Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Yeni Başkanını Seçti: Donald Trump


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika Yeni Başkanını Seçti: Donald Trump

 

Donald Trump çok az bir oy fakla ABD'nin yeni başkanı oldu...

 

maxresdefault.jpg

 

ABD, 45. başkanını seçmek için sandık başına gitti. 2016 Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, favori Demokrat Parti adayı Hillary Clinton karşısında seçimi önde bitirdi. Pensilvanya eyaletindeki 20 delegeyi de kazanan Trump 274 delegeye ulaşarak ABD Başkanı oldu. Clinton'ın TSİ 17.30'da seçim ekibi ve destekçilerinin karşısına çıkarak bir konuşma yapacağı açıklandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump nasıl kazandı? İşte Trump'a zaferi getiren 5 neden

 

ABD'nin 45'inci Başkanı anketleri ve çoğu yorumcuyu yanıltarak bir sürprize imza atan Donald Trump oldu. Peki Demokrat Parti'nin adayı Clinton'ı geride bırakarak Beyaz Saray'ın yeni sahibi olan Trump'ın sürpriz olarak nitelendiren zaferinin arkasında yatan sebepler neler?

 İngiliz yayın kuruluşu BBC, Trump'ın zaferini mercek altına aldı. BBC'nin ABD muhabiri Anthony Zurcher'in kaleme aldığı makalede Trump'ın kazanmasının nedenleri 5 maddede toplandı.

 

1- BEYAZ AMERİKALI DALGA

 

Beyaz seçmenin desteğini aldığı görünen Trump, Ohio, Florida ve North Carolina gibi eyaletlerde ipi göğüsleyen taraf oldu. Bu başarı Cumhuriyetçi Parti'nin adayına hatırı sayılır bir delege sayısı kazandırırken, Clinton tarafının da bel bağladığı oyların önüne set çekti.
Siyasi analizciler bu durumun özellikle taşradaki beyaz ABD'li seçmenin Trump'a destek vermesine bağlıyor.
Cumhuriyetçi Parti'nin taşradan gelen oyunda geçen seçimlere oranla hatırı sayılır bir artış olduğunu altını çizen uzmanlar zaferi getiren en önemli faktörlerden biri olarak da bu durumu gösteriyor.

 

2- HERKESLE KAVGA ETTİ, GÜÇLÜ BİR PROFİL ÇİZDİ

 

Trump uzun bir maraton olan seçim kampanyası boyunca sayısız pot kırdı bir o kadar da skandal ile basına adeta malzeme oldu. Peki ne oldu da tüm bunlara rağmen Trump seçimin kazananı oldu? Zurcher'e göre, bunun altında yatan neden Trump'ın her şeye rağmen güçlü durmasıydı. Başka bir deyişle tüm bu skandallara rağmen devrilmeyen Trump bir şekilde seçmenin takdirini kazandı.

 

3- HEM RAKİBİYLE HEM DE KENDİ PARTİSİ İLE MÜCADELE ETTİ

 

Trump, ABD siyasi sahnesinin belki de en büyük 2 ailesini (Bush ailesi ve Clinton ailesi) egale etti. Marco Rubio, Ted Cruz, Chris Christie, Ben Carson ve Jeb Bush gibi aday adaylarına diz çöktüren Trump, hem parti içi muhalefet ile hem de Demokratlar ile mücadele etti.
2017'nin ilk günlerinde yemin ederek göreve başlayacak olan Trump'ın iki cephede verdiği bu savaş, onun güçlü bir figür olarak algılanmasında önemli bir rol oynadı.

 

4- COMEY ETKİSİ

 

FBI Direktörü James Comey geçtiğimiz haftalarda Clinton'ın elektronik postalarının yeniden inceleneceğine dair bir açıklama yaptı. Seçime sayılı süre kala yeni bir açıklama yapan Direktör, bu soruşturmanın rafa kalktığını belirtti.
Ancak anketler gösteriyor ki bu ilk açıklama Trump'ın oylarında yukarı doğru bir kıpırdanmaya neden oldu. Trump FBI'ın bu çıkışını tabanını yeniden toplamak için avantaja çevirdi.
Özellikle basına yansıyan ses kayıtları ile parti içindeki desteğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Trump için bu haber adeta bir can simidi oldu.

 

5- HİSLERİNE GÜVENDİ

 

Trump tabiri caizse ezber bozan bir seçim kampanyası izledi. Örneğin çoğu Başkan adayının aksine Wisconsin ve Michigan gibi genellikle ziyaret edilmeyen eyaletlerde de çalışmalarda bulundu.
Kendinden öncekilerin aksine büyük seçim konuşmalarına yoğunlaşan Trump, yeni bir oyun planı denedi, hislerine güvendi ve kazandı.
Tüm eleştirilere ve seçim tahminlere rağmen planından taviz vermeyen Trump, bu uzun maratonun son gülen ismi oldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

ne kadar tanıdık, benzer sonuçlar.

seçeneksizler, statüko düşmanlarının ne yaptığını bilen-bilmeyen tercihleri.

sosyolji bilimi bizden bir sonuç çıkaramadı biraz da Amerikan halkını incelesin bakalım.

gerçi bizim buralarda Trum, Clinton farketmez hangisi seçilse Türkiye kazanıyormuş.

örneğin dolar 5 lira olsa da biz çok güçlüyüz 0,10 kuruş olsa da.

teşekkürler AKP!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Başkanlığı kesinleştikten sonra kudüsü israilin başkenti olarak olarak görmesi ve bütün dünyanın clintonun yüksek ihtimal başkan olacağını düşünürken ABD derin devleti bize oylamaların bir kez daha sözde demokratik hareket olduğunu göstermiştir.Hatırlatmakta fayda var ABD derin devleti başka bir deyişle ABD'nin gerçek patronlarının birer yahudi olması nedeniyle Trump'un bu açıklamalarına şaşmamak gerek.Trumpun bu açıklamalarından sonra nasıl bir politika izleyeceği belirginleşmeye başlamıştır.BOP'un yani büyük orta doğu projesinin ilk ayağı olan Trump'un derin devlet tarafından adeta bir vali gibi atanması uygulamaya konulmuş ilerki aşaması israilin büyüme politikasına ABD yardımıyla gidecek olmasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.