Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Damatlık Seçme İpuçları


İncitanesi

Önerilen İletiler

Sadece gelinlik seçiminin mi zor olduğunu düşünüyorsunuz ? Erkeklere haksızlık etmeyin, çünkü damatlık da tüm ayrıntılarıyla üzerinde oldukça iyi düşünülmesi gereken bir konu. Kadınlar genelde gelinlik seçiminde modeli daha çok göz önünde bulundururken, erkekler damatlıklarda fiyatı daha çok önemserler. Ama yine de sizler için ufak tüyolar hazırladım, buyrun iyi okumakar...
 
Damatlık seçimindeki ilk soru işareti hazır mı alınacak yoksa özel dikim mi olacak sorusudur. Kuşkusuz ki özel dikim yaptırılan damatlıklarda sizle birebir uyum sağlayan bir kombine kavuşursunuz. Bu, damatlık seçimi için en garantili fakat fiyatı yüksek olan yoldur. Diğer seçeneğiniz ise hazır alıp, eğer gerekiyorsa terziye tamir ettirmektir. Aynı verim alınır mı bilinmez ama bütçenizin dostu olacağı kesin!
 
Damatlık türü; damatlık modelleri genel olarak takım elbise şeklinde tercih edilse de smokin tasarım damatlık seçimi yapan damat adayları da bulunuyor. Fakat smokin tercihi yaparken çok fazla renk seçeneğinin bulunmadığını da göz önünde bulundurmalısınız.
 
Damatlığınıza uygun olan aksesuarları seçerken de aynı hassasiyeti göstermeli ve uyumlu ürünleri tercih etmelisiniz. Çok fazla aksesuar seçimi olmadığından bu işin kısa sürede biteceğine emin olabilirsiniz. Damatlığınızı tamamlayacak olan aksesuarlar arasında; yaka çiçeği, kravat iğnesi, kol düğmesi ve kol saati bulunuyor.
 
Damatlığınızın kravatının genişliği, ceketinizin yaka genişliği kadar olmalı. Aksi halde kendi düğününüzün en rüküş davetlisi olabilirsiniz.
 
Damatlığınız 2 düğmeliyse en üst düğmesi, 3 düğmeliyse orta düğmesi göbeğinize denk gelmeli. Damatlığınızı alırken veya diktirirken buna dikkat edin. Tabi bir de göbeğiniz biraz ince olsun mümkünse smile.png
 
Renk Seçimi; damatlık seçmeden önce ilk karar vermeniz gereken şey; renk oluyor. Gelin adayının da fikrini aldıktan sonra hayalinizdeki rengi belirleyerek seçenekleri daha aza indirebilir ve seçim şansını kolaylaştırabilirsiniz. Son dönemlerde pek çok farklı renkte damatlık olsa da siz yine de klasik ve siyah olan modellerini diğerlerinden bir adım önde tutmalısınız.
 
Her şeyi ile klasik olmayı çok da istemeyen damat adayları smokini siyah papyon yerine fular şeklindeki kravat ve onun takımı yeleklerle ya da değişik yaka modellerinde erkek gömlek modelleri ile renklendirme yoluna gidebilirler. Ayakkabı konusunda ise genellikle rugan ayakkabı tercih ediliyor olmakla beraber, gelininizin tarzına uyumlu olarak deneysel davranabilir; hatta örneğin bir kır düğününde siyah bir spor ayakkabıyı bile kullanmayı deneyebilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.