, sıcak veya buzlu çay veya sıcak veya buzlu suya taze rendelenmiş zencefil kökü eklemeyi öneriyor. Ayrıca, salata sosuna, marine etlerine, hatta badem yağına ekleyerek veya lezzet kızartmalarını, fırında pişirilmiş deniz ürünlerini veya mercimek çorbasını karıştırarak lezzet için kullanabilirsiniz. Tatlı dişiniz olanlarınız için, zencefil de tatlılarla eşleşir.

"Ayrıca, daldırma için taze meyve ile eritilmiş koyu çikolata içine karıştırılmak harika" dedi. "Basit bir muamele için taze bir elma veya armut doğramayı, taze rendelenmiş zencefil ile limon suyunda az ısınmayı, daha sonra badem yağı, rulo yulaf ve tarçın karışımı ile parçalanmasını tercih ederim."
Zencefil Yemek Ne Zaman kaçının

Cynthia'ya göre, 2 yaşın altındaki çocuklara zencefil verilmemelidir. Yetişkin kullanımı açısından, zencefil çayı gibi taze zencefil veya zencefil gıda ürünlerinde aşırıya kaçması gibi bir şey var. Cynthia, "Gıdalar ya da içeceklerde zencefil kullanırsanız, özellikle de hamilelik ve emziren kadınlar ile kan inceltici ilaçlar alan insanlar ya da safra taşı, kalp hastalığı, şeker hastalığı veya başka bir kronik tıbbi rahatsızlıklar yaşayan insanlar için ılımlılık kullan" dedi.

Ayrıca doktorunuzun veya diyetisyeninizin gözetiminde bulunmadan zencefil takviyesi almamanızı önerir; çünkü belirli ilaçlar veya diğer takviyeleri ile etkileşime girebilir. Cerrahiye girmek üzereyseniz veya altına sokmak için zencefilden aldığınızı doktorunuza bildirmelisiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.