Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Şimdi Vikipedi'den bir alıntı yapacağım. Bu alıntıya göre Kuran'da  hangi Peygamberden kaç kez bahsedildiği anlatılıyor. Buna göre;

 

 

Kur'an'da adı geçen peygamberlerin ilki Âdem, sonuncusu ise Muhammed'dir. Bu ikisi arasında sayısı bazı hadis kaynaklarına göre 125 bin olan başka peygamberlerden de bahsedilir. Ancak bu Peygamberlerden 25 tanesi Kur'an'da yer almaktadır. "Ey Muhammed! And olsun, senden önce de birçok peygamber gönderdik. Sana onların kimini anlattık, kimini de anlatmadık." (Mümin suresi: 78)

Kur'an'da adı geçenlerin kronolojik sırasıyla isimleri ve kendileriyle ilgili inançlar şöyledir:

1-Âdem, Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. İlk insan, ilk peygamber, ilk örtünen, toprağı ilk işleyendir. Allah onun cesedini topraktan, sonra da kendisine eş olsun diye Havva’yı O'nun kaburga kemiğinden yaratmıştır. Kendisine kitap olarak 10 sayfa verilmiştir.

2- İdris, Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Astronomi ve matematikle ilk uğraşan, ilk defa iğne ile dikiş diken ve elbise yaparak giyen, ölçü ve tartı aletlerini ilk defa kullanan, ilk yazı yazanın O olduğu rivayet edilir. Kendisine 30 sayfalık suhuf indirilmiştir.

3- Nuh, Kur’an’da adı 43 defa geçmektedir. Kur’an’ın 71. suresi onun adını taşımaktadır. Kavminden kendisine çok az kişi iman etmiştir. Karısı ve çocuklarından biri de iman etmeyenler arasındadır. Nuh tufanından sonra yeni bir nesil yaratılmıştır.

4- Hud, Kur’an’da adı 10 defa geçmektedir. Kur’an’ın 11. suresi onun adını taşımaktadır. Yaşadıkları yer olan İrem şehrinde, yüksek binalar inşa etme yarışına girmiş Âd Kavmine gönderilmiştir. Ticaretle uğraşmıştır.

5- Salih, Kur’an’da adı 8 defa geçmektedir. Dağları ve yüksek kayaları oyarak inşa ettikleri görkemli evlerle ünlü Semud kavmine gönderilmiştir. Semudlular kendilerine denemek için gönderilen Salih’in devesini öldürdüler. Ticaretle uğraşmıştır.

6- İbrahim, Kur’an’da adı 69 defa geçmektedir. Kur’anın 14. suresi onun adını taşımaktadır. Oğlu İsmail ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Çok misafirperver biriydi.Kurban kesmeyi bize o öğretmiştir. Kendisine 10 sayfalık kitap verilmiştir. Babil hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atılmış, ateş kendisini yakmamıştır. Halilullahyani Allah'ın dostu olarak anılır.

7- Lût, Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. İbrahim’e iman eden ilk kişidir, onunla birlikte hicret edenlerdendir. Sodom ve Gomora şehirlerinde yaşayan Lut Kavminepeygamber olarak gönderilmiştir.

8- İsmail, Kur’an’da adı 12 defa geçmektedir. Çobanlık yapmıştır. Babası İbrahim ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Hacla ilgili pek çok merasim ve kurban kesme konularında İbrahim ile birlikte Müslümanlara örnek olmuştur. Son peygamber Muhammed onun soyundan gelmektedir.

9- İshak, Kur’an’da adı 15 defa geçmektedir. İbrahim’in oğludur. Muhammed haricinde Kur’an’da adı geçip de kendisinden sonra gelen bütün peygamberlerin atasıdır.

10- Yakup, Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. İbrahim’in torunu, İshak'ın oğludur. Evlat acısı ile evlat ihaneti ile imtihan edilmiştir. Oğlu Yusuf’un acısı dolayısıyla gözleri kapanmış, sonra ona kavuşmasıyla yeniden açılmıştır. Mısır’a gitmeden önce Filistin civarında peygamberlik yapmıştır. Diğer ismi İsrail'dir. İsrailoğullarıonun 12 oğlundan türemiştir.

11- Yusuf, Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Kur’an’ın 12. suresi onun adını taşımaktadır. Yakub’un 12 oğlundan en çok sevdiği oğludur. Kardeşleri kendisini kıskanmışlar, kuyuya atmışlardır. Kendisine rüyaları yorumlama yeteneği verilmiştir. Bu bilgi ve yeteneği sayesinde Mısır’a yönetici olmuştur. Kur’an’da toplu olarak bir sürede, baştan sona anlatılan tek kıssa onunkidir. Bu kıssa Kur’an’da “kıssaların güzeli” olarak nitelenmiştir.

12- Eyyub, Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Çok ağır bir hastalık geçirmiş, sabrıyla sembol olmuştur.

13- Şuayb, Kur’an’da 11 defa geçmektedir. Hitabet yeteneğinden ötürü “Peygamberlerin Hatibi” olarak anılmıştır. Ölçü ve tartıda hile yapan Medyen ve Eyke halkına gönderilmiştir. Kızlarından biriyle Musa evlenmiştir.

14- Musa, Kur’an’da adı 136 defa geçmektedir. Kur’an’da kendisinden ve mücadelesinden en çok bahsedilen peygamberdir. Şuayb’ın damadıdır. İsrailoğulları’na peygamber olarak gönderilmiştir.İsrailoğulları onun önderliğinde Mısır’dan çıkmışlardır. Kendisine Tevrat verilmiştir.

15- Harun, Kur’an’da adı 20 defa geçmektedir. Musa’nın kardeşidir. Onun yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Musa Medyen’den Mısır’a dönünce Harun’a Allah’ın buyruklarını iletmiş, o da bunları kabul ederek Musa’ya yardımcı olmuştur. Güzel konuşması ve hitabet yeteneği, en güçlü özelliğidir.

16- Davud, Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. Sesi o kadar güzeldi ki sesine dağlar ve kuşlar eşlik ederdi. Önceleri Tâlût’un ordusunda bir asker olarak savaşmış, daha sonra Allah’ın kendisine verdiği peygamberlik ve hükümdarlıkla birlikte İsrailoğullarına kral olmuştur. Demirciydi. Kendisine Zebur verilmiştir.

17- Süleyman, Kur’an’da adı 17 defa geçmektedir. Babası Davud’dur. Babasının ölümünden sonra onun yerine hükümdar olmuştur. Hayvanlarla ve cinlerle konuşabilme yeteneğine sahip olduğuna ve emrinde onları çalıştırdığına inanılır.

18- Zülkifl, Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Eyyub’un oğludur. Sabreden, Allah’ın rahmetine ulaşan ve Salihlerden olduğu bildirilen peygamberlerdendir.

19- Yunus, Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 10. suresi onun adını taşımaktadır. Asurluların başkenti olan Ninova halkına peygamber olarak görevlendirilmiştir. Bir yunus balığı tarafından yutulmuş ama daha sonra bu balık tarafından karaya çıkarılmıştır.

20- İlyas, Kur’an’da adı 3 defa geçmektedir. İsrailoğullarından Ba’l' a tapan topluma peygamber olarak gönderilmiştir.

21- Elyesa, Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. İlyas’a yardımcı olarak gönderilmiştir.

22- Zekeriyâ, Kur’an’da adı 7 defa geçmektedir. Süleyman'ın soyundandır. Kudüs’te Meryem’in himayesini üstlenmiş, ona koruyuculuk yapmıştır. İsrailoğulları tarafından şehit edilmiştir.

23- Yahya, Kur’an’da adı 5 defa geçmektedir. Zekeriyya’nın oğludur. Adı daha önce hiç kullanılmamış bir isimdir ve Allah tarafından konulmuştur. İsa’nın müjdecisidir.

24- İsa, Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. Allah'ın mucizesi eseri babasız olarak doğmuştur. Daha beşikteyken konuşmuştur. Ölüleri diriltmiş, hastaları ve körleri iyileştirmiştir. Onun doğduğu sene miladi takvimin başlangıcı kabul edilir. Mesleği marangozluktu. Kendisine İncil verilmiştir.

25- Muhammed, Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 47. suresi onun adını taşımaktadır. Son peygamberdir. Bütün insanlığa gönderilmiştir. Kendisine Kur’an verilmiştir.

 

Peki neden Kuran'da Hz Muhammed'den bu kadar az bahsediliyor veya neden Musa'dan o kadar çok bahsediliyor? Bunun açıklaması nedir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Dünya" kelimesi ve "ahiret" kelimesinin tekrarlanış sayıları da aynıdır: 115

DÜNYA
AHİRET
115 kere
115 kere

"Şeytan" kelimesi Kuran'da 88 kere geçer. "Melek" kelimesinin tekrar sayısı da 88'dir.

ŞEYTAN
MELEK
88 kere
88 kere

"İman" (tamlama almadan) ve "küfür" kelimeleri Kuran boyunca 25 kere tekrarlanır.

İMAN
KÜFÜR
25 kere
25 kere

"Cennet" kelimesi ve "cehennem" kelimesi de aynı sayıda tekrarlanır: 77.

CENNET
CEHENNEM
77 kere
77 kere

 

Kur’ân’da “Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya, 107)

Allah'a ve peygamberlerine iman edenler ve onlar arasında ayırım yapmayanlara (Allah) pek yakında mükafatlarını verecektir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.Nisa Suresi 152. Ayet

 

Ve Son olarak benim görüşüm.

Hz. Musa (A.S.) kavminde biz müslümanlara bir çok örnek vardır. Nelerdir bunlar Kur-an 'ın bize anlattığı şekilde şöyledir.

    Allah (C.C.) onlara kurban kesmelerini emrediyor. Ama onlar kesmemek için Bakara süresinde geçtiği gibi birçok bahane uyduruyorlar.

        Onlar ağız alışkanlığıyla bu haramdır, bu helaldir derler. ki bizim şuanki müslümanlarda da bunun çok örneği var. Halbuki Kuran da neyin helal neyin haram olduğu apaçık ayetlerle bellidir.

               israiloğulların, Hz. Musa (A.S.) Allah'tan vahiy almak için yanlarından gittikten sonra hemen kendilerine put yapıp puta tapmaları, bizim şimdiki toplumuzda kendilerimizi heykeller yapıp onları el üstünde tutmamız, onları tağutlaştırmamıza birer örnek değildir.

bunun gibi bir çok örnek var.

 

ve en Son olarak,

Hz. Ömer, elinde bir kısım Tevrat parçaları ile Peygamber Efendimiz (sav)'a gelip şöyle dedi: "Ey Allah'ın Resulü! Zurayk oğullarından bir arkadaşımdan alıp getirdiğim bir kısım Tevrat"

Hemen Allah Resulü (sav)'ın yüzünün rengi değişti. Bunun üzerine ezan rüyasında kendisine gösterilen Abdullah bin Zeyd, Hz. Ömer'e: "Allah senin aklını başından mı aldı? Allah Resulü (sav)'in rengine bak, nasıl kızardı?" dedi. Bunun üzerine Hz. Ömer şöyle dedi: "Rab olarak Allah'ı, din olarak İslâm'ı, peygamber olarak Muhammed'i, önder olarak Kur'an'ı kabul edip hoşnut olduk"

Hz. Ömer'in bu sözü üzerine Allah Resulü (sav) çok memnun oldu. Üzüntüsü gitti ve şöyle buyurdu: "Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, eğer Musa aranızda olup da beni terk edip ona uysaydınız, apaçık bir sapıklığa düşerdiniz Ümmetler içinde siz benim nasibimsiniz, peygamberler içinde ben de sizin nasibinizim"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hikayeler hikayeler kısır döngünün başlangıç ve bitiş yeri aynıdır 

 

Bu cümleyi tam şeyettiremedim ben. Biraz daha açıklayabilir misin?

 

Bu sorunun cevabını ben gerçekten merak ediyorum neden yani Kuran'da gerçekten Muhammedin adı bu kadar az geçiyor? Ne maksatla olabilir bu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@gloria sevgili vatandaş ben sanki burada bir din'i bir inancı savunuyorum da bana neden isminin 

bu kadar az geçtiğini söylüyorsun!!!

 

ben ateistim en başta tanrıyı kabul etmem lazım ki sonra din'lerin ince detaylarına gireyim ama inancım yok'ki?

 

bu bana yöneltilen soruyu bir inançlıya sormanız lazım 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@gloria sevgili vatandaş ben sanki burada bir din'i bir inancı savunuyorum da bana neden isminin 

bu kadar az geçtiğini söylüyorsun!!!

 

ben ateistim en başta tanrıyı kabul etmem lazım ki sonra din'lerin ince detaylarına gireyim ama inancım yok'ki?

 

bu bana yöneltilen soruyu bir inançlıya sormanız lazım 

 

@@binyamin sevgili vatandaş öncelikle konuyu kişiselleştirdiğinden dolayı ben de sana aynı klişisel tutumla karşılık veriyorum: Ateist misin değil misin diye sormadım, nitekim bu forumdaki insanları iyi tanırım, iyi gözlemlerim, bir çoğunuzun düşüncesini de tarzını da nerede espri yaptığını nerede ciddi olduğunu da bilirim. Kimin inanıp kimin inanmadığını sorgulamam ama bunu da bilirim.  Düşünceme göre bu yukarıda bencilce bir cevap vermişsin, burada bir çok arkadaş ateist olsa da sorulara cevap verir tartışır vs. tartışmak istemiyorsan konuya girme... Bu bir!

 

Zaten başlığı açarken soruyu sana sormadım, dini sayfalar forumuna sordum, sen de bir cevap verdin ve cevabı anlamadığımı açmanı istedim. Sonra da diyorsun ki bana ne soruyorsun git inançlı birisine sor... Enteresan bir tutum seninki... Cevaplama sorumu...

 

Ateistim diyorsun, ol sevgili vatandaş! Ne olmuş yani, ben de anarşizm yanlısıyım sadece dini değil, aileyi de, devleti de, evliliği de, tanrıyı da her türlü kurumu reddediyor varlıklarını kabul etmiyorum. Ama ben reddediyorum diye bunlar yok mu var? aile yok mu, insanlar evlenmiyor mu? Devlet yok mu var yani... Ve sen bana aile ile ilgili ya da devlet ile ilgili bir soru sorsan "ben sana git başımdan ben onların hepsini reddediyorum, reddetmeyene sor mu" demeliyim. Bence hayır, bir fikrim varsa medeni bir şekilde söylerim yoksa kusura bakma benim bu konuda düşüncem yok derim, eğer bir ortama soruluyorsa hiç müdahale etmem...

 

Şimdi aynı zamanda ben meraklı da bir insanım, her şeyi merak ederim, bu soru bir muhabbet arasında ortaya çıktı, bilmediğim bir bilgiydi, ilginç de geldi, inandığımdan inanmadığımdan değil nedenini merak ettiğimden... Kafamda tabi bir cevap var ama başka cevapları da merak ettim. İnanmıyorum, tanrı yok, dinler yok vs. diye düşünebilirim ama bu din konusunda fikir sahibi olmamı engellememeli...

 

Ben çorba sevmiyor, yemiyor olabilirim ama sevenler için ya da sevdiklerim için yapmayı bilirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@gloria sevgili vatandaş olayı kişisel olarak alsam dahi bana şunu yapma bunu yapma deyip ayar çekip bu bir şu iki demen kadar komik bir şey olamaz madem ben böyle yaptım sen ne diye benden fazlasını yapmaya çalışıp ironi duruma düşürüyorsun kendini

 

Kişlerin ne olduğu beni ilgilendirmez deyip kendi fikrini beyan etmen ne ?

 

Sen madem foruma yazdın bunu neden peki kişisel deyip duruyorsun her tarafın tutarsız ama işte senin gibiler de lazım görüp ne kişiler var yahu demek için

 

Saglıcakla kal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben ateistim en başta tanrıyı kabul etmem lazım ki sonra din'lerin ince detaylarına gireyim ama inancım yok'ki?

bu bana yöneltilen soruyu bir inançlıya sormanız lazım 

 

Bence, TC de inançsız(ateist) olmuş bir insan dini bütün ayrıntılarıyla inançlılardan çok bilir ve kavramıştır. Bilmiyorsa eğer, başkasından etkilenmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence, TC de inançsız(ateist) olmuş bir insan dini bütün ayrıntılarıyla inançlılardan çok bilir ve kavramıştır. Bilmiyorsa eğer başkasından etkilenmiştir.

 

Bence teistliği bilmeden ateistlik hakkında fikir yürütmemeli insan. Neye karşı durduğunu bilmelisin. Bilim sağ kolunsa teistlik de malzemendir.. Düşüncene kesinlikle katılıyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

 

antik romalı'lar ateist değillerdi..w00t.gif

olamadılar..

olamayacaklardı..

ve

çok teşekkür ediyorum ki..iyi.gif

neron..boynubukuk.gif

hepiciğini oracıkta yakıverdi..

hemi de lir tıngırtadarak..alkis.gif

 

tarih tekerür etti

ve şimdi ve yine

bizlere bi neron gerekiyor..ermm.gif

 

ve büyük savaş

buna bir yol olabilecektir..

 

kim bilebilir?

 

herkese merhaba..forgiveme.gif

 

..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih bilgisi bile yanlış. Nero'nun Roma yanarken lir çaldığı bilgisi yanlıştır. Yangın sırasında Neron, yangından 56 kilometre uzakta deniz kenarındaki yazlık evindeydi. Neron, haberi aldığında hemen Roma'ya gitti ve yangın söndürme çalışmalarına başladı.

 

"Neron gerek" mesajına gelirsek; dayatmacı inançlılar için bir faşist zorba Neron'a bile gerek yok. Onlar birbirine Neron'dan fazla zarar veriyorlar. Günde en az 100 kişi. Yepyeni vahşetler sergiliyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında Neron çoğu tarihçiye göre psikopat bir kişiliğe sahip... Roma'yı o mu yakmıştır yoksa yaktırmıştır veya yaktırmamıştır alakası yok mudur bilmiyorum, bu bilgi zaten kesin olarak bilinmiyor ama kendisi yakmış veya yaktırmışsa da altında birkaç hareket, amaç yatmakta olduğu düşünülüyor, ben de katılıyorum. Mesela bunlardan birincisi ki çoğu kaynağa göre Roma'yı yeniden düzenlemek ve inşa etmek için yaktığı yönünde.. Bu arada eğer kendisi yakmışsa bile kilise kayıtlarına göre suçu Hristiyanların üstüne atıyor ki bu da bir çok Hristiyanı aslanlara atma veya öldürmesiyle sonuçlanmıştır. Bir taşla birkaç kuş vuruluyor ki gerçi onun da buna çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum aslında... istese öldürmek için pek bahaneye ihtiyacı olmayan bir insan zaten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

A Te;
yarı saydam elektron tuzağı'ndan
veya
harelenme örüntüsü'nün etkilerinden
ya da
roma'nın halkı'nın tabi olduğu
cobweb programı'ndan
bi biçimde kurtulmuşluktur..

bu aralar bu duruma
"foton ve fonon kuşağı etkileri" ni
aşmak deniyor..

"kişisel tanrı fikri" nden sıyırmak da
diyebilirsiniz..

böyle birini
yani iyi bir ateist'i gösterin bana da
önünde diz çökeyim..

merhaba..
original.gif

..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..

 

sevgili @..

 

saptırılmış tarih'e ya da delil- i ihtira'ya güvenen

nasıl ateist olabilir ki..unsure.png

 

ben yine bir düşün derim..

 

bahsettiğim "roma halkı.."

genel olarak belli bir din'e saplanıp-kalmış

ve çevresine surlar örmüş bir topluluğu ifade etmektedir..

 

merhaba..original.gif

 

..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

interlock kardeş,

 

Birincisi ben Ateist kimliğimi öne çıkaran birisi değilim. Hatta bana Ateist denmesinden hoşlanmıyorum. Zira beni inançsız yapan din değildir. Bilimsel dünya görüşünü öne çıkaranlardanım.

 

Saptırılmış tarih meselesine gelince. Karşı görüşler birbirini hep böyle suçlarlar. Örnek olarak TC tarihi.

 

Benim için tarihi kanıtlayan belge ve bulgu önemlidir. O tarihte dine saplanmayan kişi zaten mümkün değildi. Ne toplum ne de yöneticiler.

 

Yukardaki(16) asıl mesajım son satırımdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Kuran’da Muhammed adı az geçtiği gibi çok kez azarlanır da… Bunun en bilinen örneği, Ahzab adı verilmiş bölümde Muhammed’in evlatlığının karısını arzulaması üzerine bu isteğinin de yerine getirilmesi fakat artık bundan sonra güzelliği hoşuna giden hiçbir kadını alamayacağı restinin çekilmesidir. Burada Muhammed’in kadın sevdasına artık bir dur denilmiştir. Bu sevdanın çok iş çıkarabilmesi ile de bir alakası yoktur. Tersine ileri yaşına kadar tatmin edemediği hevesini tren tamamen kaçmadan uyandıracak arayışlar içindedir.

 

Mekke iktidarını ele geçirmek için muhaliflerce kullanıldığının pek ayrıdında da değildir. Muhalefet iktidara yaranmaya çalışmaz. Onu devirmeye çalışır. Bunu anlamayan Muhammed Mekke ileri gelenlerine tebliğ yapmaya çalışırken yanına gelen âma bir müslümana yüzünü ekşitir. Bunun üzerine Abese adlı bölüm yazılır ve bu bölümde Muhammed şiddetle azarlanır. Azarlayan tabii ki muhalif ekip.

 

Yine Duha adlı bölümde Muhammed’e yapılan iyilikler başına kakılarak azarlanır. “Seni yetim bulup barındırmadı mı? Seni sapkın bulup doğrultmadı mı? Fakir bulup zengin etmedi mi? Yetimi üzme, isteyeni azarlama.” Burada işin Türkçesi, seni biz adam ettik diyor. Doğrusu da budur. Yaşlı bir dulun hizmetini gören dağlarda gezen bir adamı peygamber yapmışlar ve karşılığında söz dinlemesini istemektedirler.

 

Mutlaka ki birdenbire iyi yerlere gelen her kişi gibi Muhammed de aşırı gidiyor ve dizginlenmesi gerekiyordu. Muhammed’den istediği nedir peki bu muhalefet ekibinin? Şudur: Kendisine ısmarlananlar dışında kafasından ayet üretmeye kalkışmaması.

 

“Bize karşı söz uydursaydı onun şah damarını keserdik” (Kuran 69/44) Bu ifade ile Muhammed ısmarlanan dışında ayet üretirse ölümle tehdit edilmiştir.

 

Sonuç olarak Kuran’da Muhammed’in egosu fazla da şişirilmek istenmemiştir. Adının az geçmesi bundandır. Adı tek geçen dönem kişisi ise Zeyd’dir. Zeyneb’i boşayıp Muhammed’in almasına izin verdiği için bir minnet ifadesidir bu. Yoksa önemli bir kişi olmadığı halde nasıl ismi Kurana yazılabilir? Bu son derece tuhaf. Kimselerin adı anılmazken Zeyd adı ibadette okunan kutsal kabul edilen bir metne alınıyor. Yaptığı ne? Muhammed alsın diye karısını boşamak!

 

Bu acayip durumun dikkat çekmemesi olanaksız.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.