Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden UPS Şoförleri Sola Dönüş Yapmazlar?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden UPS Şoförleri Sola Dönüş Yapmazlar?

 

ups_shield_og_square.png

 

United Parcel Service (UPS), bu yıl 110'uncu yıldönümünü kutladı ancak muhtemelen sürücülerinden herhangi biri pasta için durmayacak. Her yıl UPS kamyonları vasıtasıyla yönlendirilen 4.9 milyar paketle önceliği, üretkenliği en üst düzeye çıkarırken mallarını ön kapınıza getiriyor.

Kolaylık peşinde olan UPS 1970'lerde kahverengi giyimli sürücü filosunun mümkün olduğunca sola dönülmesini önlemeye başladı. Bu merak uyandırıcı bir politika gibi görünse de, paketleri dağıtmanın en ekonomik yol olduğu ortaya çıkıyor.

Motorlu araçlar sola dönünce trafik akışına karşı faaliyet gösterirler. Çarpışmalarda güvenlikle ilgili sorunlar yaratmanın yanı sıra, Amazon paketlerinden oluşan dolu bir kamyonun, trafiği trafiğin kesilmesini bekleyerek boşta oturarak, trafikten başarılı bir şekilde uzaklaşıp, zaman ve yakıt harcamaktan vazgeçmeyeceği anlamına geliyor.

 

WEB_ups_pr_luxembourg_2003.jpg

Bununla başa çıkmak için UPS, sürücülere öncelikle doğru turlardan oluşan en iyi yolu belirlemek için, ORION adını verdikleri yerleşik bir seyir sistemini kullanıyorlar (On-Road Integrated Optimization and Navigation). Teslimat süresince döngü yaparak, şirket her yıl 10 milyon galon yakıt tasarrufu sağladığını ve yolları ortalama altı ila sekiz kilometre kısalttıracağını tahmin ediyor.

Tüm sol dönüşler kaçınılmaz değildir-UPS rakamları sürücüler zamanın yaklaşık yüzde 10'unu veya daha kırsal alanlarda bulunuyorsa daha fazla gitmektedir. Fakat genel kural genelde programda tutmaktır.

Bu strateji tüm sürücüler için geçerli mi? Şart değil. Trafik analistlerine göre, yolcular ve diğer ticari olmayan sürücüler genellikle köşeleri kesmenin gerekliliğini en aza indirgeyerek aynı rotayı kullanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.