Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ARALIKLI PERHİZ YAPMA / ORUÇ TUTMA DİYETİ


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ARALIKLI PERHİZ YAPMA / ORUÇ TUTMA DİYETİ

Aralıklı Perhiz Yapma/ Oruç diyeti (Intermitting Fasting - IF), belirli bir süre boyunca perhiz yapma/ oruç tutma ve bu süre içinde sadece kontrollü aperatif alma olarak bilinen birçok diyet yönteminin şemsiye ismidir.

En popüler aralıklı perhiz yapma / oruç tutma diyet yöntemleri iki kategoriye ayrılır:

1-Bütün gün perhiz yapma / oruç tutma (

2-Zaman kısıtlamalı beslenme (time-restricted feeding - TRF)

Bütün gün perhiz yapma/ oruç tutma:

Bu, 24 saat boyunca uygulanan bir perhiz diyetidir. En katı formu alternatif gün perhizi (ADF) formudur. 5:2 diyeti olarak da adlandırılan bu diyet haftanın 2 günü perhiz yapmayı ve kalan 5 günü normal yemek yemeyi gerektirir. Perhiz günlerinde kişinin sınırsız sıvı tüketimiyle (şekersiz ve sütsüz olacak) birlikte günlük en fazla 500-600 kalori alması gerekir.

Zaman Kısıtlamalı Beslenme (Time restricted feeding - TRF)

 Bu diyet biçimi sadece günün önceden belirlenmiş saatlerinde yemek yemeyi geri kalan zamanlarında ise oruç tutmayı öngörür.  TRF'nin ortak formu, 16 saat boyunca oruç tutmak ve günün geri kalan 8 saatinde öğünlerinizi almak şeklindedir. Bir örnekle açıklamak gerekirse sabah 9:00 ile 17:00 arasında yemek yiyebilir ama 17:00'den sabah saat 8:00'e kadar hiçbir şey yiyemezsiniz. 

Daha rahat başka bir zaman kısıtlamalı diyet ise şu şekildedir: Günün 12 saati boyunca oruç tutmak ve diğer 12 saatinde yemek yiyebilmek

Diğerlerlerine göre daha sıkı kuralları olan başka bir zaman kısıtlamalı diyet biçimiyse bir gün boyunca sadece bir saat içinde yemek yemektir. Bu 23 saat boyunca oruç tutacağınız ve sadece 1 saat boyunca yemek yiyebileceğiniz bir aralıktan oluşur. 

Zaman kısıtlaması diyette tavsiyeler, oruç tutma süreleri boyunca nelerin tüketilebileceğine göre değişir. Bazıları sadece su, bazıları da çay, kahve (süt veya şeker olmadan) veya yapay tatlandırıcılar ile sıfır kalori içecekler önerirler. Bununla birlikte, diğer bir tavsiye de açlık süresince sınırlı kalori alımına (örneğin günlük normal kalorinin sadece yüzde yirmisi) izin verilmesidir.

Eat, Fast, and Live Longer (Ye, Perhiz Yap / Oruç Tut, Daha Uzun Yaşa) isimli BBC2 televizyonunda yayınlanan belgesel ile bu diyet yöntemi önce Avrupa'da daha sonra da Amerika'da yaygın hale gelmiştir. 

NHS Choices 2012'ye göre, 5: 2 diyetini düşünen insanlar bu diyeti uygulamaya başlamadan önce bir doktora danışmalıdırlar çünkü kimi durumlarda bu diyetin çok güvenli bir diyet yöntemi olmadığı bilinmektedir.  İngiltere'de bazı gazeteler tarafından 5: 2 diyetinin meme kanseri riskini azaltabileceğini iddia eden araştırmalar yapıldığına dair haberler yapılmıştır ancak bu beyanların gerçek olup olmadığı halen tartışılmaktadır.

Kanadalı Tıp Derneği Dergisi bir haberinde insanların diyet sonrası serbest günlerinde (diyet promosyonu olarak sunulan) hamburger ve cips gibi yüksek kalorili yiyecekler yediğini ve bu durumun kişilerde "2 gün perhiz yaptım / oruç tuttum istediğimi yiyebilirim" sonucunu çıkardığını yazmıştır. Dergi, yaptığı haber aracılığıyla bu durumun uzmanları endişelendirdiğini dile getirmiştir. 

benefits-of-intermittent-fasting-w6lrml.

Fotoğraftaki yazıların çevirisi: 

Aralıklı Perhiz / Oruç diyetinin vücudunuzda ve beyninizdeki etkisini gösteren bu şema 

Blood  - Kan : İnsülini, IGF-1 ve leptin'i azaltıyor, ketonlar, adiponektin ve ghrelin'ni yükseltiyor.

Liver - Ciğerler : İnsülin duyarlılığı yükseltiyor. Ketonlar'ın üretimini artırıyor. IGF-1 düzeyini düşürüyor.

Intestines - Bağırsaklar : Enerji alımını azaltıyor, iltihaplanmayı azaltıyor, Azalmış hücreleri çoğaltıyor.

Brain - Beyin : Bilişsel işlemi yükseltiyor, nörotropik faktörleri artırıyor, stres'e karşı dayanıklılık sağlıyor, İltihaplanmayı azaltıyor.

Hearth - Kalp : Dinlenme sırasında kalp atım hızını azaltıyor, Kan basıncının azaltıyor, Stres'e karşı dayanıklılık sağlıyor.

Fat Cells - Yağ Hücreleri : Lipoliz ve Leptin'i azaltıyor, adiponektini artırıyor, İltihabı azaltıyor.

Muscle - Kas : İnsülin'e karşı duyarlılığı artırıyor, verimliliği artırıyor, İltihaba karşı duyarlılığı artırıyor.

 

Bulletproof_Diet_Roadmap.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 1 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
  • Admin

‘Aralıklı oruç diyeti ömrü uzatabilir; kanser, diyabet ve kalp hastalıklarını önleyebilir’

ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, gün içinde 16-18 saat aç kalmanın (Aralıklı oruç diyeti) insan ömrünü uzatabileceğine işaret ediyor.

Araştırmada, gün içinde sadece altı saatlik aralıkta yemek yemenin tansiyonu düşürebileceği, obezite, kanser, diyabet ve kalp hastalıklarını önleyebileceğine dair bulgular elde edildi.

İnsanlar ve kemirgen hayvanlarla yapılan çalışmanın sonuçları tıp dergisi The New England Journal of Medicine'da yayımlandı.

CNN'in haberine göre sinir bilimi uzmanı Prof. Mark Mattson liderliğindeki ekip, araştırmada iki tip aralıklı oruç diyetine odaklandı.

Bunlardan biri zaman sınırlamalı diyet (günde 6-8 saat yiyip 16-18 saat aç kalma) diğeri de beş gün aç kalma (günde sadece 500 kalori alma) ve iki gün normal yeme.

Aralıklı oruç diyetinde birçok alanda sağlıkta belirgin bir iyileşme görüldü. Ama bunun yeme düzeninden mi yoksa kilo vermeden de kaynaklanmış olduğu henüz bilinmiyor.

'Geçişler, hücre sağlığını geliştiriyor'

Prof. Mattson'a göre açlıkla yemek yeme arasındaki geçişler, bir tür metabolizma anahtarı işlevi görerek, hücre sağlığını geliştiriyor. Bu süreçte hücreler yağı enerjiye çeviriyor.

Araştırmada bu tür beslenmenin etkileri için halkın normalden çok daha uzun yaşadığı Japonya'nın Okinawa adası sakinlerinin beslenme biçimlerine gönderme yapılıyor.

2007'de yapılan bir araştırmaya göre ada halkının üçte ikisi 97 yaşında kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan hayatını sürdürebiliyor. 92 yaşındayken normal yaşam fonksiyonlarını kaybetmeyenlerin oranı yüzde 82.

Bu araştırmaya göre ortalama bir Amerikalı günde 2500, Okinawalılar ise 1900 kalori alıyor.

Aralıklı aç kalmanın insülin direncini güçlendirdiği belirtiliyor. Bu direnç, kan şekeri seviyesini dengede tutuyor.

2018'de yapılan bir araştırmaya göre tip 2 diyabeti olan üç hastanın bu yolla kilo verdikten sonra insülin almasına gerek kalmadı.

Prof. Matton'ın yer aldığı, daha önce yapılan bir benzer araştırmada da aralıklı orucun strese karşı direnci artırdığı sonucuna ulaşılmıştı. Buna göre yemekle aç kalma arasındaki geçişler, beyin fonksiyonlarını ve nöroplastisiteyi (beynin çevresel değişikliklere ve hasarlanmaya karşı uyum geliştirme yetisi) güçlendiriyor.

Bu çalışmada aralıklı oruç diyeti yapan gruptaki kişilerin yapmayanlara kıyasla sözel belleklerinin güçlendiği görülmüştü.

'Uzun vadeli etkiler bilinmiyor'

Bu bulgulara rağmen, aralıklı oruç diyetinin uzun dönemli etkilerine ilişkin bir veri yok ve şimdiye kadar yapılan araştırmalar dar kapsamlı. Uzmanlar, klinik deneyler aşırı kilolu gençler ve orta yaşlı yetişkinlere odaklandığı için, sonuçların genele yayılamayacağını söylüyor.

Aralıklı oruç diyetinin en zor yanlarından biri, birçok kişinin bu kadar uzun süre açlığa dayanamaması. 2017'deki bir çalışmaya katılanların yüzde 40'ı deney sırasında diyetlerini kesti.

'Aralıklı oruç diyetinde ilk iki hafta önemli'

Harvard Üniversitesi Beslenme Bölümü'nden Dr. Frank Hu, insanların uzun süre aç kaldıktan ya da egzersiz yaptıktan sonra kendilerini ödüllendirme ihtiyacı hissettiklerini belirterek aç kalınmayan sürelerde insanların abur cubur yeme tehlikesinin baş gösterebileceğine dikkat çekiyor.

Beyin gıdasız kalınca beynin açlık merkezinde (hipotalamus) iştah hormonları salgılanıyor ve bu da aşırı yemeye yol açıyor.

Prof. Mattson, aralıklı oruçta açlık hissi ve sinirlilik halinin çok yaygın olduğunu belirterek "Ama hastalarımıza sabırlı olmalarını öneriyoruz. Bu belirtiler iki haftayla bir aylık süre içinde geçiyor. Zira beyin yeni alışkanlığa uyum sağlıyor" diyor.

Aralıklı oruç diyeti neden bu kadar popüler oldu?

Kilonuzu etkileyen 5 faktör

Diyet yaparken kilo vermeyi önleyen 6 büyük hata

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • Admin

Aralıklı Oruç / Perhiz Yapıyorsanız Alkol'ü Tamamen Kesmenize Gerek Yok

Herkes ve anneleri aralıklı oruç (IF) yapıyor gibi görünüyorsa, yanılıyorsunuz. Google'dan gelen bir trend raporuna göre 2019'un en çok aranan diyet dönemiydi. Ancak kendi oruç planınıza başlamadan önce dikkate almanız gereken birkaç şey var. İyi bir kadeh şarap veya bira seven herkes için şu soruyu içerir: Aralıklı oruç yaparken alkol alabilir misiniz?

BB16IqGb.img?h=561&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Aralıklı oruç süper kısıtlayıcı olabilir ve sadece belirli zaman pencerelerinde yiyebileceğiniz yemek ve oruç dönemleri etrafında merkezlenir. Seçtiğiniz plan türüne bağlı olarak (düşünün: 16: 8 ve 5: 2 diyetine karşı), bütün sabah yemeksiz saatlere gitmeniz veya öğle yemeğini saat 16: 00'a geri itmeniz gerekebilir.

Bahsetmemek gerekirse, tüm oruç yönü ne yiyebileceğiniz ve ne zaman yiyebileceğiniz hakkında birçok soru getiriyor. Neyse ki, örneğin su (ve kahve!) Gibi olmazsa olmazlar içmek iyi. Ancak kilo kaybı söz konusu olduğunda alkol diğer bir hayvandır.

İlk olarak, aç karnına içmek - a.k.a. boş olan - asla * iyi * bir fikir değildir. Ve go-to kokteyllerinizi çok sık yudumlamak, genel olarak kilo kaybını engelleyebilir, uyku döngünüzü bozabilir ve genel oruç planınıza bağlı kalmanızı zorlaştırabilir.

Bununla birlikte, tüm söyleniyorsa, * IF onaylıyorsanız, içeceğe uymanın * RD onaylı yolları vardır. Aralıklı oruç yaparken alkol almak hakkında bilmeniz gereken her şey.

EĞER (evet ya da hayır) yaparken alkol alabilir miyim?
Basit cevap evet. RD ve Culina Health'in kurucu ortağı Vanessa Rissetto "İçmek isterseniz içebilirsiniz" diyor. Diyelim ki 16: 8 diyetindesiniz ve akşam 8'den itibaren oruç tuttunuz. ertesi gün öğlene kadar ve akşam yemeğiyle birlikte bir kadeh şarap içmek istersiniz - yeme pencerenizde içki içmek, ılımlı içtiğiniz sürece oruç durumunuzu veya herhangi bir şeyi olumsuz etkilemez.

Ancak kilo vermeye çalışırken genel olarak içmek bazen kilo kaybını engelleyebilir. Ve aralıklı oruç tutarken içmek, kilo kaybetmek söz konusu olduğunda, ne zaman yemek yediğinizde ve olmadığınızda hesaba katmanız gerektiğini düşünerek kendi zorluklarını da sunabilir.

Aralıklı oruç diyetinde alkol almak için en uygun zaman ne zaman?
Yeme pencereniz boyunca, elbette. Açlık pencereniz sırasında alkol içmek A) sisteminizde yiyecek olmadan sağlıksız ve güvensiz olur ve B) açlık durumunuzu bozar. Pencere yerken içtiğinizden ve nemli kaldığınızdan emin olun.

Ne zaman yemek yemelisiniz ve ne zaman emmelisiniz? Rissetto, "Önce yemek yemeli ve sonra vücudunuzun yiyecekleri sindirmesi için bir saat kadar beklemeli ve sonra alkol içmeye başlamalısınız." Bu şekilde, vücut kan dolaşımından uzaklaşmak için alkolü parçalamak zorunda kaldığında yediğiniz şey yağ olarak depolanmaz.

Bir başka profesyonel ipucu: Rissetto, yatmadan en az üç veya dört saat önce içmenizi önerir. Neden? Çünkü içtiğinizde, vücudunuz derin bir uyku aşaması olan REM'e girmez, diyor Rissetto. Onsuz, ihtiyacınız olan dinlendirici ve onarıcı uykuyu alamazsınız. Ve yine, vücudunuz işlerini düzgün bir şekilde yapamayacak. İçme ve uyku saatleri arasında kendinize zaman tanıyarak, vücudunuzun alkolü metabolize etmek için daha fazla zamanı olacaktır ve yine de güzellik dinlenmenize (ve kilo kaybınıza!)

Alkol içmek genel olarak kilo kaybını nasıl etkiler?
Mesele esas olarak metabolizma ile ilgilidir. Alkol içtiğinizde, vücudunuz bir toksin olarak görür ve kan dolaşımından ve vücudunuzdan filtrelenebilmesi için alkolü parçalaması gerekir, diye açıklıyor Rissetto. Ancak bunu yaparken, yediğiniz şey yağ olarak depolanır. "Vücudun alkolü metabolize etmek için tüm metabolik süreci feda etmesi gerekiyor," diyor Rissetto.

Ayrıca, alkolün masaya getirdiği ekstra kalorileri unutamazsınız. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre ortalama bira 153 kalori, beyaz şarap 125 kalori ve margarita 168 kaloridir. İçme buzağılarını azaltmanın harika bir yolu: İçeceklerinizi akıllıca seçin. Sıfır-kalorisiz karıştırıcılar ile eşleştirilen alkollü içkiler şarap, şekerli karışık içecekler veya bira içmekten daha iyidir.

Ancak bu yüzden birçok kişi kilo verme nedenleriyle (veya herhangi bir diyet planını takip ederek) aralıklı oruç tutarken tamamen içmeyi tercih etmeyi tercih ediyor - günlük kalori alımınıza ve sağlıklı beslenme planınıza bağlı kalmak zor olabilir. Sonuçta, ılımlılık anahtardır.

IF yapıyorsam haftada kaç içki olur?
Rissetto'ya göre iki içecek veya üç hafta içilebilir ve yine de kilo verebilirsiniz. Ama bundan daha fazla içki içmek istemeyeceğinizi söylüyor.

Neden? Çünkü daha fazla insan içtikçe, oruç tutma ve kilo verme hedefleriyle daha gevşek olma eğilimindedirler. Rissetto, “İçtiğinizde, her şeyi yiyorsunuz, işler sayılmaz ve [diyet] kısıtlamalarına uymak daha zordur.

Sonuç: Aralıklı oruç tutuyorsanız, yemek saatlerinde alkol (ılımlı olarak) içmek genellikle iyidir. Ancak genel olarak alkol almanın kilo vermeyi zorlaştırabileceğini bilin.

BB10iKkc.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Women's Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • Admin

Aralıklı oruç tutanlar için, protein açısından zengin 4 öğün, hareket halindeyken tok kalmanıza ve enerji dolu kalmanıza yardımcı olabilir

Aralıklı orucu seven bir mühendis, seyahat ederken 3 öğünü bir araya topladığını söylüyor.

Bol miktarda protein ve biraz salata yeşillikleri yüklemeyi seviyor.

Uçuş sırasında erken yemek yemek, daha sonra oruç tutmak jet lag'i gidermeye yardımcı olabilir ancak bu herkes için geçerli değildir.

Dean Ho her zaman oruç tutmayı seven biri değildi.

Biyomedikal mühendisi Business Insider'a "Her şey sabahları kahvemden şekeri çıkarmamla başladı" dedi. Oradan olayların kızıştığını söyledi. "Kahveden şeker. Kahveden şeker ve süt. Artık sadece sade kahve var. Şimdi sadece öğle ve akşam yemeği yiyorum. Hey, öğle yemeğini biraz sonraya ertelersem ne olur? Pencereyi kısalt."

Kısa süre sonra çoğu gün yaklaşık 20 saat boyunca düzenli olarak oruç tutmaya başladı. Ve onu seviyorum.

Bugün, Singapur Ulusal Üniversitesi'nin biyomedikal mühendisliği bölümü başkanı, doktorlar ve uzun ömürlülük uzmanlarıyla işbirliği yaparak "dijital tıp" reçetesi yazmanın yeni yollarını ve kanser ve tüberküloz gibi sorunlar için daha kişiselleştirilmiş ve etkili tedaviler geliştiriyor.

Boş saatlerinde yüzlerce şınav çekmeyi, oruç ritüellerinin ve #maximumbeachreadiness (MBR) alışkanlıklarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmayı seviyor. Yolculuğuyla ilgili soruları soran herkesle yanıtlayacak.

Oruç benim için bir yaşam biçimidir” dedi. "Oldukça yoğun güç odaklı kondisyonla eşleştirildi."

Hassas bir tıp uzmanı olan Ho, oruç tutmanın herkes için doğru olmadığını biliyor ve bunun kendi işine yaradığından emin olmak için kendi rutinini değerlendirmeye devam ederken dikkatli davranıyor.

Diyeti genellikle yeşil salatalar ve et, yumurta, kuruyemiş ve aktif rutinleri için uzun ömürlülüğü artırıcı sağlıklı beslenme olduğuna inandığı tohumlar dahil olmak üzere protein açısından zengin gıdalardan oluşan bir karışımdan oluşuyor.

Yurt dışında yaşayan bir Kaliforniya yerlisi olan Ho, dünyanın en uzun uzun mesafeli uçuşlarından bazılarında sık sık Pasifik Okyanusu üzerinde ileri geri uçuyor. Bu onu yoğun bir programda oruç tutmanın etkili yollarını geliştirmeye, protein ve lif de dahil olmak üzere tonlarca besin maddesini anında paketlemeye iten bir rutindir.

Uzun ömür için neden oruç tutmaya başladı?

Açık olmak gerekirse, kısıtlı beslenme herkes için güvenli veya tavsiye edilebilir değildir. Hamile insanlar, çocuklar ve gençler bu yeme stratejisini denememelidir çünkü bu, normal insanın büyüme ve gelişimini engelleyebilir. Yemek yemeyi belirli sayıda kaloriyle veya günün belirli saatleriyle sınırlamaya yoğun bir şekilde odaklanmak, doğru şekilde yapılmazsa yeme bozukluğuna yol açabilir ve anoreksiya veya bulimia gibi durumları daha da kötüleştirebilir. (Siz veya tanıdığınız biri yeme bozukluğu yaşıyorsa, çeşitli ücretsiz yardım hatları da dahil olmak üzere size destek olacak ücretsiz kaynaklar mevcuttur.)

Oruç tutmak ve zaman kısıtlamalı beslenme, doğru şekilde yapılırsa güvenli olabilir. Buna değip değmeyeceği başka bir soru; dünya çapında beslenme uzmanları ve uzun ömür bilim adamları tarafından hararetle tartışılan bir soru.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar aralıklı orucun potansiyel olarak yaşam süresini uzatabileceğini öne sürerken, insanlar üzerinde şimdiye kadar yapılan araştırmalar daha karanlıktı. Aslında bazı çalışmalar, oruç tutmanın daha fazla kas kaybı, böbrek sorunları ve safra taşı riski de dahil olmak üzere bazı ciddi olumsuzlukları olabileceğini öne sürüyor.

Ho ve diğer uzmanlar oruç tutmanın herkes için iyi olmayabileceğine, hatta hayatın bazı noktalarında kötü olabileceğine, bazılarında ise kötü olabileceğine inanıyor. Bu fikir etrafında inşa edilen "hassas tıp" gelişen bir endüstridir.

Ho, "Bizim düşüncemiz, insanların birbirlerinden farklı olduğu, ancak zamanla kendilerinden farklı olduklarıdır" dedi. "Tıbbi açıdan bakıldığında bazı insanlar oruç tutmamalı. Bazı insanlar da oruç tutmamalı çünkü bu onları başka alanlarda daha sağlıksız davranışlara sürükleyecektir."

Ho orucun işine yaradığından emin.

"Hiçbir zaman kalori saymadığı" konusunda ısrar ediyor ve yeme aralığı dahilinde yeterli miktarda besin tüketmeye özen gösteriyor.

"Oruç benim için kilo vermenin bir yolu değildi. Kilo verdim ama aynı zamanda güçlendim."

Ho, oruç tutmaya başladığından beri vücudunun spor salonunda neler başarabildiğine hayran kaldığını söyledi. Başarısını takip etmek için kullandığı basit bir ölçüm, şınav kapasitesidir.

"Bugün rekor kırdım" dedi. "1000'i yapmam 38 dakikadan az sürdü."

Ho'nun hareket halindeyken oruç tutmak için önerdiği 3 yüksek proteinli öğün

Los Angeles yerlisi olan Ho, dünyanın en uzun uzun mesafeli uçuşlarından bazılarına yabancı değil. Singapur'dan ABD'ye dönerken uçağa binmeden önce yeşillik ve protein almayı seviyor.

İşte onun için işe yarayan son yemeklerden bazıları:

Soyulmuş salata ile Wagyu sığır eti kaydırıcıları

Ho, yakın zamanda bir havaalanı bekleme salonuna yaptığı ziyarette, yeşil, sossuz bir salatayla eşleştirilen beş adet wagyu sığır eti sürgüsünü yedi. O etin içinde muhtemelen yaklaşık 180 gram protein vardır. Bu muhtemelen Ho'nun kas yapısını korumaya ve yolculuğu boyunca onu uzun süre tok tutmaya yetecektir.

Blue Zone'cular ve yaşlanma karşıtı dostlar Ho'nun kahvaltısındaki protein içeriğini onaylarken, uzun ömürlülük açısından daha iyi yiyecekler oldukları için kırmızı et yerine fasulye veya mercimeği tercih edebilirler.

15 yumurta beyazı omlet

Ho günün erken saatlerinde seyahat ederse, havaalanında büyük yumurta beyazı omletinin tadını çıkarmayı seviyor, bu da başka bir protein artırma stratejisi.

"Sonuçta 15 yumurta akı aslında o kadar da fazla değil, tabağın yarısına kadar gidiyor" dedi.

Bu, 53 gramlık muazzam bir protein anlamına gelir; bu, kilo almak isteyen 150 kiloluk bir kişi için önerilen günlük protein alımının kabaca %50'sidir.

Yüksek yağlı salata

Ho'nun seyahat ederken severek tükettiği yeşil salatalar, uçuş sırasında her şeyin yolunda gitmesine yardımcı olmak için yemeğine biraz vitamin ve lif eklemenin de harika bir yoludur.

Evde salatalarına genellikle zeytinyağı, fındık ve kabak çekirdeği gibi daha sağlıklı yağlar katıyor; bu, vücudun A, D ve E gibi yağda çözünen vitaminlerin emilimini artırmaya yardımcı olabilecek akıllı bir hareket.

Chia Tohumlu Puding

Tatlıyla ilgileniyorsa, çoğu zaman saatlerce uzaktaki bir sonraki yemeğine kadar kendisini tok hissetmesine yardımcı olan, bol miktarda tatmin edici lifle dolu chia tohumlarına yönelir.

Ho, uçağa bindiğinde, ilk yemek servisi sırasında uçaktaki her iki yemeği de birlikte talep ediyor. Daha sonra yolculuğun geri kalanında oruç tutar.

Erken yeme stratejisinin jet lag'e yardımcı olması mümkün. Son araştırmalar, yeni saat diliminize uygun büyük bir kahvaltı yapmanın ve ardından günün ilerleyen saatlerinde daha hafif yemeklerin sirkadiyen saatinizi daha hızlı sıfırlamanıza yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

"Bu beni nereye gidersem gideyim rutinime sokuyor, böylece programımı yeniden programlayabiliyorum" dedi. "Jet lag sorunuma faydası olur mu bilmiyorum ama kesinlikle zararı yok."

Kaynak: BI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.