Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul'da büyük şok: 8 ölü


evrensel-insan

Önerilen İletiler

İstanbul'da sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e ulaştı. Yoğun bakımda çok sayıda kişi olduğu öğrenildi.

 

İstanbul, (DHA)

Polis, yaptığı operasyonda, şu ana kadar sahte içki üretimi ve satışına adı karışan 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu Cinayet Büro Amirliği’nde sürüyor.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Alınan bilgiye göre, Fatih ilçesinde son 3 gün içinde çok sayıda kişinin baygınlık, şiddetli karın ağrısı, kusma ve görme kaybı gibi belirtilerle hastanelere kaldırılması üzerine polis alarma geçti. Hastanelerin acil servislerine çok ağır durumda getirilen kişilerden 8’inin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirtildi.

 

ŞİŞELERİN İÇİNDE NE OLDUĞU İNCELENİYOR

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc’lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi. Sahte içkileri ürettikleri ve pazarladıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

 

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp’a gönderildiğini açıkladı.

Yetkililer, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu vurgulayarak, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 14 oldu
İstanbul’da sahte içki nedeniyle zehirlenerek yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi.

 

Bakırköy Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Kerim Öztürk’ün sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Kerim Öztürk’ün ölüm sebebi kayıtlara "metil alkol zehirlenmesi" olarak geçti. Sahte içkiyi içtikten sonra 4 gündür tedavi gören Halil İnanoğlu adlı kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.
Böylece, sahte içki nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e ulaştı.
Tedavilerin sürdüğü hastanelerin yetkilileri, yoğun bakımda yatan bazı hastaların durumunun çok ağır olduğunu belirterek, ölü sayısının daha da artmasından endişe duyduklarını dile getirdiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sahte içkiden yaşamını yitirenlerin sayısı 30'a yükseldi
2 hafta önce başlayan, zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvuran sahte içki kurbanı 91 kişiden 30’u hayatını kaybetti.

 

İstanbul’da 18 Ekim’den bu yana alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 30’a yükseldi. 18 Ekim’de başlayan süreçte sahte içki nedeniyle 91 kişi farklı hastanelere müracaat etti. Tedavi sürecinde elde edilen numunelerden, bu kişilerin alkolden zehirlendiği anlaşıldı.

 

Vatan'daki habere göre, rahatsızlanarak hastanelere başvuranlardan 30’u alkol zehirlenmesinden yaşamını yitirirken, 9 kişinin yoğun bakımda, 12 kişinin ise servislerdeki tedavileri devam ediyor. Bu arada, 4 şüpheli ölüm vakasına ilişkin Adlı Tıp Kurumu’nca yürütülen araştırmanın sürdüğü bildirildi. 1 tondan fazla sahte içki Sahtecilikle ilgili adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 14’ü tutuklandı, 7 kişi ise serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlara yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Öte yandan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 1 tondan fazla sahte içki ele geçirildi. Sahte içkiyle dolu 200 şişe ve imalatta kullanılan damıtma makinesine el konuldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bin litre sahte içkiyle yakalandı 'içiciyim' dedi
Tekirdağ'da bin litre sahte içkinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan kişi, içkileri kişisel tüketimi için ürettiğini söyledi.

 

Tekirdağ Çorlu'da bir imalathaneye düzenlenen baskında, bin litre sahte içki ele geçirildi.

Polis ekipleri, Reşadiye Mahallesi'nde bir apartman dairesinin sahte içki imalathanesi olarak kullanıldığını tespit etti. Bin litre sahte içki ile imalatta kullanılan damıtma makinesi ele geçirilen operasyonda polis, sahte içkiyle ilgili B.Y. adlı kişiyi gözaltına aldı. B.Y. ifadesinde, ele geçirilen içkiyi kişisel tüketimi için ürettiğini söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sağlık Bakanlığı'ndan sahte içki açıklaması
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki sahte içki ölümleriyle ilgili açıklama yaptı.

 

Sahte içkiden ölenlerin sayısının 20 olduğunun belirtildiği açıklamada, "İstanbul ilimizde 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 91 kişinin alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış, bu hastalarımızdan 20'si hayatını kaybetmiştir. Bugün itibari ile; yoğun bakım ünitelerinde 10 hastamızın tedavisine devam edilmektedir. 11 ise hastamız normal serviste gözlem altında tutulmaktadır. 4 şüpheli vakanın ise adli tıptaki tetkik sonuçları beklenmektedir" denildi.

 

Ve bu saglikbakani, konu ile ilgili bakanlar kurumlar, devlet hukumet hala gorev basinda.

 

Hic bir seyden sorumlu degillermis gibi sadece aciklama yapiyorlar.

 

Sahi, sorumlusu kim bu katliamlarin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.