Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hafifçe Dokunma - Hafifçe Vurma Nedir? ve Ağrınızı İyileştirebilir mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hafifçe Dokunma - Hafifçe Vurma Nedir? ve Ağrınızı İyileştirebilir mi?

dokunma

Duygusal Özgürlük Tekniği, yeni bir terapi tekniği vücudunuza veya kafanıza 'hafifçe dokunma veya hafifçe vurma' olarak biliniyor ve fiziksel-zihinsel hastalıkları tedavi etmek için kullanılıyor.

"İlk büyük panik atak olayım olduğunda ve aslında kalp krizi geçirdiğimi düşündüm, kocam ambulans çağırttı, korkunçtu. O zaman çok meşgul bir insandım, gece yatağa gidiyor ve panik ataklarla uyanıyordum... Doktor 'Hayır, endişe duyuyorsun' dedi ve beni bu terimle teşhis etti. Sinirlerim öyle bozulmuştu ki (ban yardımcı olmuyorlardı) sonra EFT ile bağlantı kurduk." Warwick'ten Caroline Robinson alternatif terapi Duygusal Özgürlük Tekniği uygulamaya başladığında, yavaş ama istikrarlı bir düzelmenin başında buldum kendimi.

Woman-doing-TFT-tappinga.jpeg

"Sonunda mantıklı düşünebiliyorum, yardımcı olabiliyorum, kaygılarımı tetikleyen olaylara bağlı travmayı düşürdüm ve şimdi bunları düşündüğümde duygusal davranmıyorum, şimdi daha önceki durumlara farklı bir bakış açısıyla bakabiliyorum. En önemlisi olaylara farklı bir bakış açısıyla yani normal olarak bakabiliyorum." Artık o çocuklarına EFT öğretiyor; böylece bu araçları geleceklerine taşıyabiliyorlar.

EFT "hafifçe dokunma veya hafifçe vurma" olarak da bilinir. 90'lı yıllarda Gary Craig adlı bir adam tarafından keşfedildi ve çeşitli alternatif tıp teorileri üzerine kurulu. Çoğunlukla, akupunkturda kullanılan Çin enerjisi meridyenleri veya Chi meridyenleri temel alır. Temel fikir, bu meridyen çizgilerinin vücutta enerjiyle akan nehirler gibi olmasıdır. Her nokta vücudun önemli bir bölümüne karşılık gelir. Optimal sağlık dengeli bir akışa ihtiyaç duyarken, bazen tıkanıklıklar güçlü duygular veya travmadan oluşabilir.

EFT uygulayıcılarından Karl Dawson, "Bu meridyenlerdeki tüm bilgiler sizin bilinçaltınızda saklanır" diyor. "Bu noktalara dokunduğumuzda bir sıfırlama düğmesine basmak gibidir." Dokunma esnasında, fazla enerjinin sözde temizlendiği ve kişinin dengesini düzeltene kadar duygulara dikkat çekilir ve tedbir alınır ve aşamalı olarak serbest bırakılır. Akupunktur iğne ile yapılır. Dokundurma ile, kelimeleri tekrarlarken parmaklarınızı kullanarak baskı uygularsınız.

Eğer çenenize hafif hafif vurarak kaygılardan kurtulma seçeneğiniz olsaydı, bunu yapar mıydınız? Evet, tabii ki - çoğu alternatif terapi gibi, gerçek olamayacak kadar iyi geliyor. Fakat son birkaç yıldır büyük ilgi görüyor. YouTube'a gidin ve tüm günahlarını gidermek ve kalplerinin arzularını iletmek için çılgınca kendilerine dokunan birçok insan videosu bulacaksınız. 

Dawson'a göre bunun geleneksel batı tıbbının yerini alması beklenmiyor, ama geleneksel tedaviyle beraber uygulanabilir diyor. Bununla birlikte, bu tür tedavilerin uzun zaman aldığı düşünüldüğünde bunu egzersiz ve sağlıklı bir diyetle birlikte uygulamaya başlarsanız başarı şansınız çoğalır. 

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu aşamada, dokunmaya ilişkin bir şüphe var. Bu Harley Caddesi'ndeki Özel Terapi Kliniğinde psikolog ve CBT terapisti olan Dr. Becky Spelman lehine değildir. "Enerji meridyenleri ilginç bir kavram olsa da, bilimsel araştırma bugüne kadar varlıklarını doğrulayamadı" dedi. "Bugüne kadar EFT'nin etkinliğine ilişkin resmi çalışmalar, olumlu sonuçların muhtemelen plasebo etkisiyle her şeyden çok şey yaptığına işaret etti. Bu nedenle, ileriki çalışmalar kesinlikle memnuniyetle karşılanırken, çok az sayıda klinik psikolog bunu düşünüyor. geçerli bir terapi olabilir ve belli anıları, koşulları veya deneyimleri ile birlikte sıkıntı çeken hastalar için Göz Hareketi Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) gibi kanıtlanmış bir yaklaşım önermek daha olasıdır."

Bu, eğitimli bilim topluluklarının tamamen bu tekniğe güldüğünü söylemek değildir. Staffordshire Üniversitesi'ndeki araştırmacılar Birleşik Krallık'ta EFT araştırmasına öncülük ediyor ve NHS'yi depresyon, endişe ve öfkeye etkili bir terapi biçimi olarak sunmaya çağırıyor. Ortalama olarak, müşterileri tedavi etmek için beş seanstan biraz fazlasının doğru olacağı belirtiliyor; bu da, bilişsel Davranış Terapisi (CBT) gibi diğer terapilerle iyi bir karşılaştırmadır ve burada en az altı ila 20 seans gereklidir.

Saçma sapan ya da saçmalık gibi görünse de, birey üzerinde olabilecek herhangi bir olası etki yalnızca bunu yaparak bulunabilir. Daha enteresanı hiç bir şey ödemek zorunda değilsiniz çok basit bir terapi veya uygulama. Bir uygulayıcıdan öğrendikten sonra - ya da YouTube'da yüz yüze dokunan birinden bedava olarak yapabilirsiniz veya öğrenebilirsiniz. Düşük seviyeli, daha küçük sağlık sorunları olan insanlara yardım ediyorsa, onlara güç verin. Sadece patronun önünde yapmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.