Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, Türkiye'nin ve dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. İşte Gaziantep mutfağından en lezzetli örnekleri: Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 BAKLAVA ÇEŞİTLERİ: Şehir Muhtar Caddesi Gaziantep'te en ünlü baklavacıların sıralandığı bir cadde. Şöbiyetten, fıstık dolamaya ne ararsan burada...Yani baklava için gideceğiniz adres Şehir Muhtar Caddesi olmalı.. Çıtır çıtır baklavalar, tereyağ sayesinde o kadar hafif ve leziz ki...Özenle hazırlanmış yufkalar tepsilere serilir. Hazırlanan tepsilere, köyden temin edilen hakiki köy kaymakları yufkalar üzerine özenle sürülür.Köy kaymağı sürülen yufkaların üzerine, altın fıstık namı diğer kuşboku fıstığı serpilir.Gaziantep baklavasının sırrı Taş fırında yapılması. Koçak baklavanın şöbiyeti çok leziz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 KATMER Tabi katmer olmadan olmaz. Farklı bir katmer yemek isteyenler Zekeriya Usta sonrası Orkide'de soluğu almalılar. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 ERÇELEBİ'DE KÜNEFE Kömürde pişen leziz künefe Erçelebi'de yenir. Gaziantep'te kömürde pişen sıcacık künefe, soğuk süt ile çok daha lezzetli oluyor. Süt Kadayıfı Erçelebi'nin en leziz tatlılarından biri, yanında soğuk süt ile. Süt kadayıfı gerçekten efsane bir lezzet, mutlaka deneyin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 ZERDE TATLISI Yemek üzerine zerde tatlısı iyi gider. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 MUSEM Gaziantep yemek sanatının ustası Ahmet Bey, MUSEM'de kendi elleri ile leziz yemekler hazırlıyor. MUSEM, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde yöre lezzetlerini yerinde öğrenebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=GfffgyLT140 Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 GAZİANTEP ELMACI PAZARI: Gaziantep'e yolu düşenler Elmacı Pazarına mutlaka uğrayın. Gaziantep'e gelmişken binbir çeşit baharatın bulunduğu dükkanları ziyaret edip, alışveriş yapabilirsiniz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 MEŞHUR KURU DOLMALAR Gaziantep'in meşhur acur, kabak, domates kuruluk dolmaları. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 BEYRAN: Beyran: Beyran deyince ilk akla gelen yer Metanet Lokantası, sabah 10.00'da bile iğne atsan yere düşmez.Beyran'a ocak üzerinde en son kemik suyu ilave ediliyor, sonrasında servise çıkarılıyor. Kuzu haşlama, pirinç, sarımsak ve kemik suyundan yapılan Beyran, Gaziantep kahvaltılarının değişmezi..Beyran çorbasını arzu edenler acısız, sarımsaksız da sipariş edebiliyorlar. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 KÜŞLEMECİ MEHMET USTA Küşlemeci Mehmet Usta'nın salataları da son derece lezzetli. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 SİMİT KEBABI Kebapçı Halil Usta'nın leziz simit kebabı ve salatası. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 FİRİK PİLAVI Firik pilavı, buğdayların yakılarak yapıldığı karakteristik bir yemek. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 NOHUT DÜRÜM İsteyene acılı ve kimyonlu nohut dürüm. Yeşil biber ve soğanı da ilave ettiniz mi, parmakla birlikte . Nohut Dürüm ve Ciğer Kavurma, Dürümcü Recep Usta'da yenir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 CİĞER LEZZETİ Karaciğer ve Akciğer'den yapılan leziz mi leziz Ciğer kavurma Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2016 TAHMİS KAHVESİ İki katlı tarihi Tahmis kahvesinde, üst katta aile salonu bulunmakta. Sabah, akşam ne zaman uğrarsanız uğrayın, müdavimleri kafeyi dolduruyor.Yabani fıstık ağacı olarak bilinen Menengiç'ten yapılan kahveler çok leziz Tahmis kahvesinde, gündüz vakti de olsa eğlenceli bir ortam sizi bekliyor. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.