Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

OKJA

 

Vejeteryan/vegan dostu bir film olan Okja, kısaca gıda sektörü için laboratuvar hayvanları üreten bir şirketin birçok farklı ülkede yetiştirdiği hayvanlardan biri olan Okja ile onu yetiştiren küçük Mija’nın dostluklarını ve onların gıda endüstrisinin acımasızlığına karşı verdiklerini amansız mücadeleyi anlatıyor. Sıcacık, enfes bir dostluk hikayesi.

 

Yönetmen: Joon-Ho Bong

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal devamı
Tür: Macera, Bilimkurgu, Dram
Ülke: Güney Kore, ABD
 
 
18486350_1286934208069268_39972326852074
 
 
For 10 idyllic years, young Mija (An Seo Hyun) has been caretaker and constant companion to Okja-a massive animal and an even bigger friend-at her home in the mountains of South Korea. But that changes when a family-owned multinational conglomerate Mirando Corporation takes Okja for themselves and transports her to New York, where image obsessed and self-promoting CEO Lucy Mirando (Tilda Swinton) has big plans for Mija's dearest friend. With no particular plan but single-minded in intent, Mija sets out on a rescue mission, but her already daunting journey quickly becomes more complicated when she crosses paths with disparate groups of capitalists, demonstrators and consumers, each battling to control the fate of Okja...while all Mija wants to do is bring her friend home. Deftly blending genres, humor, poignancy and drama, Bong Joon Ho (Snowpiercer, The Host) begins with the gentlest of premises-the bond between man and animal-and ultimately creates a distinct and layered vision of the... Written by Netflix
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Bu film bana çocukluğumda yaşadığım kurban travmalarını hatırlamıştı..😣

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bill Gates yazılım işlerinden sonra farklı alanlara kayarak yapay et üretme işine girdiğini açıklamıştı. Yakında yapay etin marketlerde yerini alacağı müjdesini vermişti ama hanüz bu vaat gerçekleşmedi.

Hayatımdaki en büyük beklentilerden biri bu. Bir hayvanın kesilerek elde edilmediğini bildiğim bir yapay eti gönül rahatlığıyla yiyebilmek. Bunu görmeden ölmek istemiyorum. Bunu görürsem daha rahat ölebilirim.

Gerçi doğanın temeli canlıların birbirlerini yemeden hayatta kalamamaları üzerine kurulu ama olsun. Doğayı değiştirme gücü sadece bizim ellerimizde. Bir yerden başlayabiliriz. Bizden ve teknolojimizden başka tanrı yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.