Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Barış şehitlerinin hayatı beyaz perdeye aktarılacak


evrensel-insan

Önerilen İletiler

650x410cc-ank-11-10-15-katledilenler-yma

 

 

ANKARA - Sinemacılar Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin hayatını, 'barış filmleri' ile beyaz perdeye aktaracak. İstanbul'da Metin Yeğin'in çağrısı ile bir araya gelen sinemacılar Ankara katliamında yaşamını yitiren yurttaşların anısını canlı tutmak ve mücadeleyi büyütmek için her kişiye ayrı ithaf edilen bir kısa belgesel, kurmaca, deneysel animasyon film çekme kararı aldı.

 

'Bize düşen görev onların öykülerini sözlerini haykırmak ve büyütmek' Sinemacılar, bu kararını şöyle duyurdu: "10 Ekim 2015 saat 10.04'te Ankara Tren Garı önünde barış, kardeşlik, özgürlük ve adalet isteyen 103 kardeşimiz, canımız, yoldaşımız hayatını kaybetti, onlarcası ise ağır yaralı halde hayata tutundu. Kendi egemenlikleri adına karanlığı, savaşı, katliamları barış isteyen halklara reva görenler katliamlarına bir yenisini daha eklerken, bizimse hem acımız hem de isyanımız bir kat daha büyüdü. Şimdi bize, geride kalanlara, devam edenlere düşense onların öykülerini, onların sözlerini daha fazla haykırmak, büyütmek ve geleceğe taşımaktır. Bizler Ankara ve İstanbul'da ki sinemacılar olarak işte bu sorumluluk ve bilinçle bir araya geliyoruz." Üniversiteden meydanlara 'barış filmleri' gösterilecek "Barış filmleri" çalışması kapsamında tüm bilgileri toplayarak görüntüleri sosyal medyada yaymayı hedeflediklerini belirten sinemacılar, "Biz bu sorumluluğu sinema sanatının imkân ve olanakları ile yerine getirmek isteyen sinemacılar olarak, herkesi bu çalışmanın içinde yer almaya, bu mücadeleyi büyütmeye, barış ve kardeşlik mücadelesinin filmlerini hep birlikte çekmeye davet ediyoruz" dedi.

 

Başlangıç aşamasında 56 kişinin ismini belirlediklerini dile getiren sinemacılar, görüntülerin yavaş yavaş toplandığını belirterek ortaya çıkacak film ve belgesellerin üniversitelerden meydanlara kadar her yerde gösterimi için uğraşacaklarını kaydetti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.