Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul güne “Gezi” operasyonuyla uyandı


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Hak ve ozgurlukleri icin sokaklarda, parklarda forumlarda ve evlerde direnen halka karsi, diktator; devletin polisini her turlu vicdan ve insanlikdisi saldirtmaktan sonra, ikinci bir asamaya gecti.

 

Gezi operasyonlarini baslatti.

 

İstanbul güne “Gezi” operasyonuyla uyandı: 56 kişi hakkında ev araması ve yakalama kararı (Güncelleniyor)
16 Temmuz 2013

 

İstanbul’da polis bu sabah 05.30 sularında birçok eve eş zamanlı baskın yaptı. İlk belirlemelere göre Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut’tan 12 kişi gözaltına alındı. Sancaktepe’de ise Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi dergi okurları ile AKA-DER, HKP, DHF, Halk Cephesi ve ESP üyesi 26 kişi gözaltına alındı. TGB yönetici ve üyelerinin de evlerinde arama yapıldığı öğrenildi. Avukatlar aralarında Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi, Aka-Der, Gençlik Muhalefeti, EMEP, TKP, HKP ve TGB üyelerinin de bulunduğu 56 kişi hakkında 72 saat süreli ev araması ve yakalama kararı çıktığını bildirdi.

56 kişi hakkında çıkarılan yakalama ve ev araması kararına neden olarak, “Halkı isyana teşvik, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulunma, kamuya ve vatandaşa ait mallara zarar verme eylemlerine katılma şüphesi” gösterildi.

İstanbul 2. No’lu Hakimliğinin karar metninde, arama ve el koyma işlemine neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin olarak Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi karşı söylemleri ile paralelliğiyle dikkat çeken bir açıklama yer aldı:

“Taksim Gezi Parkını yayalaştırma projesini protesto etmek amacıyla başlayan gösteriler terör örgütlerinin ve marjinal grupların yönlendirmesiyle demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütlerinin ve mensuplarının propagandası, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulunma, kamu ve vatandaşa ait mala zarar verme eylemine dönüşmüştür.”

Özel Yetkili Savcılık talimatıyla ve gizlilik kararıyla yürütülen operasyonda, suç iddiası ile ilgisi olmayan “tükürük örneği alınması” gibi işlemler de dayatılıyor. Normalde cinayet ve tecavüz olaylarında yapılan tükürük ya da kan örneği alma gibi işlemler, keyfiliğin ve gözaltı işlemini bir cezalandırmaya dönüştürme çabasının ürünü olarak uygulanıyor.

Hakkında ev araması ve yakalama kararı çıkanların listesi:

Cengizhan Cora, Uğur Gümüşkaya, Ramazan Akgün, Burak Sayım, Engin Uğur, Gökay Işık, Cihan Uyanık, Çağla Ural, Ozan Erdoğan, Erdem Arslan, Deniz Can Sarıkaya, Andaç Yıldırım, Ersin Kiriş, İsmail Cem Bakır, Tahir Özgür Kütahya, Uğur Cucu, Ali Coşkun, Yiğit Ergün, Bircan Birol, Cem Erarslan, Naim Göktaş, Damla Arslan, Sezai Keskin, Şehmuz Altay, Barış Alpuğan, Zafer Alpuğan, İbrahim Okan Özkan, Savaş Çiçek, Nevzat Behzar, Münir Aktan, Deniz Bin, Devrim Yılmaz, Düzgün Polat, Erkan Kurç, Mustafa Ali Bülbül, Selçuk Kalaycıoğlu, Deniz Umur Şahin, Hüseyin Demirezen, İlhan Çoban, Meriç Yapışkan, Okay Koçak, Umut Öner, Ceren Çoban, Hasret Deniz Özçelik, Okan Çevik, Cihan Parıltı, Ahmet Paket, Hasan Mert Kaynar, Ömer Yıldız, Güneş Atalay, Bulut Baran Korku, Uğur Karakuş, Şahin Berber, Kadir Ev, Cahit Atalay.

18.03 Gözaltına alınan sayısı 30′u aşmış durumda. Avukatların verdiği bilgilere göre tam sayı yarın sabah belli olacak

10.22 İTÜ öğrencisi İsmail Cem Bakır da gözaltına alındı.

09.44 Baskın yapılan evler arasında Halkevleri GYK üyesi İlknur Birol’un evide var. Polisin İlknur Birol’un evini kızı Bircan Birol hakkında alınan arama kararı için bastığı fakat o esnada evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

09.32 Gözaltına alınanların isimileri; Özgür Kütahya, Yiğit Ergün, Erdem Aslan, Gökay Işık, Cem Eraslan, Hasan Mert Kaynar, Ali Coşkun, Uğur Gümüşkaya, Ozan Erdoğan, Uğur Cucu, Deniz Can Sarıkaya, Deniz Hasret Özçelik

08.51 Yapılan baskınlarda gözaltı sayısı 12′ye yükseldi. Polis evleri aramaya devam ediyor.

08.47 Aldığımız bilgiye göre bir üniversiteli öğrenci yurdundan gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramada Gençlik Filmleri Festivali’ne ait cdler, birçok dergi, kitap, bilgisayar ve flash belleklere el konuldu.

Sendika.Org

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sözde halk direnişçilere yapılan baskında birçok silahta ele geçirilmiştir ve hatta baskını terörle mücadele birimleri uygulamıştır..Umarız kandırılan bazı arkadaşlarımız gözünü açar ve uyanırlar

Asil uyuyanlar onlari uyutanlara biat eden ve uyanmislari karalamaya calisanlardir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asil uyuyanlar onlari uyutanlara biat eden ve uyanmislari karalamaya calisanlardir.

 

Uyanmışları karalamak derken ? Hayır tam aksine uyanmış dediğiniz kişiler binlerce yalanlarla bu devletin polisini ve hükümeti karalama çabasına girmiştir..Fazla bahsetmeye gerek yoktur çoğu kişi bilir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uyanmışları karalamak derken ? Hayır tam aksine uyanmış dediğiniz kişiler binlerce yalanlarla bu devletin polisini ve hükümeti karalama çabasına girmiştir..Fazla bahsetmeye gerek yoktur çoğu kişi bilir

Aklin beyni inandirdigina sirf onu dogrulamakj icin kisinin kendine attigi yalan ile, dunyasnin gozu onunde cerayan edenlerin farkini algilama sadece dusunen beyinler icindir.

 

Cunku bu beyinlerin olanlari sorgular. Aklin inandigi dogru ile degerlendirmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.