Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nejat İşler'in Durumu Kritik


gloria

Önerilen İletiler

NEJAT İŞLER'İN DURUMU KRİTİK

 

Radikal'in gece gece gelen can sıkıcı, moral bozucu haberine göre;

Ünlü oyuncu Nejat İşler'in, gelişen septik şok sonucunda akciğerlerinin ciddi şekilde etkilendiği bildirildi.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, sanatçı Nejat İşler'in, 17 Ocak'ta saat 00.15 sıralarında hastanelerinin acil servisine başvurduğunu belirtti.

Acil serviste yapılan muayene ve tetkikler sonucunda İşler'in tedavisine yoğun bakım servisinde devam edilmesine karar verildiğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Muayene ve tıbbi tetkikler sonrasında hastamızda, şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı olarak septik şok tablosu saptandı. Septik şok, çoklu organ yetmezliği ile seyreden ve yüksek hayati riskin oluşabildiği klinik bir tablodur. Bu tanı sonucunda tedavisi, yoğun bakım ünitesinde devam ettirilmektedir. Hastamızda gelişen septik şok sonucunda akciğerleri çok ciddi şekilde etkilenmiştir. Aynı zamanda böbrekler, kalp ve kan hücrelerinin ve karaciğerin de bu durumdan etkilendiği tespit edilmiştir. Solunum cihazına bağlı olduğu için uyutulan hastamızın tedavisi halen yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Hastamız, göğüs hastalıkları, yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, gastroenteroloji ve kardiyoloji uzmanları tarafından takip edilmektedir."

 

Sonuç itibariyle aman ha Nejat İşler diyorum, güzel günler göreceğiz daha.. Lütfen, iyileş bir an önce...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tedaviyi reddettiği yolunda söylenenlere karşılık, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına rahatsızlığı ile ilgili daha önce şöyle yazmış:

“Tedaviyi reddetmek, erken ölmek gibi niyetim yok. Bazen cevabını kaldıramayacağını bilsen de yine de gerçeği öğrenmek istersin. Milyon tane kazık yiyince, bedenin zarar görüyor. Çıplak geldim, çıplak gideceğim. Amacım zamanı satın almak. Mülk edinmek gibi bir derdim yok. Mülkiyet hırsızlık gibi bir şey. Sevmiyorum işte. Biz kuşak olarak böyleyiz. Bize sevmeyi, bir şeylere bağlanmayı öğretmediler. O tarafımız gelişmedi. Ben dünyanın bir parçasıyım. Şurayla ve bedenimle sınırlı değilim. Bir şeyler yanlış gidiyor, birileri acı çekiyor. Ben de çekiyorum aynı acıyı. Altıma son model bir araba çekip, güzel bir ev alınca mutlu mu olacağım yani? Hayır, olmam. Aramızda mutlu olanlar varsa zekalarından şüphe ederim, bir de gözlerinden. Çünkü iyi görmüyorlardır. Siz beni yenmediniz çünkü: ben sizinle daha oynamadım. Ben gidiyorum dediğimde 'gitme' diyen birini değil, 'ben de geliyorum, yalnız gidemezsin' diyen birini istiyorum."

 

Niye acaba aynı ben gibi düşünüyor? Zaten çok sevdiğim bir insandı da şimdi daha da çok sevdim. Hayatımızı tarif edişimiz için kullandığımız cümleler bile birbirine bu kadar yakın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi haberler geliyor.

daha iyi olması dileğiyle :(

 

 

"Böbrekler çalışmıyordu ve vücut kirlenen kanı temizleyemiyordu. Yapılan tedaviye bugün akşam saatlerinde Nejat’tan yanıt geldi ve böbrek değerleri yükselmeye başladı. Aynı zamanda akciğerlerdeki suyun boşaltılması için de doktorlar yoğun çaba sarfediyor. Hastanın 48 saatlik kritik süreç içinde ailesi ile de mutabık kalınarak başka bir hastaneye sevk edilmemesi konusunda karar kılındı."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir sohbette Nejat İşler'in hayat felsefesini anlattığı sözlerinden bahis açtım. Anlatırken de Gloria'dan kopye çektim. Çünkü başka yerde okumamıştım ve bilmiyordum.

 

Birisi "aynı senin kafandaymış o da" deyiverdi. "Evet" dedim. "Rüşvetçiler ayakkabı kutusuna rüşvet paralarını doldururken ben ayakkabı kutusunda kedi büyüttüm ve onlardan çok daha mutluyum. Param onlarınki kadar çok değil ama kedime çok iyi bakıyorum" dedim.  

 

Çevreye her zaman "allah yok din yalan" anlatmak insanları öfkelendiriyor. Arada böyle damardan girmek iyi oluyor... Ben sanki müslümanlık iyi bir şeymiş de "bu nasıl müslümanlık" diye laf açmayı sevmem. Ama dinlerine laf edince insanların suratları asılıyor. Bundan vaz geçmem söz konusu olmasa da, farklı açıdan yaklaşmanın yararları oluyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nejat abim iyidir, kalender adamdır, severim. Bir ara yüzünü tayyipe benzetirdim ama, evlerden ırak... Aman yüzü benzese de huyu benzemesin! Zaten de alakası yok. 

 

Yalnız bir traşını düzgün, şöyle cilet gibi olsa, daha yakışıklı olacak. Kirli sakal bırakıyor, sinir oluyorum. Abi kes şu sakalı yaaa! Yakışmıyor! Kirpi gibi o ne öyle? İyileş, cilet gibi traş ol da "sıhhatler olsun" diyelim beee!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nejat İşler ‘At Kadehi Elinden!’

‘At kadehi elinden’ dedim çünkü dün sosyal medya, böylesi vahim bir duruma alkış tutan, laf çakan, Nejat üstünden aforizma ustalığına soyunan, eller havaya takımıyla çalkalanıyordu. Onların ortak duruşuydu bu cümle.

Nejat alkolikti ve birçok şeyi hak etmişti(!)
Biz milletçe bu kirli ve acımasız zihniyetlere alışkındık…
Hatırlarsınız Hıncal Uluç; Defne Joy’un ölümünden iki gün sonra kaleme aldığı yazısında Joy’a yönelik; “su testisi suyolunda kırılır” diyerek, Joy’un ölümünden önce yaşadığı hayat tarzını ölümüne rağmen acımasızca eleştirmişti. Üstüne vazifeydi(!)

“Genç bir kadının, bir annenin ölümünü, marjinal yaşam tarzına bağlayarak küçümsemek, ayıplamak, sorgulamak, yargılamak da neyin nesi?” derken, Uluç’un sözlerine halkın çoğunluğunun prim verdiğini gördüğümde “asıl korkunç tablo bu” demiştim.
Ve o gün yaşadığım şaşkınlığım dün Nejat İşler’in yoğun bakıma alınmasıyla katbekat arttı.

Bu toplum ve ortak zihniyeti beni ve birçok kişiyi şaşırttıkça şaşırtıyor. Asla hız kesmiyor.

Sosyal medyada ; “Adam zaten alkolikti, ölüme koşuyordu, ateistti, dinsizdi, imansızdı, bencildi…” bunları okurken dahi insanlığından utanmayan beri gelsin…

Şurada anlaşalım; bazıları tırnaklarını derilerine geçire geçire, acıta acıta, ağlaya ağlaya yaşarlar. Zannederler ki; dünyanın bütün yükü onların omuzlarında. Sokakta aç ve soğukta kalan kediler, köpekler, savaşlar, haksızlıklar, açlıktan ölen çocuklar, suçsuz mahkumlar, yolsuzluklar, hırsızlıklar, sevgisizlikler… Herkesin acısını yüreklerinde, belki de tüm hücrelerinde hissederler.

İşte bu hassasiyet ağır gelebilir bünyelere. Nejat tam onlardan…

Eller havaya yaşayanlardan, Nejat’ın durumunu anlamalarını beklemek beyhudedir.
Yaşamak için görmemek / yaşamak için bakmamak / yaşamak için unutmak / yaşamak için gamsız olmak / yaşamak için öldürmek gerekir. Bilmez misiniz?
Kabul ediyorum twitter acımasız bir mecra…
Farklı olmak adına sırtlan kesilenler dağ gibi…
Ama mesela şunu yapmayalım ve komik olmayalım; göz önünde olan bir kişi hayatını kaybettiğinde veya yoğun bakım haberleri geldiğinde; “Efenim, savaşta ölenlere neden üzülmüyorsunuz, dünyada milyonlarca açlıktan ölen çocuklara neden acımıyorsunuz… Yok Filistin, yok Suriye…’’ ne absürt bir edebiyat bu! Üzülmediğimizi nereden biliyorsunuz?
Size mi soracağız kime üzülüp kime üzülmeyeceğimizi!
Size mi soracağız neye üzülüp neye üzülmeyeceğimizi!

Bu zihniyette olanlar, bu gibi durumlarda mümkünse geri çekilsinler, sükunetlerini muhafaza etsinler, fikir beyan etmesinler ve ahkam kesmesinler.
İnanın çok daha orijinal görünürsünüz gözümüze.

Kimse içki içtiği için veyahut alkolik olduğu için ölümü hak etmez, acımasız duygularınızın esiri olmayın.

Hayatı umursamaz yaşama tarzı belki de, sadece bir duruştur. Ki; umursamaz tavırların arkasında en hassas, en kırılgan insanlar olabileceğini es geçmeyelim.
Ateist olduğunu savunuyorsunuz; “Ölümü hak etti” diyebiliyorsunuz… Vicdanınız gerçekten rahat mı?
Üstelik adam, ölümü seçmiş değil, ötenazi istemiş hiç değil…

Yakın çevresi, sağlık sorunlarından dolayı Bodrum’a yerleştiğini, aylardır hastanede kesintisiz tedavi olduğunu belirtiyorlar… ‘çaba’ diyorum, ‘tedavi’ diyorum, ‘hastane’ diyorum…
Üstelik ‘hayatı umursamıyor olmak’ ne zamandan beri, ‘ölmek istemek’ oldu?
Toplumda ciddi bir algı oluşmuş, nasıl olmuş bu bilmiyorum ama umarım Nejat uykusundan uyandığında, buna kafa yoracaktır…

“Yahu adam ölmek istiyor” diyor, “Adam öyle alkolik ki antiseptiğe dönüşmüş” diyor,

“Kefen hazırlansın, tanıdık manifaturacı var mı” diyor, “Kafayı çeke çeke ciğersiz” kaldı diyor… Kesmiyor devam ediyor; global penceresinden gaz veriyor, savaşlar, açlar… Vallahi ‘yuh’ diyorum başka bir şey demiyorum.

İnsanlık, merhamet, masumiyet, hoşgörü, empati, sağduyu... Unuttuk mu bunları?
Şuna inanıyorum ki Nejat; uyurken kendisi hakkında tüm yazılanları uyandığında okuyacak, iyi niyetleri ve kötü niyetleri…

Hayat mücadelesi verirken, kendisi için yapılan aforizma yarışını görecek. Belki de hayatı daha iyi anlayacak. Belki de daha ciddiye alacak.

Soruyorum size; filmlerini, dizilerini hiç izlemediğim halde, hayata karşı duruşunu sevdiğim bu adam; alkol içip, başkalarına zarar mı vermiş, tecavüz/tacize mi yeltenmiş, trafik canavarı mı olmuş? Bildiğimiz kadarıyla hayır…

Farklı yaşamı, farklı çizgisi, farklı imajı ve kocaman yüreği olan bu adama ateş püskürenler, hasta yatağında; “Ateist adama dua edilir mi yahu!” diyenler, Allah sizi ıslah etsin diyorum. Bu cehalet size ömür boyu yeter…

Nejat İşler’e, bu güzel adama acil şifalar diliyorum…
O hasta yatağından kalkacak ve haksızlıklarla savaşmaya devam edecek.

'Hadi Nejat abisi Berkin’i de uyandır, beraber gelin…'


gazeteguncel.com - AYLA ÖZYURT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oyuncu Nejat İşler' in durumu iyi :)

 

 

1223503485295.jpg

 

 

Ünlü Sanatçı Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama yapıldı.

 

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu'nun sözlerinin yer aldığı açıklama şu şekilde:

 

 

“Sanatçı Nejat İşler'in yoğun bakım servisindeki tedavisine devam edilmektedir.

 

Yapılan sağlık değerlendirmesi sonrasında hastamızın solunum cihazından ayrılarak, solunum desteğinin maske ile sürdürülmesine karar verilmiştir. Hastamız, solunum cihazına bağlı olmadığı için ailesiyle, yorucu olmayan kısa konuşmalar yapabilmektedir. Ayrıca çoklu organ yetmezliği sorunu şu aşamada ortadan kalkmıştır. Ancak solunum cihazı desteği olmadan yürütülen tedavisi, bir süre daha yoğun bakım servisinde sürdürülecektir. Yoğun bakım servisindeki uygulamaya dair daha önceki açıklamalarımızda da dile getirdiğimiz konuyu bir kez daha belirtmek isteriz; tedavinin hassasiyeti nedeniyle hastamızın tedavi sürecinde, yoğun bakım servisine anne-babası ve kardeşi dışında ziyaretçi kabul edilmemektedir. Yoğun bakım servisi kuralları gereği uygulanan ziyaretçi kısıtlaması konusunda yakınlarının ve sevenlerinin anlayışını rica ediyoruz "

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

1392194132970.jpg

 

 

Hastalığından dolayı tüm sevenlerini korkutan Oyuncu Nejat İşler, hayranlarını sevindirmeye devam ediyor.

Geçirdiği zatürree benzeri enfeksiyon nedeniyle 26 gün sonra yoğun bakımdan çıkan İşler' in bir süre daha gözetim altından tutulmasının ardından taburcu olabileceği öğrenildi.,

Tedavisi şu anda sevk edildiği Rahmi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi' nde devam ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.