Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

marmara projesi saçmalığı..


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

11072199_10153191414777048_4878954822572

 

 

BANDIRA BANDIRA BANDIRMA..................

Bandırma ilçesi sınırlarında kurulması planlanan sanayi alanına dikkat: Otoyol ile kıyı kesimi arasında yaklaşık 4 bin 800 hektarlık bir alandan bahsediliyor.

Erdek Körfezi, Kapıdağı Yarımadası, Bandırma-Biga arasındaki bütün bölgeyi etkileyecek ‘sanayi hamlesi’ doğal alanların sonu demek, bu bir. Nüfus baskısı ve ulaşım bağlantılarıyla birlikte tüm bölgenin çehresini değiştirecek, bu iki. Tarımsal üretim tamamen bitecek, bu da üç.

Ama tüy dikmeden olmaz! Çanakkale’nin canım kuzey kıyıları enerji üretim tesisleri için ayrılmış: İki adet termik santralin bulunduğu bölgede, şimdilik 13 tane santral daha yapılmasının önünü açan kararlar alındı. Etti mi 15! Termik santralin olduğu yerde turizm yap da görelim. Kaz Dağları’nın dillere pelesenk oksijeni, kanser kusan santrallerle bitirilecek.

Kanser riskini artıralım ki sağlık sektöründen kazanalım

körfez

Bitti mi sandınız? Bursa ve Kocaeli’ne geldik. Sanki Dilovası gibi kanserden ölüm oranının yüzde 33’e fırladığı bir kabus kent yokmuş gibi, yeni ölüm kentler yolda.

Bursa ovasının göbeğine kurulacak termik santral, bir başlangıç: Mudanya bölgesindeki zeytinlik alanlara yeni organize sanayi bölgeleri inşa edilecek. Kandıra toprakları da organize sanayi bölgeleriyle doldurulacak. Sapanca gölü malum, can çekişiyor. Hem su çekiliyor, hem ciddi oksijen kaybı var. Sapanca bitti mi zaten etrafında yapılan tarıma, doğal güzelliklere filan el Fatiha…

Sanayi kirliliğine ek olarak sayısız taş ocağı, mega projelerle suyu kurutulan İstanbul’a su vermek için Melen, Ağva yakınlarındaki İsaköy, Sungurlu barajlarından su taşınması gibi ‘cin fikirler’le bölge, yakında tamamen iflas etme noktasına gelecek.

Şehrin ortasına amonyak tankı

Kocaeli kenti ve Körfez’e yönelik bir başka tehdit, Gübretaş fabrikasının 37 bin 500 metreküplük yeni bir amonyak tankını kentin içine inşa etmesi. Evet yanlış duymadınız, kentin ortasına bomba koymak gibi bir şeyden bahsediyoruz!

Körfez Bölgesi’nde Dubai Şeyhi Raşim El Maktum’un Yarımca Limanı’na inşa ettiği Dubai Port tüm bu gelişmelerin göbeğinde… Danıştay yürütmeyi durdurdu ama takan kim? Dubai Port inşaatı devam ediyor. 99 bin 687 metrekarelik alandaki proje, dünyanın 3’üncü büyük limanı olarak sunuluyor. Ancak Yarımca bölgesini tamamıyla değiştirip dönüştürecek.

Trakya talanı yeni başlıyor

Trakya’yı yağmalamadan olur mu hiç? İğneada, Marmara Ereğlisi, Şarköy, Kıyıköy ve Malkara’ya termik santraller geliyor…

Lüleburgaz ve Tekirdağ’da yeni organize sanayi bölgeleri kurulacak; yetmedi Istranca Dağları altın madenciliğine açılacak. Ergene nehrindeki yoğun sanayi kirliliğinden ders almadık, ‘daha, daha, daha fazla kar’ için zehirli atık depolama tesisleri; rüzgar enerji santrali, taş ocağı ve maden ocakları bahanesiyle yeni orman katliamları da yolda.

İğneada’da planlanan nükleer santral Marmara’nın kabusuna son noktayı koyacak.

İşte çocuklarımıza bırakacağımız Marmara bu:

Bütün su havzaları kirletilmiş…

Bütün zeytinlik alan ve tarım topraklarının organize sanayi bölgeleriyle doldurulmuş…

Bütün kıyılarına ticari limanların yapıldığı…

Manyas, Meriç Deltası (Gala Gölü), Acarlar (Sakarya Karasu-Kaynarca) ve Istranca-İğneada longozları gibi eşsiz doğal alanların katledildiği…

Ayçiçeği, pirinç, buğday üretiminin imkansız hale getirildiği…

Otoban ve termik santrallerle kuşatılmış bir bölge.

Kolin-Cengiz-Mapa gibi şirketlerin zenginliğine zenginlik katmasından başka bir işe yaramayacak bir yıkım bu.

Çocuklarınızı çok mu seviyorsunuz? Ev almayın. Nefes alabilecekleri, sağlıklı gıdaya ve temiz suya ulaşabildikleri bir dünya bırakmaya çalışın. Yoksa hiç hayırla yad edilmeyeceksiniz. (resimlerdeki tatrihlere takılmayın )

 

mehveş evin...

11074482_10153191414612048_8929184439452

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.