Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Polis pankartı bahane etti, Sarıgazi sokaklarını gaza boğdu. En az 17 gözaltı


Önerilen İletiler

Sarıgazi’de, “Yürü Üstüne Üstüne” kampanyası için hazırlanan ve Sarıgazi Halkevi’nin önüne asılan sokağa gelen polis pankartın yasak olduğu için indirilmesini istedi. Mahallelinin geri adım atmaması üzerine polis Sarıgazililere gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırıda en az 2 kişi gözaltına alındı

 

sar%C4%B1gazi_halkevi_pankart_sald%C4%B1

 

“Yürü Üstüne Üstüne” kampanyası içerisinde 12 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek mitinge çağrı yaptıkları standa ve kendi binalarının bulunduğu sokağa bir pankart hazırlayan Sarıgazi Halkevi, polis tarafından saldırıya uğradı.

Sarıgazi Halkevi’nin bulunduğu sokağa 3 Akrep ile birlikte gelen onlarca çevik kuvvet ilk önce Halkevcilerden, halkevi şubesinin yanında bulunan pankartı yasak olduğu gerekçesiyle indirmelerini istedi. Sarıgazi Halkevi üyeleri, polise pankartın yasaklanması konusunda bir karar olduğunu belgelemeleri halinde indireceklerini söyledi. Pankart konusunda herhangi bir yasal kararı olmayan polis bunun üzerine sokağı terk etmeye başladı.

Bu sırada Akrep araçlarından bir tanesi aniden hızlanınca bir mahalleli ezilme tehlikesi geçirdi. O anda çevrede bulunanların Akrep içindeki polise tepki göstermesini bahane eden polis mahalleliye saldırdı, sokakları gaza boğdu. Mahalleliye sert bir şekilde saldıran polis Ceren Güler ve Merve Bektaş adlı Sarıgazi Halkevi üyesi 2 kadınında aralarında bulunduğu en az 17 kişiyi gözaltına aldı.

Çevrede bulunan Sarıgazililerin saldırıya tepki göstermesinin ardından polis saldırıyı daha da şiddetlendirdi. Polis yoğun gazlı saldırısının ardından Akrep araçlarından “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını çalarak mahalleliyi provoke etmeye devam etti. Polis ayrıca etrafta bulunanların gazdan kaçmasını fırsat bilerek Sarıgazi Halkevi önünde bulunan pankartı yırtarak söktü.

sar%C4%B1gazi_halkevi_pankart_sald%C4%B1

 

Polisin kaldırılmasını istediği pankartın sökülmeden önceki fotoğrafı

Gazdan etkilenmemek için ara sokaklara doğru giden çok sayıda kişinin gözaltına alındığı; gözaltına alınan bir kişinin ise hangi karakola götürüldüğünün öğrenilemediği belirtildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.