Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BİTKİLERDE SİYANÜRÜN EVRİMİ


democrossian

Önerilen İletiler

nerede ara gecis forumlari ;

Darvin ne diyor ?

medem canlilar evrimle meydane geldi neden heryerde sayisizca ara gecis forumlarina rastlamiyoruz ? Neden heryer kusursuz ve karmasadan uzak bir gozlem veriyor ?

Darwin'in zamanında fosil bilimi bu kadar gelişmemişti de ondan. Ama bugün öyle değil :

 

" Fosilbilimin Önemi

  • Fosiller göreceli jeolojik yaş belirlenmesinde depolanma içeriğinin benzerliğiyle stratigrafik delil oluşturur.
  • Yerbilimsel tarih boyunca coğrafi oluşumların ve ortamsal değişimlerin kanıtlarıdır.
  • Eski organizmaların kayıtlarını inceleyerek yer bilimsel tarih boyunca hayvan ve bitkilerin evrimini gösterir.  "

( tr.wikipedia.org )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

medem canlilar evrimle meydane geldi neden heryerde sayisizca ara gecis forumlarina rastlamiyoruz ? 

 

Öncelikle, " Ara Geçiş Formu " diye Evangelist'lerin sunduğu kavram Evrim Teorisinin kavramı değildir. Bu bir Evangelist uydurmasıdır. Onların papağanı HY'nın da bilimin, teorinin ne demek olduğundan haberi bile yoktur. Günümüz Modern türleri arasında geçiş formları olmasının gerektiğini düşünmek bilimin ne dediğinden bihaber olmaktır. Geçiş formu bugün olmayan bir türle yine bugün olmayan veya olan bir tür arasındaki fosil örnekleridir.

 

HY Cahilinin Evrimdeki Ara Geçiş Formu anlayışı

 

http://www.youtube.com/watch?v=UCnApwZBc_Q

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tam tersi GEnetik te

matematik te

paleontoloji de

evrimi curutmustur smile.png evrimi testekleyen tek sey FELSEFI bir dusunme biciminden ibarettir smile.png

Evangelistlerin bilim adamlarının sözlerini bağlamından kopuk ( out of context ) alıntılama sahtekarlıklarıyla evrim çökmez. original.gif

 

Bilakis, bu saydığınız bilimlerin hepsi Evrimi bir olgu olarak ortaya koymuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geçiş formu bugün olmayan bir türle yine bugün olmayan veya olan bir tür arasındaki fosil örnekleridir.

 

  • Ara Geçiş Türleri - 3: Sürüngenlerden Kuşlara Geçiş
  • Ara Geçiş Türleri - 4: Archaeopteryx Üzerine...
  • Ara Geçiş Türleri - 5: Amfibilerden Sürüngenlere Geçiş
  • Ara Geçiş Türleri - 6: Sürüngenlerden Memelilere Geçiş
  • Ara Geçiş Türleri - 7: Tiktaalik roseae
  • "Hayvan ve Bitkilerin Ortak Atası Hakkında Bilgiler" ve "Ara Geçiş Türleri ve Hatta Alemleri!"

-http://evrimagaci.org/sayfa/makale-arsivi/-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yaratilis teorisi

 

Bilimsel varsayımlar ve teoriler test edilebilirliğe ve yanlışlanabilirliğe sahip oldukları için Bilimseldirler. Yaratılış varsayımı test edilemez ve yanlışlanamaz olduğu için felsefi bir iddia olarak kalır, bilimselliğe taşınamaz. yaratışı varsayımı bilimsel değildir. Biyoloji alanında canlıların türleşmesini açıklayabildiği için geçerli tek teori Evrim Teorisidir.

 

Örneğin, Avustralya dışında bir keseli memeli olmamasını Yaradılış varsayımı test edilebilecek ve yanlışlanabilecek şekilde açıklayamaz. Yaratıcının bunu neden böyle yarattığının  " öyle takdir etmiş" ten başka cevabı bulunamaz. Neden Asya değil de, Avustralya ?

 

Geçmişte yaşamış ve soyları tükenmiş canlıların neden yaratıldıklarının Metafizik olmayan bir cevabı da bulunamaz. Bir neden bulunamadığı için veya öne sürülen Metafizik neden test edilemediği için böyle bir açıklama bilimsel değildir.

 

Oysa, Evrim Teorisi, Jeoloji, Biyoloji ve Tıp alanlarındaki olguları açıklayabildiği gibi, evrimsel açıklama ve bakış, Sağlık ve Tıp alanlarında gelişmeye, insan hayatı için önemli tedavi, aşı ve ilaçların geliştirilebilmesini sağlamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ewrim bir teoridir

 

konuyu uzaklara tasimaya gerek yok ;

 

kanit istedim ; kanit konusu bile felsefeye sarilmis bi sekilde geri sekti smile.png)

 

ana konudan sapmamak adina ; yahu 300 milyon mevcut fosilde 1 tane bile evrimi ispatlayan fiziksel bir kanit var mi ?

 

 

 

 

 

nerede maymun atalarimiz ile insanlar arasindaki ara gecis forumlari ?

 

tamam bu bir varsayimdir biggrin.png bir teoridir ama sadece bir varsayimdir yani teoridir : )

 

 

teori = tahmin

 

tahmin = felsefe

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tamam bu bir varsayimdir biggrin.png bir teoridir ama sadece bir varsayimdir yani teoridir : )

teori = tahmin

tahmin = felsefe

 

Bilimde kuram veya teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.

Çok geniş bir kullanım alanı olan teori kavramı gündelik konuşmada "bir durumu veya davranışı açıklamak için ileri sürülen fikir" anlamında kullanıldığı için, bilimsel bağlamdaki kullanımı yanlış anlaşılmıştır.

 

Bilimsel teori kavramı açıklanırken sıklıkla hipotez kavramı ile karşılaştırılır. Hipotez, bilimin ilgi alanındaki bir konunun anlaşılması için -başlangıç olarak- sınırlı sayıdaki kanıta, geçmiş bilgilere veya gözlemlere[5] dayanarak ileri sürülen, test edilebilir bir tahmin veya açıklamadır.[6] Bir hipotez deneyler veya daha fazla gözlem yaparak desteklenebilir veya çürütülebilir.[5] Örneğin bir psikolog, öğrencilerin çalışma disiplini ve anksiyete düzeyi arasındaki ilişkiye dair bir çalışma yapmadan önce "düzenli çalışan öğrencilerinanksiyeteden daha az muzdarip oldukları sonucunu bekliyoruz" şeklinde bir hipotez ortaya atabilir.[7] Çalışma sonuçları bu hipotezi destekleyebilir veya çürütebilir. Benzer bir şekilde, deterjanların etkinliği ile ilgili bir deneyden önce "deterjanların temizleme gücü arasında fark yoktur" hipotezi ortaya atılabilir. Eğer deneyler esnasında belirli bir leke sadece bazı deterjanlar tarafından temizlenebiliyorsa bu hipotez çürütülmüş olur.[5]

Teori doğal Dünya ile ilgili belirli bir alanda sağlam temellere oturtulmuş[7] prensipler ve açıklamalar bütünüdür. Teori bünyesinde farklı konularda defalarca 'test edilmiş'[5][8], desteklenmiş[5] ve 'geniş şekilde kabul görmüş'[5] hipotezleri barındırır. Bunun dışında olguları vebilimsel yasaları barındırır.[7]

Teori açıklanırken olgu ve yasa kavramlarına da değinilmelidir. Bilimde olgu; gözlem, hesaplama ve(ya) deneylerle defalarca doğrulanmış ve bilinen tüm pratik amaçlar için doğruluğu kabul edilmiş[8] bir bilgidir. Örneğin kütlesel çekim farkı nedeniyle Dünya üzerinde 100 kg ağırlığında olan bir astronotun Mars üzerinde 38 kg olacağı[9] veya insan ile Bonobo şempanzelerinin DNA'larının %98,7 oranında aynı olduğu[10] bilgileri bilimsel olgulardır.

Bilimsel yasalar ise doğal Dünya'daki herhangi bir durumun belirli şartlar altında nasıl gerçekleşeceğini açıklarlar.[8] Örneğin Newton'un hareket yasalarının birincisine göre sabit hızla doğrusal hareket halindeki bir cisme etki eden bileşke kuvvet sıfır ise cisim aynı hızda doğrusal hareketine devam eder.[11] Mendel'in kalıtım yasalarının üçüncüsüne (baskınlık yasası) göre heterozigotlarda (bir baskın, bir çekinik alelli genlerde) genin sadece baskın aleli fenotipte gözlenir ve çekinik alel gizli kalır.[12]

Bilimsel bir teori; hipotezlerin, olguların ve yasaların anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde birleştirilmesinden meydana gelir.

 

Başlıca bilimsel teoriler

  • Astronomi: Büyük Patlama
  • Biyoloji: Hücre teorisi — Evrim teorisi — Hastalık yapıcı mikrop teorisi
  • KimyaAtom teorisi — Kinetik teori
  • İklim bilimi: Küresel ısınma
  • Ekonomi: Makroekonomi — Mikroekonomi
  • Eğitim: Oluşturmacılık — Eleştirel pedagoji kuramı — Eğitim kuramı — Çoklu zekâ kuramı — İlerlemeci eğitim kuramı
  • Mühendislik: Devre teorisi — Kontrol teorisi — Sinyal kuramı — Sistem kuramı — Bilgi kuramı
  • FilmFilm kuramı
  • JeolojiPlaka tektoniği
  • Sosyal bilimlerEleştirel kuram
  • Edebiyat: Edebiyat teorisi
  • Matematik: Olasılık kuramı — Arakelov kuramı — Asimptotik teori — Bifurcation teorisi — Catastrophe teorisi — Kategori kuramı— Kaos kuramı — Choquet teorisi — Coding teorisi — Deformasyon kuramı — Boyut kuramı — Ergodic teorisi — Alan teorisi —Galois teorisi — Oyun kuramı — Çizge Kuramı — Grup kuramı — Hodge teorisi — Homoloji kuramı — Homotopi kuramı — İdeal teori — Kesişim teorisi — Invariant teorisi — Iwasawa kuramı — K-teorisi — KK-kuramı — Düğüm kuramı — L-kuramı — Lie teorisi— Littlewood–Paley teorisi — Matriks teorisi — Ölçü kuramı — Model kuramı — Morse kuramı — Nevanlinna teorisi — Sayılar teorisi — Obstruction teorisi — Operator teorisi — PCF kuramı — Perturbation teorisi — Potential teorisi — Olasılık kuramı —Ramsey kuramı — Representation teorisi — Ring teorisi — Küme teorisi — Shape teorisi — Small cancellation teorisi — Spectral teorisi — Stability teorisi — Stable teorisi — Sturm–Liouville teorisi — Twistor teorisi
  • Müzik: Müzik kuramı
  • FelsefeKanıt kuramı — Spekülatif sebep — Gerçek kuramı — Tip kuramı — Değer kuramı — Virtue teorisi
  • FizikAkustik teorisi — Anten kuramı — BCS Kuramı — Landau teorisi — M teorisi — Kuantum mekaniği — Görelilik kuramı —Kuantum alan kuramı — Scattering teorisi — Sicim kuramı
  • GezegenbilimBüyük patlama
  • Görsel sanatlar: Estetik — Sanat eğitimi kuramı — Mimari — Kompozisyon — Anatomi — Renk kuramı — Perspektivizm —Görsel algılama — Geometri — Manifolds
  • SosyolojiToplum bilimi kuramları — Eleştirel kuram
  • SporSatranç kuramı
  • İstatistik : Ekstrem değer kuramı
  • Tiyatro : Tiyatral performansa ilişkin kuram.
  • DiğerleriEski bilimsel kuramlar — Flojiston kuramı
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evrimin olmadığını ispatlayan var mı diye sormak daha doğru olacaktır.

 

 

iste bu bana sok gibi geldi biggrin.png

 

sen beni hic okumadan yaziyorsun sanirim ;

 

ben dedim ki ; bugun ; dunya uzerindeki tum mevcut fosillerden hicbiri evrimi ispatlayan bir ara gecis formu degildir smile.png)

 

her fosil yaratilisi ispat ediyor smile.png

 

 

kus 100 milyon yil once de kus ; maymun 200 milyon yil once de maymun smile.png) degisiklik yok

 

tum canlilar yaratildigi gibi kalmis : )) bunu GENETIK bilimi de Paleontoloji de matematik te fizik te 21. yy gelismisligi ile zaten percinlemistir smile.png)

 

evrim ipucu kovalayan kisilerin hala olmasi bilimsel degil ; ideolojiktir smile.png

 

bunu 200 bilim adamindan 180 i itiraf ediyor ; )) 20 tane evrimci cirpinma halinde ..

 

 

200 evrimci idiler smile.png sonra 180 e dustuler smile.png sonra 150 ve 100 kaldilar .. bugun evrimi kovalayan 20 kadar evrimci kladi ...

 

bu yuzyildaki cocuklar ilerde evrime nasil inanildigina resmen gulucekler .. evrim bir ortacag dogmasidir .. ..

 

maymun insana donusmemistir smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok söyledik ama... Radyo alıcısı olmazsa radyo yayını fayda vermez. Alıcı şart. Yoksa yayın atmosfere dağılır gider.  Ama başka radyo alıcıları vardır diye yayın sürdürülür. Bu işler böyle yürüyor.

 

7o milyon yıllık bir tane antilop fosili bulun yeter. 300 milyon fosile filan gerek yok. Bir tek fosil evrimi gümbür gümbür bir daha ayağa kalkmayacak şekilde yerle bir etsin. Basit! 70 milyon yıllık bir antilop. Zebra da olur. Aslan da olur. Çakal da olur. Hangisini bulursanız. 

 

Fırsatı kaçırmayın evangelist ve yandaşları. Hemen aramaya koyulun. Bundan daha açık çek olmaz. Rüyanız gerçek olacak. O tahammül edemediğiniz, rüyalarınıza kabus olup giren evrim gümbür gümbür çökecek...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kus 100 milyon yil once de kus ; maymun 200 milyon yil once de maymun smile.png) degisiklik yok

 

Hem okudum hem de yazdım, Yalan Dünya senden bezdim. original.gif

 

Efendim, Yaşayan fosiller vardır ama bunlar o Evangelistler ve onların Papağanı HY'nin fosil sahtekarlıkları değildir ve hiç evrim geçirmemiş de değillerdir. Bunlar Bilim sayesinde bilinen şeyler. Bunları ortaya çıkaran Bilim İnsanları. Bunlara mal bulmış magribi gibi sarılanlar ise bilmeyenleri uyutuyor diyeceğim ama kendileri de bilimden bihaberler.

 

"

Yaşayan fosil, kladistikte (canlıların sınıflandırılmasında) tür olarak benzer görünen ya da sadece fosillerde görünen ve geriye başka da yaşayan akrabalar bırakamamış canlı organizmalara tanımlamak için kullanılan gayri resmi bir tanımdır. Bu türler büyük kitlesel yok oluşlardan kurtulmuş ve canlılar sınıflandırmasında genel olarak diğer türlerden daha düşük taksonomikçeşitliliğe sahip olan canlılardır. Olası bir genetik tıkanmadan sonra birçok yeni türler oluşturabilmiş ve başarılı şekilde yayılım göstermiş olan canlı türleri "yaşayan fosil" olarak tanımlanamayacak derecede başarılı oldukları kabul edilir. Bunun yanında "yaşayan fosil" olarak tanımlanan türlerin yapı planları çoğu zaman milyonlarca yıl içinde ancak çok az değişirek günümüze kadar gelmiş oldukları kabul edilir.

 

Gayri resmi bir tanım olan yaşayan fosil teriminin yanıltıcı tarafı , bu canlıların milyonlarca yıl önce fosilleşmiş olan ön atalarından bugüne kadar hiçbir şekilde evrim geçirmemiş olduklarının ve günümüzde yaşayan örneklerinin fosil bulgulardaki örneklerle tamamen uyuştuğunun sanılmasıdır. Yaşayan fosiller de zorunlu olarak evrimsel değişiklikler geçirmişlerdir. Buna örnek olarak, bulunan Coelacanth balık fosilleri bir zamanlar kıyılarda ve sığ denizlerde yaşayan bir canlı türü iken, günümüzde bu balık sadece derin denizlerde yaşayan ve bu ortama uyum sağlamış bir canlı türüdür. Bunun yanında evrim, pratik olarak sürekli hücresel ve moleküler biyolojik seviyede de baş gösterdiği için fosillerde her zaman bu incelenemez. Bu nedenle "yaşayan fosil" tanımı daha ziyade canlıların morfolojik yapı planları ile ilişkilidir. "

 

( tr.wikipedia.org )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunu 200 bilim adamindan 180 i itiraf ediyor ; )) 20 tane evrimci cirpinma halinde ..

 

O bilim adamlarının sözlerinin nasıl sahtekarca bağlamından koparılarak sunulduğunu biliyoruz. Lewontin'in, Clark'ın, Collins'in, Patterson'un sözlerinin nasıl çarpıtıldığını, ingilizce orjinalleri üzerinden çeşitli başlıklarda göstermiştim. Sırayla hepsinin aslını bulmaya devam edeceğim. Bunların, Bilime karşı çıkan Evangelist çırpınmaların neticesinde üretilen sahtekarlıklar olduğunu göstereceğim. Az biraz sabredin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

300 milyon fosilden sonra şimdi yeni bir rakam çıkmış ortaya: Topu topu 20 evrimci!!!

 

Yani, rakam dediğin kafadan atılabilen, herhangi bir değer alabilen değişkenlerdir de... laughing.gif 

 

Bu kadarı da fazla gerçekten... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neee? 200 milyon yıl önce maymun ne gezer yahu? Yok artık! Rasgele rakam söylemenin de bir sınırı var artık! Evrimci biyologların doğal seleksiyonla sayılarının 20 civarına inmesine neyse güldük geçtik ama... Bu kadarı da iyice fazla olmuş! Hadi 100 milyon yıllık kuş neyse. Kuşların atası Arkeopteriks 150 milyon yıl önce yaşadığı için olabilir diyelim. Ama 200 milyon yıl önce maymun kesinlikle yoktu.

 

Tamam biraz esprili atışmalar oldu ama, verilen rakamlar da iyice ölçüyü kaçırdı artık yani...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.