Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Video: Bu ülkenin cumhurbaşkanı olmaya utanmıyor musunuz? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Harvard Üniversitesinde sorulan soru


gloria

Önerilen İletiler

İsim: Bu ülkenin cumhurbaşkanı olmaya utanmıyor musunuz? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Harvard Üniversitesinde sorulan soru

Dizin: Haber Videoları

Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2014 - 03:52

Gönderen: gloria

Kısa Açıklama: Bu ülkenin cumhurbaşkanı olmaya utanmıyor musunuz? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Harvard Üniversitesinde sorulan soru

 

Geniş Açıklama: Dr. Altındiş, “ Türkiye ’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz”sorusuyla salonda buz gibi havanın esmenine yıl açtı. Soruyu Türkçe soran Altındiş, ısrarla sorusunun İngilizceye çevrilmesini isterken,“Türkiye’de bu soruyu sorsaydım beni tutuklarlardı” dedi. Gül, soruyu soğukkanlılığını bozmadan dinlerken, Türk korumalardan “Sen insan değilsin” sözleri yükseldi. Dr. Altındiş’in sorusu salondaki 150 kadar dinleyiciye tercüme edildikten sonra Cumhurbaşkanı Gül "Söylediğin sözler doğru değil. Bir başkası olsaydı sana bu soruyu sordurmazdı. Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi parkında sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü’’ yanıtını verdi.

 

Dr. Emre Altındiş şöyle konuştu:

 

"Bildiğiniz gibi şu an Gezi olaylarının yıldönümündeyiz. Geçen sene Nobel ödüllü meslektaşlarımızla Science (Bilim) dergisinde bir makale yayınladık. Sizin başında olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti devletini 8 vatandaşını öldürdüğü, 90 insanımıza kafa travması yaşattığı, 9 insanın gözünü yitirdiği, binlerce insanı gaza boğdu için protesto ettik. Fakat Türkiye’de şiddet devam ediyor. Günde 3 kadın öldürülüyor. 4 işçi iş kazalarında katlediliyor. Roboski katliamında sizin başında olduğunuz ordu 34 kişi öldürdü. 17’si çocuktu. Siz Ankara ’da yaşıyorsunuz. Kızılay’da Ethem Sarısülük başından kurşunla vuruldu. Katili dışarda. Siz böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz? Nasıl bize burada demokrasi yalanları söylüyorsunuz? Geceleri nasıl uyuyorsunuz? Belkin Elvan 14 yaşındaydı. Sizin başbakanınız 14 yaşındaki çocuk için terörist diyor. Lütfen sorum tercüme edilsin..”

GÜL SORUYA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

Gül, Dr. Altındiş’in sorusunun tercüme edilmesi üzerine “Şimdi beni sen dinle. Kimse sana böyle soru sorma hakkı vermez”’ dedi. Altındış ise; Türkiye’de dayak yerdim” cevap verdi.

Haber: Radikal

 

Harvard Üniversitesi'nden mezun olan oğlunun diploma törenine katılmak üzere Boston'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Harvard Kennedy School'da konuştu.Kendini Harvard Tıp Fakültesi'nde çalışan Dr. Emrah Altındiş olarak tanıtan bir katılımcı söz alarak Gül'e " Roboski katliamında sizin başında bulunduğunuz ordu 34 insanımızı öldürdü. 17 tanesi çocuktu bunların, hiçbirisinin hesabı sorulmadı. Benim sorum şu; siz Ankara'da yaşıyorsunuz, Kızılay'da Ethem Sarısülük başından kurşunla vuruldu. Onun katili dışarıda. Siz böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz? Ellerinizden kan akıyor, görmüyor musunuz? Nasıl burada bize demokrasi yalanları söylüyorsunuz? Nasıl geceleri rahat uyuyorsunuz. Berkin Elvan 14 yaşındaydı. Sizin Başbakanı'nız 14 yaşındaki çocuk terörist diyor." şeklinde soru sordu. Bu arada Altındiş ile Cumhurbaşkanı'ın yakın korumaları arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

 

Video Linki: Videoyu Görüntüle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.