Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Web Sayfası Nedir?


Önerilen İletiler

Teknolojinin gelişimi ve internet ağının, her eve girmesi sonucunda; televizyon, gazete ve radyo gibi medya araçlarının yanı sıra daha fazla kitleye hitap etmesi açısından, günümüzde kullanılan ara yüzdür.

Web Sayfası Nedir? Diye sorulduğunda akla ilk gelen şirketlerin kendi tanıtımlarını yaptığı veya kişisel sayfaların kendileri hakkında bilgilerin verildiği ve bu bilgilerin karşı kitlelere çok kolay bir şekilde ulaşmasını sağladığı internet ara yüzüdür. Web Sayfası Terimini; biraz daha açtığımızda ise, bilgilerin çok basit, ekonomik ve hızlı bir şekilde paylaşıldığı ortamlardır. Web Sayfasına sahip şirketler kendi ürettiği ürünleri sayfalarında sergileyebilir ve ticaretini yapabilirler hatta ürünleri hakkında telefon kullanmadan web sayfaları üzerinden canlı destek hizmeti verebilirler.

Bu şirketler için gerçek bir buluş, ekonomik yönden ise vazgeçilmez olmalarıdır. Kişisel paylaşım sayfalarında ise insanlar kendileri hakkında tüm bilgileri verebilir kendi hobilerini, hünerlerini sergileyebilir ve tüm dünyaya Web Sayfası sayesinde bildiklerini ve marifetlerini çok rahat bir şekilde sergileyebilir. Teknik kavram olarak Web Sayfasını ele aldığımızda ise ortaya çıkan tanım; herhangi yazılım dili ile yazılmış(PHP, ASP, HTML vb.) içeriğinde kelimeler, cümleler, görsel, resim, ses vb. objelerin aktif olduğu; görüntülenebilmesi için tarayıcıya ihtiyaç duyan “htm, html, asp, php, css” uzantılı ve daha sayabileceğimiz dosya türleridir.

Web Sayfasının ilgi odağı ve ilk tercih edilen olabilmesi için sadelik bir o kadar da göze hitap eden bir tasarıma sahip olabilmesidir. Web sayfasının hızlı basit kullanımlı olması da tercih sebeplerindendir. Şayet web sayfanız karmaşık ve tasarımı kötü bir yapıya sahip ise ziyaret oranınızda bir o kadar azdır. Günümüzde artık herkes web sayfası kullanabilir hale gelmiştir. Bu durumda tüm şirket ve insanları harekete geçirip web sayfası sahibi yapmıştır. Neredeyse tüm firma ve şirketlerin web sayfası internet ortamında mevcuttur.

Saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.