Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Katliamın ardından bütün oklar AKP'yi gösteriyor


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Saray'ın savaşında daha fazla insanın ölmemesi için Barış Mitingine katılan insanlar bu savaşı sürdürmek isteyenlerce yine katledildi. Saray'ın planladığı bu saldırıların ve katliamların izi Suruç katliamıyla başlayıp barış isteyen insanların içinde patlatılan bombaya kadar sürülüyor. Erdoğan'ın ve AKP'nin bu katliamlarla olan bağlantısı somut delillerle ortaya konuyor.

 

Erdoğan 7 haziran'dan sonra kaybettiği seçimleri yok sayarak, halkın kabul etmediği başkanlığı olağanüstü hal şartlarında demokratik darbeyle halka dayatmaya çalışıyor. Bu süreçte 400 milletvekili verilmediği için savaşın çıktığını her fırsatta söyleyen Erdoğan ve AKP'lilerin kendileri oldu. Suruç'ta patlayan bombayla Erdoğan iç savaş tezgahının ilk adımını atmış, ardından IŞİD bahane edilerek HDP'ye ve devrimcilere yapılan operasyonlarla Saray savaşı fiili olarak başlatmıştı. 7 hazirandan sonra aylardır devam eden Saray'ın savaşında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Bu duruma karşı barışın sesini duyurmak, başkanlık için halklara savaş açan Erdoğan'ın diktatörlük politiklarını durdurmak için emek örgütleri tarafından örgütlenen Ankara Barış Mitingi birkez daha bombaların hedefi oldu. Saray'ın savaşında daha fazla insanın ölmemesi için Barış Mitingine katılan insanlar bu savaşı sürdürmek isteyenlerce yine katledildi. Saray'ın planladığı bu saldırıların ve katliamların izi  Suruç katliamıyla başlayıp  barış isteyen insanların içinde patlatılan bombaya kadar  sürülüyor. Erdoğan'ın ve AKP'nin bu katliamlarla olan bağlantısı somut delillerle ortaya konuyor.

Ankara'da Barış Mitingi'ne bombalı saldırı gerçekleştirdiği kesinleşen Yunus Emre Alagöz’ün 17 Mayıs 2015’te Adıyaman’da bulunan kardeşi Yusuf Alagöz ile telefon görüşmesi yaptığı, görüşmenin polis tarafından dinlendiği ve Yusuf Alagöz’ün telefon görüşmesinden üç ay sonra ‘şüpheli’ sıfatıyla Adıyaman Emniyet’ine ifade verdiği ortaya çıktı.Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisinin yapıldığı ve açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, kimlik tespit çalışmaları yapılan eylemcinin Türkiye'nin güney sınırlarına komşu bir ülkeden geldiğinin tespit edildiği belirtildi.
Bakanlar durumdan memnun; gülümsüyorlar

AKP ve Erdoğan kendilerinin çıkardığı savaşı bahane ederek seçim güvenliği olmayan yerlerde halktan sandıkları kaçırma girişiminde bulunmuştu. Onların bu girişimlerine karşı demokrasiyi savunma Ankara Mitingine gelen insanlar sandık hırsızlarınca katledildi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Ankara'daki patlamada ölü ve yaralı sayısını açıklamasının ardından 'sağlıklı bir süreçle sandığa gitmeyi temenni ediyorum' sözleri dikkat çekti. Müezzinoğlu'nun ardından basın açıklamasında konuşan ve katliam sonrası yaşanan polis saldırılarının sorumlusu İç işleri bakanı sorumlusu Selami Altınok durumdan memnun olduğunu kameralar karşısında gösterdi.Basın mensunun İçişleri Bakanı Selami Altınok'a 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Altınok 'Güvenlik zaafiyeti yoktur' diyerek istifayı düşünmediğini belirtti. Adalet Bakanı Kenan İpek'in sorunun ardından gülümsemesi dikkat çekti.

Devlet; bombaların patlayacağını dinledi
Ankara’da Barış Mitingi’ne bombalı saldırıyı yapan Yunus Emre Alagöz’ün 17 Mayıs 2015’te Adıyaman’da bulunan kardeşi Yusuf Alagöz ile telefon görüşmesi yaptığı, görüşmenin polis tarafından dinlendiği ve Yusuf Alagöz’ün telefon görüşmesinden üç ay sonra ‘şüpheli’ sıfatıyla Adıyaman Emniyet’ine ifade verdiği ortaya çıktı. Polis takibine takılan 17 Mayıs tarihli telefon görüşmesinde Yunus Emre Alagöz’ün kardeşi Yusuf Alagöz’e, ‘Yusuf Bu belki seninle son görüşmem. Allahu Allem muhtemel son görüşmemiz. Hem Abdurrahman’ın hem benim’ demiş.
25 Temmuz’da Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Yusuf Alagöz ifadesinde Suruç’ta canlı bomba saldırısı yapan kardeşi Abdurrahman Alagöz hakkında, ‘Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli şahıs benim kardeşim olur. Kendisini en son 3-4 ay önce evde görüştük. En son hal ve hareketleri gayet normaldi, böyle bir eylemde bulunacağını ailece düşünmezdik. 2015 Mart ayı içerisinde bize haber vermeden vedalaşmadan evden ayrıldı. Bazen sık sık Gaziantep iline medreseye gidiyorum diye evden ayrılırdı. 15-20 gün kalır gelirdi. Söylediğim gibi en son haber vermeden çekip gitti’ şeklinde ifade verdi.

Ankara saldırısını gerçekleştiren iki kişiden biri olduğu öne sürülen Yunus Emre Alagöz’ün Afganistan’da eğitim gördüğünü söyleyen Yusuf Alagöz ifadesinde, ‘Abim Yunus Emre Alagöz isimli şahıs 2009-2010 yıllarında Afganistan’a gitti. İran’da medrese eğitimi aldı. Orada çatışma bölgelerinde faaliyette bulunduğunu bilmiyorum. Sürekli Arapçasını geliştirmek istiyordu. Son zamanlarda hal ve hareketlerinde bir değişiklik görmedim. Yunus Emre 2015 yılı Ocak ve Şubat aylarında habersiz olarak çekip gitti. Şu an Suriye’de olduğunu biliyorum’ dedi. Yusuf Alagöz 25 Temmuz’da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

AKP'nin yakalamadığı canlı bombaların listesi Saray'da hazırlanmıştır

Davutoğlu canlı bombaları daha önce bildiklerini ama yakalamadıklarını dile getirdi. Suruç katliamından sonra IŞİD'e yönelik yapılan operasyonların göstermelik olduğu birkez daha gözler önüne serildi. AKP ve Erdoğan Suriye'de tırlar dolusu silahla donattığı IŞİD'lileri Türkiye sınırları içinde de kolluyor. Davutoğlu katliamı hazırladıklarını şu şekilde dile getirdi:''Türkiye’de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi dahi var. Takip ediyorsunuz ama bu eylemi gerçekleştirme noktasına kadar şey yaptığınızda başka bir protestoyla karşılaşıyorsunuz.Ankara Garı’nda ve İstanbul’da başka bir yerde toplanıp büyük kalabalıklar şeklinde miting meydanına gelmeyi engellemek lazım.'' Davutoğlu'nun açıklaması gösteriyor ki AKP o listeyi tutuklayamaz çünkü o liste Saray'da hazırlanıyor.

Figen Yüksekdağ, MİT mensubunun sosyal medya paylaşımına dikkat çekti
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki canlı bombalı saldırının ardından gündeme gelen bazı sosyal medya hesaplarının MİT'e ait olduğunu söyledi, "MİT tarafından kullanılan ve yönlendirilen Twitter hesapları. Urfa'da HDP'li bir arkadaşımız o sahte hesabın sahibi olduğunu söylemesi için işkenceye uğradı" dedi. Bugün Türkiye'de gerçekleştirilen katliamların her birisinin arkasında iki gerçeğin çıktığına işaret eden Yüksekdağ, "Birincisi IŞİD'li canlı bombalar, ikincisi bu canlı bombaların, katliamcıların devlet istihbaratı tarafından bilindiği ve desteklendiği..." dedi. Ankara'daki patlamaya değinen Yüksekdağ, "HDP'li arkadaşlarımızı, HDP üyelerini bu katliamda bilgisi olan, sorumluluğu olan insanlar gibi yansıtmaya çalıştılar sahte sosyal medya hesapları üzerinden. En son yapılan, kısa sürede yapılan araştırmalar gösterdi ki o hesaplar MİT hesapları. MİT tarafından kullanılan ve yönlendirilen Twitter hesapları.'' diyerek MİT'in katliamla olan ilişkisini ifade etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

canlı bombalar, yüzlerce canlı hücreleri biliniyor.

devletin istihbaratının her şeyden bilgisi varmış ama biz orta-doğu ülkesi olduğumuz için yaşadıklarımız normalmiş.

bir toplumun zekasıyla bu kadar dalga geçilebilir, bu kadar yok sayılabilir.

 

bu katil sürüsü barbarlar geçtiğimiz aylarda Fatih caminde Alevi katliamını kutladılar, lokum dağıttılar.

standlar kuruyorlar, propaganda yapıyorlar, yardım topluyorlar, en lüks hastanelerde tedavileri yapılıyor.

iller, semtler karargahları olmuş. 

bu ülkede kimin böyle bir dolaşım rahatlığı var.

 

Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en kitlesel katliamını yaptılar.

yüzlerce insanımızı paramparça ettiler, 

Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara katliamlarından sonra ne yaşandı?

hangi operasyonu yediler, hangi hücreleri dağıtıldı.

 

hiçbir şey yapmayacaklar, bu katil sürüleri iktidarın gayri-resmi kolluk güçlerine dönüşmüş.

gözleri dönmüş, her yerde her şeyi yapabilecek güçte donatılmışlar.

kitle bulmuşlar, kök salmışlar, Konya’da tribünlerde katliamı öven sloganları kimse unutmasın.

asıl korkutucu olan budur.

 

ben hala sınırda iyimserim, hala şansımız olduğunu düşünüyorum. İç savaşın eşiğinde, çok parçalı kanlı bir ülkede yaşamak istemeyenlerdenim.

umarım tribünlerde tekbir getirip katliamı öven insanlar da nasıl bir düzen istediklerinin farkındalardır.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.