Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hadi ütüyü hayatımızdan çıkaralım! Neden mi?


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

Ütüyü Neden Bir An Önce Hayatımızdan Çıkarmamız Gerektiğine Dair Haklı Bir İsyan.

 

Sözlük yazarı "sohan"ın başlattığı "ütüyü hayatımızdan çıkarıyoruz kampanyası" Ekşi Sözlük'te büyük destek gördü. İşte o isyan.

 

bu ütülü giyme olayı nedir, neden ortaya çıkmıştır, kim icat etmiştir hiçbir fikrim yok. bunun bir önemi de yok. sonuca bakacak olursak tamamen toplum baskısı haline gelmiş, insanların durup dururken kendilerine eziyet ettiği saçma sapan bir ritüel. bir şeyi ütülü giymenin daha güzel olduğu algısı oldukça yapay bir şekilde bizlere empoze edilmiş.

 

hayır ne faydası var ütülü giymenin biri söylesin. sonradan dayatılan şık olmak gibi son derece zayıf bir temelin dışında, bir olgu aşağıdaki olumsuzluklara rağmen nasıl insanlığı bu derece ele geçirebilir hayret doğrusu. sayıyorum:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

inanılmaz bir zaman kaybı: tek başına bu sebep yeterli. insanların bu ütüye ayırdıkları zamanı kişisel gelişimlerine, çocuklarına veya hobilerine filan ayırdığını düşünsenize. dünya bambaşka bir yer olurdu eminim.

 

enerji sarfiyatı: ütü dediğiniz şey elektriğin rezitansta harcanarak ısıya dönüşmesi prensibiyle çalışan tam bir enerji sömürme aleti. yaklaşık 2.5kw-3kw arası güç tüketirler. günümüzde verimli elektrikli arabalar ütünün harcadığı güçten daha az bir güçle ilerleyebiliyor. doğaya zarar, keseye zarar.

 

radyasyon: içerisinden bu kadar fazla akım geçiren bir cihaza bu kadar uzun süreyle bu kadar yakın durulursa, radyasyon açısından da sıkıntılı olduğu aşikar. bildiğim kadarıyla saç kurutma makinasıyla kafa kafaya bu konuda.

 

kendi maliyeti: kendi maliyeti, tamir maliyeti, yeni modeli çıkmış hadi ondan alalım maliyeti vs..

 

stres: ütülediğin şeyi giydiğinde ütüsü bozulacak stresi. ütüyü acaba fişte unuttum mu paranoyası.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

kaza: kaç ev kül oldu acaba fişte takılı kalan ütü yüzünden. kaç yuva dağıldı, nasıl trajediler yaşandı. kaç kişi elini yaktı, kaç çocuk bundan zarar gördü.

 

ayrıca 2 saat ütüle kıyafetini kimse de sana "aaa ne güzel ütülenmiş kıyafetin" demez ama azcık kırışık olursa gör sen lafları.

 

bu savaşı başlatmak ve kazanmak, bize dayatılan saçmalıkların istersek nasıl üstesinden gelinebileceğini gösterecek arkadaşlar. bu nedenle her ayın ilk çarşamba gününü ütüsüz giyme günü ilan ediyorum. baktık oluyor, her hafta çarşamba. böyle böyle zafer gelebilir. insanlığa hizmettir bu. düzene başkaldırıdır, kral çıplak demektir adeta.

 

eğer dünyada bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, neden ütüden başlamıyoruz ki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.