Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni çok özel iPhone X

 

iPhone-X-box-leaked.jpg

 

 

Apple Inc, Salı günü CEO'lu Tim Cook tarafından "orijinal iPhone'tan bu yana atılan en büyük atılım" olarak nitelendirilen, uçtan uca bir vitrinle cam ve paslanmaz çelikten yeniden tasarlanan çok beklenen iPhone X'i tanıttı.

Telefonun kablosuz şarj özelliği, bir kızılötesi kamera ve yüz tanıma donanımının bulunması telefonun kilidini açmak için parmak izi sensörünün yerini alıyor. Önceki iPhone'larda bulunan ev düğmesi de yok oldu ve kullanıcılar bunun yerine uyandırmak için cihaza hafifçe dokunun.


999 $ fiyatla satılan ve 3 Kasım'da gönderilen telefonun yanı sıra aşağıdaki tatil alışveriş sezonu Apple'ın yıllardaki en önemli faktörlerinden biri. Yeni telefonun teslim tarihi, tatil öncesinde olası arz kısıtlamaları ile ilgili soruları gündeme getirdi.
Cook, daha sonraki tarihin yatırımcılara yönelik daha önceki rehberliğiyle tutarlı olmasına rağmen, Apple normalde bunları duyurmak için bir iki hafta içinde yeni ürünler gönderdi.
Fort Pitt Capital Group'un kıdemli sermaye araştırma analisti Pittsburgh'da bulunan Kim Forrest, "Bir ürüne sahip olmak çok güzel, ancak Ekim ayı başında veya Ekim ortası gibi daha erken olmaktan çok daha memnun olacaktı.

Apple Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, 12 Eylül 2017'de California, Cupertino'da bir başlatma etkinliği sırasında iPhone X'i tanıttı.
Sonraki Slayt

1/6 Kayar Gerdanlıklar © REUTERS / Stephen Lam
Apple Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, 12 Eylül 2017'de California, Cupertino'da bir başlatma etkinliği sırasında iPhone X'i tanıttı.
Apple'ın hisse oranı yüzde 0,6'nın altında kaldı. Lansman olayı sırasında yüzde 1 daha fazla ticaret yaptılar.

Şirket geçtiğimiz on yılda 1.2 milyardan fazla iPhone'u sattı ve mobil bilgi işlem dönemine girdi ancak geçen sene birçok tüketici iPhone 7'yi iPhone 6'ya çok benzemekle reddettiğinden gelirde önemli bir düşüş yaşandı.
IPhone X'deki ekran, telefon daha küçük olmasına rağmen, mevcut iPhone 7 artı boyutuyla ilgilidir. OLED adlı yeni bir teknoloji sayesinde Samsung gibi diğer üreticilerin de piyasaya sürülmesi sayesinde daha zengin renkler sunuyor.
Ancak Apple'ın kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi için utanç verici bir anda, yüz kimliğini açma, sahne öncesi sunum sırasında ilk denemesinde çalışmadı.
Apple ayrıca, iPhone 7 hattına benzeyen, ancak kablosuz şarj için cam arkasına sahip olan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı tanıttı.
Yeni telefonlar, Apple'ın genişletilmiş gerçeklik uygulamaları için daha hızlı, iyileştirilmiş kameralar ve bazı özellikler sunan patentli grafik işlemcisini sunuyor.
En ucuz telefonların önceki modellerde 32 gigabayttan 64 gigabayt hafızası var ve 699 dolardan 799 dolara satış yapacak.
Şirket ayrıca, telefonda arama yapabilen ve kullanıcı iPhone taşımayan internete erişebilen yükseltilmiş bir Apple Watch'i tanıttı. Serinin 3 saati 399 dolara mal olacak.
Apple, saatleri için satış rakamları sağlamadı; ancak Cook, satışların bir önceki yıla göre yüzde 50 arttığını ve
 
 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
İşte iPhone X özellikleri ve fiyatı…

Apple, bugün yaptığı tanıtımda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın ardından 10. yılına özel iPhone X adını verdiği cihazını tanıttı. Yeni cihazda yer alan 'Face ID' özelliği dikkat çekti. İşte iPhone X 'in merakla beklenen özellikleri ve satış fiyatı...

Apple bugün yapılan etkinlikte iPhone X’i tanıttı. 5.8 inç olacak olan yeni iPhone X’te yüksek kontrast ve yüksek çözünürlük sağlayan OLED ekran kullanıldı. Tim Cook’un ilk iPhone’dan bu yana en büyük adım olarak tanımladığı iPhone X’te  HDR display,  1:1 milyon kontrast oranı ve ekranda 3D touch özelliği bulunuyor. iPhone X’te kasa ekran oranı dikkat çekiyor. Uçtan uca ekran olan iPhone X’te kavisli kenarlar bulunuyor. Su ve toza karşı dayanıklı olan iPhone X, space gray ve gümüş rengiyle geliyor.  iPhone X’te kenarda bulunan tuşa basıp ‘Siri’ ile iletişim kurabiliyorsunuz.

iPhone X’te ekran kilidini ‘face ID’ ( yüz tanıma ) özelliği ile açabileceksiniz. Yüz tanıma özelliği şapka, gözlük takma, sakal bırakma gibi hallerde dahi sizleri tanıyor. Telefonunuza baktığınızda telefonunuz sizi tanıyor. Bu özelliği  Apple daha önce hiç bir cihazında kullanmadı. Yeni cihazında bulunan yüz tanıma özelliği ön üst kısımda bulunan barda yer alan teknoloji sayesinde tanıyor. Yüzünüzün matematiksel formülünü çıkartıp sizi tanıyan iPhone X, gerçek zamanlı olarak çalışıyor. İphone X’te Biyonik Neural engine ( Nöral motor ) bulunuyor. Apple’ın geliştirdiği bu sistemin fotoğrafla, maske ile kandırılamadığı söylendi. Face ID’de 1 milyonda 1 oranında bir başkası tarafından telefonun açılabildiği söylendi. Face ID, Apple Pay ile birlikte çalışıyor.

Apple, ‘Face ID’ özelliği sayesinde mesajlar uygulamasında yeni emojileri yüz tanıma teknolojisiyle kendi yüzünüzü değiştirerek gönderebiliyorsunuz. iPhone X’te suratınızla yaptığınız bütün mimikleri emoji olarak gönderebiliyorsunuz.

iPhone X’in ön yüzünde her hangi bir tuş bulunmuyor. iPhone X’in kamerası 12 megapiksel. Çift kameraya sahip. Bir kamera geniş açı bir kamera zoom açılı ve ayrıca kameralar 1.8 – 2.4 diyaframa sahip. iPhone X’in arka kamerası ile iPhone 8 Plus’ın arka kamerası arasında çok fazla bir fark bulunmuyor. 8 Plus’ta gördüğümüz arka kameradan yapılan ışık oyunları iPhone X’in ön kamerasından yapılabiliyor.

iPhone X, A11 6 çekirdekli işlemciye sahip. iPhone X 64 GB ve 256 GB seçenekleriyle satışa çıkacak. 999 dolara satışa çıkacak olan iPhone X, 3 Kasım’da satılacak.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yüz Tanıma - Face ID Özelliği

 

Infrared Camera: Kızılötesi Kamera
flood illuminator: Aydınlatıcı
proximity center: Uzaklık / Yakınlık çözümü
ambient light sensor: Ortam ışığı sensoru
 
facefeatures.jpg

Speaker : Hoparlör

Microphone: Mikrofon

Front Camera: Ön Kamera

Dot projector: Nokta projektör

 

iPhone-X-2017-09-12-at-20.25.53.png

 

screen%20shot%202017-09-12%20at%20112827

 

Apple yüz tanıma özelliği test etmek için yüzlerce yüz maskesi oluşturmuş ve onlarla Face ID'nin güvenliğini kontrol etmiş

 

170912144351-apple-event-iphone-x-facial

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin
iPhone X, Android cihazların 2.5 yıl önünde. Yeni Teknoloji iPhone X'si çok iyi yaptı.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X'in kamera teknolojisinin Apple cephesini Android rakipleri karşısında 2.5 yıl ileri götürdüğünü söyledi.
shiftdelete.net'in aktardığına göre Ming-Chi Kuo, iPhone X'de yer alan TrueDepth kamera sisteminin, Apple'ı, rekabette Android'in en az iki buçuk yıl önüne geçirdiğini ifade etti.

Kuo'ya göre, Android'li akıllı telefonların benzeri bir sistemi kurup seri üretime geçirebilmesi için, önlerinde en az iki yıl var.
Öte yandan iPhone X'in kısa vadede büyük satış başarısı gösteremeyeceğini de söyleyen Kuo, ancak uzun vadede başarılı olacağına dair 'tam güvene' sahip olduğunu ifade etti.

TrueDepth kamera, birbirinden farklı 50’den fazla kas hareketini analiz ederek yüz ifadelerinizi 12 farklı Animoji karakterine dönüştürüyor.
 
TrueDepth kamera sistemiyle ilgili geri bildirimler ancak tüketiciler tarafından kullanılmaya başlandıktan sonra belli olacak. Apple kullanıcıları daha önce FaceID’deki gibi yeni bir sistemi iPhone 5s ile gelen TouchID’de kullanmıştı. İlk etapta TouchID ile ilgili bir çok soru işareti varken şimdi tüm rakipleri tarafından kullanılmaya başlandı. Bu seferde aynı şekilde olabilir gibi görünüyor.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin
iPhone X hakkında bilinmesi gerekenler 
 
Apple iPhone X Türkiye ’de ne zaman satışa çıkıyor ve fiyatı nedir? 
 
55 ülkede 3 Kasım cuma gününden itibaren satışa sunulan iPhone X büyük bir ilgi ile karşılandı. Hakkında yapılan olumsuz yorumlara rağmen yeni akıllı telefon yok satıyor diyebiliriz. Amerika’da 999 dolar olarak belirlenen 64 GB’lık iPhone X’in satış fiyatı bugünkü kurdan hesaplandığında TL bazında 3500 TL civarında bir bedele sahip. Tabii ki Türkiye’de ürün bu fiyatla satılacak değil. 345 TL TRT payı, 862 TL ÖTV ve toplamın yüzde 18’i kadar da KDV bu bedelin üzerine eklenecek.
 
Tüm bunlar hesaplandığında ise 5.500 TL civarı bir bedel iPhone X’in Türkiye’deki satış fiyatı olarak ortaya çıkıyor. iPhone X’in 64 GB’lık versiyonun Apple Türkiye fiyatı ise 6099 TL olacak. Aradaki fark ise anlamsız bir bedel ve neden bu bedeli ödediğimizin farkında değilim. iPhoneX Türkiye’de yaklaşık 1600 dolara satılacak diyebiliriz. Çünkü 256 GB’lık iPhone X’in Türkiye fiyatının 7000 TL civarında olması bekleniyor.

APPLE iPHONE 8, iPHONE 8 PLUS ve iPHONE X FİYATLARI

iPhone 8 (64 GB) 4199 TL
iPhone 8 (256 GB) 4999 TL
iPhone 8 Plus (64 GB) 4799 TL
iPhone 8 Plus (256 GB) 5599 TL
iPhone X (64 GB) 6099 TL
iPhone X (256 GB) 6899 TL

Tabii ki bütçeniz iPhone X ‘e yetmiyorsa ki birçoğumuzun böyle olduğunu düşünüyorum. Bir süre daha iPhoneX hayalleriyle yaşamaya devam edeceğiz. Tabii ki iPhone almak isteyenler için yine yeni iPhone 8 modeli iyi bir tercih olabilir. iPhone 8 64 GB‘lık modeli 699 dolardan satışa çıkacak. Cihazın Türkiye’ye giriş fiyatı yaklaşık 2410 TL olacak. Bu miktarın üzerine yüzde 10 TRT payı, ÖTV ve KDV de eklenecek. Böylece en ucuz yeni iPhone Türkiye’de 4200 TL’ye satılacak.

APPLE iPHONE X NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Apple’ın 55 ülkede satışa çıkardığı ve meraklıların yoğun talep gösterdiği yeni akıllı telefonu iPhoneX, ülkemizde 24 Kasım Cuma günü satışa sunulacak. Ön siparişler başladı ve Türkiye’de de yoğun talep olduğu söyleniyor. İlk gelen partide ne kadar iPhoneX’in satışa sunulacağı ise meçhul.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

iPhone X’un çentiği yine karşımızda
Apple’ın telefon pazarında 2018 stratejisi şekilleniyor. İddialara göre bu sene 3 iPhone tanıtılacak ve bunlardan biri 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak!


2018 yılının iPhone‘larına ait ilk net raporlar, Japonya’dan geldi. Önümüzdeki yıl 3 telefon birden tanıtılacağını iddia eden raporda “çentiğin” de kalıcı olacağı söyleniyor. Yani iPhone X‘un bu çerçevesiz tasarımı az değişiklikle devam ettirilecek.

Bahsi geçen üç modelle ilgili birtakım tahminler de mevcut. İlk model, 8‘in devam niteliğinde olacak. 650-900 dolar arası bir fiyat etiketine taşıyacak olan akıllı telefon, diğer iki abisinden farklı olarak OLED değil LCD ekranla boy gösterecek. Ayrıca orta seviye cihaz, çift kamera ve Force Touch özelliklerinden de yoksun olacak.
Kalan iki telefonda ise OLED panel bizi karşılıyor olacak. Rapora göre telefonlardan birisi 5.8, diğeri 6.5 inçlik panele sahip ve büyük ekranlı cihaz çift sim kart desteğine sahip. Merakla beklenen AR destekleri, 2019 yılına saklanıyor. Dolayısıyla üç telefonda da 3 boyutlu arka kamera yok.
Apple’ın stratejisi, uzun bir aradan sonra tekrar ekranı büyütmek olabilir. Görünüşe göre Amerikalı şirket 2 yerine 3 telefon birden çıkartmayı da sevdi. Önümüzdeki yıl bir tane kısmen mütevazı, bir tane iPhone X’un devam modeli bir tane de yeni dev ekranlı telefon serisi ortaya çıkmış olacak. İsimlendirmenin detayları ise henüz belli değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
iPhone’un az bilinen özellikleri
 
Hem iPhone'ların hem de Android cihazların avantaj ve dezavantajları olsa da, özellikle sosyal medyada çoğu kullanıcı iOS’i kullanmanın biraz daha kolay olduğu konusunda hemfikir. Android ise özelleştirme ve yapılandırma konularında daha fazla seçenek sunuyor. Buna rağmen, Apple'ın basit işletim sistemi altında gizli birçok gelişmiş özellik bulabilirsiniz. İşte iPhone’un az bilinen özellikleri...
 
Telefonunuzun hemen sağ üst köşesine yeni eklenen bu çizgiye hiç dikkat etmiş miydiniz mi?
 
İlk kez iPhone X'lerde bu çizgi görülmeye başladı; ekran kilidi açıkken bu çizgiye dokunup aşağı doğru sürüklerseniz kısa yol menüsünü karşınızda göreceksiniz.
iPHONE'LARA GİZLİ TUŞ GELDİ
 
iPhone'unuzu kapatmak için artık fizksel tuşa basmaktan başka bir opsiyonunuz daha var.
 
Ayarlar>Genel kısmına girip en altta Sistemi Kapat seçeneğine dokunanlar telefonlarını kapatabiliyorsunuz.
 
iPHONE HOPARLÖRÜNDEN DAHA FAZLA SES ÇIKARMANIN YOLU
iPhone'unuzun ayarlarını yalnızca ufak bir değişiklikle telefonunuzdan çıkan sesi artırabileceğinizi biliyor muydunuz?
 
'TheBae' isimli Twitter kullanıcısı, paylaştığı tweet'te iPhone'ların sesini daha yüksek çıkarabilecek formülü yayınladı.
 
'Ayarlar'a tıklayın, daha sonra 'Müzik'i seçin daha sonra 'Dengeleme'ye (EQ) tıklayın bu pencerede ise 'Geç Vakit Ayarı'nı seçin.
 
KLAVYEYİ DOKUNMATİK ALAN OLARAK KULLANIN
iPhone klavyesinin aynı zamanda ‘trackpad’ yani dokunmatik alan işlevi görebildiğini biliyor muydunuz? Bu özellik sayesinde, imleci ekrana dokunmadan daha doğru hareket ettirebilirsiniz.
 
Bu özelliği kullanmak için 3D Dokunmatik özelliklere sahip bir iPhone'a ihtiyacınız olacaktır.

Trackpad’i etkinleştirmek için iPhone klavyesinde herhangi bir yere sıkıca basılı tutun. Ardından imleci metin boyunca hareket ettirmek için parmağınızı sürükleyin.

Bir iPad'de ise bu modu etkinleştirmek için klavyede iki parmağınızı sürüklemeniz yeterli olacaktır.
 
YÜZEYİN DÜZLÜĞÜNÜ KONTROL EDİN
iOS'in Pusula uygulamasının arkasında gizli bir özellik olduğunu fark etmemiş olabilirsiniz.

Pusula'yı hızlıca sola kaydırırsanız, bir su terazisi bulacaksınız. Böylece çerçevelerinizin doğru bir şekilde asıldığından emin olabilirsiniz.

Su terazisini, telefonunuzu düz veya yatay tutarken kullanabilirsiniz. Ekrana dokunarak, iki yüzey arasındaki farkı ölçebilirsiniz; kırmızı kenar boşluğu, iki açının ne kadar değiştiğini gösterir.
 
HESAP MAKİNESİNDE SİLME TUŞUNU KULLANIN
Bu gizli arka plan işlevi sayesinde artık hesaplamalarınızda yaptığınız minik hatalarda, C veya AC düğmelerine kullanarak en baştan başlamanız gerekmeyecek.

Ekranın üst kısmında, rakamların görüntülendiği yerde sola veya sağa doğru hızlıca kaydırarak en son girdiğiniz rakamı silebilirsiniz.

ÖZEL FOTOĞRAFLARINIZI GİZLEYİN
Arkadaşlarımıza bir fotoğraf göstermek istediğimizde hepimiz telefonlarımızı arkadaşlarımıza korkarak veririz. 

Ancak artık fotoğraf galerinizdeki özel resimler ortaya çıkacak diye korkmanız gerekmiyor. iPhone, en kişisel fotoğraflarınızı gizlemenin bir yolunu yarattı.

Fotoğraflar'ın içinde, bir veya daha fazla resim seçtikten sonra Paylaş düğmesine dokunarak Gizle'yi seçin.

Onay mesajında belirttiğiniz gibi, seçtiğiniz resimler Anılar, Koleksiyonlar ve Yıllar dosyalarında görünmez olur, ancak resimlere hala Albümler ekranından erişilebilirsiniz.
 
UYKUNUZU DÜZENLEYİN
Sizi sabahları uyandırmanın yanı sıra, iOS'un en yeni sürümü belirli bir saatte uyumanıza da yardımcı olur.
 
iPhone'unuzdaki Saat uygulamasınından en altta bulunan Yatma Zamanı’nı seçin.

Öncelikle, telefonunuz sabah hangi saatte uyandırılmak istediğinizi soracaktır. Bunu belirttikten sonra, alarmın haftanın hangi günlerinde çalmasını istediğini seçebilirsiniz.

Her gece kaç saat uyumak istediğinizi belirtirseniz, telefonunuz uyumanız gerektiği zaman geldiğinde ping'leyecektir.
 
KAYIP TELEFONUNUZU BULUN
Apple Sağlık uygulamasını kullanmasanız bile, Tıbbi Kimlik bölümünü doldurmanız önerilir.

Bunun nedeni, alerjiniz ve akrabanızın iletişim bilgileri gibi burada yazdığınız ayrıntıları, telefonunuzu bulan biri ‘Acil Durum’ tuşuna bastığında görebilir ve böylece size ulaşabilir.

Kaybedilen bir cihazın yerini tespit etmenin daha iyi bilinen bir başka yolu, telefonunuzu harita üzerinde izlemenize olanak tanıyan ‘iPhone'umu Bul’ özelliğidir.
 
iCloud altındaki Ayarlar uygulamasında bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.
 
BİLDİRİMLERDEN KAMERA FLAŞIYLA HABERDAR OLUN
Görsel bir uyarıyı sesli bir uyarıya tercih edenler bu özelliği çok beğenecektir.
 
Ayarlar’dan, Genel’e ve Erişilebilirlik'e tıklayarak, uyarılar için LED Flaş ayarını Açık olarak değiştirin.

Böylece telefonunuza bir bildirim geldiğinde iPhone’unuzun flashı yanacaktır.

SİRİ'YE TAKMA ADLARI KULLANMASINI ÖĞRETİN
Siri, çoğu zaman birini aramak veya mesaj atmak istediğinizde kimden bahsettiğinizi anlayabiliyor.

Ancak, "anne" veya "sevgili" gibi takma adları kişilerinize ekleyerek bu işlemi hızlandırabilirsiniz.
 
Apple'ın Rehber uygulaması bunun için özel bir alana sahip ve Siri buraya girdiğiniz bilgileri kişileri tanımlamak için kullanabiliyor.

Bir takma ad girmek için herhangi bir kartviziti açın, Düzenle'ye dokunun, Ekle'yi seçin ve ardından listeden Takma adını seçin.

Böylece artık, sadece Siri'ye "annemi ara" veya “babama mesaj at" gibi komutlarda bulunmanız yeterli olacaktır.
 
E-POSTA EKLERİNE YAZI YAZIN
Bazen bir e-posta eki kendi başına yeterince bilgi taşımaz. Bu nedenle, iOS’de e-posta eklerinizin üstüne dijital karalamalar, metinler, ve yer paylaşımları ekleyebilirsiniz.
 
Size yollanan bir eki değiştirmek için, Paylaş menüsü görüntülenene kadar eke basılı tutun.

Ardından, listeden İşaretleme ve Yanıtla'yı seçin. Yeni bir e-postaya eklediğiniz bir dosya için, eke dokunmanız ve 'işaretleme'yi seçmeniz yeterli olacaktır.

KAMERANIZI BÜYÜTEÇ OLARAK KULLANIN
Gerçek dünyadaki görüntüleri yakınlaştırma yeteneği, loş ışıklı bir lokantadaki menüye bakarken oldukça yararlı olabilir.

Bunu yapmak için Ayarlar'a gidin, Genel'i açın, Erişilebilirlik'i seçin ve Büyüteç'e dokunarak bu özelliği etkinleştirin.
 
Bu aşamada otomatik parlaklığı da etkinleştirebilirsiniz; bu, kamera ekranının ortam ışığı seviyelerine tepki vereceği anlamına gelir.
 
Bu özelliği etkinleştirdikten sonra, Kamera uygulamasını kullanırken Ana Ekran düğmesine üç kez basarak büyüteci açabilirsiniz.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

6 Gizli iPhone X'in Bilinmesi Gereken Özellikler

6 Hidden iPhone X Features You Need To Know

IPhone X'in bir telefonun ne kadar iyi olduğunu ben de şaşırtmadan önce yazdım. Açıklandığı andan itibaren çok geç çoktan reddeden kaçıranlardan biriydim, ancak cihazı tutup kullanırken sözlerimi yemeliydim. Hiç şüphesiz Apple'ın şimdiye kadar yaptığı en iyi telefon ve hiç kimsenin yapmadığı en iyi akıllı telefonlardan biri olduğunu iddia etmek kolay. Ve bulduğum en iyi şeylerden biri, Apple'ın cihaza daha az sayıda özellik kattıkları için genel halka vurgulamaya karar vermediği için iPhone X'in daha da iyi olması. Şimdiye kadar bulduklarım bunlar.

Uyandırmak için tıkla

Home düğmesi bittiğinde, iPhone X'in kendisini uyandırması gereken bir kaç yolu daha vardır. Evet, yine de yan düğmesine basabilirsiniz, ancak birçok insan bunun olduğunu düşünüyor. Öyle değil, ancak. Apple, iPhone X'in ekranına işlevi uyandırmak için bir dokunuş yaptı. Uyandırmak için bir kez hafifçe vurun.
Uygulamalar arasında geçiş yapmak için hızlıca kaydır
Apple'ın dikkat çekmeyen bir diğer önemli özelliği, kullanıcıların arasında geçiş yapmak için aktif uygulamalar arasından geçme kabiliyetidir. Bu nasıl çalışır, ekranın altındaki yeni açılır çubuğun bulunduğu açık bir uygulamada, etkin uygulamalarınızı taşımak için sola veya sağa hızlıca kaydırmanız yeterlidir. Bu, hızlı bir şekilde uygulamalar arasında sıçramanın harika bir yoludur ve yeniden tasarlanan uygulama değiştirici için güzel bir iltifattır.

BBH1WjO.img?h=350&w=620&m=6&q=60&o=f&l=f


Ulaşılabilirlik Hâlâ Var

Apple, iPhone 6 ve 6 Plus'ı tanıttığında, Erişilebilirlik adlı bir özellik ekledi; kullanıcı ekranın ekranını iPhone'un ekranında bırakarak başparmaklarının hemen dışına çıkan düğmeleri daha kolay bir şekilde basabiliyorlardı. Birçoğu, bu özelliğin iPhone X'de nixed olduğunu düşünmüştü - öyle değil. İlk önce onu etkinleştirmeniz gerekiyor. Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik'e gidin ve Erişilebilirlik üzerine Etkileşim bölümünün altındaki geçiş yapın. Ardından, herhangi bir uygulama içinden yeni ana çubuğa (aşağı yukarı yarım inç kadar) hızlıca kaydırın ve en üstteki öğelere erişebilmeniz için ekranınızın tamamı aşağı kaydırın.
Bildirimlerdeki Bilgileri Gizle
Bu, iPhone X'de yeni Face ID kamera teknolojisinin en havalı özelliklerinden biridir ve etkinleştirmek için yapmanız gereken hiçbir şey yok. IPhone X, ne zaman telefonunuza baktığınızı ve olmadığınızı bilir. Ekranda bir bildirim görüntülenirse (örneğin, yeni bir metin mesajının) ve ekrana bakmazsan, bildirimin önizleme içeriği gösterilmez. Ancak görüntüye baktığınızda, iPhone X aktif olarak görüntülediğinizi ve önizleme içeriğini otomatik olarak göstereceğini bilecektir. Meraklı gözlü ortaklara sahip olanlar için harika bir özelliktir.

Ekran görüntüsü zamanında görünmüyor

a close up of person


Yukarıdaki özellikte olduğu gibi, iPhone X ekranınızı ne zaman baktığınızı veya beğenmediğinizin bilincinde olduğundan ekranınızı ekrana getirdiğiniz andan itibaren anında karartabilir ve ayrıca parlaklığı otomatik olarak standart ayarlarınıza geri döndürür tekrar ekrana bak. Bu, pil ömründen tasarruf etmek için mükemmeldir.
Hızlıca Yüz Kimliği'ni Devre Dışı Bırak
Yaşadığınız yere bağlı olarak, polis, yüz tanıma özellikleriyle yerinde akıllı telefonunuzun kilidini açmak için yasal olarak ısrarcı olabiliyor olabilir. Bazı nedenlerden dolayı, yüz biyometri, bazı lokalitelerde parmak izi ve geçiş kodları şekilde korunmamaktadır. İşte bu yüzden Apple, Face ID'yi ayarlarınıza girmeden hızlı bir şekilde devre dışı bırakmanıza izin veren bir özellik içeriyor. Yan düğmeye beş kez basmanız yeterlidir ve Face ID devre dışı kalacak ve telefonunuza erişmek için bunun yerine şifrenizi girmeniz gerekecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

iPhone X'in satışları en çok kime yaradı?

2017’nin Apple açısından oldukça başarılı geçtiğini söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. iPhone X ile gelen satış başarısını bir kenara bırakacak olursak, Cupertino merkezli şirketin Mac, Apple TV, AirPods, iPad ve Apple Watch gibi ürünleriyle de başarılı bir yıl geçirdiğini savunabiliriz.

Doğal olarak gelir seviyesi belli bir noktanın üzerine taşınınca, yönetici ekibi de bu kazançtan nasibini alıyor. Bu işten en karlı çıkan isim ise Apple CEO’su Tim Cook.

ebce94fb34c055f3dc238627a576d251.jpeg

Hali hazırda piyasa değeri 500 milyon dolar olan Apple hisselerini elinde bulunduran Tim Cook, gelir hedeflerinin tutturulmasıyla birlikte servetine servet kattı. Normal şartlarda 8.75 milyon dolar kazanması gereken Apple CEO’su hedeflerin tutturulması ile birlikte bu miktardan yüzde 47 daha fazla maaşı cebine koydu. Tim Cook, 2017 içerisinde Apple’dan 12.8 milyon dolar maaş aldı.
Öte yandan Apple 2017’de 225.2 milyar dolarlık bir gelir hedefi belirlemişti. Fakat bu değer aşılarak 229.2 milyar dolarlık bir gelir elde edildi. Elbette bu gelirdeki en önemli rol, 999 dolarlık fiyatıyla iPhone X’e ait. Bu arada geçtiğimiz yıl 57.9 milyar dolar olan işletme geliri de 2017’de 61.3 milyar dolara yükselmiş durumda.
Sonuç olarak 2017’nin Apple açısından fazlasıyla iyi geçtiğini söylemek, pek de yanlış olmayacaktır. Zaten durum rakamlara da yansımış durumda. Eğer Tim Cook ve ekibi doğru hamleler yapabilirse bu gelir seviyesi 2018’de bir tık daha yukarı çıkabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

AppleInsider: Apple iPhone X’in üretimini durduracak

Apple yakın bir gelecekte Çin’de yeterli ilgiyi görmeyen iPhone X modelinin üretimini durdurmak istediği öne sürüldü.

Apple ürünleri ve şirketle ilgili önemli bilgileri 1997 yılından beri ortaya çıkaran AppleInsider’a göre iPhone X modelinin üretimi bu yaz durdurulacak.

Haberde Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X’in üretimi hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi. Kuo siparişlerde düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürdü.

iPhone X’in üretimi durdurulursa Apple’ın 2014 yılında piyasaya sunduğu iPhone 5C’den sonra ilk kez bir modelin üretimi sadece tek nesil sonra durdurulmuş olacak. Apple’ın planlarını kamuoyuna duyurmak konusunda çok güvenilir bir geçmişi olan Kuo, “Çin’de iPhoneX’in çok büyük ilgi görmemesi ana neden. Çin’de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çinli tüketicilere göre iPhone X’in ön üst tarafındaki siyah polarize 'çentik' ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plus’ın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi” dedi.  

ABD merkezli araştırma şirketi Cowen’ın yaptığı yeni bir araştırma, yeni model iPhone’lara olan ilginin "tarihi düşük düzeylerde" olduğunu gösteriyor. 

Kuo’ya göre, yine de iPhone bu yılın ilk yarısında üç ana modelinde (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) satışlarını yüzde 5 artıracak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Samsung’a fark attı!

2017’nin son çeyreğinde tam bir Apple fırtınası esti. Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre, 2017’nin Ekim – Aralı döneminde, akıllı telefon pazarındaki gelirin yarıdan fazlası Apple’ın kasasına girdi.

Bilindiği üzere akılllı telefon pazarında, en fazla telefon satan firma Samsung. Fakat söz konusu kar marjına geldiğinde Apple aradaki farkı arşa çıkartıyor. Cupertino merkezli şirket, genel itibari ile yeni modellerini Eylül – Ekim gibi satışa sunduğu için, her senenin son çeyreğinde en çok akıllı telefon satan şirket olmayı da başarıyor.

Strategy Analytics tarafından paylaşılan raporlara göre, bu sene de düzen aynı şekilde devam etmiş gibi görünüyor. Apple, 20177 son çeyreğinde 120.2 milyar dolarlık hacme ulaşan gelir pastasından 61.4 milyar doları kasasına koymuş durumda. Başka bir değişle, 2017 son çeyrekte akıllı telefon pazarında kazanılan paranın yüzde 51’i Apple’a ait.
Bu alanda Samsung yüzde 15.7 ile 18.9 milyar dolar, Huawei ise yüzde 7 ile 8.4 milyar doları kasasına koydu.

Bir başka rapora göre, iPhone X’in 999’dolarlık fiyatı sayesinde, Apple bu sene sattığı her telefondan ortalama 800 dolar kazandı. Samsung cephesinde ise S8, S8+ ve Note 8 satışlarının istenilen seviyelere ulaşamamasından ötürü telefon başına kazanılan para 254 dolarda kaldı. Huawei ise, iç pazardaki gücü neticesinde sattığı her bir telefon için 205 doları kasasına koydu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

iPhone X'in "nefret edilen" özelliği tarih oluyor

Geçtiğimiz aylarda bugüne kadar ürettiği en pahalı iPhone modeli iPhone X ile kullanıcılarının karşısına çıkan Apple, bu serinin yeni modelinde radikal bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında iPhone 8 ve 8 Plus modelleri ile birlikte tanıtılan iPhone X, geride bıraktığımız yılın en çok konuşulan cihazlarının başında gelmişti.

Apple'ın iPhone serisinin 10'uncu yılına özel olarak geliştirdiği ve bugüne kadar ürettiği en pahalı iPhone modeli olarak da dikkat çeken telefonun yeni versiyonu ile eylül ayında karşılaşabiliriz.

Geçtiğimiz aylarda bugüne kadar ürettiği en pahalı iPhone modeli iPhone X ile kullanıcılarının karşısına çıkan Apple, bu serinin yeni modelinde radikal bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Apple iPhone X'in "nefret edilen" özelliğini olarak gösterilen tepedeki çentiği cihazdan kaldıracak.

Apple'ın yeni amiral gemilerini tanıtmasına aylar var. Ancak şimdiden şirketin gelecek planlarına dair söylentiler şimdiden ortaya atılmış durumda.
Bu söylentilerden en dikkat çekeni ise kuşkusuz daha büyük ekrana sahip iPhone X başka bir deyişle iPhone XL

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, Apple'ın eylül ayında düzenlenecek lansmanının yıldızı 6.5 inç ekrana ev sahipliği yapacak iPhone XL olacak.

Söz konusu model iPhone X gibi çerçevesiz bir kasaya ve Face ID yani yüz tanıma özelliğine ev sahipliği yapacak.

Yeni modellerin OLED tedarikçisi ise yine Apple'ın en büyük rakibi Güney Kore merkezli Samsung olacak.

A11 işlemci, 12 MP çift arka kamera, 3 GB RAM gibi özelliklere ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılan modelin fiyatına dair bir bilgi ise bulunmuyor.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtılan iPhone X ABD'de 999 dolardan başlayan fiyatlar ile ülkemiz de ise 6 bin 99 TL'den başlayan fiyatlar ile raflardaki yerini almıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

iPhone ile en iyi fotoğrafları çekmek için ipuçları

App Store’da 'Bugün' sayfası, bugün başlayan İstanbul Moda Haftası için güncellendi. Apple, kullanıcılarına iPhone ile en iyi fotoğrafları çekmek için ipuçları yayınladı.

ANI YAKALAYIN
 
Genellikle doğru anı öngörmenin yararlı olduğunu düşünüyorum. Moda haftası gibi çok fazla tekrarın yaşandığı etkinlikler, tekniğinizle alıştırmalar yapmanız için zaman tanır. Bir arka plan bulun ve süjenizin buradan geçmesini bekleyin.

iPhone’daki Seri Çekim modunu kullanmak, aynı anda birden çok kare çekmenize olanak verir. iPhone’unuz seri çekimdeki en güzel fotoğrafları otomatik olarak seçer. Film rulonuzdaki seri çekim grubundan beğendiğiniz fotoğrafları da seçebilirsiniz.

2 adım yakınlaşmak iyi bir kuraldır. Yaklaşın, kompozisyonunuzu yeniden yapın ve çekin. Ayaklarınızı hareket ettirin. Olayın kalbine yaklaşın. iPhone kullanarak hiç fark edilmeden çekim yapabilirsiniz. Herkes telefonunu kullandığı için dikkat çekmezsiniz.

PORTRE MODUNU KULLANIN

Moda haftasında herkes ve her şey fotoğraflanıp paylaşılmak üzere hazırlanır. Bu yüzden portre moduna geçip deneme yapmanın tam zamanı. Ortam karanlıksa flaşı kullanın. Karmaşıksa arka planınızı temizleyin. Zamanınız varsa süjenizi yönlendirin. Onu temiz bir arka planın önüne getirin. Yan dönmesini isteyin. Nasıl bir sonuç elde edebileceğinize bakın Süjeniz en fazla hayır diyebilir. Anlattığınız öyküyü, bir müzik parçasıymış gibi düşünün.

4K VİDEO AYARLARI NE ZAMAN KULLANILIR?
 
4K kalitesiyle saniyede 24 kare hızını sinematik bir duygu sağlamak, saniyede 30 kare hızını doğal bir his veren genel videolar çekmek, saniyede 60 kare hızını ise podyum gibi yüksek tempolu aksiyonlar için kullanın. Saniyede 60 kare hızını yavaşlatıp saniyede 30 veya 24 kare hızında oynatarak daha yavaş ve dramatik bir etki yakalayabilirsiniz.

En dramatik ağır çekim efekti için, saniyede 240 kare hızında 1080p kalitesinde çekim yapın. En aksiyon dolu anın ne zaman gerçekleşeceğini tahmin edin, aksiyondan önce video çekimine başlayın ve bittikten sonra çekimi sonlandırın. Fotoğraflar uygulamasındaki Düzenle işlevini kullanarak ağır çekim özelliğini ayarlayıp yalnızca en heyecan verici aksiyon üzerinde etkinleştirin.

TimeLapse (Hızlı çekim) ile tüm 20 dakikalık runway şovunu çekip 10saniyelik hızlandırılmış video olarak seyredebilirsiniz. Hızlı çekim video oluşturmak için dinamik olarak seçilmiş aralıklarla görüntü kaydı yapabilir, ardından videolarınızı hızla ve kolayca paylaşabilirsiniz. Hızlı Çekim moduna gidip deklanşör düğmesine dokunduğunuzda kameranız siz tekrar deklanşör düğmesine dokunana kadar belirli aralıklarla fotoğraf çeker.

Pozlama ve Odağı Kilitleme Kamera uygulamasında odağı ve pozlamayı kilitlemek için odaklanması gereken alana dokunup odak kutusu biraz titreşene kadar basılı tutun. Bu noktada parmağınızı yukarı ve aşağı kaydırarak istediğiniz pozlamayı ayarlayabilirsiniz.

Yakınlaştırma Telefoto ve yakınlaştırma lensleri arasında geçiş yapmak için 1x dairesine dokunup 2x olarak değiştirin. Her modda yakınlaştırma dairesini basılı tutun ve daha fazla yakınlaştırmak/uzaklaştırmak için hafifçe sola/sağa kaydırın. Alternatif olarak her lenste kıstırma hareketini de kullanabilirsiniz.
Saç ve makyaj videoları için hızlı çekim özelliğini kullanarak sürecin tamamını filme alın.

Odak ve Pozlamayı Kilitleme: Runway çekerken muhtemelen sabit bir noktadan çekim yapacaksınız. Fotoğraf ve video çekerken pozlamayı ve odaklamayı sabitlerseniz tüm son süreçinde aynı ayarları korur ve sizin çekim esnasında değişiklik yapmanızı gerektirmez.
Sabitlemek için ekranda çıkan kareyi AE/AF kilidini yazısı çıkana kadar basılı tuttunuz. Pozlamayı yanıdaki güneş simgesini yukarıya yada aşağıyaya doğru çekerek ayarlayabilirsiniz.

iCloud Foto Arşivini kullandığınız taktirde iPhone’unuzla çektiğiniz tüm fotoğraflarınız aynı Apple Kimliği ile giriş yaptığınız tüm diğer aygıtlarınızla otomatik olarak synch ederler.
iCloud Fotoğraf Arşivi çektiğiniz tüm fotoğraf ve videoları otomatik olarak iCloud'da saklar, böylece iPhone’unuzla çekip çözünürlükten ödün vermeden iMac, MacBook yada iPad’inizle aynı istediğiniz zaman erişebilirsiniz fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.
Aygıtlarınızdan birini kullanarak koleksiyonunuzda yaptığınız tüm değişiklikler diğer aygıtlarınıza da uygulanır.

YETERLİ SAKLAMA ALANINIZ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN
 
iCloud Fotoğraf Arşivi'nde bulunan fotoğraf ve videolarınız iCloud saklama alanınızı ve aygıt saklama alanınızı kullanır.
iCloud'a kaydolduğunuzda size otomatik olarak 5 GB ücretsiz saklama alanı verilir. Ek alana ihtiyacınız olursa 2TB a kadar depolama alanı satın alabilirsiniz .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • Admin

Yeni iPhone'ların fiyatı sızdı

iPhone XS Plus'ın satış fiyatı Türkiye'de 15 bin TL olacak.

Apple, 12 Eylül 2018 tarihinde düzenleyeceği etkinlikte iPhone 9, iPhone XS ve iPhone XS Plus modellerini tanıtacak. 

iPhone 2018 için hazırlıklar başlıyor!

En yüksek çözünürlüklü iPhone olacak!

iPhone 9 için ilk bilgiler gelmeye başladı
Apple, 12 Eylül tarihinde yeni iPhone modellerini tanıtacak. 
Milliyet’ten Onur Binay’ın haberine göre, yeni modellerin başlangıç fiyatları şöyle oldu:
iPhone XS - 799 dolar 
iPhone XS Plus - 999 dolar 
iPhone 9 - 699 dolar 
Buna göre Türkiye’de iPhone 9’un satış fiyatı 10 bin TL, iPhone XS’in satış fiyatı 12 bin TL ve iPhone XS Plus’ın satış fiyatı ise 15 bin TL olacak. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Apple, yeni modellerini tanıttı
 

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen lansmanı başladı.

Geçtiğimiz haftalarda 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk teknoloji şirketi olan Apple yeni iPhone modellerini görücüye çıkardı.

11 yıl önce Apple'ın kurucularından Steve Jobs'un tanıtımı ile hayatımıza giren iPhone serisinin yeni üyeleri Steve Jobs Theater’da teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuldu. İşte Apple'ın piyasaya süreceği yeni ürünleri:

iPhone Xs

apple-iphone-sept-2018-prices.jpg?resize

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone modellerinin 10. yılına özel çıkarttığı iPhone X modeliyle, iPhone tasarımında tamamen yeni bir tasarıma geçmişti. iPhone X, yenilenerek iPhone Xs olarak satışa sunuluyor.

5.8 inç büyüklüğünde 1125 x 2436 piksel çözünürlüğünde ve 458 ppi piksel yoğunluğundaki OLED ekranın kullanılacağı yeni model, ekran açısından önceki modele benzer olacak. True Tone Display ve 3D Touch’ın unutulmadığı modelde ekran ayrıca 120 Hz.

iPhone 8 Plus ile aynı boyutta olan kasa da incelen çerçeveler sayesinde daha geniş ekrana ev sahipliği yapılıyor.

Gücünü Apple’ın A12 Bionic işlemcisinden alacak olan yeni iPhone Xs, 7nm işlemciye sahip ilk akıllı telefon ünvanını alıyor. Huawei’nin 7nm’lik Kirin 980 işlemcisini kullanacak olan Huawei Mate 20 ile bu alanda yarış içerisinde.

 

A12 işlemcisi, A11 işlemcisinden yüzde 20 oranında hız artışı ve yüzde 40 oranında daha az güç tüketimi sunacak. A11 ile beraber gelen mimarisel yenilikler, A12 ile beraber 7nm üretim teknolojisiyle performans ve düşük güç tüketimi bir araya geliyor.

A12 Bionic işlemcisinin ise daha hızlı çekirdekler ve eş zamanlı kullanımda daha fazla verimlilik sunacak. Böylece çoklu çekirdek performansında yüzde 25-30 artış elde edilebilecek.

GPU performansı tarafında ise A11’e kıyasla yüzde 50 artış elde edilmiş. Bunun günlük hayata yansımasının ortalama yüzde 20 seviyesinde olması bekleniyor. Çünkü artık GPU performansını bellek bant genişlikleri limitlemeye başlayacak seviyeye geldi.

Evet bilgisayarlar ve ekran kartları için dediğimiz bant genişlikleri artık çipsetlerve mobil cihazlar için de önemli bir nokta haline geldi. Zira A12 saniyede 5 trilyon veriyi işleyebilecek.

iPhone Xs ve Xs Plus modelleri 4 GB RAM ile gelmesi bekleniyor. 64 / 256 ve 512 GB‘lık dahili hafıza seçenekleri sunuluyor.

iPhone XS Max

Apple-iPhone-Xs-combo-gold-09122018-whit

Büyük ekranlı iPhone'un adı ise iPhone XS Max olarak açıklandı. Apple’ın yeni iPhone modelleri, beklendiği gibi gücünü 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A12 Bionic’den güç alıyor. Bu Huawei’nin Mate 20 serisinde yer vereceği Kirin 980’in ardından 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ikinci işlemci.

6.9 milyar transitöre ev sahipliği yapan A12 Bionic, bir önceki A11 Bionic’e kıyasla yüzde 15 daha hızlı. Altı adet işlemci çekirdeğine ve 4 adet grafik çekirdeğine ev sahipliği yapan A12 Bionic, Neural Engine’e ev sahipliği yapıyor.

GPU performansı tarafında ise A11’e kıyasla yüzde 50 artış elde edilmiş. Bunun günlük hayata yansımasının ortalama yüzde 20 seviyesinde olması bekleni

iPhone X ile hayatımıza giren çentiğin ve yüksek ekran kasa oranının korunduğu iPhone XS Max, 6.5 inçlik devasa bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Böylece iPhone 8 Plus ile neredeyse aynı boyutlarda daha büyük bir ekran kullanıcılara sunuldu.

Bu ekran 2688×1242 piksel çözünürlük ve 458 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 3D Touch ve True Tone kullanılmaya devam edilirken, 120 Hz yenileme hızına sahip.

Maksimum depolama alanı seçeneği 512 GB‘a çıkarılan ve IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı olan akıllı telefon, daha önce belirttiğimiz gibi uzay girisi, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile geliyor.

AR, Memoji ve Siri kısayolları artık 9 kat daha hızlı çalışırken, çok daha düşük bir enerji harcanıyor. Yeni iPhone’ların grafik gücünü sergilemek isteyen Apple, etkinlikte Elder Scrolls isimli oyun ile bir demo gösterisi yaptı.

iPhone XR tanıtıldı

14TH-APPLEPHONE

iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinin yanında yepyeni bir modeli daha tanıtan Apple, rengarenk iPhone XR ile karşımıza çıktı.

3D touch özelliğine sahip olan ve çentikli ekran tasarımını kullanan modelde 6.1 inç Liquid Retina adı verilen LCD ekran kullanıldı. 1792×828 piksel çözünürlüğündeki bu ekran 326 ppi değerine sahip.

Çok daha güçlü bir cam kullanılan iPhone XR, 7000 serisi alüminyum kasayı bünyesinde barındırıyor.

Beyaz, siyah, mavi, kırmızı ve sarı renkleriyle karşımıza çıkan yeni iPhonemodelinde yer alan R harfi ise Remedial kelimesinin kısaltılmışı olarak açıklandı.

Touch ID ile vedalaşan Apple, iPhone XR modelinde de Face ID kullanmayı tercih etmiş. iPhone X ile aynı şekilde kullanılan bir arayüze sahip olan model, Apple A12 Bionic işlemciden gücünü alıyor.

iPhone XR kamera özellikleri!

Kameraya baktığımızda ise iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde gördüğümüz çift kamera, bu modelde yerini tek kameraya bırakmış. 12 Megapiksellik geniş açılı kamera ise iPhone Xs modellerindeki geniş açılı lens ile aynı özelliklere sahip.

Yani f/1.8 diyafram aralığına sahip olan kamerada 6 elementli bir lens ve OIS desteği mevcut. Ayrıca iPhone Plus modellerinin en sevilen özelliği Portre modu renkli iPhone ile de kullanılabilecek.

64, 128 ve 256 GB dahili depolama kapasitesine sahip olan yeni iPhone, 749 dolar fiyat etiketine sahip. 19 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak olan modelin satışına ise 26 Ekim tarihinde başlanacak.

Apple Watch Series 4

apple_event_2018_resize_md.jpg

40 ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyutta olan Watch Series 4, böylece önceki modellere kıyasla yüzde 30 daha büyük bir ekrana ev sahipliği yapıyor. WatchOS 5'in geniş ekran ile harmanlanması büyük bir kullanım kolaylığı sunacak.

WatchOS 5'te büyük ekran için kullanıcı arayüzünde değişikliklere giden Apple, 'Fotoğraflar, Haritalar ve Takvim' gibi uygulamalarını güncelledi. Böylece Apple Watch 4'ün büyük ekranı ile bu uygulamalardan en iyi şekilde yararlanılabilecek.

Yeni akıllı saate 64 bit desteğine sahip olan çift çekirdekli S4 işlemci güç veriyor. Böylece bir önceki modele kıyasla iki kat daha fazla performans sunduğunu belirten Apple, ivme ölçer ve jiroskop gibi donanım iyileştirmeleri ile cihazı oldukça güçlendirmiş durumda.

Apple CEO'su Cook, sağlık konusunun Apple Watch'un en çok odaklandığı nokta olduğunu söyledi. Watch, bilekten kalp atışını takip ediyor.

399 dolar GPS'lisi telefon hatlısı 499 dolar. Series 3'ün fiyatı 279 dolar olacak. Cuma günü ön satış, 21 Eylül'de Series 4 satışa açık olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.