Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ülke ve Toplumu Halifeliğe mi Hazırlanıyor?


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Asagidaki baslikta, T.C.'nin kuruldugundan beri kendi bunyesinden yonetilip yonlendirilmedigini daha once izah etmis ve diktatorun karizmasini "cizebilecek" bir aday arayisindan soz etmistim.

http://www.turkish-media.com/forum/topic/336004-turkiyenin-gelecegini-belirliyecek-sorular/

Oyle algilaniyor ki; ABD/Israil yonlendirimindeki BOP projesinde Turkiye icin yeni bir yonlendirme gundemdedir.

Diktatorun, selefi temelli radikal islam ozentisi; bunun O.Dogu'da istenileni verememesi; ABD ve surekasini yeni hedefe yonlendirmistir.

Bu hedef bir HALIFE ARAYISIDIR.

Yine bilindigi gibi, ISID kendince halifeligini ilan etmistir.

Iste T.C. bunyesinde yapilacak olan cumhurun basi secimlerine sunulan "cati aday" tam da BOP projesine uygun emperyalizmin O.Dogu cikarina uygun bir adaydir.

Bu cati aday ile ilgili bilgileri de asagidaki linkte paylasmistim.

http://www.turkish-media.com/forum/topic/343543-bop-un-odogu-cati-adayi-ekmeleddin-ihsanoglu/

Ulke ve toplumunun biryerde sevr ruyasi olan halifeligi koruma istemi; emperyaslisit zihniyetin, O.Dogu ve K.Afrika BOP projesine evengalizm ve ilimli islam olarak ta "cuk oturmaktadir."

Yani E.Ihsanoglu hem emperyalizm hem de arap dunyasi icin halifelik adina "bicilmis kaftandir."

Nasil bir halifeligin onerildigi ya da bunun nasil gerceklestirilecegi v.s. konulari henuz bilinmemektedir.

Bu bilgiler isiginda, ki isteyen buna "komplo teorisi" de diyebilir.

Gunumuze gelirsek;

Bir yerde toplum meclisi eliyle, tarihinde bir kere daha "kirk katir mi/kirk satir mi?" secimine birakilmis ve algi olarak "yukari tukursen biyik, asagi tukursen sakal" konumuna getirilmistir.

Yani ya su an bile artik neredeyse emperyalizm ile "ipleri koparma" noktasina gelen, diktator ile; emperyalizmin partileri eliyle topluma dayattigi ve dikta ettigi E.Ihsanoglu'nun halifeligi yukaridaki atasozlerini aciklamaktadir.

Yani ya selefi siyasi radikal islam olan bir devlet yonetimi bolunmusluk diktator eliyle ve baskanlik sistemi ile; halki beklemektedir, ya da sozde istenilen gibi gozuken cati aday'in halifeligi bile bile cumhurun basi yapilacaktir.

Sonucta meclis T.C. degerlerini savunan ve koruyan ve bu acidan bilinen bir aday cikaramamis ve 20 oyu mecliste topluyamamistir.

Eger umutlu olmak gerekirse; diktatoru bile bile koske cikarmak yerine, cati adayi cikarmak bir yerde yapilacak secim olacaktir.

Cunku cati adayin koske cikmasi bir yerde diktatorun tarihini bitirecektir.

Hatta AKP bile tarihe gomulebilir.

O zaman toplum olarak yapilabilecek olan; henuz gelmemis halifeligi her yonu ile onleyebilecek bir yonetimin oyle ya da boyle 2015 secimlerinde basa gelmesini saglamak; gerekirse bunun icin yeni bir parti kurmaktir.

O yuzden toplumumuzun biri birini politik v.s. otekilestirmesi yerine; yapilacak olan; cografi butunluk, T.C. degerlerinin korunmasi ozgur birey devleti adina; gezi bilincini iktidara getirmek hem emperyalizmin hem diktatorun hem de halefilik planinin ezberini bozarak

"Gulhane pakindayim, herseyin farkindayim" mesajini topluma vermektir.

Yalniz bunu basarabilmek; her turlu ideolojik inancsal ve izmsel ve de etik temelli sosyal ezberlerin ve cagdisiligin bozulmasi temelindedir.

Iste zaten gezi bilinci de budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
Misafir Liboş_Murat

Halife II.Abdülhamit han ülkesini I. Cihan Savaşı’nın dışında tutmaya çalışıyordu. Bokser İsyanı’na katılma eğilimindeki Uygurlar ve Müslüman Çinlilere Nasihat Heyeti göndermişti. Sipahi İsyanı (Sepoy Rebellion) karşısında da böyle tavır almış olabilir. Sudan IŞiD’i ile savaşırken ölen General Charles George Gordon’u “Paşa” yapan bir halifedir. Ancak günümüzün siyasal İslamcıları eski halifeleri Atatürk’ten bile daha anti-emperyalist gösterme gayreti içindedirler. Hal böyle olunca Kraliçe aptal mı ki, hilâfeti geri getirsin? Hem Haşimi Ürdün Kralı Abdullah dururken, Erdoğan'ı mı tercih edecek?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir Liboş_Murat

İlave edeyim: aklını Mehmet Akif gibi “müstevliler” ile bozmamış Nâmık Kemâl de İslamcı, Şeriatçı idi. Günümüzün siyasal İslamcıları O’nu sadece II.Abdülhamit karşıtı kimliği ile anımsamakta ve anmaktadırlar. Akif’in bu yönü ise bilmezden gelinmektedir [bkz: «Ah o Yıldız'daki baykuş ölüvermezse eğer»].

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.