Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankara'da miting öncesi patlama: 90'a yakın ölü, 400'den fazla yaralı


evrensel-insan

Önerilen İletiler

AKP'nin başlattığı savaşa karşı KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitinginde" henüz nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi. Ankara Tren Garında toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda yaralıların olduğu belirtiliyor.

 

Alandan alınan bilgiye göre 35'e yakın kişi patlamada hayatını kaybederken, 50'den fazla yaralı olduğu bildirildi. Polisin çok fazla noktaya panzer yerleştirdiği ve ambulans giriş çıkışlarına da engel olduğu belirtildi. Yaralılara yapılan müdahaleye izin vermeyen polisin gaz bombalarıyla saldırdığı bilgisi verildi.

 

Polis, patlamalar sonrası alana ambulanstan önce gelen TOMA'lar eşliğinde saldırıya uğrayan kitleye gaz bombalarıyla ikinci saldırıyı gerçekleştirdi.

 

18.00TTB: Hayatını kaybedenlerin sayısı 90'ın üzerinde, 400 yaralı var

 

15.40 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 62 kişi olay yerinde, 24 kişi hastanelerde toplam 86 kişi yaşamını yitirdi

 

14.10 HDP Kriz masası: Bize gelen bilgilere göre ölü sayısı 69

 

12:45 TTB Merkez Konseyi'nde Kriz Masası kurdu. İrtibat için tel: 0312 231 31 79

 

12.44 EMEP: Şu ana kadar 6 üye ve yöneticimizin hayatını kaybettiğini öğrendik.

 

12.39 Ankara’daki patlamada ölen iki kişinin isimleri belli oldu: Necla Duran, Ahmet Alkhaldi,

 

12:34 NTV muhabiri ve gazeteci Çınar Livane Özer, polisin grupları dağıtmak için havaya ateş açtığını söyledi.

 

12:14 İçişleri Bakanlığı patlamada 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

12:15 İçişleri Bakanlığı patlamada ilk belirlemelere göre 30 ölü ve 126 yaralı olduğu bildirildi.

 

12:01 Ankara Numune hastanesindeki yaralı listesi (via @EmrahZiraman )

 

11.44 Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hande Arpat: Patlamanın olduğu, yaralıların olduğu önce çevik kuvvet biber gazıyla saldırdı. Bunun yüzünden biz doktorlar ilk etapta yaralıların olduğu yere gidemedik. Çok fazla biber gazı vardı. O arada insanlar birbirlerinin üzerine basarak kaçtılar. Polislerin çekilmemesi yüzünden ambulanslar tek tek girebildi. Çok az ambulans gelebildi.

 

Yaralıların takibini yapmaya çalışıyoruz. Bize gelen ilk verilere göre yaralıyken Numune Hastanesi’ne giden 4 kişinin yolda hayatını kaybettiğini biliyoruz. Veriler yenilecek. Canlı olup da hastaneye götürülenler de ağır yaralı. Ciddi kafa travmaları, karın travmaları var. Biz de ilk etapta çok bir şey yapamadık. Etraf kan gölü. Sağlık Bakanı ve bakanlık müsteşarlarını aradık. Telefonlarımıza hiç kimse çıkmıyor.” (İleri Haber)

 

11:40 CHP Milletvekili Levent Gök: “Benim gördüğüm en az 25 ölü var. Ölü sayısının 40’a ulaşabileceğini tahmin ediyoruz. Çok vahim bir tablo. Barışın ve demokrasinin katledildiği bir gündür bugün. Gerçek faillerin ortaya çıkarılmalıdır”

 

11:31 Patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı.

 

11: 25 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç’un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır” dedi.

 

11:20 CİHAN Haber Ajansı: Onlarca kişinin yaralandığı Ankara Ulus Tren Garı önünde yeni bir bomba alarmı verildi

 

11:17 HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: “İki büyük patlama bir tane de zayıf patlama oldu. Onlarca ceset var parçalanmış, yüzlerce yaralı var. Onları hastanelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Kan verebilecek kişiler Numune, Ankara ve Hacettepe hastanelerine gidebilir. Şu anda alanda bir şüpheli araç ve bir de şüpheli paket var. Bomba uzmanları geldi, onlarla ilgilenecekler” dedi.

 

11:10 CHP Milletvekili Musa Çam da Kani Beko’yu doğrulayarak patlamanın ardından etrafa demir bilyeler saçıldığını söyledi. (via @diken)

 

11:05 İMC TV patlamada en az 35, Doğan Haber Ajansı ise en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini geçti.

 

11:03 Ankara’da kan verebilecek kişilerin Numune, İbni Sina ve Hacettepe hastanelerine başvurmaları istendi.

 

10:58 DİSK Genel Başkanı Kani Beko, patlamanın olduğu alana uzak bir mesafede olduklarını belirterek, “Buna rağmen ayaklarımıza bilye parçaları geldi. Onlarca insanın yere yığıldığını gördüm. Net bir bilgim yok ama çok sayıda ölü ve yaralı görüyoruz” dedi. (via @Diken.com.tr)

 

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: 2'si şiddetli 3 patlama gerçekleşti.

 

10.57 HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü: Barış için toplanan insanlara yapılan bu saldırının sorumlusu saraydır. Bunun hesabını mutlaka verecekler, mutlaka verecekler. Halkımız bunun hesabını soracaktır.

 

10.55 Evrensel gazetesinden Hasret Gültekin Kozan: Tertip komitesi yurttaşları tedbirli olmaya çağırdı. Bir poşet içerisinde, uzaktan patlatılan bir cisim olduğu iddia ediliyor. Çok sayıda ambulans gidip geliyor, polis olay yerine kimseyi yaklaştırmıyor.

 

10:51 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, teyit edebildiği bilgilere göre iki ölü, 11 yaralı olduğunu belirtirken, “Numune ve Ankara Eğitim Hastanelerinin acil servisleri boşaltıldı” dedi.

 

10:48 İMC TV, patlama nedeniyle 20’ye yakın kişinin ölmüş olabileceğini bildirdi.

 

10:46 Diken’e konuşan DİSK’ten Ayşe Düzkan, “Peşpeşe iki patlama sesi duyduk, ambulansların geldiğini görüyoruz. Gelenlerin çoğu Ankara dışındandı. Bir ara arkalardan biber gazı kokusu geliyordu” dedi.

 

10:43 Diken’e konuşan HDP’li bir kaynak patlamanın partinin ses aracının hemen arkasında gerçekleştiğini söyledi. Söz konusu HDP’li kaynak, “Kaç ölü, kaç yaralı var anlamak mümkün değil, söylemek istemiyorum ama her tarafımda kan ve insan parçaları var” dedi.

 

10:42 Patlamanın yaşandığı yerde polise tepki gösterenlere bir de biber gazı atıldı.

 

10:36 Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiğini teyit etti.

 

10:35 Sendika.org’un geçtiği bilgiye göre patlama alanına ambulanstan önce polis gönderildi. Tepki gösterenlere gaz ve suyla saldırı oldu.

 

10:34 İMC TV canlı yayınına katılan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, kortejlerin oluşturulduğu noktada iki büyük patlama meydana geldiğini anlattı.

 

10: 30 İMC TV muhabiri Ceren Bayar, canlı bomba ihtimalinden bahsedildiğini aktardı.

 

10:23 ETHA muhabiri Önder Öner ise, iki patlamadan birinin HDP, birinin de Partizan-Kaldıraç kortejinin geçişi sırasında meydana geldiğini söyledi, Önder, “100’e yakın yaralı ve çok sayıda can kaybı var. Yaşamını yitirenlerin üzerini bayraklarla kapatılmış durumda. Ambulans hala gelmedi. Çevik kuvvet alana girdi. Gaz atmaya başladı” dedi.

 

10: 10 DHA, patlamanın yaşandığı alanda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisini geçti. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

BOMBADAN SONRA POLİS SALDIRDI

 

Patlamanın ardından olay yerine ambulanslardan önce çevik kuvvet ekipleri geldi. Yaşanan gerginlikte polisler yaralı ve ölülerin olduğu yerde kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdılar. Birçok ölü ve yaralının olduğu patlama sonrası polisin trafik polisi araçlarını alana giriş noktalarını tıkayacak şekilde çekmesi tepkilere neden olurken, polisler araçları terk ederek kaçtı. Bir süre alana girmekte zorlanan ambulanslar vatandaşlar tarafından polis araçlarının çekilmesiyle girebildi. Yine alana girerek tur atan çevik kuvvet polisleri de özellikle yaralıların taşınmasını engelleyen provokatif bir tutum takındı. Bu durum da tepkilere neden oldu.

 

AMBULANSLARA ENGEL

 

HDP ve CHP milletvekilleri polislerin alandan çıkarılmasını sağlarken, bu kez yine alana girmeye çalışan ambulansların polislerce alana bir süre sokulmadığı görüldü. İnsanlar öfkeyle polis araçlarına ve polislere saldırdı. Yaralılar ambulanslar dışında özel araçlarla da hastaneye taşındı. Akrep tipi zırhlı araçların da patlama yerinde dolaşması kitlenin öfkesine neden oldu. Patlamanın ardından miting tertip komitesi tarafından yapılan anonslarla mitingin iptal edildiği ve olası bir patlama olma riskine karşın insanların alanı terk etmesi istendi. Türk Tabipleri Birliği, SES ve çeşitli sağlık ve insan hakları örgütlerinden olay yerinden bir komite oluşturularak alanda durum tespiti yapılırken, yaralı ve yaşamını yitirenlere acil müdahalede bulunuldu. TTB üyesi adli tıp uzmanı hekimler de polisin kordon altına almadığı alanlarda delil ve naaş parçaları toplayıp polislere ilettiler.

 

İKİNCİ PROVOKASYON

 

Saldırı yerinin boşaltılmasının ardından çevrede bekleyen vatandaşlara birkaç kişilik bir grup tarafından sözle sataşıldı. Bu duruma tepki gösterenlerle polis arasında tartışma yaşandı. Polisler sataşan kişilerin asker olduğunu söyleyerek gözaltına almadı. Bunun üzerine arbede çıktı. Polis asker olduğunu iddia ettiği kişileri uzaklaştırırken, iki polis havaya ateş açtı.

 

ACI ACI ÇALAN TELEFONLAR

 

Adli Tıp Kurumu'nda cenazelerle ilgilenen TTB üyesi hekimler, “Adli Tıp'ta çalan yüzlerce cep telefonu vardı. Aileleri belki haber alırım diye aramıştı, ama hiçbirine yanıt verilmedi. Çok acı" dediler. Hekimler, telefonların hem cenazelerin üzerinde hem de patlama sırasında kaçarken düşürülen telefonlar olduğunu ifade ettiler.

 

TERTİP KOMİTESİ MİTİNGİ SONA ERDİRME KARARI ALDI

 

Tertip komitesinin kararı: Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız.

 

TTB KRİZ MASASI KURDU

 

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nde kriz masası kuruldu. İletişim bilgileri: e-posta: ttb@ttb.org.tr

Telefon: (0 312) 231 31 79

 

POLİS ALANI BOŞALTTI

 

Polis tarafından boşaltılan alanda kriminal inceleme başlatıldı.

 

IMC TV yayınına bağlanan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi: "Arzu Çerkezoğlu: Miting başlamadan önce kortejler toplanırken patlama oldu. Yaralı arkadaşlarımız var, ambulanslar sevk ettik bölgeye. Yürüyüşümüz devam ediyor. Çok büyük bir kalabalık var. Buna tahammül edemeyenler mitingi terörize etmeye çalıştı."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Son aciklamalara gore, Ankara katliaminda katledilenlerin sayisi 102 olarak bildirildi.

 

Katliam’ın birinci ayında dört bir yanda hayatını kaybedilenler anıldı: ‘Unutmadık, unutturmayacağız’

 

Ankara Katliamı’nın birinci ayında ‘Katliam’ı unutmadık, unutturmayacağız’ diyenler Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıktı. Hatay, Adana, İzmir, Kocaeli, Edirne, Diyarbakır’da sokağa çıkanlar ‘Katili tanıyoruz! Unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi

Antakya

Ankara Katliamı’nın birinci ayında yitirilenleri anmak için Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri Eğitimsen önünde toplandı. Eğitimsen önünden yürüyüşe başlayacak olan kitleye polis barikat kurdu. Kitle polis barikatını aşıp Köprübaşı’na geldiğin de ise polis basın açıklamasının yapılacağı yere kitleyi beşerli gruplar halinde aldı. Kitle polisin tüm baskılarına rağmen oturma eylemi gerçekleştirdi ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması “Ne pahasına olursa olsun, unutmayacağız affetmeyeceğiz” sözleriyle sona erdi.

 

İzmir

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla İzmirliler Ankara Katliamının birinci ayında “Onlara sözümüz barış olacak” diyerek yan yana geldi. Alsancak Sevinç Pastanesi önünde toplanan İzmirliler Katliam’da hayatını kaybedenler için denize karanfiller bıraktı. Anma “Sandık aklamadı, defter kapanmadı, görülecek hesabımız var” diyerek sonlandırıldı.

 

Adana

Adana KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklaması Adana İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi. Açıklama “10 Ekim Barış şehitlerini unutmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz! 10 Ekim’de olduğu gibi bugün de ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ diye haykırmaya devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.

 

Kocaeli

Ankara Katliamı’nın birinci ayında Kocaeli’nde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla İnsan Hakları Parkı’nda bir araya gelindi. 10 Ekim’de hayatını kaybedenler anıldıktan sonra basın açıklaması yapıldı. Açıklama “Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz” sözleriyle bitirildi.

 

Diyarbakır

Evrensel’in haberine göre, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi AZC Plaza önünde toplandı. Anmaya katılanlar mumlar yakıp, Kürtçe ve Türkçe “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganı attı.

 

Edirne

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu çağrısıyla bir araya gelen kitle Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi. Katliam’da hayatını kaybedenler anıldıktan sonra yapılan basın açıklamasında “Savaşa inat, barış hemen şimdi” sloganları atıldı.

 

Gorseller icin;

 

Sendika.org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katliamın birinci ayında İstanbul’da söz verildi: “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”

 

“Ankara Katliamı’nı unutmayacağız, affetmeyeceğiz” diyenler Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde katillere inat sokakta olma, halkın örgütlü gücüyle direnme ve çocuklar ölmesin diye barışı dillendirme sözü verildi.

 

Birinci ayında Ankara Katliamı için “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz” diyenler Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Basın açıklaması öncesi devrimciler tarafından zincir kurularak ve üst araması yapılarak güvenlik önlemi alındı, “Katili tanıyoruz” yazılı dövizler taşındı.

Açıklama öncesi yapılan konuşmalarda da “Bizi öldürerek bitiremezler, asıl sağ kalanlardan korksunlar. İşte yine buradayız, sokaktayız” denildi.

‘Bize düşen yine direnmektir’

Kitlenin hep birlikte oturma eylemine başlamasıyla birlikte basın açıklamasının okumasına geçildi. Açıklamayı Sema Barbaros okudu. Katliamdan bu yana geçen 30 günde devletin bu alçak saldırının failleriyle ilgili hedef saptırdığını, gerçek sorumluyu gizlemeye çalıştığını söyleyen Barbaros, Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da, Cizre’de, Silvan’da katili tanıdıklarını ifade etti.

“Örgütlenmiş alçaklığa, dizginsiz zulme karşı tek güvencemiz halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bize düşen direnmek, direnmek ve yine direnmektir” diyen Barbaros, hiçbir zalimin ilelebet iktidarda kalamayacağını hatırlattı, insanlık tarihinin iyi ile kötünün, ilerici ve gerici güçlerin, karanlık ile aydınlığın savaşı olduğunun altını çizdi.

Bu toprakların barış ve kardeşliğe olan inancına dikkat çeken ve katliamda yaşamını yitirenlerin soluk bir fotoğrafa dönüşmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Barbaros “Susmayacağız, unutmayacağız, affetmeyeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

‘Çocuklarımız ölmesin diye barış istiyoruz’

Açıklamanın ardından Gökmen Dalmaç’ın eşi Firdevs Dalmaç söz aldı. “Biz öldük, bizden sonrakiler çocuklarımız ölmesin diye barış mücadelesi ediyoruz” diyen Dalmaç, seçimlerden sonra umudunu yitirenlere inat mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmalar sonrasında katliamda yaşamını yitirenlerin adları sayıldı ve hep bir ağızdan “Burada” denildi.

Basın açıklaması günlerdir asker-polis saldırısı altındaki Silvan’a “Diren Silvan, İstanbul seninle” sloganlarıyla selam gönderilmesinin ardından son buldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katliamın birinci ayında, aynı meydanda: ‘Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz’

 

ankara-katliami-gar-onu-anma-10.11.2015-

 

Ankara Katliamı’nın birinci ayında Ankara Garı önünde anma gerçekleştiren emek ve demokrasi güçleri katliamın hesabının sorulması için tarihi nitelikte bir hukuki ve siyasi mücadele yürüteceklerini belirterek, ‘Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz’ dedi.

 

Ankara Katliamı’nın birinci ayında Ankara Garı önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, katliamda hayatını kaybeden yoldaşları için anma gerçekleştirdi. Katliamın yaşandığı saat 10.04’te yapılan saygı duruşunun ardından, meydanda bulunan anıta karanfiller bırakıldı.

 

ankara-katliami-gar-onu-anma-10.11.2015-

 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Kendi hayallerini gerçekleştirmek için savaştan, kutuplaşmadan, gerginlikten, halkların arasına düşmanlık tohumları ekmekten her kim, hangi güç odakları beslenmek istiyorsa, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, saat 10.04’te barış irademize bomba koyanlar onlardır” dedi.

‘Koruyamadıklarınızı daha fazla mağdur etmeyin’

 

100’ü üzerinde yurttaşın hayatını kaybettiğini ve 400’ün üzerinde yurttaşın ise yaralandığını belirten Özgen, “Terör saldırısında yaralanan ve bütün tedavileri yasal olarak devlet tarafından karşılanması gereken arkadaşlarımızdan halen tetkik tedavi ücretleri isteniyor. İlgili makamlara yazdığımız uyarı yazıları görmezden geliniyor, telefonlarımız açılmıyor. Başbakan’a çağrıda bulunuyoruz. Bu ayıbı derhal düzeltin. Koruyamadıklarınızı daha fazla mağdur etmeyin” dedi.

AKP’nin Ortadoğu ve savaş politikaları bölgeyi kan gölüne çevirdi”

AKP’nin Ortadoğu ve savaş politikalarının Ankara Katliamı’na sebep olduğunu ifade eden Özgen, “AKP iktidarı izlediği ırkçı, ayrımcı, tekçi, mezhepçi bir siyaset ekseniyle başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da da sorunların derinleşmesine, haklar arasında çatışmalı ortamların sürekli kendisini üretmesine neden olmuştur. IŞİD, El Nusra, El Kaide, Şam Cephesi ve daha birçok çeteci, paramiliter güçlere direkt veya dolaylı destek ve yardım nedeniyle ülkeler kan gölüne çevrildi. Bizlerin ve diğer tüm muhalif kesimlerin bu politikaların eninde sonunda ülkemize yansıyacağı ve AKP hükümetinin çeteci güçlerle girdiği kirli, grift ilişkilerin suç olduğu yönündeki uyarılarımız ciddiye alınmadığı gibi adım adım AKP ve yandaş medya eliyle çeteci güçlerin hedefi haline getirildik. Dolayısıyla 10 Ekim bu politikalardan ve sivil darbe ortamından ayrı ele alınamaz, değerlendirilemez” dedi.

‘Halkı beyaz toroslarla korkutanlar katliamı açığa çıkarmayacaktır’

Katliamın mücadelede bir dönüm noktası olduğunu ve halkı beyaz toroslarla korkutmaya çalışanların katliamın faillerini açığa çıkarmayacağını belirten Özgen, “10 Ekim Katliamı emek, demokrasi ve barış mücadelemizde artık bir dönüm noktasıdır. Geleceğimizi belirleyecek bir nitelik taşımaktadır. Katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacaktır. Halkı beyaz toroslarla korkutmak isteyenlerin, faili meçhulleri açığa çıkarmak için en ufak çaba harcamak bir yana, açılan davaları da kapatanların, polise sınırsız yetki verenlerin, günlerce sokağa çıkma yasakları ilan edenlerin, buralarda çocuk, kadın onlarca sivilin yaşamını yitirmesine neden olanların, ülkemizi IŞİD’in ve çetelerin arka bahçesi haline getirenlerin bu katliamı açığa çıkartmayacağı açıktır” dedi.

‘Tarihi nitelikte bir hukuki ve siyasi mücadele yürüteceğiz’

Katliamın davasının yüzyılın davası olması için tarihi nitelikte bir mücadele yürüteceklerini belirten Özgen, “10 Ekim katliamına ilişkin tarihi nitelikte bir hukuki ve siyasi mücadele yürütecek bir yandan da saldırılara ilişkin davaların takipçisi olacağız. Yaşamını yitiren ve yaralanan arkadaşlarımız adına ve kurumsal olarak suç duyurularında bulunduk. Gerçekler açığa çıkarılıp katiller hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Yüzün üzerinde yoldaşımızı yitirdiğimiz bu davanın yüzyılın davası olması için ne gerekiyorsa, nasıl bir mücadele yürütmek gerekiyorsa bundan kaçınmayacağız” dedi.

Gar meydanı anıt mekan haline getirilecek

Gar meydanının anıt mekan haline getirileceğini ve bunun toplumsal mücadele için önemli olduğunu belirten Özgen, bunun için yapılacakları şu şekilde sıraladı:

10 Ekim Katliamı sonrasında Ankara Gar Meydanı ve çevresinin mevcut mekansal biçimi ile sıradan bir mekan, trafik kavşağı şeklinde kullanılmaması gerekmektedir. 100’ün üzerinde yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı, binlercesinin bu acıya tanık olduğu ve milyonlarcasının derinden etkilendiği bu alçak saldırı sonrasında Ankara Gar Meydanı ve çevresi Türkiye halkları için bundan böyle farklı bir anlam ifade edecektir. Bu anlamın katliamın yaşandığı mekanda karşılık bulması ve meydanın “anıt mekan” haline getirilerek yeniden düzenlenmesi bizim sorumluluğumuzdadır.

Katliamın gerçekleştiği Gar Meydanı ve çevresinin, ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekebilecek, toplumun farklı kesimleri tarafından benimsenebilecek geniş katılımlı uluslararası bir yarışma aracılığıyla yeniden düzenlenmesi için her türlü girişimde bulunacağız.

Emek, barış ve demokrasi meydanının 10 Ekim Ankara katliamında yitirdiklerimizi anacağımız, günümüz siyasi ortamını ve toplumsal mücadele pratiklerini hatırlayacağımız bir anıt mekan olarak düzenlenmesi, en azından hem kaybettiğimiz canlarımızın umutlarını geleceğe taşımamızı sağlayacak hem de yaşadığımız bu toplumsal travmayı aşmamızda bize yardımcı olacaktır.

Son olarak iktidar uğruna katliam yapanlardan hesap soracaklarını belirten Özgen, “Barış Karanfili yoldaşlarımıza vereceğimiz söz halklarımızın özlemini çektiği barışı sağlamak ve iktidar uğruna her şeyi yapabilecek kadar gözü kararanları, katliamı gerçekleştirenleri açığa çıkarıp hesap sormak olacaktır” dedi.

Açıklamanın sonunda her ayın 10’unda gar önünde anma gerçekleştirileceği belirtildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
2415392.jpg

 

Kızılay meydanında otobüs bekleyen ve hiçbir suçu olmayan masum insanları katlettiler.

bu savaşın bir kazananı yok, olmayacak da. kim hangi gerekçeyle yapmış olursa olsun bunun adı terör, bunun adı katliamdır.

bize terörle yaşamaya alışın diyenler neden bu kanlı kirli savaşlarda hiç siz ölmüyorsunuz?

neden bu ölümler hep otobüs duraklarında bekleyen insanları, 14 yaşında kağıt toplayan çocuklarını buluyor?

alışmayacağız!.. bu katliamların, zulümlerin hesabı sorulana dek hepiniz teker teker yargılanıncaya dek iyi olmayacağız!..

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.