Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURANA GÖRE TÜRKLERE TÜRKÇE BİR KİTAP İNMELİDİR


manve

Önerilen İletiler

Muhakkak ki peygamber önce Mekke'den ve cevresinden baslayacakti,burada cevresi denirken neden  bunu illa Mekke'nin cevresi olarak iddia ettiginizide anlamakta zorlaniyorum.Farkli bir ayette biz bu ayetin anlami budur dedigimizde bize zorlama anlam veriliyor diye yanit verilirken neden simdi hemen kelimenin  anlamiyla bu ayet yorumlaniyor.Sonra neden sadece bu ayet üzerinde duruyorsunuz,Kur'an in baska ayetlerinde peygamberin dolayisiyla Kur'anin tüm insanlik icin gönderildigi acik acik yazmaktadir.O ayeti degilde bu ayeti alip önümüze koymaniz bile bu tartismada objektif olunmadigini gösteriyor.

 

Tabi ki Kur'an Arapca olacakti sonucta peygamber Arapti,Yani Kur'an TÜRKCE olsaydi Araplar buna nasil inanacakti?

 

Bende biraz objektif olmayi denemeliyiz.Kimse kimseyi zorla müslüman yapmiyor yapmaya calismiyor sonucta bu bir tartismadir tartismalar ege objektif olursa yararli olu yok herkes benim dedigim dogrudurda israr ederse o zaman tartisma olmaktan cikip iddaaaya döner bu.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuran da cinlerin bile kurandan öğüt aldığı söyleniyor , cinler arapmı o zaman size göre : )

Evet, cinler Araptir. Diger inanclarda bir turleri vardir ama "cin"   Arap mitolojisinden gelir, Islam oncesi. Islam dini Arap folklorune gore dezenlendigi icin, Arap mitolojisinde  olan yaygın cin inancı Kuranda bahsedilir.  Iyiki sen Yunanistanda buyumedin, o zaman eski yunan mitolojisinde ismi gecen her yaratigin var olduguna inanirdin.  Cin diye bir yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, cinler Araptir. Diger inanclarda bir turleri vardir ama "cin"   Arap mitolojisinden gelir, Islam oncesi. Islam dini Arap folklorune gore dezenlendigi icin, Arap mitolojisinde  olan yaygın cin inancı Kuranda bahsedilir.  Iyiki sen Yunanistanda buyumedin, o zaman eski yunan mitolojisinde ismi gecen her yaratigin var olduguna inanirdin.  Cin diye bir yoktur.

tuhaf , tesedüf diye bişeyin evrimleşerek kalın bağırsak , ciğer , kalp , bir sürü canlı , akıllı yaratıklar , insanlar , bir sürü hayvan , çeşit çeşit bitki , beyin vs. say say bitmez , evrendeki şeyler vs. bir sürü şey oluştuğuna kendi kendine inanıyorsunda , sadece insan akıllı yaratıktır ve vardır diyorsun , rastgele bu kadar şey oluşmuş yani insandan başka akıllı hiç bişey oluşmamış diyorsun , vay be ne tesadüfmüş bu sadece insanı yapmış maymundan hemde smile.png yada başka ne idü salladığınız bir hayvandan yada her neydense sadece insan oluştu yani hı , sadece dünya ya  sizi yerleştirdi bide tesadüf tanrınız , koskoca evrende hiç farklı akıllı varlık yok yani ,  sadece insanı maymundan evrimleştirdi yani , hiç yok yani başka akıllı bişey , bide utanmadan  cin yok diyorsun , komedisiniz siz bence , zamanında bir sürü şeyi bilmiyordunuz fakat görünmeyen nice canlılar varmış , insan dışında varlıkların olmadığına kanıtın yok yani , hatta tam tersi bu saydıklarım ve sizin evreni tanımlayış biçimine göre insan dışında başka akıllı varlıklarında olması gerekiyor , insanın göremediği varlıkların olduğunada apaçık kanıttır bunlar , sizin düşünüz tarzınıza görede tersttir başka akıllı varlıkların olmaması  ateizmide çökertir bu iddia , sadece insan akıllı varlıktır derseniz , başka asla olamaz derseniz ateizm hakketen çöker , zaten çökmüş bide bunu diyorsa eğer diğer ateistlerde bana koz verdin sağol ,  bunu kullanmalıyım tartışmalarımda ,  tam komedisiniz siz bence smile.png koskoca evren , milyarlaca yıl evrimleşmiş evrimleşmiş vay be sadece insanı akıllı varlık yapmış tesadüfen oluşturmuş , tesadüf tanrınız ve dininiz size kıyak geçmiş ozaman , smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

4:58 - Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir.

 

4:135 - Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer (şahitlik ederken) dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

 

55:9 - Tartıyı adaletle yapın, terazide eksiklik yapmayın.

 

60:8 - Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanları sever

 

3:104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

 

27:11 - "Ancak, kim haksızlık yapar, sonra yaptığı kötülüğü iyiliğe çevirirse, bilsin ki ben (ona karşı da) çok bağışlayıcıyım, çok merhamet sahibiyim

 

41:34 - Hem iyilik de bir değildir, kötülük de. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. O zaman seninle kendi arasında bir düşmanlık olan kişinin, sanki samimi bir dost gibi olduğunu görürsün

 

74:6 - Yaptığını çok görerek başa kakma

Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline;" (Hümeze Suresi, 1)

'Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size böyle öğüt verir.' (Nahl, 16/90)

 

............... insanın insan olması için gerekli olan bu tür ayetleri say say bitmez ; kusura bakma ama senin delil bile veremediğin şeyler yüzünden , kuranda olmayan şeyleri Allah a iftira ettiniz diye dinimden vazgeçecek değilim , bir ahlaki temellendirme , duyguyu temellendirme , isbatlı ve bilimsel , sürdürülebilir bir ahlak yapısı bile olmayanlar kurana iftira atararak hiç bir şey elde edemezler , bu yazdığım ayetler gibi apaçık delil sunman lazım söylediklerine , köşesinden kelime kırparak hikaye anlatarak , başkalarının kötü yaptıklaırnı anlatarak iftiradan başka bişey yapmıyorsunuz , kurana bütün bakmak gerekiyosiraladin. r ayet kırparak değil , delilini sunarsın ayeti verirsin açıklarız , verdiğin bişey yokki açıklayalım , banene başkalarının ne yaptığından , yinede seni insanlıkta kardeşim olarak görüp diyorumki , hakkaten bir delilin varsa ayetle getir konuşalım diyorum , başkalarının yaptıkları ayrı bir tartışma mevzusu fakat dini tartışacaksak kurandan temellendirmek lazım diyorum , ben sevyeli konuşmaya her zaman açığım fakat iftira oldumu neye yarar bu konuşma .

Sen simdi bu ayetleri neden siraladin. AYETLER YASAMA GECMEDIKCE HIC BIR ANLAMI YOKTUR. Delil AYETIN YAZISINDA DEGIL, YASAM VE ILISKIDEKI  YANSISINDADIR.

 

Nasil yansidigini da sana en az 10 kere anlattim.

 

Asil sen iftira atiyorsun, istersen git bu yazdiklarini s.arabistan da yaz, bak bakalim seni musluman olarak mi degerlendiriyorlar, yoksa kafir mi? Iste o zaman delil ne imis gorursun. Ustelik seni senin ayetlerin ile kafir yaparlar.

 

Konu baskasi ya da sen degilsin, HIC BIR AYET YASAMA GECMEDEN BIR ANLAM IFADE ETMEZ. Iste delil de, AYETTE DEGIL, O AYETIN YASAMDA NASIL YANSIDIGINDADIR.

 

O yuzden bosu bosuna ayetleri siralayip durma. Yasama gecmedikten sonra bir anlam ifade etmiyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@2828,

 

Delil diyip diyip duruyorsun. İşte sana delil.. Umarım bir daha DELİL GÖSTER demezsin.

 

Sosyal bilgiler, dünyada ne kadar insan varsa onlar için farklıdır. Farklı temellendirir. Zira coğrafyası, kültürleri farklıdır. Dini farklı mezhebi farklı, töresi, ideolojisi, felsefesi sonuçta her konuda farklı düşünür, farklı yapar. Sen neyin delilini istiyorsun? Sana göstereceği delil elbette farklı, senin kabullenemeyeceğin gibi olacak. İnsanların düşüncesinin aynı olması mümkün mü?

 

Hayır! sosyal konularda, "benim gibi düşünüp, benim gibi delillendirmeleri gerekir" diye düşünüyorsan, bu dayatmacı faşist zihniyettir.

 

Ben neden bir Arap'ın sosyal anlayışını kabullenmeliyim? Kuran'daki ruh, cin, şeytan, melek gibi mistik gözlem vermeyen ögeleri çıkarırsan, geriye kalan zaten sosyal bilgiler. Araplara ait bu sosyal bilgileri neden kabulleneyim? Neden onlar gibi temellendireyim?

 

@@politika,

 

"Bence biraz objektif olmayi denemeliyiz.Kimse kimseyi zorla müslüman yapmiyor yapmaya calismiyor"

 

Kendinin objektif olduğunu mu sanıyorsun?

 

Bakalım objektif birisi olarak şu soruya objektif cevap verecekmisin? 

 

"Hükümlerimi uygulamayanın yeri cehennemdir. Orada sonsuzlukça yanacak" deyiminde zorlama var mı, yok mu? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Tabi ki Kur'an Arapca olacakti sonucta peygamber Arapti,Yani Kur'an TÜRKCE olsaydi Araplar buna nasil inanacakti?

 

Bende biraz objektif olmayi denemeliyiz.Kimse kimseyi zorla müslüman yapmiyor yapmaya calismiyor sonucta bu bir tartismadir tartismalar ege objektif olursa yararli olu yok herkes benim dedigim dogrudurda israr ederse o zaman tartisma olmaktan cikip iddaaaya döner bu.

 

saygilarla

Ilk cumleniz tamamen mantikli. Tabii ki katilmak lazim.

 

Peki butun insanlara gelen bu arapca kitabi, dilleri arapca olmayan milletler nasil anliyacak?  Dunyada 2000 civarinda degisik lisan konusuldugunu biliyormuydunuz? Eger Islamda zorlama yoksa, Turkler nasil Musluman oldular? Musluman Araplarin Turklere saldirmalarini, katliamlarini siz hic okudunuzmu? 8inci asirdaki katliamlari okumak gerekir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Efendim Araplar Türkleri katletmis.E yani Kuranmi emretti Araplara Türkleri katledin diye.Hitler'de 12 milyon insanin ölümüne yol acan birisiydi ve ne isa'ya ne Musa'ya ne de Muhammed'e inaniyordu yani dinsisin tekiydi simdi kalkipta bakin dinsizler böyle mi katletti dememiz gerekiyor?

 

Araplar Türkleri katlettiyse bunu Islama degil Araplari yönetenlere sorun.Pegamberin torunuda katlettiler Kerbela'da simdi kimi suclayalim?

 

Birisi'de "hükümlerimi yerine getirmeyenler cehennemde cayir cayir yanacaklar"diye bir ayet yazmis belge olarak!

Cehennem kavrami insanligin yaratilisi kadar eskidir.Tüm irklar veya toplumlar öldükten sonra iyi veya kötü hesaba cekileceklerine inanmislardir,Semavi dinlerde ise cehennem kavrami daha farkli olarak anlatilmis,cennet ve cehennem diye yerlerin varligi belirtilmistir.Cehennem kelimesi Arapcadir ancak kökeni Ibranice ve Yunancadir.Vadi veya cukur anlamina gelir.Simdi burada cehennemin tasvirini yapmaktan cok cehennem derken neyin anlatimaya calisildigini incelemek gerekir.Yasarken bile insanlar konulmu olan yasalara uymak zorundadirlar.Yani bana belge sunan forumdas sunu kendine sormaliydi:Trafik yasasi niye vardir,ceza yasasi niye vardir bunlar dayatma degil midir?Yoksa insanlarin bir düzen ve karsilikli saygi sevgi icinde yasamalari icin gerekli olan adimlarmidir?

 

Inananlar icin de Allah insanlara bazi yasalar koymustur,ceza yasalari oldugu gibi ödüllendirme yasalarida vardir.Simdi burada fazla detaylara girmeye gerek yok,ben özet olarak arkadasin bana sunmus oldugu kendince belgenin ne oldugunu acikladim.Bu bir dayatma degildir,insanoglunun insanca yasamasi icin gerekli olan yasalardir.Eger suc islerseniz cezasini cekersininiz temiz bir kulsaniz mükafatlan görürsünüz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Efendim Araplar Türkleri katletmis.E yani Kuranmi emretti Araplara Türkleri katledin diye.

 

Evet efendim. Yani Muhammed dedi. Kuran'a gore bilirsiniz, onun sozu ile Allah sozu arasinda fark yok.

 

Iste peygamber efendinizin sunnetlerinden:

 

Volume 4, Book 52, Number 179:

 

    Narrated Abu Huraira:

 

    Allah's Apostle said, "The Hour will not be established until you fight with the Turks; people with small eyes, red faces, and flat noses. Their faces will look like shields coated with leather. The Hour will not be established till you fight with people whose shoes are made of hair." 

Kaynak: Buhari Hadisleri

 

Yani , Muhammede gore "Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." 

 

Turk katliamlari bir yana, Turklerin zorla Musluman olmalari bir yana, burada Turklerin tarifleri oldukca irkcilik degilmi? Siz Hitlerden bahsettiniz. Isabetli olmus. Muhammed de o zamanin Hitleri idi. Onun yaptigi Arap milliyetciligi idi. Hitlerinki Alman milliyetciligi. Ikiside Yahudileri katletmisler. Ikisininde felsefisinde Yahudiler asagilikla, katliamlarla yuz yuze kalmislar. Ne tesaduf!

 

Bu (sahih) Hadis kolleksiyonunu Universitede, Musluman destekledikleri institutedir.

http://www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/hadith/bukhari/052-sbt.php
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen simdi bu ayetleri neden siraladin. AYETLER YASAMA GECMEDIKCE HIC BIR ANLAMI YOKTUR. Delil AYETIN YAZISINDA DEGIL, YASAM VE ILISKIDEKI  YANSISINDADIR.

 

Nasil yansidigini da sana en az 10 kere anlattim.

 

Asil sen iftira atiyorsun, istersen git bu yazdiklarini s.arabistan da yaz, bak bakalim seni musluman olarak mi degerlendiriyorlar, yoksa kafir mi? Iste o zaman delil ne imis gorursun. Ustelik seni senin ayetlerin ile kafir yaparlar.

 

Konu baskasi ya da sen degilsin, HIC BIR AYET YASAMA GECMEDEN BIR ANLAM IFADE ETMEZ. Iste delil de, AYETTE DEGIL, O AYETIN YASAMDA NASIL YANSIDIGINDADIR.

 

O yuzden bosu bosuna ayetleri siralayip durma. Yasama gecmedikten sonra bir anlam ifade etmiyor. 

evrensel değerler vs. diyorsun , tamam ne güzel fakat yani evrensel değerler sanki yaşama geçiyor mu ? dünyada olup biten bu olaylar , cinayetler vs. evrensel değer dediğin şeylerinde hayata yansımadığını gösteriyor , senin düşündüğün şeylerinde hayata geçmediğini gösyeriyor , fakat sen ne yapıyorsun yinede onları savunuyorsun , yani demiyorsunki ; insanlar evrensel değerleri uygulamıyor hatta devletlerin kendileri kabul ettiği bu evrensel değerleri kendileri uygulamıyor bu yüzden evrensel değerlerden vazgeçeyim o zaman demiyorsun ; insanlar uygulamıyor diye evrensel dediğin değerleri yargılamıyorsun , insanlar uygulamadı diye o değerlere sövmüyorsun ; hatta devletlerin kendi ürettiği bu değerlere kendileri uymuyor diye bu değerlere laf atmıyorsun ;  bu yüzden bende insanlar kuranı uygulamıyorlar , ordaki insalık adına , duygu ve düşünce adına , insanlık için gerekli insanı insan yapacak şeyleri başkaları uygulamıyorlar , müslümanım diyenlerinde bir çoğu uygulamıyor diye kurandan vazgeçecek değilim , başkalarının yaptıklarıylada kuranı yargılayacak değilim , fakat kurana aykırı davranan müslümanda olsa ona karşı çıkarım , bu değerleri müslümanda çiğnese ona karşı çıkarım , fakat başkalarının hatasını kurana yükleyemem , sen nasılki devletlerin kendi ürettiği evrensel değerleri devletlerin kendisi uygulamıyor diye evrensel değerlerden vazgeçmiyorsan , bende müslümanlar kendi kitaplarını uygulamıyor diye inancımdan vazgeçmem , fakat onlara yanlış yaptıklarını anlatırım , çabalarım , elimden başkası gelmez . senin savunduğun değerlerde yaşama geçmiyor , delil yazıda değilse neye yarar evrensel dediğin değerler , madde madde sıralaman neye yarar , aynı soruyu kendinede sor .

 

3 - 104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen nasılki devletlerin kendi ürettiği evrensel değerleri devletlerin kendisi uygulamıyor diye evrensel değerlerden vazgeçmiyorsan , bende müslümanlar kendi kitaplarını uygulamıyor diye inancımdan vazgeçmem , fakat onlara yanlış yaptıklarını anlatırım , çabalarım , elimden başkası gelmez . senin savunduğun değerlerde yaşama geçmiyor , delil yazıda değilse neye yarar evrensel dediğin değerler , madde madde sıralaman neye yarar , aynı soruyu kendinede sor .

 

3 - 104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

 

@@e2828 ,

 

İşte tartışılacak asıl konu, işin özü burada. Lütfen buraya dikkat et.

 

Senin savunduğun; 1,5-2 asır öncesinin, ortaçağın, bir tanrıya mal edilmiş töreleri,

 

Benim savunduğum ise; bilimsel, bilişsel, gözlemsel temelli çağdaş, genel geçer, tüm insanlık yararına, bölücü, ötekileştirici olmayan davranış bilgileri.

 

Arada çok fark var. Mesela ilki hiç değişmeyen, değiştirilmesi GÜNAH olan, değiştireni yargılan, hatta öldüren töreler. Diğerisi yaşam şartları değiştikçe yenilenip güncellenen bilgiler.

 

Alt kısıma göya bir ayet koymuşsun ama, söylenildiği gibi o ayet iyiliğn/kötülüğün ölçüsünü Arap töreleri olarak gösterirse, yine bir çözüm değil.

 

Önemli olan çağdaş olamamak. Günümüzde töresel inançlardan dolayı her gün onlarca yüzlerce insanlar katlediliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evrensel değerler vs. diyorsun , tamam ne güzel fakat yani evrensel değerler sanki yaşama geçiyor mu ? dünyada olup biten bu olaylar , cinayetler vs. evrensel değer dediğin şeylerinde hayata yansımadığını gösteriyor , senin düşündüğün şeylerinde hayata geçmediğini gösyeriyor , fakat sen ne yapıyorsun yinede onları savunuyorsun , yani demiyorsunki ; insanlar evrensel değerleri uygulamıyor hatta devletlerin kendileri kabul ettiği bu evrensel değerleri kendileri uygulamıyor bu yüzden evrensel değerlerden vazgeçeyim o zaman demiyorsun ; insanlar uygulamıyor diye evrensel dediğin değerleri yargılamıyorsun , insanlar uygulamadı diye o değerlere sövmüyorsun ; hatta devletlerin kendi ürettiği bu değerlere kendileri uymuyor diye bu değerlere laf atmıyorsun ;  bu yüzden bende insanlar kuranı uygulamıyorlar , ordaki insalık adına , duygu ve düşünce adına , insanlık için gerekli insanı insan yapacak şeyleri başkaları uygulamıyorlar , müslümanım diyenlerinde bir çoğu uygulamıyor diye kurandan vazgeçecek değilim , başkalarının yaptıklarıylada kuranı yargılayacak değilim , fakat kurana aykırı davranan müslümanda olsa ona karşı çıkarım , bu değerleri müslümanda çiğnese ona karşı çıkarım , fakat başkalarının hatasını kurana yükleyemem , sen nasılki devletlerin kendi ürettiği evrensel değerleri devletlerin kendisi uygulamıyor diye evrensel değerlerden vazgeçmiyorsan , bende müslümanlar kendi kitaplarını uygulamıyor diye inancımdan vazgeçmem , fakat onlara yanlış yaptıklarını anlatırım , çabalarım , elimden başkası gelmez . senin savunduğun değerlerde yaşama geçmiyor , delil yazıda değilse neye yarar evrensel dediğin değerler , madde madde sıralaman neye yarar , aynı soruyu kendinede sor .

 

3 - 104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

Neden gecmiyor peki?

 

Tam da senin nedeninden, yani beyinlerin zihniyetinin insanlasamamasindan, evrensellesememesinden, bilimsellememesinden ve bilissellesememesinden.

 

O yuzden benim diger baslik ve mesajlarimi okursan, her turlu konu ve kavramda benim BU SORUNU NASIL DILE GETIRDIGIMI GORURSUN.

 

Cunku bu konu sadece iman ve Allah islam temelli ya da genel din ve tanri temelli iman/inanc degil; yapilandirilmis olarak insanogluna dogumdan verilen her turlu sahte EGO TEMELLI ORTAYA ATILDIGI TARIH VE TOPLUMDA SABITLENEREK VE DE KITLESELLESEREK COGRAFYALARA DAGITILMIS VE INSANOGLU TARAFINDAN  KENDI TESLIMIYETI ICIN YAPILANDIRILMIS VERI DEGER TABULAR, IDEOLOJILER DIGER INANCSALLAR ETIK DEGERLER, IZMLER kisaca BIR GUC VE OTORITEDEKI NITELIGIN TUM TOPLUMA YONLENIM VE YAPTIRIM OLARAK DAYATILMASIDIR. Kisaca corefaith denilen, sorgusuz/sualsiz sartsiz/surtsuz hilafsiz kabullenilen ve bilincaltina yerlesmis kisiyi otomatik olarak dusunce ve davranisa sunan ZIHINSEL VERILER. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

...................... ben düşündüm ve bu eşsiz düzenin kendiliğinden olamayacağına kanaat getirdim , hiç bir bilimsel denen bulguda bunun aksini isbat edemedi , kurandaki düşünmeye , tefekküre dayalı ayetleride inceleyip düşündüğümde , bu eşsiz düzenin ateistielerin dediği gibi tesadüflerle değilde bilinçli bir yaratıcı tarafından olduğuna kanaat getirdim , kurandaki yaratıcıyı düşünüp bulmaya dair onlarca ayet var düşündüm ve buldum , evreni , yeri , göğü , hayvanları , kendi vücudumuzu , doğayı herşeyi düşünün düyen zaten Allah , hatta bunların birer ayet olduğunu söyleyen Allah , her yönden , hem ahlaki , hemde duygusal yönden en güzel şeyleri anlatan kuran , düşündüm ve itaat ettim , bir iki tane kafama takılan ayet var diye yüzde 99 u red edemem , onlardada bu evreni yaratan ALAH ın bir bildiği vardır derim

 

.............. sizin öne sürdüğünüz şeyler ise zamanla değişen şeylerdir , her insanda farklı olan şeylerdir , evrensel dediğin ahlak bile zamanla değişen , herkeste farklı olan , tam bir ahlak algısı oluşturulamayan şeylerdir , yani temellendirmeniz yok , bu günkü ahlak dediğiniz şey yarın ahlaksızlık olarak adlandırılıp dünyayı yok oluşa sürekleyebilir , sizin tarz ahlak anlayışının ortaya çıkardığı düzendir faiz düzeni , kapitalist , kast sistemi insanları sömüren düzen sizin tarz insanların ortaya çıkardığı düzendir , zamanla daha kötüsünü insanlara dayatmayacağınız belli değildir , çünkü temellendirilebilir ne bir duygu anlayışınız var nede ahlak anlaşınız var , maddeyle ilgili bazı şeyleri temellndirsenizde , duygu ve ahlaki anlayışı sizinde dayatmak zorunda olduğunuz malumdur , yani sizde kabul ettiğiniz ahlak anlayışını başkasına ceza sistemiyle dayatmak zorundasınız , o zaman sizde baskıcı olursunuz ,  bu yüzden evren için tek bir kurallar bütünü gereklidir , buda tanrıdan gelen ahlak ve yasalardır , tüm dünyayı tek bir temelde birleştirip , yani yaratıcının kanunlarında birleştirip , bunun dışında kalanları kuran temelinden çıkmadan özgür düşünceye bırakmak en makulüdür , yoksa sizin sunduğunuz ahlak sürdürülebilir değildir . sizlerde kendi ahlak anlayışınızı zorla kanunlarla insanlara dayattığınız ortadır

 

.................. mesela bir örnek ; kuranda erkeğin 1 eş almasının daha iyi olduğunu söylüyor fakat 4 eşede bazı şartlarda müsade ediyor , şimdi bu 4 eşi eleştiriyorsunuz fakat sizlerde tek eş dayatarak aslında zorla insanları tek eşliliğe ceza vererek baskı ile bunu dayatma yaparak kendi ahlak anlayışınızı zorlamış oluyorsunuz ! 1 eş lafınızda aslında orda kalıyor gene uygulamada farklı kadınlarla birlikte olmak isteyen oluyor , yani yasalarınız boş ve anlamsız çoğu , yine zengin olanlar istediği kadınla birlikte olabiliyor , fuhuşa engel olamıyorsunuz , hatta genel evde kadın satan sizin çağdaş ahlak düzeninizdir  )  neden derseniz çünkü sizlerde alsında bir kadının 10 eş alamayacağını isbatlayamıyorsunuz , yada bir erkeğin 10 kadın alamacağaını isbat edemiyorsunuz , ahlakı özgür düşünce altında yer çekimi kanunu gibi temellendiremdiğiniz için sizlerde bir yasa yapıp bunu insanlara dayatmak zorundasınız , kadın derki ben 10 eş alacam param var der , erkeklerde razı der ve alır , düşündüm taşındım ahlak anlayışım budur derse ne yapacaksınız ? bir dayatma ile ona ceza kanunu dayatıp , onun düşüncesini ve özgürlüğünü yok edeceksiniz , diğer taraftan bazı zenginler gene yasaya uymayıp istediği kadar kişiyle bu hayatı sürdürecektir ,  yani kuranda eleştirdiğiniz çoğu şey sizin ürettiğiniz yasalarda vardır , yani sizlerde baskı kurarak bir ahlak anlayışı dayatmaktasınız , yani sizler kendi düşündüğünüz ahlakı insanlara dayatmak zorundasınız , bende sizin temellendirdiğiniz ahlaki anlayışınız yerine yaratıcının sunduğu ahlaki anlayışı kabul ederim daha iyi ,  sizin ürettiğiniz ve baskıyla dayattığınız ahlak anlayışını neden kabul edeyimki ? sizler ancak zorla ceza sistemi ile bunu dayatırsınız , farklı düşünenlerde derki sizlerde baskıcınız ve dincisiniz der size  

 

....................... bu yüzden dininiz ateizm , tanrınız tesadüf , kitabınız hoşuna giden bir kişinin ahlaki anlayışını yazdığı kitap ( çünkü değişiyor herkeste ahlaki yapı , başkasıda başka ahlak kitabını sever uygular) peygamberinizde o kitabı yazan insanlardır , yani sizde özgür değilsiniz , sizde başkalarının düşüncesini diğer insanlara dayatıyorsunuz , 6 yaşında anasınıfından başlayıp çocukların kafalarına kendi inandığınız sistemi dayatıyorsunuz , ezberlettiriyorsunuz , başka ahlaki düşünceleri yok edip , bir kaç kişinin yazdığı ahlaki anlayışı gerçek diye milleti çağdaşlık diye kandırıyorsunuz , siz kendi ahlakınızı zorla dayatıyorsunuz ve bilimsel olarak yer çekimi kanunu gibi temellendiremiyorsunuz , kend fikrinizi zate beyinlere aşılamak zorundasınız , yani sizde bir töre üretüyorsunuz aslında , törecisiniz ,  zamanla sizin inandığınız ahlaki yapı yerine diğer insanlar birleşip kendi ahlaki yapısını dayatmayacağıda bilinemez , çünkü tek bir ahlak yapınız yok , evrensel dediğiniz ahlakı onu üretenler bile uygulamıyorki  zaten , şimdilik ahlak dediğiniz şeyleri daha sonra yok edip ahlaksızlığı ahlak edinmeyeceğiniz ne malum ? faizi egemen kılanda sizin tarz inanlar sonuçta , faizle fakir fukarayı sömürende sizsiniz , atom bombası atıp milyonları yok edende o evrensel dediğiniz ahlakı kabul edenler zaten , kuranda ise faiz yasak ve bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir . yani sizin tutlabilir bir yanınız yok , çünkü değişiyor hepinizde bu tarz şeyler .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@e2828 ,

.

.

.

Önemli olan çağdaş olamamak. Günümüzde töresel inançlardan dolayı her gün onlarca yüzlerce insanlar katlediliyor.

arkadaşım kuranda kim kimi öldürmüş , savaş açınca aaa gelin bizi öldürünmü dicez ? ne diye ozaman senin o evrensel dediğin kuralları yazan devletler millete soykırım yapıyor ? esir edinip işkence ediyor millete hapsihanede? yani ateisteler istediği herşeyi yapacak , öldürecek ; müslümanlar ise susacak savaşmayacak , öldürmeyecek , çok saçma konuşuyorsun ,  faizi egemen kılıp milleti fakir fukarayı ezip , onun malını kanını sömüren gene sizin savunduğunuz o saçma düzendir , sizinkisi sözde bir düzen yani , temellendirilemeyen herkeste farklı olan saçma bir düzendir , yani sizinde bir isbatınız yok , duyanda çok iyisiniz ve ahlaklısınız sanır , onbinlerce bilim adamı varda faizi neden yasaklayamadı ? milyonlarca insanı soykırım yaparken , atom bombası atıp japonları yok ederken nerdeysiniz ? kuranda ise faiz yasaktır ve bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir , eee diceksinki nedne müslümanlar uygulamıyor , eee bende dicemki neden ateistler sizin dediğinizi yapmıyor evrensel dediğiniz değerleri uygulamıyor ozaman ? o zaman sorun insanlarda gene , kuranda sorun yok yani , sen kuranda sorun var dersen ozamn bedne derim sizin evrensel dediğiniz kurallar neden engel olamıyor , demekki sizin evrensel dediğiniz kurallarınızdada sorun var . bir kitabta yazan şeyi yapmamak başka , o kitabı yanlış uygulamak başka , sende evrensel değer diyorsun fakat evrensel değerin ölçüsünü gene herkes kafasından sallıyorsa gene evrensel dediğiniz değer bi işe yaramıyor , çünkü herkesin ahlak anlayışı farklıdır , yani insanların düşünerek ortak bir ahlak anlayışı olulşturması imkansız , 10 milyar insan var , senmisin bir tek zeki ve ahlakı , duyguyu güzel yaşayanda seninkisini doğru kabul etsinler , bu yüzden ateistler ahlakı temellendiremezler , yer çekimi kanununu temellendirdikleri gibi bir tek ahlak anlayışı sunamazlar , değişkendir .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Kuran Arapçadır ve Araplara indirilmiştir diyen kardeşim eminim şu an İngilizce konuşmayı biliyorsundur veya bu ayetleri Arapçadan Türkçeye çevirebiliyorsan Arapça biliyorsun demektir.Okey ben biliyorum ama bilmeyenler ne olacak diyorsan da bunun meali de vardır okuma yazma bilmeyenler de var diyorsan dinleme yetenekleri bunu uygulayacak iradeleri tasdik edecek beyinleri hissedecek kalpleri vardır.Gözlerin de kulaklarında dilinde yoksa şayet kalbine kalmışsa benliğin bil ki yaradılışta her kalp kar gibi bembeyazdır.Ama hayır verilen onca nimetlere rağmen hala yok sayarsan bil ki gözleri var görmez kulakları var duymaz dili var konuşmaz kalbi var olduğuna inanmaz.Yazık ki o ırk ayrımcılığı yapanlara onlar unuttular mı aynı yerden geldik ırkımızı biz seçmedik dilimizi kültürümüzü biz seçmedik ama unutma hepimiz doğarken Müslümandık evet farklı dillerde de olsak sonuçta ikimizin de dayanacağı son nokta ölümdür ve emin ol orada ki ilk soru ırkın ne değil taptığın ne diye soracaklar.Benim ise şimdilik diyeceklerim bu orada taptığım şey ırkım değil RABBİM di demeniz umuduyla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

O kadar yazıp çizmişsiniz, şu Ateist arkadaşlara doğru dürüst mantıklı cevaplar verememişsiniz... Aslında bu Kuran okumadığınız, okuduğunuza anlamadığınız için oluyor... 

 

(NİSA SURESİ / 139)
O, size Kitapta: "Allah'ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze dalıp geçinceye kadar, onlarla oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz" diye indirdi. Doğrusu Allah, münafıkların ve kafirlerin tümünü cehennemde toplayacak olandır.   

 

Haa ayrıca Ateistler ile forum ortamında bile yazışmayın, konuşmayın, bakın yukarıdaki ayette ne yazıyor... Münafıkların tümü de cehennemde toplanacağına göre ve bir araştırmaya göre müslümanlarında %99 münafık zaten.. Eeee öyleyse kafirlerden bir farkınız kalmadı.. Hadi geçmiş olsun...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada yapilmaya calisilan sey Kurandaki ayetler degil:Türklerede Türkce Kuran inmelidir sacmaligi degil.bu yolla müslümanlara yani Islama saldirmaktir.Bu Ateistlik degildir Hiristiyan ve Musevi misyonerligidir.Yani burada Islama saldiranlarin ben atesit olduklarina inanmiyorum onlari diger inanclarin misyonunu üstlenmis araclar olarak görüyorum.Cünkü ateist Allaha yani Gott'a inanmaz ama inancsiz degildir onunda kendine göre inanci vardir.Yapilan tartismalarda sadece islam üzerine yogunlasilmasi bile asil amacin ne oldugunu acik acik göstermektedir.

 

KURAN Arapca yazilmistir cünkü peygamber Arapti.Bu anlamdaki ayet:"Biz sana anlayasin diye Kurani Arapca verdik "der.Bu ayetin icerigini anlamayanlarin burada Kuran ARAPLARA INDIRILDI demeleri tam bir carpitmadir.Biriside sormus:"PEKI ARAPCA INDIRILMISSE DIGER INSANLAR BUNU NASIL ANLAYACAK"böyle bir sorunun sorulmasi bile belirli bir amaca yöneliktir,cünkü ayet gayet acik;ANLAYASIN DIYE ARAPCA INDIRDIK;kime indirilmis?PEYGAMBERE cÜNKÜ PEYGAMBER ARAPTI.INGILIZ OLSAYDI INGILIZCE INDIRILECEKTI.Bunu anlamamis görünüpte konuyu carpitmak bir art niyettir.Her millet kendi dilinde tercüme edilmis Kurani okuyacaktir,ayetin icerigi bunu anlatiyor.O nedenle Türklere TÜRKCE KURAN indirilmesi gerekmiyor,Kuran Türkceye cevriliyor.

 

Kuranda bahsedilen cezalari okuyup,"aha sizin Kuraniniz,kan dökücü,kol kesici,kafa koparici "diye ahkam kesmek ise tam bir saptirmadir ve elestiri degil saldiridir.her toplumda ceza vardir,ceza olmamasi m ümkün degildir.Ayrica,yanlis tercüme edilmis,kasitli ibareler iceren tercüme ve tefsirler KURANIN gercegini degistirmez.Islam insana deger veren bir inanctir.Gerisi ise hikayedir.Nasil ki engizisyon mahkemeleri iSA'nin emri ile yapilmadiysa,bugün Kuran böyle yaziyor diyerek kafa kesmeleride Islama mal edemezsiniz.Ha engizisyon asirlar öncesiydi simdi yok ama müslümanlar simdi kafa kesiyor derseniz haklisiniz ama bunu ISLAMDA DEGIL INSANLARDA aramalisiniz.

 

Eger gercekten iyi niyetliyseniz o zaman ISLAMIN gercegini yazan anlatan yazarlarin kitaplarini alip okuyun.Ihtiyac yok biz yeterince okuduk diyorsaniz kusura bakmayin o zaman art niyetlisinizdir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Kuran'a göre bilmeyen bilene sormalıdır.

Dini kitapların ilk muhataplarının lisanıyla indirilmemesi abes olurdu. Kuran da bu nedenle arapça indirilmiştir.

Böylece onlar anlasınlar, öğüt alsınlar.

Bu noktada kimi tamamını ezberler, kimi ezberleyemez. Kimi ezberlediğini doğru anlar, kimi anlayamaz. Kimi arapça bildiği halde okuma-yazması yoktur, biri ona anlatmadıkça anlayamaz. 

Peygamber de kendisine bildirildiği şekilde kuranı tebliğ etmeye önce en yakın çevresinden başlamış ve halka gittikçe genişlemiştir. Sonuç olarak kuran bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır.

 

"İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir." İbrahim suresi, 52. Ayet

"Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun. Apaçık mucizeler ve kitaplarla (gönderildiler). İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman için ve düşünüp anlasınlar diye sana da bu Kur'an'ı indirdik." Nahl suresi, 43. ve 44. ayetler

 

Bilmeyen bilene soracak, bilen bilmeyene anlatacak. Önemli olan insanların düşünüp öğüt alması, yani içeriğidir.

Hiç kimse de gücünün yettiğinden fazlasıyla yükümlü tutulmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Kuran bir kavim için(li kavmin) Arapçadır,bilsinler(FUSSİLET 3 KURAN)

Araplar için Arapçadır. Diğer kavimler için kendi dillerindedir demektir. Yani Türkçe ibadet yapılabilir.

 Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde değil derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

Burada Arap olan, esenlik O’na olsun Elçi Muhammed’dir.

Ve peygamber şöyle diyecek;ey rabbim kavmim bu Kuranı terk etti(FURKAN 30 KURAN)
 O senin için ve kavmin için bir zikirdir.Sen ve Kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

Burada yalnızca araplardan bahsediyor olması, sadece araplar için indiği anlamına gelmez. Birçok kavim, peygamber ve şahıstan da bahseder. Yalnızca onlar için ya da onları anlatmak için de inmemiştir. Bu, Allah’ın tercihidir.

Seni ataları uyarılmamış olan o bir kavmi uyarman için gönderdik(YASİN 6 KURAN)

Bir elçi, hangi milletin içindeyse oradan tebliğe başlar. Daha sonra o zamanda olduğu gibi yayılır.

Biz o(Kur’â)n’ı senin lisanınla kolaylaştırdık ki, onunla inatçı bir kavmi müjdeleyesin ve uyarasın.(MERYEM 97 KURAN)

Kuranı anlayabilmeniz için Arapça indirdik(YUSUF 2 KURAN)

  Kuranı pürüzsüz bir Arapçanın dışında indirmedik ki,korunabilsinler(ZUMER 28 KURAN)

Burada senin lisanınla dediği özellikle arapça değildir. Arapçanın bir konuşma dili olmasıdır. Başka dilde de inseydi aynı ayet olurdu ve orada o milletin dili kastedilmezdi. Bildiğimiz anlamda konuşma, Tanrı için paradokstur. O, Tanrı’dan başka tüm varlık için olanaklı olur; fakat O’nun için değil. Konuşma yani anlaşma olmasaydı yazı da olmazdı ve dil de olmazdı. O zaman nasıl anlardık gerçeği? Bunlar rahmettir. Burada rahmet, Tanrı dileseydi kafatası yaratmaz ve açıkta kalmış beyninin üzerinde seni gezdirir ve acı dolu yaşatırdı da yaşatmadı değildir. Bu tarz bir zulüm, teşbihte hata olmasın yapmayı Tanrı’nın bilmediği birşeydir. Tanrı’nın işi güzel olandır. Bu, en yüce ahlaktır. O, daima güzeli yaratır; fakat buna şükür ya böyle olmasaydı şeklinde yapılabilir ve Tanrı’nın hakkıdır. Aksi küfür olur ve Tanrı’nın böyle bir yüceltmeye ihtiyacı yoktur.

 Peygamberi başka değil SADECE KENDİ KAVMİNİN DİLİYLE kendi kavmine yollarız.Onlar anlayabilsin diye-İBRAHİM 4 KURAN

Yalnızca elçinin kavmine demek değildir. Elçi, hangi kavimdense o kavimden iner. Kutsal kitapların ya da sayfaların dilinin farklılığı peygamberin o milletten olması sebebiyledir.

 Kitabı sana başka şey için değil,sadece kendi arasında ihtilaf yaşayan tek kavim için(li kavmin) uyarı,hidayet ve rahmet olarak indirdik.İman etsinler(NAHL 64 KURAN)

Burada tek kavim değil bir kavim demektir. Burada bir kavim, “herhangi bir kavim” cümlesindeki birin yeri neyse odur ve arapları işaret eder. Tebliğ elçilerin kavminde ve hatta önce 1. derece çekirdek ailesinde başlar.

 

biraz baştan savma oldu ama anlaşılıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.