Jump to content

Recommended Posts

Rize kavurması yıllardır geleneksel tadı sofralarımıza gelirken geçirdiği evreleri kısaca sıralayalım dedik.Yapılış itibariyle öncelikle pişeceği kabın bakır olması gerekir.Bakır kazanın ebadı 150cm olmalıdır.Kavurmanın pişirileceği ateş odun ateşi olmalıdır.Kesinlikle kömür ateşinde pişirilen kavurma lezzet bakımından onun ateşinde pişirilene karşıdaha sert olur.Et seçimi haliyle çok önemlidir.Etler kemiksiz olacak şekilde kazanın altına iç yağı(böbrek yağı) ince şekilde doğranacak.Üstüne iri küp şeker büyüklüğünde etler doğranır,daha sonra belirli aralıklarla su ilave edilir.Pişmeye yakın da tuz ilave edilir.Suyun ölçüsüde etlerin üzeri kapanacak kadar ölçülü olmalıdır.Daha sonra harlı ateşe alınan kavurma pişmeye bırakılır.Arada bir yanı 15 dakikada bir karıştırılmalıdır.Son olarak ateşin hari düşürülür ve ağırdan pişmeye bırakılır.Afiyet olsun.

Rize kavurma nın en büyük özelliği odun ateşinde 6-8 saat demlenerek pişirilmesidir.Biz sayın halkımıza gerçek pidelik ve kahvaltılık leziz kavurmamızı sunmaktan gurur duyarız.Sadece bir kere deneyin inanin vazgeçemeyeceksiniz.Türk geleneklerinde çok özel ve farklı bir öneme sahip olan Kavurma bayram sofraları, ailelerin, dostların ve komşuların bir arada bulunduğu, uzun bayram sohbetlerinin yapıldığı ve özellikle aile büyüklerinin kendi çocukluklarında yaşadıkları bayram anılarını anlattıkları özel anların ve farklı bir atmosferin yaşandığı meka

 

Alıntı: http://rizekavurmasi.blogspot.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.