Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURANDA NAMAZ YOKTUR.NE ZAMAN NASIL KILINACAĞI DA YAZMAZ


abdullahabdal

Önerilen İletiler

Allah ve melekleri peygambere salat ederler sizde salat edin der ayette , allah ve melekleri paygambere namazmı kılıyordu :)) yoksa allah ve melekleri peygamberi destekler sizde destekleyinmi demek istemiş salat destektir secde boyun eğmek tir allaha boyun eğin rüku etmek var olanı paylaşmak muslumana ihtiyacin varmı diye sormaktır. Hayatinizda kaç kere insanlara sordunuz bir ihtiyacınız varmı diye kaç kere

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok sey bildiklerini sananlar gercekte hicbirsey bilmeyenlerdir.Salat'in ve namazin ne oldugunu bilmeyenler icinde ayni kural gecerlidir.

 

Kuranda namaz vardir SALAT ayni zamanda namazdir ama sadece namaz degildir.Iste tek bir noktaya takilip kalarak bu yoktur o vardir diye ahkam kesmek insanlara fayda yerine zarar verir. Cünkü insanlara bilgi verdiklerini sananlar gercekte o bilgiyi kendileri bilmedikleri icin faydali degil zararli olurlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah ve melekleri peygambere salat ederler sizde salat edin der ayette , allah ve melekleri paygambere namazmı kılıyordu smile.png) yoksa allah ve melekleri peygamberi destekler sizde destekleyinmi demek istemiş salat destektir secde boyun eğmek tir allaha boyun eğin rüku etmek var olanı paylaşmak muslumana ihtiyacin varmı diye sormaktır. Hayatinizda kaç kere insanlara sordunuz bir ihtiyacınız varmı diye kaç kere

 

Aynı kelimeyi farklı anlamlarda sürekli kullanabiliyorken, bu kelime işinize gelmediğinde nasıl tek bir anlam yükleyebilirsiniz. Salatın da farklı anlamları vardır, elbette farklı ayetlerde de farklı anlamlarda kullanılmıştır. Eğer biz okuyup derinlemesine araştırmayacaksak, bu tür namaz yoktur vb. iddialara da sadece ağzı açık bakarız.

 

Önemli olan objektif düşünebilmek. Siz kurana inanmıyor olsanız da, önyargılarınızdan sıyrılabilirseniz binlerce yıl öncesinden günümüzle ilgili bir çok gerçeğe vakıf bu kutsal kitabın bir insan elinden çıkmış olamayacağına da inanmanız gerekir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Salât kelimesinin manaları
Sual:
Hadis kitabındaki bir hadisin tercümesinde, (Bana ilk salât edecek yani namazımı kılacak olan Allah’tır) ifadesi geçiyor. Allah namaz mı kılar?
CEVAP
Bu yanlışlık, salât kelimesinin yanlış tercüme edilmesinden kaynaklanıyor. Salât kelimesi, dua, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelir. Istılahta ise salât, bildiğimiz namaz anlamına gelir. Salât kelimesi her zaman dua veya her zaman namaz diye tercüme edilirse yanlış olur. Cümledeki yerine göre mana verilir. Bir âyet-i kerime meali:
(Allah ve melekleri, Resule salât ediyor. Ey iman edenler, siz de salât edin.) [Ahzab 56]

Burada salât, Allahın rahmet, meleklerin istiğfar, müminlerin ise, dua etmesi anlamındadır.

Sualdeki, (Bana salât edecek olan Allah’tır) demek, (Bana rahmet edecek olan Allah’tır) demektir. Ondan sonra müminler, salât-ü selam ederler.

Her dilde olduğu gibi, Türkçede de bir kelimenin çeşitli manaları olur. Cümleye göre anlamı değişir. Mesela yüz kelimesinin birkaç anlamı vardır. Birkaç örnek verelim:
1- Denizde yüz!
2-
Ona yüz verme!
3- Bana yüz lira ver!
4- Ne güzel yüz bu...
5- Koyunun derisini yüz!
6- Bıçağın keskin yüzü...
7- Kumaşın yüzü de, astarı da güzeldir.
8- Yorganın ve yastığın yüzünü değiştirdik.
9- Ne yüzle geldin bize?
10- Size gelmeye yüzüm yok.
11- Binanın arka yüzü boyandı.
12- Adamda hiç yüz yok.
13- Bu yüzden uzun yazmak zorunda kaldık.

Ayrıca deyimlerde de yüz kelimesi pek çok geçmektedir. Bazılarını bildirelim:
1- Yüze duramamak,
2- Yüzü kızarmak,
3- Yüzünden kan damlamak,
4- Yüzüne gözüne bulaştırmak,
5- Yüzüne kan gelmek,
6- Yüzünü kara çıkarmak,
7- Yüzünü ağartmak,
8- Onun yüzü suyu hürmetine,
9- Yüz verince astar istemek,
10- Suçunu yüzüne vurmak,
11- Yüz kızartmak,
12- Yüzünden okumak,
13- Yüzü gözü açılmak,
14- Yüzüne gülmek,
15- Yüzüne çarpmak,
16- Yüzünü ekşitmek,
17- Yüzü gülmek,
18- Yüzüne duramamak,
19- Yüzüne hasret kalmak,
20- Yüzü yumuşak olmak.

Kur’an-ı kerimde de el, yüz, göz ifadeleri geçer. Bunlara tek mana verilirse, büyük yanlışlıklara sebebiyet verir. Vehhabiler, kelimenin diğer manalarına bakmadan, Allah’ın eli, yüzü var diyerek küfre girmişlerdir.

 

ALINTI : dinimizislam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Namaz kılmak İslam’ın  Kuran da yazan bir ibadeti değildir.Kuran ın hiçbir yerinde namaz kılınmasına dair bir açıklama yada ayet yoktur.Kimse gösteremez çünkü yoktur.Namazın nasıl

.

.

.

lamayacaktır.Bu yalanı söyleyenlerin cehennemden kurtuluşu yoktur. Kandırdıkları insanları da cehenneme mecbur etmektedirler.SALAT kelimesinin bilerek ve isteyerek insanları kullanmak için yanlış tercüme edilmektedirler. Salât kelimesi, dua, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelir.

ayetLerı tam oku başına bakarak anLayamazsın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Salat kelimesini tam olarak anlattığı için KulOnur arkadaşımıza teşekkür ederim, Fakat Abdullahabdal ve Süheyla arkadaşımızın bir çok sorusu havada kalıyor, işte bu yüzden Kuran'ı Kerim'i gerçekten anlayarak okumaya çalışanlar bir sürü çelişki yaşıyor... 

 

Kuran'ı Kerim'e ve Allah'ın kelamlarına en büyük darbeyi Arap devşirmeleri Emeviler yapmıştır... Her türlü hurafe Hadis onların zamanında türemiş ve malesef zamanımıza kadar gelmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger herkes kendi kafasina gore kuani dogru yorumlayabilseydi Allah ne diye peygamber gonderekti.kuranin bircok ayetinde Allah a ve reaulune imandan bahsediliyor.Allah a iman eden resulunun gittigi yoldan giderse kurtulusa erer. Ve resulu Muhammed in s.a.v. namaza nedenli onem verdigini sahih hadislerde acikca goruyoruz. Ve sunuda biliyoruz ki Allah in resulu ne dediyse ve ne yaptiysa bunu Allah in gozetinde ve yonlendiesinde yapmistir. Yanlis olan bazi kucuk hatalarinda bile aniden uyari vermistir.Abese suresindeki uyarisi gibi... hal boyleyken ve bircok ayete yuce rabbimiz Allah in resulune uymamizi emrediyorken nasil olurda bu denli ileri gidip namaz yoktur diyorsun.islamin ana kaynagi sadece Kuran degil sunnetirde .hatta kiyas ve icmada kaynaktir.. kurandaki acik ve net ayetleri gormezden gelip kafana gore farkli manalar ve yorumlar yapiyorsun . Peki bilmezmisi ki mutevatir haberle gelen bir hadisi inkar etmek dahi i sani kufre dusurur.....Allah seni islah etsin..kardeslerim saki n bu tur tuzaklara dusmeyin..kuran i yorumlamak herkesi haddi degildir.oyle saydi ne gerek vardi ki peygambere.. Bize dusen Allah in elcisi nasil yasamissa oyle yasamaya gayret etmektir. Cunku o ne yaptiysa Allah in izni ve gozetimi dairesinde yapmistir..Rabbi. hepimizi ahir zamanin tum fitne ve oyunlarindan korusun insaallah....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

 

İşte böyle kuranda olmadığı için aralarında görüşbirliği bile yoktur.Ma’un suresinde Allah namaz kılanı beğen mediğini açık olarak söylemiştir. Dinayet mealinde Namaz kılanlar için Allahın düşünceleri aşağıdaki gibidir.

 

MA’UN-4.5.6.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,Onlar namazlarını ciddiye almazlar.Onlar gösteriş yaparlar.

 

Sen çok yanlış anlamışsın kardeş ; 

 

“Her nefis kendi kazandığından dolayı rehindir. Ancak amel defterleri sağından verilenler müstesna. Onlar cennettedirler. Günahkârlara sorarlar: ‘Nedir sizi cehenneme sokan?’ Onlar der ki: ‘Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksula da yedirmezdik. Boş şeylere dalanlarla dalar giderdik. Ceza gününü de yalanlardık. Nihayet bize ölüm gelip çattı.” (Müddessir 38-47)

 

Namazı kılınız zekatı veriniz.(Bakara 110) 

Bazen sabırla beraber 

 

Bir de sabır ve namazla ALLAH tan yardım isteyin (Bakara 45) 

Bazen kurbanla beraber 

 

Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.( Kevser 2)

 

ve ; 

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Era'eytellezî yükezzibü biddîn

2- Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm

3- Velâ yehüddü alâ ta'âmilmiskîn

4- Feveylün lilmüsallîn

5- Ellezîne hüman salâtihim sâhûn

6- Ellezîne hüm yürâûne

7- Ve yemne'ûnelmâ'ûn

 

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Gördün mü o dine yalan diyeni?

2- İşte yetimi itip kakan odur!

3- Yoksulu doyurmaya teşvik etmez.

4- Fakat veyl o namaz kılanlara ki, 

5- Namazlarında yanılmaktadırlar.

6- Onlar ki, gösteriş yaparlar. 

7- Ve yardımlığı sakınır (zekatı vermezler).

 

Anlamana yardımcı oldumu bu ayetler ?

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Namaz kılmak İslam’ın  Kuran da yazan bir ibadeti değildir.Kuran ın hiçbir yerinde namaz kılınmasına dair bir açıklama yada ayet yoktur.Kimse gösteremez çünkü yoktur.Namazın nasıl .

.

.

.

Kuranda namazın olmadığını söyleyenlere karşılık olarak Kuranda ki SALAT  “Dua” olarak namaz anlamında çevrilir. Bu tamamen sahtekarlıktır. Kuranda Namaza dair hiçbir açıklama bulunmazken namaz kelimesinin olduğunu ifade etmek fayda sağlamayacaktır.Bu yalanı söyleyenlerin cehennemden kurtuluşu yoktur. Kandırdıkları insanları da cehenneme mecbur etmektedirler.SALAT kelimesinin bilerek ve isteyerek insanları kullanmak için yanlış tercüme edilmektedirler. Salât kelimesi, dua, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelir.

SALAT DUA İSTİĞFAR RAHMET İSE NAMAZ'DA BİR DUADIR ZATEN BİZ ALLAH'A TAPARIZ VE ONUN BİZİM İÇİN SEÇTİĞİ PEYRAMBER'E (SAV İNANIR VE ONUN YOLUNDA GİDERİZ. FETİH SURESİ 29. AYETİ SANA TAM CEVAP VERİR.  Muhammed, Allah'ın Resülüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde halinde, Allah'tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat'ta ve İncil'de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah kendileri sebebiyle inkarcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükafat vaad etmiştir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

namaz farsçadır zaten kuranda yazması gibi bir durum söz konusu olamaz.salat yazar ki hadi biz çeviri ile duayı namaz yaptık araplar ne demeye namaz kılıyorlar anadilini bilmiyor mu bu adamlar?bırakın bu entel dantel söylemleri yahu namaz kılmayacaksanız kılmayın neyin bahanesini üretiyorsunuz kendinize?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

namaz farsçadır zaten kuranda yazması gibi bir durum söz konusu olamaz.salat yazar ki hadi biz çeviri ile duayı namaz yaptık araplar ne demeye namaz kılıyorlar anadilini bilmiyor mu bu adamlar?bırakın bu entel dantel söylemleri yahu namaz kılmayacaksanız kılmayın neyin bahanesini üretiyorsunuz kendinize?

kuranı kerimin kevser suresinde namaz kıl kurban kes olarak geçer 108inci sure okuyun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuran nasıl kitabı degıl arkadaşlar hac ve namazın nasıl kılınacağı gerçekten yazmaz .fakat burda gaye neden ve niçin kıldığındır .kılınan namaz salatın sadece görünen yuzudur. salatın bır cok manası vardır .bakara suresındekı yahudlıer nasıl bır bakara dıye dıye helak olacaklardı.hadislerlede namaz gelmemiştir bize şahitlikle gelmiştir peygamberimiz elini farklı bağlama gibi değişikler yapmıştır namazda ama ellerini bağlamıştır degıl mı bu nedenle mezheplerin namazlarında farklılıklar vardır.SELAM VE DUA İLE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne biçim insanlarsınız. her kafadan bir ses... namazı kılmamak ve eksiltmek için bir sürü sebepler ortaya dökmüşsünüz. E diyelim öyle...!!! fazla kılsan ne olacak öldün mü!!!  öbür tarafta anlarsın anyayı gonyayı ama iş işten geçer. Doğru dürüst cevap verin: adam gibi 5 vakit namazını kılın. Hele hele kafirlerin resimlerini profil resmi yapanlara hiç uymayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kur'an-ı Kerim'de Salah Salad geçen kelimeleri tarayınız ve bu kelimenin tam anlamıyla ne demek olduğunu araştırınız. Salad hangi kökten geliyor. Bir yönlendirmek, atmak, yöneltmek, yaslamak anlamlarını taşır. ikincisi desteklemek anlamını taşır. kelimenin geçtiği ayette" saleve - saleye" okunmayan "v" ile mi okunmayan "y" ile mi yazıldığına da bakabiliriz. "v" ile yazılmışsa desteklemek "y" ile yazılmışsa yönlendirmek anlamını taşıyordur. Buna göre cümlenin tam anlamıyla bize ne anlatmak istediğini kavrayabiliriz. Allah'a yönelmeyi ifade eden bir cümle ise bunu namaz olarak algılayabiliriz. Yoksa desteklemek demek olacaktır ki burada namazdan bahsetmesi mümkün değildir.

Örn1 : Her cuma hocaların hutbede söyledikleri ayet;  "İnnallâhe ve melâiketehu yusallûne alen nebiyyi, yâ eyyuhâllezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ" "Hiç şüphesiz, Allah ve melekleri peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin" Buradaki "sallû" desteklemek anlamı ifade eder. Yoksa haşa Allah (CC) ve Melekleri Peygambere namaz kılmazlar. Peygamberi (SAV) 'i desteklerler. Allah-ü ZülCelal 'de bizden Peygambere (SAV) teslimiyetle destek vermemizi emreder.

Örn 2 :Diğer taraftan, صلو [s-l-v] kökünden türemiş olan صلّى [sallâ] (mastarı salât) sözcüğünün anlamı, Kıyâmet/31-32'de, hiçbir yanlış anlamaya meydan vermeyecek şekilde net olarak açıklanmıştır:

فلا صدّق ولا صلّى ولاكن كذّب و تولّى [felâ saddaqa velâ sallâ velâkin kezzebe ve tevellâ=O, ne tasdik etti ne de çaba harcadı/destekledi. Ama yalanladı ve geri durdu]. Burada da namazdan bahsedilmemektedir. Salah geçen her yeri namaza indirgersek içinden çıkılamaz bir duruma düşeriz. Araştırmalarınızı sürdürdüğünüzde namazın (Türkçesi: niyaz, yakarış) gizli yapılmasının önemine de ulaşacaksınız. 

Kelimenin köküyle ilgili ayrıntılı bilgiyi okumanızı çok çok tavsiye ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, burada bulunan yorumları okudum ve ben de cevap yazmak için üye oldum. Öncelikle kuranda namazdan bahsedilmiştir.Bunu inkar etmenin bir anlamı yok.bazı arkadaşlarda ayetleri yazmış .

.

.

.

(bilgiler alıntıdır.detaylı ve diğer bilgilere ulaşmak isteyenler için : diniyazilar sitesinden alintidir...

fmt92 Rumuzlu Üye;

Senin bu cevapların.değerli din alimi, sayın Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün, Namaz konusunda okurlarına verdiği cevaplardır. Niçin Prof. Dr Yaşar Nuri Öztürk, bu konuda şöyle cevap yazmış demiyorsunuz da, sanki sizin cevaplarınızmış gibi yazmışsınız. Lütfen kul hakkına ve emeğe saygı gösterelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.