Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iPhone 8 Hakkında Herşey Burada


Önerilen İletiler

  • Admin

Apple’dan sürpriz iPhone 8 kararı

 

Apple önümüzdeki dönemde satışa sunacağı, iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarlanan iPhone 8 için sürpriz bir karar aldı. İşte konu hakkındaki detaylar.
 
 

Bilindiği üzere Apple bu sene 3 yeni iPhone modeli ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu modellerden birisi iPhone’un 10. yılına özel olarak geliştirilen iPhone 8 iken diğer ikisi ise iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olacak. Şimdilik bu konuda Apple’dan bir doğrulama gelmemiş olsa da sızdırılan raporların hemen hemen hepsi aynı doğrultuda.

 

 

Hatırlanacağı üzere Apple, bu sene satışa sunduğu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta hem Qualcomm hem de Intel tarafından üretilen modem setlerini kullanmıştı. Intel tarafından üretilen setlerin, Qualcomm’dan daha düşük bir hız kapasitesine sahip olmasından ötürü, Apple Qualcomm’dan modem setlerini Intel’in setleri ile aynı hızda sabitlemesini istemişti. Yani bir nevi Qualcomm tarafından üretilen modemlerin hız seviyesi düşürülmüştü.

 

 

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre, Apple aynı stratejiyi bu sene de uygulamayı planlıyor. Yani çıkacağı 3 model için modem setlerini hem Intel hem de Qualcomm’dan temin etmeyi düşünüyor. Fakat bu noktada şöyle bir sıkıntı mevcut. Qualcomm’un SD 835’te de kullandığı yeni modemi gigabit seviyesindeki hızlara erişebiliyor. Fakat Intel cephesine bakıldığında bu hızlara erişebilmiş bir modemin olmadığını görüyoruz. Yani yine Qualcoom tarafından üretilen modemlerin hızları Intel’inkiler ile aynı seviyeye indirgenebilir.

 

 

Bu ister istemez şu durumu ortaya çıkaracaktır. SD 835 kullanan telefonlar LTE üzerinden gigabitlik hızları görürken, yeni iPhone

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

iPhone 8’de kablosuz şarj özelliği olacak mı?

 

Eylül ayında resmen tanıtılması beklenen iPhone 8 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez de telefonun kablosuz şarj özelliği ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı.


Bildiğiniz gibi Apple’ın bu yıl iPhone’un 10. yılına özel bir telefon çıkarması bekleniyor. iPhone 8 adını taşıyan bu telefon bir süredir gündemde. Şu ana kadar gelen bilgiler telefonun birçok yeni özelliği iPhone serisine getireceği yönünde. Bu yeniliklerin başında OLED ekrana geçiş geliyor. Ancak telefonun sunacağı tek yeni özellik bu olmayacak.
 
Hatırlayacağınız gibi bir süre önce çıkan söylentilerde iPhone 8’de kablosuz şarj özelliği olacağı iddia edilmişti. Bugün gelen yeni bilgiler de bu söylentileri doğrular nitelikte. iOS 11’i derinlemesine inceleyen uzmanlar, işletim sisteminde “engage_power.caf” adlı bir ses dosyası olduğunu fark etti.
 
Bu ses dosyasının büyük ihtimalle telefon kablosuz şarj cihazına yerleştirildiğinde çıkacak uyarı sesi olduğu söyleniyor. Zira telefonu kablolu olarak şarja taktığınızda “connect_power.caf” adlı farklı bir ses dosyası çalışıyor. Anlayacağınız çıkan bu son detaylarla birlikte iPhone 8’de kablosuz şarj özelliği bulunacağı neredeyse kesinleşmiş gibi.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
iPhone 8'in gecikmesinin sebebi belli oldu (iPhone 8 ne zaman tanıtılacak?)
 
Apple'ın yeni amiral gemisi ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran isimler ve firmalar telefon ile ilgili bilgiler paylaşıyor. Apple'ın patent başvurusu iPhone 8 ile ilgili yeni ipuçları veriyor. İşte iPhone 8'in tanıtılacağı tarih ve cihazında yer alması muhtemel özellikler...
 
Geçen aylarda ABD basının Apple'a yakın kaynaklara dayandırıdığı haberlerde teknoloji devinin yeni modeli iPhone 8'in gecikebileceği iddialarına yer verilmişti.
 
Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran teknoloji analisti John Gruber, bu gecikmenin nedenini açıkladı.
 
Gruber'e göre, telefon, kablosuz şarj teknolojisi yüzünden planlandığı gibi Eylül ayında tanıtılacak ancak gecikmeli bir şekilde piyasaya sunulacak.
 
Gruber'in Twitter'dan paylaştığı mesajlara göre, iPhone 8 serisi, kablosuz şarj teknolojisini destekleyen ve desteklemeyen iki ayrı model olarak satışa çıkabilir.
 
Destek sunan ürün ise diğerine kıyasla daha geç bir tarihte raflardaki yerini alabilir.
 
ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8'in lansman tarihi geçtiğimiz haftalarda sızmıştı. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran teknoloji analisti Benjamin Geskin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı lansman tarihini Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu.
 
Geskin'in iddiasına göre, Apple'ın yeni iPhone lansmanı 17 Eylül'de gerçekleşecek. Aynı iddiaya göre, iPhone 8'in satışına 25 Eylül'de başlanacak.
 
Peki Apple'ın son iPhone modeli iPhone 8'in fiyatı ne olacak? iPhone 8 kullanıcılarına neler sunacak? İşte iPhone 8 ile ilgili sıkça dile getirilen iddialar...

 
Hindistan merkezli ana iPhone tedarikçilerinden olan Wistron, geçtiğimiz haftalarda Apple'ın yeni nesil iPhone modelleri (iPhone 7S, iPhone 7S Plus ve iPhone 8 Pro) ile ilgili sıkça dile getirilen iddialardan birini doğrulamıştı.
 
Wistron'un CEO'su Robert Hwang, yeni modellerin kablosuz şarj teknolojisini destekleyeceğini açıklamıştı.
APPLE'DAN YAPAY ZEKA ADIMI
 
Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Apple, iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarında yapay zeka görevlerini yerine getirmesi için özel bir çip geliştiriyor.
 
Söz konusu çipin, iPhone'ların pil ömrünü ve genel performansını artırması bekleniyor.
 
iPhone 8’de Touch ID içermeyen bir sanal ana ekran tuşu olacak.
 
Timothy Arcuri'ye göre, iPhone 8'de Android benzeri bir gelişmiş yüz tanıma sistemi olacak.

 
En dikkat çeken iddia ise Apple'ın yıldönümüne özel iPhone serisindeki rakamlara son verecek olması.

 
Başka bir deyişle iPhone 7 ile bir devir kapamıyor. Yani iPhone 8 yerine iPhone Pro geliyor.

 
Teknoloji meraklılarını heyecanlandıran başka bir iddiaya göre, bu model tamamen dokunmatik ekrandan oluşacak.

 
iPhone Pro'da çok ince bir tasarım ve hızlı şarj olacak. 

 
3 GB RAM'e ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılan modelde 16 MP kamera olması bekleniyor.

 
Su geçirmeyen yapıda olacağı da iddia edilen (Apple iPhone 7 ve 7 Plus'ta suya dayanıklılık özelliği getirmişti ama bu su geçirmez anlamına gelmiyor) telefonda kulaklık girişinin de olmayacağı konuşuluyor. Tasarımının ise neredeyse kusursuz olması bekleniyor.
 
 
Yatırım bankası Goldman Sachs iPhone 8'in ABD'de bin dolarla satışa çıkarılacağını iddia etmişti. 

 
Aynı iddiaya göre, OLED ekran, wireless şarj, fiziksel home tuşunun ekrana taşınması ve kameraya gelecek yeni özellikler, iPhone 8'in maliyetini 100 ila 150 dolar arasında artıracak.

 
Peki en pahalı iPhone modeli hangi ülkede satılıyor? 

 
Brezilya: 843 dolar 
 
 
Kosta Rika: 852 dolar 
 
 
Endonezya: 865 dolar 
 
 
Norveç: 867 dolar 
 
 
Bangladeş: 870 dolar 
 
 
Guatemala: 889 dolar 
 
 
Arjantin: 900 dolar 
 
 
Dominik Cumhuriyeti: 965 dolar 
 
 
Türkiye: Apple'ın son zammından sonra Türkiye'de en ucuz iPhone modeli (iPhone SE) 2 bin 399 TL'den (yaklaşık 645 dolar) başlayan fiyatlarla satılıyor. 'Linio Teknoloji Fiyat Endeksi'ne göre, Türkiye 17'inci sırada yer aldı. 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin
Apple Leak 'En Büyük iPhone 8 Sırrı Onayladı

IPhone 8'in zaten çok sayıda inanılmaz açıklaması vardı ve bu bir sayı içeriyor

Kendisi yaklaşmakta olan HomePod akıllı hoparlörü için yanlışlıkla beta yazılımının serbest bırakılması sayesinde sızıntının kaynağı haline geldi ve şimdi yazılım iPhone 8'in en büyük sırlarından birini bıraktı ...

Güvenilir 9to5Mac, iPhone 8'in yalnızca Touch Kimliğini atlamakla kalmayıp onu tamamen 'Yüz Kimliği' olarak adlandırılan bir yüz tanıma sistemi ile değiştirmek yerine kullanacağını ortaya koyan ayrıntıları bildiren kod dizelerine sahiptir. Doğruysa geçiş işlemini tek bir adımda gerçekleştirmek cesur ve diğerlerinin, özellikle Samsung'un şimdiye kadar başarısız olduğu Apple'ın başarılı olmasını umuyor.
 
Screen-2b-1200x675.jpg?width=960
 
Nodus ve Gordon Kelly

Yeni Apple tedarik zinciri sızıntılarına dayanan iPhone 8 render
Bu keşif için verilen kredi, iOS geliştiricisine (ve yakın zamanlarda üretken sızdıran) Guilherme Rambo'ya gidiyor. "Pearl.field-detect" ve "pearl.pre-arm" referanslarını bulmuştur. Pearl, uzun zamandır Face ID kaynak kodu olarak tanınmaktadır ve başlangıçta Apple Pay ile entegre edilmemesi düşünülürken, Rambo daha sonra "FaceID Apple Pay onaylamıştır" yazısını tam kod vurgulayan bir screengrab ile tweetledi.

Söylentilere göre, Apple'ın yüz tanıma tekniğinin bir parmak izi taramasından daha fazla veri noktası yakalayacağı ve Touch ID'den daha güvenli olduğunu ileri sürüyor. Apple bir kez daha bir teknolojiyle pazarlama yeteneğini bir kez daha gösterebilir, ancak en zorlayıcı uygulamasını sunabilir mi? Zaman gösterecek.
 
 
Öneri:

 

Screenshot-2017-05-25-at-16.17.27-1200x5
 
IDrop Haberleri
Bağlamsal kontroller ve bildirimler için kullanılması beklenen iPhone 8 için iOS 11'in 'işlev alanı' kavramı ve Touch ID'nin önceden bulunduğu ev düğmesinin yerini alacak. Resim Kredisi: iDrop Haberleri

Touch ID'nin tamamen kesilmesi ve Apple taraftarlarının bir ayarlama dönemi ile karşı karşıya kalması durumunda baskı kesinlikle açıktır. Radikal yeniden tasarlamanın yanı sıra, Face ID, muhtemelen iPhone 8'in en büyük konuşma noktalardan biri olacak ve önümüzdeki ay resmi lansmanı öncesinde sızıntı yapmanın en son sırlarından biri olacak.
 
 
 
 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
iPhone 8'in yeni renk seçeneği sızdı
 
Apple'ın yeni amiral gemisi ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran isimler ve firmalar telefon ile ilgili bilgiler paylaşıyor. Apple'ın patent başvurusu iPhone 8 ve diğer modeller ile ilgili yeni ipuçları veriyor. İşte iPhone 8'in tanıtılacağı tarih ve cihazında yer alması muhtemel özellikler...
 
iPHONE 8'İN TOUCH ID GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ
 
Apple'ın yeni amiral gemisi modeli iPhone 8'deki Touch ID (parmak izi) sensörünün konumu, sızdırılan yeni bir görsel ile net bir şekilde görüldü.
 
Apple'ın ana tedarikçilerinden Foxconn’da üretimi tamamlanmış paketlenen iPhone 8’lere ait oldupu iddia edilen bu kareye bakılırsa parmak izi sensörü arka tarafa konumlandırılmış durumda.
 
Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli teknoloji devi Apple yanlışlıkla henüz tanıtılmayan ve hakkında onlarca iddia ortaya atılan iPhone 8'deki özelliği yanlışlıkla doğrulamıştı.

 
Apple, HomePod için geliştiricilere sunduğu yazılım ile iPhone 8'in tasarımını ve yüz tanıma özelliğini doğrulamış oldu. 

 
Zira söz konusu yazılımı inceleyen Steve Troughton, iPhone 8'de yüz tanıma özelliğinin olacağına dair kanıtlar buldu. 

 
Başka bir geliştirici Guilherme Rambo ise yazılımda iPhone 8'in çerçevesiz form faktörünü buldu.
 
Apple'ın yanlışlıkla yayınladığı Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Yanlışlıkla yayınlanan kodlara bakılırsa iPhone 8 hem ön hem de arka kamerasıyla 4K videoları saniyede 60 kareyle kaydedebilecek.
APPLE'DAN iPHONE 8 AÇIKLAMASI
 
Son günlerde sızıntılarla gündeme gelen iPhone 8 ile ilgili Apple'dan açıklama gelmişti. Teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren açıklama şirketin en yetkili ismi Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından yapılmıştı.
 
Şirketin mali durumu ile ilgili konuşan Apple'ın CEO'su Tim Cook, iddiaların aksine yeni iPhone modelinin gecikmeyeceğini ve lansmanın Eylül'de yapılacağının sinyalini verdi. 
 
Gelen son sızıntılara bakılırsa iPhone 8, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8'e benzer bir yapıya sahip olacak.
 
Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran Slashleaks'in yayınladığı son karelere bakılırsa iPhone 8, Galaxy S8'deki gibi çerçevesiz bir ekrana sahip olacak.
 
Zira sızan karelerde, cihazın sim giriş yeri gösteriliyor ve bu sayede de nasıl bir tasarıma sahip olduğu net bir şekilde görülebiliyor.
 
iPhone 8 modelinin kablosuz şarj teknolojisiyle geleceği yönündeki iddialar da son sızıntılar ile yeniden gündemde.
 
Zira iPhone 8'in kablosuz şarj pedine ait olduğu iddia edilen görüntüler sızdırılmış durumda.
 
Apple'ın önümüzdeki aylarda yapacağı iPhone lansmanında 'ucuz iPhone' olarak da anılan iPhone SE'nin yeni sürümüne yer vereceği iddiası bir süredir medyada yer alıyordu. 
 
Ancak Techradar'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, iPhone SE 2 bu yılki lansmanda yer almayacak. 

 
Aynı haberde yer alan iddiaya göre, Apple bu modeli önümüzdeki yıl tanıtacak ve satışa sunacak.
 
Tanıtım tarihi yaklaştıkça ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın yeni iPhone modeli hakkındaki iddialar da sıklaşıyor.
 
Apple'ın, kablosuz şarj etme, 3D tarayıcı, Dokunmatik Kimlik ve OLED ekranı gibi yeni özellikleri telefona eklemekte güçlük çektiği söyleniyor. 

 
LCD ekranlı ve kablosuz şarj edilebilecek olan iPhone 7S ve 7S Plus, söylentilere göre lüks sürümün etkileyici özelliklerine sahip olmayacağı gibi henüz üretimine de başlanmadı. Bu, Apple’ın önceki senelere göre, programının yaklaşık iki ay gerisinde olduğunu gösteriyor. 

 
Digitimes’ın en son raporu, diğer kaynaklardan farklı olarak iPhone 8 üretiminin henüz başlamadığını ve telefonun en erken Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor.
 
Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran teknoloji analisti John Gruber iPhone 8'in fiyatı ile ilgili yeni bir iddiada bulunmuştu.
 
Gruber yaptığı paylaşımda yeni iPhone modelinin fiyatının 1200 dolardan başlayacağını duyurmuştu.
 
Bu ABD'de 649 dolara satılan iPhone 7'nin fiyatı düşünüldüğünde neredeyse yüzde yüz zam anlamına geliyor.
 
Business Insider'da yer alan habere göre, iPhone 8'in fiyatı 1500 dolara kadar çıkacak.
 
Ünlü sızıntı kaynağı Slashleaks tarafından paylaşılan ve kılıf takılmış iPhone 8’e ait olduğu iddia edilen yeni cihaz hakkında ipuçları da barındırıyor. Örneğin sızan görselde dikey konumlandırılmış çift kamera sönsörü dikkat çekiyor.
 
Geçen aylarda ABD basının Apple'a yakın kaynaklara dayandırıdığı haberlerde teknoloji devinin yeni modeli iPhone 8'in gecikebileceği iddialarına yer verilmişti.
 
Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran teknoloji analisti John Gruber, bu gecikmenin nedenini açıkladı.
 
Gruber'e göre, telefon, kablosuz şarj teknolojisi yüzünden planlandığı gibi Eylül ayında tanıtılacak ancak gecikmeli bir şekilde piyasaya sunulacak.
 
Gruber'in Twitter'dan paylaştığı mesajlara göre, iPhone 8 serisi, kablosuz şarj teknolojisini destekleyen ve desteklemeyen iki ayrı model olarak satışa çıkabilir.
 
Destek sunan ürün ise diğerine kıyasla daha geç bir tarihte raflardaki yerini alabilir.
 
ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8'in lansman tarihi geçtiğimiz haftalarda sızmıştı. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran teknoloji analisti Benjamin Geskin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı lansman tarihini Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu.
 
Geskin'in iddiasına göre, Apple'ın yeni iPhone lansmanı 17 Eylül'de gerçekleşecek. Aynı iddiaya göre, iPhone 8'in satışına 25 Eylül'de başlanacak.
 
Peki Apple'ın son iPhone modeli iPhone 8'in fiyatı ne olacak? iPhone 8 kullanıcılarına neler sunacak? İşte iPhone 8 ile ilgili sıkça dile getirilen iddialar...

 
Hindistan merkezli ana iPhone tedarikçilerinden olan Wistron, geçtiğimiz haftalarda Apple'ın yeni nesil iPhone modelleri (iPhone 7S, iPhone 7S Plus ve iPhone 8 Pro) ile ilgili sıkça dile getirilen iddialardan birini doğrulamıştı.
 
Wistron'un CEO'su Robert Hwang, yeni modellerin kablosuz şarj teknolojisini destekleyeceğini açıklamıştı.
APPLE'DAN YAPAY ZEKA ADIMI
 
Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Apple, iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarında yapay zeka görevlerini yerine getirmesi için özel bir çip geliştiriyor.
 
Söz konusu çipin, iPhone'ların pil ömrünü ve genel performansını artırması bekleniyor.
 
iPhone 8’de Touch ID içermeyen bir sanal ana ekran tuşu olacak.
 
Timothy Arcuri'ye göre, iPhone 8'de Android benzeri bir gelişmiş yüz tanıma sistemi olacak.

 
En dikkat çeken iddia ise Apple'ın yıldönümüne özel iPhone serisindeki rakamlara son verecek olması.

 
Başka bir deyişle iPhone 7 ile bir devir kapamıyor. Yani iPhone 8 yerine iPhone Pro geliyor.

 
Teknoloji meraklılarını heyecanlandıran başka bir iddiaya göre, bu model tamamen dokunmatik ekrandan oluşacak.

 
iPhone Pro'da çok ince bir tasarım ve hızlı şarj olacak. 

 
3 GB RAM'e ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılan modelde 16 MP kamera olması bekleniyor.

 
Su geçirmeyen yapıda olacağı da iddia edilen (Apple iPhone 7 ve 7 Plus'ta suya dayanıklılık özelliği getirmişti ama bu su geçirmez anlamına gelmiyor) telefonda kulaklık girişinin de olmayacağı konuşuluyor. Tasarımının ise neredeyse kusursuz olması bekleniyor.
 
 
Yatırım bankası Goldman Sachs iPhone 8'in ABD'de bin dolarla satışa çıkarılacağını iddia etmişti. 

 
Aynı iddiaya göre, OLED ekran, wireless şarj, fiziksel home tuşunun ekrana taşınması ve kameraya gelecek yeni özellikler, iPhone 8'in maliyetini 100 ila 150 dolar arasında artıracak.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Apple yanlışlıkla 'Onayladı' iPhone 8 eskisinden çok büyük olacak

 

Screen-1dd.jpg

Apple, iPhone'u üstün kılıyor. Çok sayıda kasa sızıntısı, şematik ve kukla ünitesi, iPhone 7'in 4.7 inçlik ekranından 5.8 inç'e bir 1.1 inçlik sıçramaya işaret ediyor. Ancak şimdi Apple'ın kendi yazılımı bunu doğruladı ...

Önemli nesil nesil iPhone, Watch 3 ve Apple TV 4K sızıntılarının o kadar çok olduğu gibi, bu bilgiler yine yanlışlıkla ürün yol haritası bilgileriyle dolu Apple'ın kendi HomePod beta kodundan kaynaklanıyor. Ve bu sızıntıların çoğunu beğenenlere geliştirici Steve Troughton-Smith de bunu sızdıran kişi.
Yeni bir tweet'te Troughton-Smith, net ölçüm değerlerini (ekran puanları piksel değil) çıkardığını açıkladı: "Bunlar, çentik yüksekliği ve kulak genişliği de dahil olmak üzere, uçtan uca iPhone'daki durum çubuğu tarafından kullanılan metriklerdir."

 

Screenshot-2017-08-11-at-02.46.42.png

Troughton-Smith'in "Tasarımcılar, eğlenin" demesi için, bu ölçümler nihayet yazılım tasarımcıları için yeterince kesin; çünkü durum üreticilerine sağlanan (nispeten) daha fazla esneklik. Ayrıca, Apple 8'den bu yana iPhone 8'in iPhone 7'ye kıyasla büyük bir artış gösterebileceğini doğrudan ilk resmi teyit var.


Aslında iPhone 8 ekranı, Apple'ın şimdiye kadar yapılmış en büyük akıllı telefon ekranı olacak ve iPhone 7 Plus'daki 5.5 inçlik ekrandan bile daha büyük olacaktır. Buna rağmen fiziksel olarak daha küçük modele daha yakın olacak, bu bir başarı. Ayrıca, Apple'ın gelecekte uçtan uca iPhone Plus modelini piyasaya sürmesi halinde bu ekranın 7 inç yakın olabileceğini önermektedir!

Troughton-Smith'in keşiflerinden bir tane daha ekstra pozitif çarpma etkisi var: iPhone 8'le ilgili mevcut sızıntıların görülüp görülmediğini gösteriyor. Özellikle, bu sadece geçen ay teslim ettiğim tasarımın doğruluğunu doğrulamakla kalmayıp aynı derecede ciddiye alan 25 büyük sızdırmaz özelliğe dikkat etmemizi öneriyor.
Tabii ki Apple iPhone 8'i overpriced mi, Touch ID'yi öldürmek akıllıca olup olmadığını ve piyasaya sürülen aşırı stok sıkıntılarından zarar görüp görmeyeceğini sorgulamaya devam edecek mi? Ancak artık tam güvenle sabırsızlıkla bekleyemeyeceğimiz şey, iPhone tarihinin en büyük yeniden tasarımı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Google'dan iPhone için 3 milyar dolar

 

Google, iPhone ve iPad'lerde varsayılan arama motoru olarak kalmak için Apple'a 3 milyar dolar ödüyor.

 

ABD merkezli teknoloji devi Google, Apple'ın mobil işletim sistemi iOS kullanan cihazlarda varsayılan arama motoru olarak kalmak için kesenin ağzını açtı. 

 

Finans analiz firması Bernstein'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Google bunun için Apple'a 3 milyar dolar ödüyor. 

 

Resmi olmayan tahmini rakamlara göre, iOS cihazlar Google Arama gelirinin %50'sini oluşturuyor. 

 

Google'ın ödediği bu para ise Apple'ın toplam karının ise %5'ini oluşturuyor. 

 

2014'te Google, Apple cihazlarda varsayılan arama motoru olmak için firmaya toplam 1 milyar dolar ödeme yapmıştı. 

 

iPhone ve iPad kullanıcılarının sayısının artması ile doğru orantılı olarak bu rakam 3 yıl içinde 3 kat arttı.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin
iPhone 8 ve 8 Plus, kablosuz şarj, True Tone ekranı, A11 Bionic işlemci ile birlikte duyuruldu

Apple, daha hızlı işlemciler, True Tone ekran ve yükseltilmiş kameralar ile geçen yılki iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin güncellenmiş sürümleri olan iPhone 8 ve 8 Plus'ı resmi olarak duyurdu.
IPhone 7'den iPhone 8'e geçiş, iPhone 3GS'in 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana ilk defa bir iPhone modelinin spec destekli "S" varyantı almadığını belirtti. Apple sayısal olarak yükseliyor olabilir, ancak yeni iPhone 8 modelleri şirketin 2014'ten beri iPhone 6 ve 6 Plus'tan kullandığı aynı kaba tasarıma devam etmeyi düşünüyor.

iPhone X, uçtan uca ekran, Face ID ve ev düğmesi olmadan duyuruldu

En büyük değişikliklerden biri de, içerideki en büyük değişiklikten birini sağlamak için bir cam sırtı şeklinde geliyor: eski modeldeki alüminyum gövde ile işe yaramayan endüktif kablosuz şarj etme. Ve, iPhone 7 gibi, hala 3.5mm kulaklık girişi yok.
Kablosuz şarj, temelde her diğer akıllı telefondaki uygulamalara benzer görünüyor. Telefonu şarj yastığına yerleştirmeniz yeterlidir ve şarj olur (kablosuz olarak şarj olan iPhone kullanıcıları için ek olarak, Aydınlatma bağlantı noktasını kablolu kulaklıklar için bırakır). Apple, yaygın olarak kullanılan Qi şarj standardını kullanacak ve bu, kablosuz şarj cihazlarına zaten satın alınan herkes için iyi bir haber.
 

Apple, daha doğru renk sunmak için odadaki ortam ışığına dayalı olarak ekranı otomatik olarak ayarlamak için 10.5-inç iPad Pro'da sunduğu True Tone teknolojisini ekleyerek iPhone 8 ekranında ekranı geliştirdi.

Dahili olarak, Apple, işlemciyi 7'de bulunan A10 Fusion'tan A11 Bionic'e yükseltti. Bu, A10'dan yüzde 25 daha hızlı iki performans çekirdeğine sahip altı çekirdekli bir yonga ve şirketin eski modelin yüzde 70 daha hızlı olduğunu söyleyen dört performans çekirdeği. Ayrıca Apple'ın tasarladığı ve yüzde 30 daha hızlı olan GPU'su var ve A10 ile aynı performansta yarısı kadar güç var.
Kamera ön yüzünde iPhone 8'de daha büyük, daha hızlı ve en sonunda optik görüntü sabitleme özelliğine sahip yeni bir 12 megapiksel sensör var. IPhone 8 Plus ayrıca yeni sensörlere sahip ve f / 1.8 ve f / 2.8 açıklıkları şimdi sunuyor. 8 Plus'daki ikili kameraların portre çekimleri için aydınlatmayı ayarlamak için yeni bir "Portre Aydınlatma" özelliği var ve Apple, bu yeniliklerin video için de geçerli olduğunu söylüyor; Apple yetkilisi Phil Schiller, yeni cihazların "en yüksek 4K / 60fps video desteği ile yüksek kaliteli video çekimi "Şu anda yavaş çekim videoları 1080p çözünürlüğe kadar 240fps destekliyor ve iPhone 7'in 120fps seçeneğini iki katına çıkarıyor.


Apple, iPhone 8'i AR için kalibre edilmiş kameralarla genişletilmiş gerçeklik için tasarlanan ilk akıllı telefon olarak lanse ediyor
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
iPhone 8 tanıtıldı. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özellikleri ve fiyatı…
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı. Apple iPhone 8 özelliklerini ve fiyatını duyurdu. Milyonların beklediği Apple'ın yeni akıllı telefonunda kablosuz şarj özelliği de geldi. İşte iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özellikleri ve fiyatı...
Apple bugün düzenlediği etkinlikle milyonlarca insanın beklediği 3. seri Apple Watch ve iPhone 8, iPhone 8 Plus tanıtımını yaptı. 10 yıl ile birlikte Apple, iPhone kullanıcılarına yeni nesil cihazıyla bir çok özellik sunması bekleniyordu.
Steve Jobs unutulmadı!
Apple’ın bugün yaptığı lansmanda iPhone 8’in yeni özellikleri ve iPhone 8’in fiyatları belli oldu. Yapılan yeni etkinlikte Steve Jops unutulmadı. Bugün yapılan lansmanda iPhone 8’i Tim Cook tanıttı.
Tim Cook, tanıtıma Steve Jops’ı anarak başladı. ‘Hem benim için hem de hepimiz için Steve Jops çok değerliydi diyen Tim Cook, barkovizyonda Steve Jops’ın fotoğraflarına yer verdi.
İlk olarak Apple Watch tanıtıldı. Apple Watch’ın tanıtımının ardından ise iPhone tanıtımı gerçekleştirildi.
Son dakika haberi... Apple, 3. seri Apple Watch'ın tanıtımını yaptı!
İşte iPhone 8 özellikleri…
Tim Cook, iPhone 8’i tanıttı. iPhone 8’de glass dizyan bulunuyor. Metal kaplama üzerinde cam hissi bulunuyor. iphone 8 hem toza hem de suya karşı dayanıklı. Tasarım iPhone 7’ye benziyor. iPhone 8’de 4.7 inç ve 5.5 inç ekran seçeneği bulunuyor. iPhone 8 üzerinde iki adet hoporlör bulunuyor. A 11 işlemciye sahip olan iPhone 8’de 6 çekirdek bulunuyor. 64 bit işlemciye sahip olan iPhone 8 aynı zamanda daha fazla batarya performansı sağlıyor.
iPhone 8 kamera özellikleri
Apple’ın tasarladığı ISP teknolojisi sayesinde çektiğiniz fotoğraflar çok daha kaliteli hale geliyor. iPhone 8’in kamerası 12 megapiksel. Yeni sensörler ve yeni renk filtresi bulunan iPhone 8’de görüntü sabitleyici bulunuyor. iPhone 8 Plus’ta ise 12 mp’lik bir kamera ve aynı zamanda çift kamera bulunuyor. iPhone 8 Plus’ta çift kameranın ışık algılama özelliği bulunuyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta aynı zamanda kaliteli video da çekebiliyorsunuz. Apple’ın video encoder teknolojisi sayesinde saniyede 2 milyon kareyi analiz edebiliyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta 4K özelliği ile 60 fps video çekebiliyorsunuz. Aynı zamanda ağır çekim ve hızlı çekim videoda kaydedebilirsiniz.
iPhone 8’de kablosuz şarj özelliği geldi. Bu özellik sayesinde cihazınızı kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Kablosuz şarj özelliği ile birlikte yeni kullanım alanları oluştu. 15 Eylül’de ön siparişe açılacak olan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın satış fiyatları belli oldu. iPhone 8 Plus, 799 Dolar’dan satışa çıkacak, iPhone 8 ise 699 dolardan satışa sunulacak.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

iPhone 8 dünyanın en hızlı telefonu olduğunu kanıtladı... iPhone'lar neredeyse iki katı hızlı olarak skora yansıyor.

 

Tom's Guide dünyanın en hızlı akıllı telefonu için yaptığı testin sonuçlarını yayınladı.
İşte sıralama:
 
1- iPhone 8 Plus (Skor: 10 bin 472) 5.5 inç ekran 64 GB'dan başlayan depolama seçenekleri 3 GB RAM 1080x1920 (FHD) ekran çözünürlüğü 2 bin 675 mAh batarya 12 MP kamera 
 
2- iPhone 8 ( Skor: 10 bin 170) 4.7 inç ekran 64 GB'dan başlayan depolama seçenekleri 2 GB RAM 750x1334 (HD+) ekran çözünürlüğü 1821 mAh pil 12 MP kamera 
 
3- Galaxy Note 8 (Skor 6 bin 564) 6.3 inç ekran 64 GB depolama 6 GB RAM 1440x2960 (QHD+) ekran çözünürlüğü 3 bin 300 mAh pil 12 MP kamera 
 
4- OnePlus 5 (Skor: 6 bin 542) 5.5 inç ekran 64 GB depolama 6 GB RAM 1080x1920 (FHD) ekran çözünürlüğü 3 bin 300 mAh batarya 16 MP kamera 

5- Galaxy S8 (Skor: 6 bin 295) 5.8 inç ekran boyu 64 GB hafıza 4 GB RAM 1440x2960 (QHD+) ekran çözünürlüğü 3 bin Mah pil 12 MP kamera 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.