Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Vatana Nasıl Kıydınız?


Misafir TheLastofMohicaN

Önerilen İletiler

Cumhuriyetin ilk diplomatların Atatürk'ün öğütleri

1- Büyük Komşumuz Sovyetler Birliği'ni kızdıracak işlere ve ortaklıklara imza atmayınız

 

2- Araplarla uğraşmayınız

 

3- İngiltere ve Amerika ile olan ilişkilerde her daim tetikte ve çok dikkatli olunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 88
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım. Asıl sorun bu ülkede milliyetçilik adı altında izlenen faşist politikadır. Henüz ilk okuldayken yurt, dil ve tarih birliği gibi olgularla yetiştirilen insanlarımız, yaşları ilerledikçe düşünemeyen; yalnızca itaat eden birer birey olmaktadır. Yazık ki kendi görüşleri ve davaları olarak bildikleri fikirler egemen güçlerin ve hatta kendi devletlerinin sözde ülkenin bütünlüğünü sağlamak amacıyla onlara empoze ettiklerinden başka birşey değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya feda kendini kimsiniz topiğinde komünist olarak tanıtmışsın. gerçekten merak ediyorum bir komünist dil, yurt, tarih birliği gibi olguların nasıl insanları düşünemyen bireyler haline getirdiğin sonucuna varır.

 

bu ülkenin aydınlarıda aynı eğitimi aldı. ilk okulda verilen hangi tarih ve yurt bilgisi bireyi bu hale getirebilirki. ilkokul müfredatındaki hangi derste böyle şeyler vardır. ya arkadaşım komünistlik sosyalistlik senin sandığın gibi bir şey değildir. komünist olucam diye ulusun değerlerine , tarihine, bilriğine sırt çevrilmez. sen ülkende böyle bir komünist gördün mü. Nazım böyle miydi ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yurtseverlik nedir? Milliyetçilikten farklı bir şey midir?

 

Değildir, öz olarak aynı şeylerdir. Yurtseverlik yalnızca milliyetçiliğin daha şirin bir kılıkta sunuluşudur. Genellikle milliyetçiliğe sol ya da ilerici bir kılıf bulmaya çalışanlar, yurtseverlik kavramını kullanırlar. Solda yaygın olan kabule göre milliyetçiliğin haklı ya da meşru olanı yurtseverliktir. Belirli koşullarda milliyetçiliğin haklı ve meşru bir temeli olduğu doğrudur. Bu da ancak henüz kendi ulus-devletini kurmamış ve mücadelesi genelde ilerici bir nitelik taşıyan ezilen uluslar durumunda söz konusudur. Kürt halkı ya da Filistin halkı gibi. Bu bakımdan Marksizm ezen ulus milliyetçiliği ile ezilen ulus milliyetçiliği arasında temel bir ayrım yapar. Ancak milliyetçilik yerine yurtseverlik kavramını kullananların büyük bölümü hiç de masum değildir. Onlar kendi sinsi milliyetçiliklerini gizlemek için daha şirin görünümlü yurtseverlik kavramının ardına sığınırlar. O nedenle Marksistler bu tür kavram oyunlarına prim vermezler. Ayrıca Marksistler, belirli koşullarda milliyetçiliği meşru bir nitelik taşıyan ezilen ulusa mensup olsalar bile, ideolojik olarak bu milliyetçiliğe de prim vermezler. Kendi dünya görüşlerine, hangi şekil altında olursa olsun milliyetçiliğin zerresini dahi bulaştırmazlar. Aksine onlar ulusal kurtuluş mücadelesinin içinde kendi bağımsız enternasyonalist perspektifleriyle yer alırlar, mücadeleyi toplumsal kurtuluşa büyütmeye çalışırlar.

CYRANO, bu yazıyı bir siteden aldım. Senin anlayacağın yalnızca ben değil, bütün enternasyonalist komünistler böyle düşünüyor. Eğer CHE GUEVARA Arjantin'de değil de Bolivya'da kurşuna dizilerek öldürüldüyse bu yüzdendir. Lütfen olayların değerlendirilmesini daha objektif bir şekilde yapalım. Unutmayalım ki bizim asıl mücadelemiz faşist ve emperyalist yapıyladır. Birbirimizle değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya feda dostum bgunu bir siteden aldım diyorsun sonrada gördünmü bak bütün enternayonalist komünistler böyle düşünür diyorsun. ne siteymiş o öyle be. nedir yani alıntı yaptığın yer. bütün akımalr vekaletname mi vermiş. troçkist lerin falan mı bu site dostum açık olalım. bak alıntı yaptığımız zaman çok tekrarladık bunu yazarının adını bilmiyorsak netten aldıysak linkinide koyalım ki. birbirimiz aydınlatmış oluruz.

 

benim anladığım kadarıyla troçkist ya da onun türevlerinden birine ait bir yazı. ha yanılıyorda olabilirim o yüzden alıntı yapınca menşeini koyalım ki altına. daha güzel tartışmalar olur.

 

yurtseverlik konusuna gelince, yurtsever adı üstündedir "yurdunu seven adam" bir adam yurtsever değilse zaten ne işi olur. komünizm , fundemantalizm, liberalizm vs . bireysel olarak nasıl parayı bulurum diye düşünür.

 

sen nasıl görürsen gör dünyada ülkeler vardır uluslar vardır. sosyalizmde de aynısı olacaktır. doğuylaş batı tarih boyunca çatışmıştır. bu doğu sosyalsitkende değişmemiştir daha öncesinde de daha sonrasındada. Galiyev doğunun tümünün sosyalist olupta batı proleteryasının oradaki ucuz emek cennetleri kurumadan kapitalizmin gerçek vahşetini yaşamadan sosyalizmi tercih etmiyeceğini söyler oldukçada haklıdır. çünkü batı proleteryası doğu proleteryasıyla aynı kaderi paylaşmak istemez. doğunun sümürülmesi sayesinde, iyi bir hayat sürmektedir. Dünyanın en güçlü komünist partisine sahip olan iki ülkede İtalya ve Almanyada iktidara kimler geldi. Hitlerin dünyanın efendisi olma fikri onlara, dünyayla eşit olma fikrinden cazip geldi. ateş düştüğü yeri yakar. sen Bir ingiliz işçisiyle türk işçisini aynı değerlendiremezsin. bu noktada yurtseverlik önemlidir. elzemdir. çünkü ulusal farklılıklar vardır. sen ne söylersen söyle bunlar gerçekliklerdir. senin tek başına ben ulusal kimliğimi reddediyorum hadi batıda reddetsinde eşit olalım demen sadece bir hayal olur. çünkü senin sayende batı proleteryası iyi yaşamaktadır. ancak senin sömürülmenle.

 

sen oralara göçmen oalrak ucuz işçi oalrak gittiğin için. senin ülkendeki ucuz emek cennetinden faydalanan şirketlerin merkez ülkelerindek iişçilerine daha iyi şartlar sunabildikleri için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğru tahmin etmişsin. Yazıyı Troçkist bir siteden aldım. Sanırım bana Stalin'i savunmayacaksın. Aslında şu ana kadar savunduğun değerlere bu da eklenirse hiç şaşırmayacağım. Bak kardeşim, eğer hayatımı başkalarının hakkımdaki görüşlerine ve niyetlerine göre yaşayacak olsaydım şu anda Ermeniler'i ya da Kürtler'i katlediyor olurdum. Benim derdim başkalarının ne düşündüğü değil; benim ne düşünmem gerektiği. Tabi ki ulusal farklılıkları göz önünde bulundurmalıyız. Ama bu taraf tutmamız gerektiğini göstermez. Karşı taraf milliyetini reddetmeyebilir. Ama ben bu yanlışı idame ettirmektense, doğru bildiğimi yapmayı tercih ediyorum. Anladığım kadarıyla sen Marksist-Leninist değilsin. Zaten öyle olsaydın manifestoya bu kadar zıt konuşmazdın. Daha önce de söylediğim gibi sen sencelerinle yaşa, ben de bencelerimle.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hatırlatayım forum ortamındayız. birbirimizin nasıl yaşıyacağı falan değil konumuz. birbirimizin ortaya koyduğu fikirler hakkında yine fikir üretiyoruz.

 

sadece troçkistlerin bir yazısını yazıp, "bak demek ki büütn komünistler benim gibi düşünüyormuş" demen, en azından komünistlere haksızlık olur :) illaki herkes doğru bildiğini yapmalı. ama bu doğruya bir ad konulmuşsa o adı alan doğrunun esasına riayet edilmeli. senin komünizmi ya da sosyalizmi hangi kaynaktan bexslenerek içselleştirdiğini bilemem ama açık söylemem gerekir ki, sosyalizmi anlıyamamışsın. sosyalizm ey halk ulusal kimliğinizi terkedin demez. bu güne kadar dünyada kurulmuş tüm sosyalist devletler ulusal kimliğine sahip çıkmıştır.

komünist olmak demek, ulusların var olduğu bir dünyada kendini uluslardan azade sanmak değildir. ulusları birbirinden ayıran faktörleri ortadan kaldırıp insan ırkını nihayetinde tek bir yapı altında yaşatmaya çalışmaktır. senin ki kapitalizmin ortasında bireysel sosyalizm adacığı yaratmaya çalışmak ki bu imkansızdır.

ayrıca manifestoda bahsettiğimiz konuyla ilgili her hangi bir şey yoktur.

 

okulda da bu olurdu. tartışmalarda sen şunu okumadın mı. sen şu kitaba aykırı konuşuyorsun vs. bu mantı kve tartışma biçimi hatalıdır. Marks dahi bir önce yazdığı eserini bir sonraki eserinde çürütür. ve bütün teorisyenelrin yazıtları dünyanın o günkü şartlarına göre yazılmıştır. Marksın Paris komünündne önceki ve sonraki yazıalrı arasındaki fark gibi.

 

sana düşen, klasikleri harfi harfine uyulacka eserler olarak görmek değildir. sana düşen fikrini her daim geliştirmektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ulusları birbirinden ayıran faktörleri ortadan kaldırıp insan ırkını nihayetinde tek bir yapı altında yaşatmaya çalışmaktır.

Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan sen zaten milliyetçi değilsin. Ayrıca konumuz sosyalizm değil, enternasyonalizm. Bir insan milliyetçi olduğunu söylüyorsa zaten komünist değildir. Olsa olsa sosyalist olabilir. Ona da saygımız sonsuzdur. Marx'ın bazen kendi teorilerini çürütmesi konusuna gelince, bu ideoloji belli temeller üzerinde yükselmiştir. Bunlardan biri de enternasyonalizmdir. Nasıl bir komünist çıkıp da serbest rekabeti savunamazsa, millitetçiliği de savunamaz. Gerçekten yukarıdaki gibi düşünüyorsan zaten sorun yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sesleniş

 

Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.

 

Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mum ışığında bitirirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık.

 

.

 

.

 

Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi...

 

Uğur Mumcu

 

 

Süpersin abi sen.. Bu yazıyı okurken Gözlerim doldu.. ve Hala bazı seyleri beyinleri kapsayamamıs algılayamamıs

 

insanların SAVUNDUKLARI kişiler ve görüşleri Okuyunca birkez daha gözlerim doldu... Yazık coq yazık

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Siz ülkücüler yalnız Türkler'e insan muamelesi yaparsınız. Hergün Kürtler'i lanet etmekten bir kere de onları buna neyin ittiğini düşünmezsiniz. Her zaman haklı olduğunuz yalanını söyler durursunuz. Milliyetçiliğiniz insan olmanın en önemli gereklerinden olan objektifliğinizi alıp götürmüştür. Eğer **** **********, bir toprak parçasının geleceğini insanların geleceğine ve varlığına tercih etmezdiniz...

 

evet biz Türkler toprağı insana tercih ederiz..Acaba Kürtleri o hale ne itti, ben düşündüm...ama terörün hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

 

Komünizmin emperyalizm karşıtı olduğunu bildiğim için soruyorum Bir dhkp/c li bana Bushun komünist olduğunu ve isterse dünyayı cennete çevirebileceğini söyledi. Bushu değil de büyük oranda yahudileri suçladı. ..Eğer böyle düşünülüyorsa komünizmin aslında kapitalizm istediği savı haklılık kazanacak..Böyle düşünülmüyorsa da hala komünizmin hedefi kapitalist olmaktır..Komünizmin görünen tek söylemi eşitliktir; ama bu da yeterince açık değildir. Bu küresel eşitlik fikri turan birliği fikrinden kat be kat daha imkansız, ütopyadır.. :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Dün benim rengini şehit kanından alan şanlı bayrağımı indirmeye kalkan, Ermeni eokacılarla işbirliği yapan ******* bakıyorumda Ülkücülerin vatan severliğini irdeliyorlar.

Bunların iyi bildikleri birşey vardır oda kalleşçe saldırmak tır

En Büyük sermayeleri yalan, yalan, yalan ve iftiradır.

 

Bazılarının beyni benim yüreğimdekini değil almak afedersin............olsa taşıyamaz

Sonu hüsranla biten düşüncelerinin ne kadar sağlıklı ve sıhhatli olduğuna bakmadan özürlü arıyorlar bunlar dönüp kendi zavallıklarına baksınlar.

 

Zannediyorum sıcak denizlere inemeyen ve dağılan SSCB durumu bunları hasta etmişe benziyor

Vatansızı bir de vatansever yapmazlarmı işte bunların komik halleri

 

Türklük güçlendikçe , Yer yüzünde zulüm azalacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazılanları okuyunca önce kendime şu soruyu sordum,bunlar ne yapmaya çalışıyor ve kime hizmet ediyor diye.Kapitalis-emperyalist oluşumların yarattığı tiplere ne de uyuyorsunuz.Belki bilerek yaoıyorsunuz bu provakatörlükleri,belki de yaptığınızın farkında bile değilsiniz.İster dağda terörist ol istersen onları yakalayıp insan pisliğine doyurmaya çalış,hangi cenahta olursan ol bil ki sen Kapitalist-emperyalist güçlerin ülken üzerine oynadıkları oyunun figüranı olmuşsun demektir.Uyanmıyormusunuz hala bu eski tezgahlardan hala mı geçmeye devam ediyorsunuz,yazıktır,günahtır yapmayın.Etrafınızda olup bitenlere bir bakın.Irakta neler oluyor,suriyede neler yapılmaya çalışılıyor bunlar niçin yapılıyor.

 

Türk insanını başkalştırmaya kimsenin hakkı yok.Biz ülkede yaşayan yetmiş milyonuz.Hepsinin dedeleri çanakkalede,kurtuluş savaşının her cephesinde omuz omuza dünyanın leş kargalarına karşı mücadele verip koyun koyuna yatıyor.Bunların kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.