Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ESTEMYLİFE DOKTORLARI SAÇ KIRAN İÇİN NE DİYOR?


estemylife

Önerilen İletiler

Biz doktorların arasında “Alopesi” olarak bilinen “Saç Kıran” hastalığının Latince adı Alopecia Areata’dır. bu hastalık kaş, sakal, saç, vücut tüyleri ve kirpik diplerinde belli bir yeri olmaksızın bütün vücudu kaplaya bilecek biçimde dökülmesinin göstergesi olan bir hastalıktır. Hastalığın sık yinelenmesi yaşam kalitesini etkiler. Birçoğunuzun saç ekim merkezlerine gitmesine neden olan bu hastalığın sebepleri psikolojik stres, genetik, endokrin, humonal, bağışıklık, bulaşıcı ve sinirsel etkenlerin rolü her zaman teşhis edilse de esas nedeni tam olarak bilinememektedir.

 

Bu hastalığı önlemek içinsaç ekimi
ya da başka bir tedavinin gerektiğini doğru teşhis koymadan anlayamayız. Bu hastalık kişinin kendi kendine değil, sadece doğru teşhis desteği alarak en kısa sürede atlatacağı bir hastalıktır.

 

Saç tedavisini gerektiren “Alopesi” Genellikle stres baş gösterdiği durumlarda otoimmun hastalıklarında bazen da  androjen, testesteron seviyesinin yükselmesi sonucunda aşırı agresif olan bağışıklık sistemi kendi hormonal hücrelerine yabancı bir saldırı olarak görüp bu hücrelerle savaşır. Güçlü olan bağışıklık sistemi bu hücrelerin etrafında var olan lenfosit adı verilen stokin diye bilinen kimyasal salgılarlar ve buda vücudumuzda bulunan saç, sakal, bıyık, sakal gibi kılların dökülmesine neden olur. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Benim çok sevdiğim genç bir akrabam saç kıran... ve nereye giderse gitsin, bir sonuç alamadı. Küba'da bile tedavi oldu.  Ben o yüzden bunlardan o yüzden pek umutlu değilim, herkes bu sefer harika olacak diyor testler yapıyor tedaviye başlıyor paralar gidiyor... sonuç hiç! 10 senedir çekiyor kız bu sorunu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.