Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye Ali İsmail için ayakta (dakika dakika)


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Gezi Parki Halk Direnisi mucadelesinin 44. gununde her turlu polis eli sopali sivil polis eli sallamali ve sopali guruhun saldirilari sonucu toplamda yasam olarak yitirdigi devrimcisine, bugun bir devrimciyi daha ekledi. 

 

Eskisehir'de, polisin biber gazindan kacip ara sokaga giren Ali Iismail adindaki universite ogrencisi orada eli sopali guruhun vahsi saldirisina maruz kaldi direnci ve ellerinden kurtulmasi yetmedi yeni bir guruhun vahsi saldirisi ile karsilasti. 

 

Daha sonra arkadaslari tarafindan hastahaneye goturuldu ama ne gam; once karakola gitmesi istendi. Sonra evde fenalasinca hastahaneye yatirildi ve ogunden bu gune kadar da yasam mucadelesi veriyordu. 

 

Her turlu vahsi saldiri ve saldirganlarin dokunulmazliginin oldugu bir ortamda suclananlar sadece haksizliklara ve yasamlarina mudahele edilmesine karsi yuruyenler. Gozaltina alinanlar, tutuklananlar ve oldurulenler onlar. Digerleri ise saldiranlar; hukumet devlet polis ve insan postunas burunmus elleri kanli guruh.

 

Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için, Eskişehir, Antakya, Ankara, Mersin, İstanbul’da eylemler düzenleniyor

22.35 İstanbul Sarıgazi’de ve Çekmeköy Madenler Mahallesi’nde Ali İsmail için anma yürüyüşleri yapıldı. Yürüyüşlerde sık sık “Ali’nin katili AKP’nin polisi” sloganı atıldı. Sarıgazi’de yürüyüşün ardından kitle Demokrasi Caddesi’ndeki foruma katıldı. Polis terörü konusunun işlendiği sinevizyon gösterimleri yapıldı. Forum sona erdi.

22.32 Gezi Parkı’nda anma eylemi sona erdi.

22.30 İstanbul Kadıköy’den yürüyenler şu anda Rıhtım’da trafiği kapatarak oturma eylemi yapıyorlar.

kad%C4%B1k%C3%B6yden-y%C3%BCr%C3%BCyenle

22.22 Ankara Dikmen’de Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda bir araya gelen mahalleliler Dikmen Caddesi’ne doğru yürüyor. Sık sık “Ali İsmail ölümsüzdür” sloganları atılıyor.

22.20 İstanbul Kurtuluş Forumu’nun katılımcıları Ali İsmail için eylem kararı aldı ve Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe başladı.

22.17 İstanbul Beşiktaş yürüyüşüne katılım binleri geçti.

besiktas-ai-ismail-eylemi.jpg

Beşiktaş’ta Abbasağa Forumu’ndan gelenler

22.10 Antakya’da devam eden çatışmalarda 5 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bir kişi göğsünden, bir kişi de kafasından gaz fişeği ile vuruldu.

22.08 Gezi Parkı’na ulaşan kitle forum yapacağını açıkladı.

22.04 İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyen kitle Kadıköy Boğa önünde bekleyenlerle buluştu.

yo%C4%9Furt%C3%A7u-bulu%C5%9Ftu.jpg

22.03 Beşiktaş’ta “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları atılıyor.

21.53 Kadıköy sokakta “Ali’ye sözümüz devrim olacak” diye haykırıyor.

kadk%C3%B6y.jpg

Kadıköy’de binler Ali için yürüyor

21.47 Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyüş başladı. “Kadıköy uyuma direnişe sahip çık” “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürünüyor.

kad%C4%B1k%C3%B6y-y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%

Kadıköy Yoğurtçu Parkı

21.46 İstanbul İstiklal Caddesi’nden Gezi Parkı’na yürüyen binlerce kişi Ali İsmail ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden direnişçiler için Gezi Parkı merdivenlerinde saygı duruşunda bulundu.

21.45 İstanbul Beşiktaş’ta Abbasağa Forumu’nda bir araya gelen yüzlerce kişi eylem kararı aldı. Kitle, Ali’nin katili Tayyip Erdoğan sloganlarıyla yürüyor.

21.42 Antakya’da çatışmalar devam ederken destek artıyor. Binlerce kişi Armutlu Mahallesi’nde polisin karşısında. Binalarından destek veren insanlar da limon, süt gibi materyaller atıyor.

21.27 Antakya’da gaz kapsüllerinden yaralananlar var.

21.25 Eskişehir Espark önünde Antakya’daki polis saldırısı protesto ediliyor.

21. 18 İstanbul’da Beyoğlu Forumu, Ali İsmail için Galatasay Lisesi önünden Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Alkış ve sloganlarla yürüyüş sürüyor.

21.16 Mersin’de her iki parktan gelen kitleye de polis barikatı kuruldu. Halk evlerinden tencere tavalarla yolu kesilen kitlenin yanına geliyor.

21.10 Mersin’de Ali İsmail için İnönü Parkı’nda ve Yıldız Parkı’nda toplanan halk, Telekom’un önünde buluşmak üzere yürüyüşe başladı.

20.55 Antakya’da çatışma Armutlu Mahallesi’nde devam ediyor. Halk polis saldırısı karşısında barikat kuruyor.

20.42 Antakya’da Gündüz Caddesi’nde polis saldırısı başladı. TOMA’dan tazyikli su sıkılıyor. Plastik mermi kullanılıyor.

antakya-sald%C4%B1r%C4%B1-.jpg

Antakya saldırı

20.39 Eskişehir’de anma etkinliği sona erdi. Espark önüne sloganlarla yürünüyor.

anma-kopya.jpg

20.35 Bakırköy Meydanı’nda yüzlerce kişi, “Ali İsmail” ile ilgili sloganlar atarak forumun yapılacağı Çamlık Parkı’na doğru yürüyor.

20.29 Eskişehir’de on binler, Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere ulaştı. Anma programı başladı. Konuşmalar yapılıyor. Karanfiller bırakıldı. Direnişte hayatını kaybedenler anılıyor. Polis, AKP binası önünde TOMA ve yüzlerce çevik kuvvetle bekliyor.

20.20 Eskişehir’de Yunusemre Caddesi’ne dönen on binlerce kişi 50 metre ilerideki polis barikatı ile karşılaştı. “Katil polis hesap verecek” sloganları atılıyor.

20.13 Antakya’da barikatın açılması için polise isyan eden bir kadına polis “Siz halk değilsiniz” dedi.

20.09 Eskişehir’de on binlerce kişi Ali İsmail’in faşist saldırıya uğradığı Yunusemre Caddesi’ne yaklaşıyor.

20.03 Antakya’da polis barikatı önüne adım adım yaklaşılırken her bir adımda hayatını kaybeden direnişçilerin ismi anılıyor.

20.02 Eskişehir’de İkieylül Caddesi’ne gelindi. Tramvay yolu kapatıldı.

19.59 Antakya’da Saray Caddesi’ne doğru yürüyenlere polis Gündüz Caddesi’nde barikat kurdu. Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert burada bir konuşma yaptı. Cömert “Ali kardeşimiz için en önde ben yürüyeceğim” dedi.

zafer-c%C3%B6mert-kopya.jpg

Antakya’da Abdullah Cömert’in abisi Zafer Cömert

19.55 Eskişehir’de stadyum önünden geçiliyor. Kitle giderek artıyor, binalardan çok büyük destek var.

19.37 Eskişehir’de Ali İsmail’e faşist saldırının gerçekleştiği Yunusemre Caddesi’ne karanfil bırakmaya gidiliyor.

19.32 Ali Eskişehir’de yıldızlara uğurlanıyor. Hasan Polatkan Migros önünde Ali’nin cenazesi ve ailesi Antakya’ya uğurlanıyor. “Ağlama anne evlatların seninle” sloganları atılıyor, karanfiller atılıyor.

ali-ismail-u%C4%9Furlama.jpg

Eskişehir’de oturma eylemi yapılıyor

19.20 Antakya’da binlerce kişi yürüyüşler için yasaklı yer olan Saray Caddesi’ne doğru “Bizi de öldürün memleketi kurtarın” sloganlarıyla yürüyor.

19.15 Eskişehir’de bir taksici cenaze aracının önünü kesmeye çalışıp kaçtı.

19. 13 Yürüyüş Hasan Polatkan Caddesi’nde devam ederken bir apartmanın balkonundan bir kişi AKP lehine bağırıp eylemdekilere küfür etti. Apartmanın diğer dairelerinden gelen yoğun tepkiler ve yuhalamalar sonucu içeri girmek zorunda kaldı.

18.58 Antakya’da Uğur Mumcu Meydanı’ndan kent merkezine yürümek isteyen kitle polis barikatıyla karşılaştı. Abdullah Cömert’in iki ağabeyi de yürüyüşte.

ali-ismail-y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F.j

Binler Ali İsmail için Eskişehir’de yürüyor

18.39 Eskişehir’de Yaklaşık 20 bin kişi Hasan Polatkan Caddesi’ni trafiğe kapattı.

ali-ismail-eski%C5%9Fehir-kitlesel-y%C3%

Eskişehir

18.27 Eskişehir’de Ali İsmail’in cenazesi nakil aracına konuldu. Cenaze aracı önde gidiyor. Binlerce kişi Ali İsmail’le beraber yürüyor.

ali-ismail-cenaze-y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%

Ali önde Eskişehirli binler arkasında

18.23 Eskişehir’de Ali İsmail’in tabutu omuzlarda taşınıyor. Osmangazi Üniversitesi kapısına kadar gelindi.

18.12 Eskişehir’de Saygı duruşu yapıldı. Haziran direnişi şehitleri anıldı.

18.10 Eskişehir’de cenaze hastane önüne geldi. “Ali’ye sözümüz devrim olacak” sloganları atılıyor.

18.05 Eskişehir Gültepe Mahallesi’nden “Ağlama Anne Evlatların Burada” sloganlarıyla gelen kitleyle Osmangazi Üniversitesi kampüsünde birleşildi. Morg önüne yürünüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de hastane önünde toplananlar arasında. Anma programı birazdan başlayacak.

17.00 Antakya’da halk Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanmaya başladı. “Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” pankartıyla yürüyüş birazdan başlayacak.

Sendika.Org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eli sopalıların saldırısıyla yaralanan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti

10 Temmuz 2013

 

Eskişehir’de yoğun bakımda olan Ali İsmail Korkmaz’ı kaybettik. Ali İsmail’e saldıran eli sopalılar ise halen “bulunamadı”

2 Haziran gecesi Eskişehir’deki eylemlerde eli sopalılar tarafından yaralanan ve beyin kanaması geçiren Anadolu Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz yoğun bakımda tutulduğu Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi’nde bugün (10 Temmuz) hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz; Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ile beraber hayatını kaybeden 4. direnişçi oldu.

“İfadeni ver öyle gel”

Saldırı sonrası gittiği Anadolu Üniversitesi Mavi Hastane’den Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gönderilen Ali İsmail, buradan “İfadeni ver öyle gel” denilerek gönderilmişti. Ertesi sabah yinelenen cevap üzerine karakol karakol dolaşarak ifade veren Korkmaz, ifade sonrası gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nden “beyin kanaması” teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmişti. Böylece Ali İsmail’in tedavisine 20 saat sonra başlanabilmişti.

Ali İsmail için anma programı

Eskişehirliler Ali İsmail Korkmaz için, hayatını kaybettiği Osmangazi Hastanesi Tıp Fakültesi önünde 13.00′da toplandı. Ali İsmail’in otopsisi bittikten sonra 18.00′de Tıp Fakültesi Mermer Salonu’nda bir anma olacak. Anma programı sonrası Osmangazi Üniversitesi’nden bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş sona erdikten sonra Hasan Polatkan Caddesi’nde, Ali İsmail’in cenazesiyle beraber Antakya’ya giden konvoy uğurlanacak ve Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yer olan Yunusemre Caddesi’ne yürünerek karanfil bırakılacak.

Antakya da Ali İsmail’i unutmayacak

Antakyalılar bugün, Sevgi ve Direniş Parkı Forumu ve Halkevleri’nin çağrısıyla 17.00′de Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanarak Saray Caddesi’ne yürüyecek. 21.00′de tekrar Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanacak olan Antakya halkı, Ali İsmail Korkmaz’ın memleketi Ekinci Beldesi’ne yürüyecek. Burada Ali İsmail’in cenazesi gelene kadar nöbet tutulacak.

Sendika.Org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vali Tuna’ya göre Ali İsmail’in katili “kesinlikle Türk polisi değil”

 

10 Temmuz 2013

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün ardından CNN Türk’e konuşan Eskişehir Valisi “kesinlikle Türk polisi yapmadı”, “Olay münferit” dedi ama fotoğraflar Vali Tuna’yı yalanlıyor

 

 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, CNN Türk’te Nevşin Mengü’nün sunduğu ana haber bültenine bağlandı. Vali Tuna, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili Mengü’nün sorularını yanıtladı. Tuna, Mengü’nün “Bunu yapanlar kim?” sorusuna “Kesinlikle Türk polisi değil, bunu yapan bir takım kişiler” yanıtını verdi. Mengü, bu kişilerin kim olduğunun tespit edilemediğini söyleyen Vali Tuna’ya olayın olağanüstü bir durum olduğunu hatırlattı ve bunun üzerine Tuna, “Olayı genelleştirmeye çalışmayın o dönemde yaşanan hadiseleri biliyorsunuz” dedi.

 

Mengü’nün “O dönem gerginlik olması yaşananları meşrulaştırıyor mu?” sorusuna ise Gezi direnişi sürecinde Eskişehir’de de hadiseler olduğunu söyleyen vali, “Hatta aldığımız duyumlara göre kendi arkadaşlarına zarar verip ‘polis yaptı’ diyen göstericiler de oldu. Bu tür durumlar varken farklı bir görüntü vermeye çalışmayın” dedi.,

 

Mengü, kanıt olarak kullanılması gereken görüntülerin bozuk olduğunun söylendiğini belirtti. Vali Tuna, “43 görüntü var bunlardan biri bozuk olabilir” dedikten sonra “Bir kere şunu net koyalım olay münferit bir hadisedir, Eskişehir’in başka sokaklarında böyle olaylar yaşanmadı. O bölgede sivil şahıslar tarafından böyle bir eylem yapılmış bu gencimiz maalesef ona denk gelmiş” ifadelerini kullandı.

 

Bazı hastanelerin kabul etmediği doğru mu sorusuna ise “Kabul etmeme doğru değil, beyin kanaması geçirdiği üçüncü hastanede tespit edildi” dedi.

 

2 Haziran gecesi Yunus Emre Caddesi…

 

Vali “kesinlikle Türk polisi değil” hatta olaylar için “münferit” dese de Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan saldırının gerçekleştiği Yunus Emre Caddesi’nde, saldırının yaşandığı 2 Haziran gecesi çok sayıda polis vardı. Polis o cadde üzerinde eylem yapanlara gaz bombaları ve plastik mermi kullanarak saldırdı. Hatta Ali İsmail’in ölümüne neden olan saldırıyla aynı gece Caner Ertay adlı bir öğrenci yine Yunus Emre Caddesi üzerinde bir otoparkta önce çevik kuvvet polisleri ardından Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından işkenceye uğramıştı.

 

Sendika.Org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

“Sopalı çeteler dövdü, hastaneler kabul etmedi”

10 Temmuz 2013

 

2 Haziran gecesi Eskişehir Yunusemre Caddesi’ndeki eyleme katılan Ali İsmail Korkmaz; AKP’nin kışkırttığı eli sopalı kişilerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçirdi. Saldırı sonrası 3 hastane gezen ve 20 saat tedavi edilmeyen Ali İsmail hayatını bugün kaybetti. Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz yaşananları, 3 Temmuz günü Türkiye’den Şiddet Hikayeleri’ne anlatmıştı. Doğu Eroğlu tarafından yapılan “Sopalı çeteler dövdü, hastaneler kabul etmedi” başlıklı röportajı yayımlıyoruz

Ali’nin 2 Haziran gecesi yaşadıklarını, arkadaşlarına anlattıklarından ve sizle yaptığı görüşmelerden biliyoruz. O gece neler oldu?

Ali’nin abisi üniversiteyi Eskişehir’de okumuştu ve o dönemde kentte hiçbir olay yaşanmamıştı. Bu yüzden, Ali Anadolu Üniversitesi’ni kazandığında çok sevinmiştik. Ama İstanbul’da Gezi Parkı’nda, Ankara’da, İzmir’de ne yaptılarsa, polis burada da aynı sertlikte davrandı. Oğlum siyasi olaylara karışan, eylemlere katılan biri değildi. O günlerde arkadaşlarıyla ev taşıma telaşındalardı. Yeni bir eve taşınacaklardı ve kontratı imzalayıp kendi evlerine döndükleri sırada o akşam yapılan yürüyüşü görmüşler. Merak edip yürüyüşe katılmışlar ve kısa bir süre sonra yürüyüş grubunun arka tarafından polis saldırmış.

Ali’yi ara sokaklarda darp edenlerin, diğer polis birimleriyle eşgüdümlü çalıştığını düşünüyor musunuz?

Polisin yürüyüşe müdahalesi ve sonradan yaşananların tamamen planlı olduğu görülüyor. Ana caddede polis, yürüyenlere gaz sıkıyor ve çocuklar mecburen ara sokaklara kaçıyorlar. Ara sokaklarda da sivil giyimli, eli sopalı kişiler çocuklara saldırıyorlar. O kişilerin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz; sivil polis olduklarını düşünüyoruz ama aralarında polisle birlikte hareket eden sivil vatandaşlar da olabilir. Tek bildiğimiz, Ali’nin bilinci açıkken bir arkadaşına, kafasına copla vurulduğunu söylemiş olduğu. Talihsizlik, Ali gazdan kaçarken onların bulunduğu sokağa giriyor. Gaz atan çevik kuvvetlerle eli sopalı grup arasında kalıyor. Oğlumu o kadar vahşice dövüyorlar ki…

Daha sonra hastaneye gitmeyi nasıl başarmış?

Sopalarla yapılan saldırıdan sonra dayak yediği yerde bayılıp kalmış. Bir süre sonra kendine gelip doğrulmuş ve eve gitmeye başlamış. Sonra eli sopalı başka kişilerle karşılaşmış ve yine dayak yemiş. Bitap halde bir otobüs durağına gidebilmiş ve orada kendinden geçmiş. Bir süre sonra arkadaşları onu tesadüfen bulmuşlar ve hemen hastaneye götürmüşler. Anadolu Üniversitesi’ne bağlı Mavi Hastane’ye gitmişler ama orada röntgen ve tomografi cihazı olmadığından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevki yapılmış. Oradaki doktorlar Ali’ye şöyle bir bakıp, “Seninki adli vaka, git karakolda ifade ver öyle tedavi olursun” demişler. Ali ısrar edince, “Omzunda ezik var. Sen eve git, bu morluklar geçer” demişler. Hâlbuki başına darbe aldığını da ifade etmiş. “Ben çok iyiyim, eve gideceğim” dese bile bırakmayıp müşahede altına almaları gerekirdi. Bunlar nasıl doktor, nasıl insan evlatları? Göreve başladıkları zaman Hipokrat Yemini etmediler mi?

Yani o gece kendisine herhangi bir tıbbi müdahale yapılmadı mı?

Biz Ali’yi ilk gördüğümüzde vücuduna bakamadık, içimiz parçalandı. Yüzü gözü şişti; tüm vücudu vuruk ve morluklar içindeydi. O doktorlar onun o halini görmelerine rağmen polis ifadesi olmadan tedaviyi kabul etmemişler. Ali 14 yaşındayken ciddi bir kalp ameliyatı geçirmişti ve kalp rahatsızlığından ötürü hâlâ kan sulandırıcı ilaç kullanıyordu. Dövüldüğü sırada dişi de kırıldığı ve yerinden çıkmak üzere olduğu için, kanama başlarsa durduramayacağı korkusuyla hastanenin önünden ayrılamamış. Tüm geceyi hastanenin önündeki banklarda geçirmiş ama yine de muayene bile etmemişler. Sabah olup bitkin düşünce eve gidip yatmış ve akşama kadar uyumuş. Saat 17.00 sularında telefon ettiğimizde, dilinin ağırlaştığını, düzgün konuşamaz hale geldiğini gördük. Beyin kanaması geçirmekte olduğunu anladık ve yeniden hastaneye gitmesi gerektiğini söyledik. Kuzenleriyle birlikte yeniden Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gitmişler ancak beyin kanaması şüphesine rağmen hastanedekiler Ali’ye ısrarla karakola gitmesi gerektiğini söylemişler. Mecburen karakola gitmişler; bu sefer de karakolları gezmeye başlamışlar. Kendi imkânlarıyla, Ali o halde olmasına rağmen yayan halde karakol karakol gezdikten sonra ifade vermeyi bir şekilde başarabilmişler ama bu işler sırasında iki saat daha geçmiş.

Dili dönmezken nasıl ifade verebilmiş?

Bilmem! Ne yapsınlar, muayene etmiyor hastanedekiler! Kuzenleri Ali’yle berabermiş ve bir şekilde ifadesi alınmış. Böylelikle doktorlar muayene etmeyi kabul etmişler. Çekilen röntgende omzunda kırık olduğu, kafa tomografisinde ise beyin kanaması geçirdiği tespit edilmiş. Hemen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne göndermişler. Ali eli sopalı gruplardan Pazar gece dayak yedi, tedavisine ise Pazartesi akşamı saat 23.00’te başlandı. 20 saat boyunca hiçbir tıbbi müdahale yapılmadı yani.

Ali’nin şu andaki sağlık durumu nasıl?

Hâlâ yoğun bakımda tutuluyor. Bir süredir uyutuyorlardı ve solunum cihazına bağlıydı. Ancak 3 gündür solunumunu kendi kendine yapıyor. Doktorlar bu durumun iyiye işaret olduğunu söylüyorlar fakat henüz bilinci açılmadığı için durum hâlâ belirsiz. Daha iyi olması için dua ediyoruz.

Doktorlar, geç başlayan tedavinin Ali’nin durumuna nasıl bir etki ettiğini düşünüyor?

Ali birinci haftanın sonunda 4 saatlik bir operasyon geçirdi. O günden beri bilinci kapalı bir halde mücadele ediyor. Operasyondan iki hafta sonra beyinde su toplandığı görüldü ve bir müdahalede daha bulunularak biriken su tahliye edildi. Bir gün sonra yaranın etrafının temizlenmesi gerektiğini söylediler ve bir ameliyat daha yaptılar. Doktorlar, ilk anda müdahale edilmiş olsa, durumunun bu derece kötüleşmeyebileceğini söylüyorlar. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin olayda ihmali bulunduğu çok açık. Oğluma 20 saat önceden müdahale edilebilir, beynindeki hasar bu kadar ilerlemeden tedavisine başlanabilirdi. Hastane yönetimine de, o gün orada görev yapan doktorlara da dava açtık.

Olayla ilgili delillere ulaşabildiniz mi? Emniyetin etkin bir soruşturma yürüteceğine inanıyor musunuz?

Olayın olduğu yerin yakınlarındaki işyerlerinden görüntüler alındı. Ancak savcılık bu görüntüleri emniyet aracılığıyla alıyor. Açıkçası, görüntülerden ciddi bir delil bulunması ihtimalini düşük görüyoruz. Emniyet bir otelden aldığı görüntüleri savcılığa yollamadan önce kontrol amaçlı birkaç gün bekletti. Savcılığa gelen görüntülerin hepsinin bozuk olduğu, hiçbir şey anlaşılmadığı görüldü. Otel yetkilisi, “Ben görüntüleri denedim, sağlam bir şekilde emniyete teslim ettim” diyor. Ne olduysa emniyette oldu demek ki… İnsan olan, çoluğu çocuğu olan kişiler, Ali’ye öldüresiye dayak atılan o görüntüleri nasıl bozarlar anlamıyorum. Emniyetin bu işin faillerini bulmak niyetinde olduğunu çok zannetmiyorum. Eskişehir’deki pek çok kurum, baro temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve pek çok milletvekili geçmiş olsun ziyaretine geldiler ama valilik veya emniyetten bir telefon bile almadık. Emniyet ve savcılığın ellerini vicdanlarının üzerine koyup bu işin faillerini bulması gerekiyor. Günümüzde gizli kalabilecek hiçbir şey yok. Her sokak başında kameralar var; artık uçan kuşu bile görüntüleyip dinliyorlar. Ali’yi bu hale getirenleri bulamamaları için, failleri bulmak istemiyor olmaları lazım. Yine de bu hükümet döneminde yargıdan çok sağlıklı bir sonuç alabileceğimizi sanmıyorum. Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmek zorunda kalsak bile hukuk mücadelesini sürdüreceğiz.

Eskişehir’de sivil giyimli grupların saldırısına uğrayan başkaları da var mı?

Başkalarının da benzer saldırılara uğradığını biliyorum. Hastanede tanıştığım bir kadın, Ali’nin dövüldüğü cadde üzerinde oturduğunu, o gece civardaki bir fırının önünde sivil kişilerin bir kızı öldüresiyle dövdüklerini gördüğünü anlattı. Hatta o kızı fırının odunlarını kullanarak dövmüşler. Ancak sivil kişilerin saldırısına uğradığına ilişkin şikâyette bulunan yok. Öğrenciler gözaltı korkusundan, okuldan ceza alabilecekleri, hatta atılabilecekleri endişesiyle şikâyetçi olmuyorlar. Ali de farklı değil; o da şimdi yattığı hastaneye gelişinde, “Merdivenden düştüm” demiş.

Ali’nin mücadelesine verilen desteği nasıl buluyorsunuz?

Memleketimiz Hatay’da birkaç defa çok büyük yürüyüşler oldu. Olayın yaşandığı günden beri Eskişehir, Antalya, Ankara ve İstanbul’daki destek eylemleri de sürüyor. Eskişehir halkı bize desteklerini sürdürüyorlar. Ali’nin hastaneye yakın oturan arkadaşları memleketlerine dönerken, kendi evlerini kalmamız için bize verdiler. Her gün insanlar gelip dua ettiklerini, maddi manevi her türlü desteğe hazır olduklarını söylüyorlar. Biz de onlarla birlikte dua ediyoruz. Oğlumun sağlığına kavuşmasını, faillerin ise tespit edilip yargılanmasını bekliyoruz.

Sendika.Org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vali Tuna demis ki;Ali Korkmaz'i öldürenler kesinlikle Türk polisi degildi.Bu söze kailirim,zaten demokratik eylemlerde bulunan,Atatürkcü ve Türkiye Cumhuriyeti ve onun bayraginin sevdalilarinin karsisinda coplariyla,TOMA'lariyla,Biber Gazlariyla,Gaz bombalariyla,eli sopalilariyla.eli palalilariyla,amirim bende sizdenim diyenleriyle,Türkler yoktu.Ne vali Tuna Türktür ne de ona emir verenler.Bu böyle biline.Valinin sözü dogrudur,Türkler Türk olmayanlarin saldirisina ugramistir.Ali Korkmaz diger sehitler Türk olmayanlar tarafindan katledilmislerdir.

 

Ali Korkmaz'i "git ifadeni ver sonra gel"diyerek hastane kapisindan döndüren onursuzlarda Türk degildirler,bakmayin kimliklerinde ki ay yildiz'a.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu soylemde bence etik temelli bir turkculukten ziyade, Anadolu tarihi cografi ve kulturu olarak T.C. etigiyle yetismek algisi vardir.

 

Cunku Anadolu her turlu gecmisi ve gelenegi ile O.Dogu'nun o militan/fanatik tutucu ve insanlikdisi ve de vicdan disi dusunce ve davranisini ideolojisi inanci her ne olursa olsun, uygulatmaz.

 

Buradaki her turlu etik farkin ortak degeri o Anadolunun samimi icten canayakin misafirperver, sicakkanli guleryuzlu yardimci v.s. yapisindan ve isleyisinden gelir.

 

Bugun bunun en guzel gozlemini gezi parki halk direnisi vermistir.

 

Kendi pesinden kosarken dusen polis amirine bile sahip cikmistir. Lice de direnirken oldurulen gence de sahip cikmistir.

 

Kisaca halk olarak halktan herkesin hak ve ozgurlugune sahip cikmistir ve cikmaktadir.

 

O yuzden konu ideolojik inancsal turkluk ya da turkculuk degildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Politika arkadaşımız için her "iyi" Türk ve Müslümanlıkta, her "kötü" de Türk ve Müslüman olmayanlardadır.

Kolay degil 1927-1979 arasi tum toplum tek bir sekilde turklestirilmeye ve ilimli muslumanliga yonlendirildi. Kisiler boyle egitildi ogretildi yetistirildi.

 

1980 den baslayarak ise kurdculuk PKK teroru ve sunni islam dayatilarak bugun; bu dayatim sadece ve sadece teokratik otokratik bir militan/fanatik/koktenci sunniligin politik/ideolojik bir diktatorlugune donusturulmeye calisiliyor.

 

Iste her gelen iktidar devleti ve hukumeti kendi politik ideolojik cizgisinde kullanir ve ele gecirirse, donem donem yetisenler de farkli yonlendirim ve yaptirimlasrla yetisirler.

 

Bunun tek caresi bireyi icin olan, hic bir etigin tarafinda/aleyhinde olmayan ve topluma tek bir etigi dayatmayan sosyal bir devlet ve tum toplumu her turlu sosyal etik farklari ile kucaklayacak demokratik hak ve ozgurlukcu bir hukumet anlayisi.

 

Bu da once bilinc ve farkindaliktir. Yani iktidarin parti basi ile hukumetin basi farkidir, iktidarin politik/ideolojik dogrusu ile devletin toplum icin oldugunun algilanmasi farkidir.

 

Iste gezi parki halk direnisi bunun icin direniyor toplaniyor konusuyor ve tartisiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert için yürüyen Antakyalılara polis saldırısı (dakika dakika)

12 Temmuz 2013

 

Antakya’da 21.00′de Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan ve Abdullah Cömert’in de katledildiği yer olan Armutlu Mahallesi’nde Abdullah Cömert ve Ali İsmail için anma etkinliği yapan halka polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Antakyalılar buradan Sevgi ve Direniş Parkı’na nöbet tutmaya gidecekti

antakya-sald%C4%B1r%C4%B1-haber.jpg

03.48 Çatışmalar bitti. Halk evlerine çekilmeye başladı. 10′a yakın hafif yaralı var.

01.21 Çatışmalar devam ediyor, sokaklar hala dolu.

00.08 5 kişi Akdeniz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları ağır değil.

23.58 Polis sayısı ve şiddeti giderek artıyor.

23.23 Çatışmalar Armutlu Mahallesi girişi, Semt Pazarı ve Gazi Mahallesi’nde devam ediyor. Armutlu Mahallesi’nde halk polise zeytinyağı dolu balon, havai fişek atarak ve TOMA’nın camına lazer tutarak direniyor. TOMA’lar barikatı aşamıyor.

antakya-havai-fi%C5%9Fek-haberi.jpg

23.11 Polis evlerinin çatılarında olanları “Bekleyin yukarıdakiler geliyoruz” diyerek tehdit ediyor. Evlere gaz bombaları atılıyor.

23.03 1 kişi gözaltına alındı. Polisler akreplerle ara sokaklara girmeye çalışıyor.

22.59 Polis son 3 günün en sert saldırısını gerçekleştiriyor. Armutlu Mahallesi’ndeki barikatın önünde çevik kuvvet polisleri ve 4 TOMA bulunuyor. Çok sayıda sivil polis de var.

22.40 Polis yürüyüş sırasında Kapalı Spor Salonu’nun çevresinde Antakyalıların önünü kesip tazyikli su, gaz ve ses bombalarıyla saldırdı.

Sendika.Org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Polis göstericilerden dağılamalarını istedi ancak eylem devam etti. Gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi

 

T24

 

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinde saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'daki cenaze töreninin ardından çıkan gerginlik dün de devam etti.

 

Yaklaşık 300 kişilik bir grup akşam saatlerinde Armutlu Mahallesi'nde toplandı. Kalabalık sloganlarla Cumhuriyet Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

 

Polis göstericilerden dağılamalarını istedi ancak eylem devam etti. Gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

 

Bir eylemcinin polise ateş açtığı iddia edildi. Yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı.

 

Olaylar sonrasında 1 eylemcinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

 

 

Ankara da olaylı geçti

 

 

 

Başkent'te Gezi gerginliği devam ediyor. Gece yarısı Kennedy Caddesi'ni trafiğe kapatmak isteyen gruba polis müdahale etti. Bazı kadın eylemcilerin TOMA'ların önünde dans etmesi de dikkat çekti.

 

Gece yarısı Kennedy Caddesi'nde toplanan gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Buna rağmen yolu trafiğe kapatmak isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

 

Ara sokaklara dağılan gruba biber gazı da sıkılarak tekrar toplanmalarına izin verilmedi. Bir süre sonra eylemciler dağıldı.

 

Bu arada, bazı kadın eylemcilerin TOMA'ların önünde dans ettiği gözlendi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Ali İsmail için direniyor

13 Temmuz 2013

 

Yoğun bakımda olduğu Eskişehir’de 10 Temmuz günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak ve onu katledenlerden hesap sormak için tüm Türkiye’de yürüyüşler sürüyor. Antakya’da Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz için halk direnirken, Eskişehir’de de Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yere çelenk bırakılıyor. Antalya ve Antep’te de Ali İsmail için eylemler sürüyor

23.01 Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Yunusemre Caddesi’nde oturma eylemi yapılıyor.

22.54 Ankara’da TOMA’larla saldırı sürerken akreplerle Dikmen Caddesi üzerinden plastik mermi sıkarak ilerliyor.

22.50 Eskişehir’de Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere Yunusemre Caddesi’ne girildi. Polis dükkan kenarlarında dizilmiş bir şekilde bekliyor. En önde “Katiller hesap verecek” çelengiyle yürünüyor.

22.49 Ankara’da TOMA’lar halka saldırmaya başladı.

22.45 Ali İsmail için iki günden bu yana yürüyüşler yapan Dikmenliler, bu akşam yine sokağa çıktı. “Ali İsmail ölümsüzdür”, “Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz” sloganlarıyla İlker ve Sokullu’dan Ziraat Kavşağı’na gelindi. Kavşakta bekleyen TOMA’ların önünde eylem devam ediyor. Bir grup Dikmenli genç de TOMA’ların önünde birdirbir oynamaya başladı.

dikmen13temmuz1.jpg

22.40 Eskişehir’de Ali İsmail’in saldırıldığı yere binlerce kişi yürüyor. “İsyan devrim özgürlük” sloganları atılıyor.

eski%C5%9Fehir-resim-haber.jpg

22.29 Eskişehir’de Adalarda yürüyüş devam ediyor. Karton bardakların içine mum konuluyor, yakılıyor ve Porsuk çayına bırakılıyor.

22.22 Antakya Armutlu Mahallesi’nde direnişçi sayısı artıyor. Halk kendini havai fişeklerle koruyor, TOMA’ların görüşünü engellemek için lazer tutuyor. Polis, binalara, çatılara gaz bombası ve tazyikli suyla saldırıyor.

antakya-resim-haber.jpg

22.14 Eskişehir’de halk, Eti Park’a geldi. Cep telefonları yukarı kaldırılarak karanlığa meydan okuyoruz sloganları atılıyor. Eti Park’ın ismi “Ali İsmail Korkmaz Parkı” olarak değiştiriliyor. Ali İsmail Korkmaz Parkı’nın açılışı yapılıyor.

ali-ismail-park-haber.jpg

Eskişehir’de forumların yapıldığı Eti Park, Ali İsmail Korkmaz parkı olarak değiştirildi.

  Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda Ali’yi anmak için toplananlar

21.56 Eskişehir’de Doktorlar Caddesi trafiğe kapatıldı. Gezi direnişinde ölenler için sloganlar atılıyor, Taksim’e ve Antakya’ya selam gönderiliyor.

21.51 Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda mumlar yakıldı, Ali İsmail için sloganlar atılıyor, türküler söyleniyor.

21.50 Antakya’da Armutlu Mahallesi’ne yürüyen halka polis saldırdı.

antakya-abdullah-c%C3%B6mert-ali-ismail-

Antakya’da Armutlu Mahallesi’ne yürüyen halk

21.46 Eskişehir’de Ali İsmail’in eli sopalılarca saldırıya uğradığı yere çelenk bırakmak için yürüyüş başladı.

21.36 Eskişehir’de Espark önünde meşaleler yandı. Ali İsmail için sloganlar atılıyor.

20.30 Antep’te Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için halk Çamlık Parkı girişinde buluştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Ali İsmail için direniyor: Ankara ve Antakya’da çatışma

 

14 Temmuz 2013

 

 

Yoğun bakımda olduğu Eskişehir’de 10 Temmuz günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak ve onu katledenlerden hesap sormak için tüm Türkiye’de yürüyüşler sürüyor. Antakya’da Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz için halk direnirken, Eskişehir’de direnişin başladığı Eti Park, Ali İsmail Korkmaz Parkı olarak değiştirildi. Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yere “Katiller hesap verecek” çelengi bırakıldı. Antalya ve Antep’te anma etkinlikleri oldu. Ankara’da Ali İsmail için yürüyen Dikmenlilere polis saldırdı

 

 

Ankara Dikmen’de bir barikat

 

01.11 Antakya’da polisin saldırıları sonucunda 6 kişinin yaralandığı, kafasına gaz bombası isabet eden bir yaralının durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

 

01.06 Antakya Armutlu’da TOMA’lar, lazerler nedeniyle hareket edemiyor.

 

01.05 Eskişehir’deki eylem sona erdi.

 

01.03 Antakya Armutlu’da polisin gaz bombası ve ses bombası kullandığı saldırıları sürüyor, Armutlulular dağılmıyor, direniş sürüyor.

 

00.41 Ankara Kuğulupark’taki yaralıların 16′sının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

 

00.38 Antakya Armutlu’daki Semt Pazarı ve Gazi Mahallesi’nde polis akreplerden hedef gözeterek gaz bombası atıyor. Üç kişinin polisin attığı gaz bombalarının vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

 

00.30 Ankara Dikmen’de akrebin içerisindeki polis doğrudan insanları hedef alarak atış yapmaya başladı. Yaralananlar var.

 

00.20 Ankara Dikmen’e iki yeni TOMA geldi, çatışmalar sürüyor.

 

 

Antakya Armutlu’da halk barikatlara çamaşır makinesi taşıyor

 

00.14 Antakya Armutlu’da yaralılar artıyor, evlerin bir kısmı revir olarak kullanılıyor.

 

00.13 Ankara’da Dikmen halkı ara sokaklarda barikatlar kurmaya başladı.

 

00.08 Kennedy Caddesi’ndeki polis saldırısında yaralananlar Kuğulu Park’ta. Yaralıların vücutlarında, kırmızı renkli gazlı su nedeniyle yanıklar olduğu belirtiliyor.

 

00.06 Ankara Kennedy Caddesi’nin Bestekar ve Gülten sokakları girişlerinde onar kişilik çevik kuvvet polisleri konuşlandı. Tunalı Hilmi Caddesi’nde de polisler var.

 

23.56 Eskişehir’de Toma ışıklarını söndürdü ve aynı anda Ali İsmail Korkmaz Parkı’na geçileceği anons edildi. Ali İsmail Korkmaz Parkı’na doğru yürünüyor.

 

23.54 Kennedy Caddesi’ndeki kitle büyük oranda dağılmasına karşın TOMA’lar ara sokaklarda yer yer kırmızı renkte ve gazlı su sıkmaya devam ediyor.

 

23.50 Ankara Dikmen’de 2 TOMA Ziraat Kavşağı’nda beklerken, bir akrep cadde üzerinde ilerleyerek ara sokaklara gaz atıyor. Cadde üzerindeki sağlı sollu tüm ara sokaklarda yüzlerce kişi “Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz”, “Burası Dikmen, buradan çıkış yok” sloganları atıyor.

 

23.38 Eskişehir’de oturma eyleminde Ali İsmail için şarkılar ve türküler söyleniyor, şiirler okunuyor, sloganlar atılıyor.

 

23.37 Ankara Dikmen’de akrepler, kendisini korumak için trafiğe karışıyor.

 

23.36 Antakya Semt Pazarı’ndaki çatışmalarda kadınlar polis saldırısına karşı sapan kullanıyorlar.

 

23.33 Ankara Dikmen’de TOMA’lardan birinin suyu bitti.

 

23.31 Antakya Armutluda Gündüz Caddesi’nde kurulan barikata halk mobilyalarını taşıyor. Barikat giderek güçleniyor. Caddenin kenarında bulunana evlerden sokaklara, gaz bombalarını etkisiz hale getirmek amacıyla kovalar atılıyor.

 

23.22 Antakya’da Semt Pazarı’ndaki çatışmalarda kadınlar polisin attığı gaz fişeklerini geri gönderiyor.

 

23.18 Ankara Kennedy Caddesi’nde 1-2 saatten bu yana bir araya gelen gruba polis TOMA’larla saldırıya başladı.

 

 

Ankara Kennedy Caddesi

 

23.14 Dikmen’de TOMA’lardan sıkılan köpüklü su solunumda darlığa ve öksürüğe neden oluyor.

 

 

Ankara Dikmen’den bir görüntü

 

23.14 Eskişehir Yunusemre Caddesi’nde basın açıklaması yapılıyor.

 

23.12 Evrensel Muhabiri Kadir Baziki’nin bildirdiğine göre, Antakya Armutlu’da yoğun gazdan etkilenenler 10′u geçti, 2′si ambulansla hastaneye götürüldü.

 

23.09 Eskişehir’de Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere çelenk bırakıldı. Ali İsmail’e saldıranların çıktığı fırına “Ali İsmail’i kim öldürdü” stickerları yapıştırıldı. Oturma eylemi sürüyor.

 

 

Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere çelenk bırakılırken

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan otobüs şoförü S.K. için savcının itirazı üzerine tutuklama kararı verildi.


Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü S.K.'nın nöbetçi mahkemece serbest bırakılmasına savcının yaptığı itirazı üst mahkeme yerinde buldu.


DHA'nın haberine göre, mahkeme, S.K'nın tutuklanması için yakalama kararı çıkardı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Ali İsmail Korkmaz davasında 8 müebbet talebi

 

"DHA'nın haberine göre: mahkeme heyetinin, Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianameyi aynen kabul ettiği belirtildi. Buna göre Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırıncı İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın (20) yanı sıra, ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut (36), 'suç kastıyla kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezası istemi ile yargılanacak."

 

Umarımmmmmmmmmmm öyle olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ali İsmail Korkmaz davasında 8 müebbet talebi

 

"DHA'nın haberine göre: mahkeme heyetinin, Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianameyi aynen kabul ettiği belirtildi. Buna göre Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırıncı İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın (20) yanı sıra, ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut (36), 'suç kastıyla kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezası istemi ile yargılanacak."

 

Umarımmmmmmmmmmm öyle olur.

Ethem Sarısülüğün davasında ne olduysa, Ali İsmail'in davasında o olacaktır.

muhtemelen bundan öncekiler gibi güvenlik nedeniyle başka bir ilde görülebilir diyeceklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
Kuşlar Ali İsmail Korkmaz'ın Elinden Su İçecek

 

Gezi direnişi sırasında polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın heykeli açıldı.

Kuşlar su içsin diye avuçları açık yapılan heykelin avuçlarına ilk suyu anne Korkmaz döktü.

 

alim.jpg

 

alinin-ailesi.jpg

 

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında polisler ve esnaf tarafından 2 Haziran akşamı dövülen, komada 38 gün kaldıktan sonra 10 Temmuz’da hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın heykeli açıldı.

Hürriyet’in haberine göre, Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun (FKF) katkılarıyla Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Murat Yeşilgöz ile heykeltıraş Metin Kılıç tarafından Ali İsmail Korkmaz’ın bire bir ölçülerde heykeli yapıldı. Kuşlar su içsin diye avuçlarını açmış halde yapılan Korkmaz’ın heykeli saat 14.00’de Eskibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Espark Alışveriş Merkezi’nin yanına konuldu.

Heykelin açılış törenine Ali İsmail Korkmaz’ın Hatay’dan gelen babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz ile avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Anne Emel Korkmaz, törende oğlu için yapılan heykelin avuçlarına kuşların içmesi için su döktü. (EKN)

 

Kaynak:

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/151723-kuslar-ali-ismail-korkmaz-in-elinden-su-icecek

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok canli iki örnek yasiyoruz bugünlerde:

 

1-Thailand,2-Ukrayna

 

Bu iki ülkede farkli nedenlerle protestolar yapilmaktadir.Hakli veya haksiz bu protestolara katilimin ne kadar yüksek oldugunu ve Ukrayna'da hükümetin protestocularin istekleri yönünde karar aldigi söylentileri var.

 

Ukrayna Halki,hükümetin AB ile görüsmeleri askiya almasindan kaynaklanan bir protestoda bulunuyor.Yani halk diyor ki "Ya istifa et ya da AB ile iliskileri yürüt"

 

Ukrayna hükümeti geri adim atmis durumdadir ve dün yaptigi bir aciklama ile AB ile tekrar yakinlasma sinyalleri verdi.

 

Bu sonuc hükümete milletin yaptigi baskinin sonucudur yani en demokratik bir eyleme hükümetin yaklasimini göstermesi yönünden cok önemlidir.Demokrasilerde hükümetlerin,basbakanlarin degil halkin istegi olur.Halk istiyorsa "BUNLAR BIZDEN DEGIL"diyerek hicbir hükümet zora basvuramaz eger zora basvuruyorsa bu da demorkasi olmaz ne oldugunu anlayanlar bilir.

 

Türkiye'de hükümet karsiti ve cok hakli olan gösterilerde bircok genc hayatini kaybetti,bircok gencin gözü kör oldu,onlarca genc travma geciriyor,ailelerini korkusu ise ayri bir konu.Bütün bunlar hükümetin gayri demokrat adimlarina karsi masumca gösterilen tepkiye hükümeti korumakla kendini yükümlü sayan emniyet güclerinin insaf ve demokrasi sinirlarini asan bir tarzda karsilik vermesi ile gerceklesti.

 

Ileri Demokrasi boyai ile halkin gözlerini boyayip ayni halka zulmetmek birakin ilerisini hicbir demokrasi cesidinde yoktur.Bu anlamda Türkiye'yi yöneten kadronun basinin Misir'da ki diktatör Mursi'den hicbir farki kalmamistir.Mursi'de secimle iktidara geldi,demokrasi getirecegim diye Misirlilarin oylarin gaspetti ama demokrasi degil kadinlara zulmü onaylayan yasalar cikardi.Ölü esiyle 12 saat cinsel temasta bulunulabiecegini Islama sigdirmaya calisti.Akibeti ortadadir.Simdi Mursi gibi olanlar hep ayni telden caliyor:Mesru hükümeti devirenler darbecidir diye.Gülermisin aglarmisin.Demek ki bunlarin anlayisinda eger bir hükümet secilmisse herseyi yapma hakina sahip olmaktadir.NE GÜZEL DEGIL MI?

 

Thailand halkida demokratik hakkin kullanarak protestolarda bulunmaktadir,yogun bir katilim vardir bu protestolarda.Oralarda da halkin degilde hükümetlerin yaninda olmayi kendilerine görev sayan emniyet gücleri protestada bulunanlara karsi ayni bizdeki taktikleri uyguluyor.Muhakkak ki polisin görevi düzeni saglamaktir.Düzeni saglamak yerine sapik düzeni korumak degildir emniyet güclerinin görevi.

 

Basbakan Mugla'da acilislar yapmak,secim propagandasi ve aday belirlemek istedi.Bu onun en dogal hakkidir.Basbakan olarak hertarafa gidebilir.Ancak Mugla valisinin isgüzarligi sikiyönetimlere tas cikartacak niteliktedir.Basbakanin Muglada oldugu tarihlerde hicbir protesto gösterisine,Emekcilerin hak arama protestolarina yasak getirildi.

 

Bu ne demektir?

 

Demokrasiden bahsedilen bir ülkede eger halkin valisi gösteri ve protestolari yasakliyorsa o ülkede demokrasi yoktur ya ne vardir Fasist Dikta Yönetimi vardir.

 

Vali kendini,tatsiz olaylar cikmasini önleme amaciyla bu yasagi koyduk diye savunamaz.Valinin görevi gösterileri özgürlükleri yasaklamak degil asayisi özgürlüpkleri yasaklamadan gerceklestirmektir.Yok öyle bedava yogurt.

 

Simdi bakin,özellikle son günlerde cok sinsi provakasyonlara sahit oluyoruz.Bir ülkede ic savasin cikmasi provakosyanlarla olur.O nedenle bunu önlemek icin konusurken özellikle yetkili kisilerin ne söylediklerini bilmeleri gerekir.Yani söz agizdan ciktigi zaman bir daha geri alinamaz.öyleyse konusmadan önce düsünerek konusmak gerekir.

 

AKP Milletvekili bir prof."Bayburtta düzenlenen bir etkinlikte "TÜRK IRKI DIYE BIR IRK YOKTUR"diyor.Bunu söyleyen kisi bir prof.tur.birakin AKP'li olmasini prof'tur yani bilgi sahibidir,daha iyi düsünmesi neyi ne icin söyledigini bunu söyledikten sonra neler olabilcegini düsünemiyorsa bedavadan prof.olmus demektir.

 

Türk irkinin olup olmadigin eger bir prof bilmiyorsa yok diyememelidir.Yok diyorsa bunun olusturacagi tepkiye karsida konusma özgürlügü var ben istedigimi söylerim diye kendini savunamaz.Eger o kendine bu hakki görüyorsa Türk'ün biride cikip "SEN ZATEN SIIRTLISIN ARAP KÖKENLISIN TÜRK DOSTU DEGILSIN "der.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.