Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dehşete Düşüren Nazi Fotoğrafları


irinçköl

Önerilen İletiler

Profesör Wendy Lower tarafından yazıran Hitler's Furies (Hitlerin öfkesi) isimli yeni ortaya çıkan kitapta II. Dünya Savaşı sırasında 3 toplama kampında yaklaşık 30.000 kadın çalışanın sorumlusu olan Irma Grese, Lisel Willhaus, Johanna Altvater, Lisolotte Meirer isimli Nazi gibi kadınların korkunç yöntemlerine yer veriliyor.

 

5f.jpg

 

 

Irma Grese annesi intihar edince okuduğu okulunu bırakmış ve hemşire olmak istemiş ancak olamamıştır. Daha sonra toplama kamplarında görevlendirirmiştir. Kamplarda işkence, zevk için öldürme, aç köpekleri insanlara saldırtma gibi suçlamalarla yargılanmakla beraber binlerce insanın gaz odalarına gitmesinden sorumlu tutulmuştur. Nazilerin yenilgisinden sonra mahkemede idam cezası alıp 22 yaşında idam edilmiştir.

 

6f.jpg

 

 

Johanner Altvater ise yeni doğan ve doğacak bebekleri kürtaj ve ötenazi yöntemi ile yok edip düşman ırkın soyunun kurumasını sağlamak ile görevliydi. Yardıcılarıyla birlikte Yarım milyon çocuğu bu yöntem ile yokettiği söylenir. Nasıl ve ne şekilde öldüğü bilinmiyor.

 

7f.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lisolotte Meirer Polonya'da nazi cinayet merkezinde görevliydi, Ve Gettolarda iş yapamaz durumda gelenlerin yokedilip çürümemesi için toplu mezarlara taşınmalarını sağlıyordu.

 

8f.jpg

 

Soykırımlarda görev alan nazi kadınlarından bazıları...

 

10f.jpg

 

 

Alman hemşirelerin, NAZİ’lerin Polonya’dan “Ari ırk” diye topladığı çocukların saçları büyüdükçe koyulaşması üzerine öldürülmemeleri için UV ışınlarına maruz bıraktıkları ortaya çıktı.

 

16f.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanya’da iktidara geldikten sonra saf bir Alman ırkı yaratmak için kolları sıvayan NAZİ hükümetinin, “Ari Irk” projesinde ışın tedavisinin kullanıldığı belirlendi. Yahudilerin imhasının baş planlayıcısı olan Dr. Heinrich Himmler’in İkinci Dünya Savaşı sırasında başlattığı “Lebensborn Projesi” kapsamında, işgal edilen Polonya’dan on binlerce sarı saçlı mavi gözlü çocuk ari ırk projesi için ailelerinden kopartılarak Almanya’ya getirildi. Hemşirelere emanet edilen bu çocuklar daha sonra SS subaylarına evlat olarak veriliyordu.

 

17f.jpg

 

Ancak “ari ırk” diye getirilen bazı çocukların yaşları ilerledikçe saçları kahverengiye dönüyordu. Projeye göre bu çocukların imha edilmesi gerekiyordu. Ancak hemşireler, projenin dışına çıkmadan bu çocukları öldürmemenin bir yolunu buldu.

 

18f.jpg

 

Saçları kahverengiye dönen çocuklar, gözleri bağlı veya gözlük takılarak saatlerce UV ışınlarına maruz bırakıldı. Bu yöntemle kahverengiye dönen saçları yine sarı bir hal aldı. O döneme ait yeni ortaya çıkan bu fotoğraflarda çocuklara uygulanan güneş ışını terapisi net bir şekilde gözüküyor.

 

19f.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lebensborn Projesi’nde tam bir Alman disiplininde yetiştirilerek asimile edilen çocuklar başarılı oldukları taktirde NAZİ subayları tarafından evlatlık ediniliyordu. Başarısızlık ise ötenazi ile ölüm demekti. Ancak cellatları olacak hemşireler, bu çocukları yaşatmak için gizlice ışın tedavisi yönetimini uyguladılar.

 

20f.jpg

 

 

32f.jpg

 

 

35f.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada aslında yeri gelmişken bu filme bir gönderme de yapalım... Konuyla ilgili olduğundan...

 

Çizgili Pijamalı Çocuk

 

Tabii daha çok film var, Hayat Güzeldir, Piyanist, Schindler's List, Okuyucu  vs. gibi... ama niyeyse aklıma ilk bu film geldi, belki de gönderdiğin çocuklarla ilgili görüntülerdendir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kamptakilerin kaçmaması için her yer elektirik verilmiş tellerle örülüymiş ve bir çok kişinin yapılanlara dayanamayıp bu teller aracılığıyla intihar ettiği de bilinir.

 

50689.jpg

 

Bilmiyorum bu kadar vahşeti aklım almıyor, bunu insanlar nasıl yapabilir, böyle birşeyi yapabilmek için nasıl bir ruh hali yaşamaktadırlar hadi diyelim ki Hitler bir sosyopattı ama onun etrafındaki herkes de mi öyleydi? Hiç mi içlerinde vicdan veya acıma duygusu barındırmıyorlardı bu insanlar... Yoksa herşey savaş yüzünden miydi? Savaş mı insanları bu hale getiriyor? Savaşmak bir yandan da hayatta kalma mücadelesi vermek olduğundan mı? Çünkü savaşıyorsan ya ölürsün ya öldürürsün mantığıyla hareket etmek zorundasın, ölmemek için öldürmek.. Ben ölmeyi tercih ederdim..

 

Tüm savaşlara hayır!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada aslında yeri gelmişken bu filme bir gönderme de yapalım... Konuyla ilgili olduğundan...

 

Çizgili Pijamalı Çocuk

 

Tabii daha çok film var, Hayat Güzeldir, Piyanist, Schindler's List, Okuyucu  vs. gibi... ama niyeyse aklıma ilk bu film geldi, belki de gönderdiğin çocuklarla ilgili görüntülerdendir.

 

Çizgili pijamalı çocuk filmini atlamışım diğerlerini izlemiştim. Özellikle piyanisti çok beğenmiştim.Ama dün akşam çizgili pijamalı çocuğu da seyrettim. 

 

Yaşanan bu vahşetin aslında sosyolojik temellerine bakmak lazım. Mesela ; dün akşam izlediğim filimde, öğretmenle çocukların olduğu sahnede vardı buna ilişkin bir replik. Diyordu ki; yahudi kötüdür,yıkıcıdır, dünyanın hükümdarı olmak ister ve en önemli tesbit, binlerce alman yahudiler tarafından fakirleştirilmiştir.İşte meselenin , can alıcı noktası bence bu.

 

Bu ülkenin sahibi sensin ve sen yahudiler yüzünden işsizsin ve sömürülüyorsun. Milyonlarca insanı bu yolla etkilemek çok kolay ne yazık ki. 

Aslında bizde ki ;ermeni -rum olaylarına bakıldığında da, özellikle varlık vergisi durumu, 6-7 eylül olayları  mağdur olan kesim bunlardır. Zira adamlar zanaatkar ve iyi para kazanıyorlar. Bu ülkenin sahibi olduğunu söyleyen insanlarda bu tür vasıflar yok .Dolayısıyla parayı elinde tutan kesim de rum ve ermeni kesimi. Aslında sömüren kesim de bunlar. İşte aç ve yoksul işi olmayan insanı bu yolla ayaklandırmak ,bu durumları çıkarları doğrultusunda kaşımak çok kolay. Bu tip bir guruhu istediğiniz amaç için tutuşturabilirsiniz.Bir de Hitlerin propaganda bakanı Gobbells'in söylediği bir söz vardır ya; "bana satılmış ve vicdansız bir medya verin size köle bir toplum yaratayım" Böyle olunca zaten gerisi de geliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.