Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gezi Parkı yeniden kapatıldı; İstiklal'de gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltılar var


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Gezi Parkı yeniden kapatıldı; İstiklal'de gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltılar var

 

Bugün öğle saatlerinde açılan Gezi Parkı, açılmasından 3 saat sonra yeniden kapatıldı. İstiklal'de toplanan göstericilere polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti; gözaltılar var

T24

 

15 Haziran'da gerçekleştirilen polis müdahalesiyle halka kapatılan ve bugün öğle saatlerinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açılan Gezi Parkı, açılmasından 3 saat sonra yeniden kapatıldı. İstiklal Caddesi'nde toplanan göstericilere polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Polisin bariyerlerle kapattığı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı parka giriş yapılamıyor.

Polis tarafından Gezi Parkı'nın boşaltılması yönünde anons yapıldı. Polis, anonsun ardından dağılmayan kalabalığı kalkan, cop ve biber gazı kullanarak Divan Oteli tarafından çıkardı ve parkı boşalttı.

Ayrıca Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Cumhuriyet caddeleri trafiğe kapatılırken, İstiklal Caddesi'nden Taksim'e girişler durduruldu.

 

İstiklal'deki müdahalede gözaltılar var  

İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı girişinde toplanan eylemcilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. İstiklal Caddesi'nde gözaltılar var.

Taksim Dayanışması bileşenlerinden TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, TMMOB İstanbul Şube Yöneticisi Sabri Orcan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Taksim Dayanışması Sözcüsü Mücella Yapıcı, TKP MYK üyesi Erkan Baş, ESP PM üyesi Ongun Yücel, HDK YK üyesi Ender İmrek, Şehir Plancıları Odası'ndan Akif Burak Adlar ve Sezin Zaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

 

'Öğrendik ki parka girmeye çalışmak diye bir suç varmış'

 

Gözaltında bulunduğu polis aracından BBC Türkçe’ye konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Taksim Dayanışma temsilcileriyle bugün açılan Gezi Parkı’na girmek istediklerini, polisin buna izin vermeyip İstiklal Caddesi girşinde kendilerini gözaltına aldığını söyledi.

Kendisiyle birlikte en az 25 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Çerkezoğlu, “Parka girmeye çalışmak suçundan gözaltına alındık. Öğrendik ki böyle bir suç varmış” yorumunu yaptı.

Taksim Dayanışması, Twitter hesabında "Bu akşam Gezi Parkı'nda yapacağımız forum polis şiddetiyle engellenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Dayanışma, dün yaptığı bir açıklamayla bugün saat 19:00'da Gezi Parkı'nda brleşik forum düzenleme çağrısında bulunmuştu.

 

 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gezi Parkı’na girişler başladı, Taksim civarında polis saldırısı sürüyor, halk direniyor (dakika dakika)

8 Temmuz 2013


Halka açık olan Gezi Parkı, 23 gün boyunca polis tarafından işgal edildikten sonra bugün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından yeniden ‘halka’ açıldı(!) Taksim Dayanışması ise saat 19.00′da İstanbul’un dört bir yanındaki forumlardan direnişçilerin saat 19.00′da Gezi Parkı’nda buluşacağını açıkladı. Saat 17.30 sularında polis yeniden Parkı boşaltmak için halka müdahale etmeye başladı. Park yeniden polis tarafından işgal edildi. Taksim bölgesi tamamen polis işgalinde. Halk direnişe devam ediyor. Gözaltıları bildirmek için Baro’nun telefonu 444 52 71



00.45 Gezi Parkı’na girişler sürüyor. Parktaki yüzlerce kişi “Ethem yoldaş ölümsüzdür”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıyor. Parktaki polislerse AKM önüne çekilmiş durumda.

00.44 Polis, Mis Sokak’taki çapulculara gaz bombası attı.

00.37 İstiklal Caddesi’ndeki Mis Sokak civarında “Çapulcular burada Tayyip nerede?” sloganları yükseliyor.

00.32 Polis saldırısı sonrasında yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 17 yaşındaki çocuk ameliyattan çıktı ve yoğun bakıma alındı.

00.30 İstiklal Caddesi’nin Galatasaray Lisesi civarında bir araya gelenlere polis gaz bombası atıyor. Galatasaray civarındaki çöp konteynırları ateşe verilmiş durumda.

00.28 Gezi Parkı’na girişler var. Parkta bulunan polis bazı kişilerin çantalarını arıyor.

00.25 Polis, Cihangir’den ve Sıraselviler Caddesi’nden Taksim Meydanı’na çekildi.

00.17 Gazeteci İsmail Saymaz’ın paylaştığı bilgilere göre İstanbul’da iki gün önceki polis saldırıları sırasında gazdan etkilendikleri için Beyoğlu Karakolu’na sığınan ve gözaltına alınanlardan iki kişi tutuklandı. Tutuklanma gerekçelerinin “Polise direnme ve 2911 Kanunu’na muhalefet” olduğu öğrenildi. Karakola sığınan iki kişi hakkındaki delillerin baret ve fular takmaları olduğu öğrenildi.



00.10 Mephisto’ya ambulans geldi ve astım hastasına müdahale etti. Müdahalenin ardından hastanın durumunun normale döndüğü öğrenildi.

23.58 Polis, İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında gördüğü herkese plastik mermi atıyor.

23.55 Lambda İstanbul’un paylaştığı bilgiye göre İstiklal Caddesi üzerindeki Mephisto kitapevine polis gaz bombası attı. İçeride astım hastalarının olduğu ve astım ilacı ihtiyacı olduğu öğrenildi.

23.38 @iremyirik adlı kullanıcının paylaştığı bilgiye göre polis, gözaltındakilere “Ölürüm Türkiyem” ve “Mehter Marşı” dinletiyor.

23.37 Polis Odakule’den ve İstiklal’den direnişçilere saldırıya devam ediyor.

23.36 Makina Mühendisleri Odası’ndan çıkan bir heyet Vatan’a giderek önünde beklemeye başladı. Taksim Dayanışması temsilcilerinin gözaltına alınmasının olağan kabul edilemeyeceğini ve derhal serbest bırakılmaları gerektiği ifade ediliyor.

23.23 Demirören AVM civarında barikatta ateş yanıyor, 1′i TOMA 4 zırhlı araç saldırmak üzere yöneldi, su sıkıldı.

23.20 Kartal Heykeli’nde toplanan Beşiktaşlılar Ihlamurdere’den evlendirme dairesine yürüyor.

23.18 Arzu Çerkezoğlu: “Kendi halkına karşı savaş ilan edenler, savaşa gider gibi plastik mermilerle, gaz bombalarıyla meydanları tutmaktadır. Bugün yaşananlar trajikomiktir, hükümetin tutumu akıl dışıdır”

23.16 Arzu Çerkezoğlu: “Artık Türkiye’de bir kişinin her söylediğinin kanun olamayacağı görülmüştür. İnsanlar saygı ve özgürlük istiyor”

23.14 Tutuklanan direnişçilere yemek götüren avukatlara Çağlayan Adliyesi’nde polis saldırdı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Adliye’ye gidiyor.

23.13 Arzu Çerkezoğlu: “Gezi Parkı’na girebilirsiniz ama bekleyemezsiniz diyen valilik parkları kullanma kılavuzu bastırsın”

23.12 Arzu Çerkezoğlu: “Vali bugün parkların sohbet edilecek yerler olduğunu söyledi ama forum yapamazsınız dedi. Kaç kişi sohbet edebiliriz?”

23.11 DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu artı 1′de konuşuyor: “Yüzbinlerce insan, sokağa çıkıp başbakana birşeyler söylüyor o şiddete sığınıyor”. Arzu Çerkezoğlu: ”Bu sürecin kaybedeni bellidir”

23.05 Taksim İlkyardım Hastanesi civarında polis Firuzağa Cami yönüne doğru saldırdı, iki kişiyi dövdü.

23.03 Büyükdere Forumu, forum sonrası tekrar yürüyüşe geçti.

22.55 Abbasağa Parkı’nda toplanan yüzlerce kişi “Diren Taksim Beşiktaş seninle” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile Kartal Heykel’e yürüyor.

22.53 Kartal halkı meydana yürüyor.

22.52 Halkevleri GYK üyesi İlknur Birol da gaz fişeği ile ayağından hafif şekilde yaralandı, şu an Makine Mühendisleri Odası’nda.

22.49 Tünel yakınlarından “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları yükseliyor.

22.44 Polis Makine Mühendisleri Odası’nın sokağından çekiliyor.

22.43 Tarlabaşı’nda Esenyurt Halkevi üyesi Erdem Ateş ve iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar akrep aracına bindirildi.

22.39 Polis Makine Mühendisleri Odası’na gaz bombalarıyla saldırıyor.



22.38 Orhan Adli Apaydın sokağa polis gaz bombası ile saldırdı, sokakta bulunan bir aracın farları patladı.

22.36 Mis Sokak gaz bulutu altında

22.35 İzmir Talatpaşa Bulvarı dörtyol ağzı trafiğe kapatıldı.

22.34 Eskişehir Espark önünde insanlar toplanıyor.

22.31 DHA’nın haberine göre Cumartesi günü gözaltına alınanlardan 8′i için tutuklama kararı çıktı.

22.30 Taksim Dayanışması’ndan 32 kişinin yanında toplam gözaltı sayısı 80′in üzerinde.

22.29 Taksim İlkyardım bahçesinde resmi ve sivil polislerin bekleyişi sürüyor. Bahçede bekleyen polisler buradan ara sokaklara müdahale ediyor. Beyoğlu Belediyesi önlüklü insanlar da gaz kapsülleri topluyor.

22.27 Taksim Dayanışması’ndan gözaltına alınanlar Savcı Nazmi Okumuş talimatıyla bu geceyi Vatan’da geçirecekler. Yarın Emniyet ifadeleri alınacak şu an üst aramaları yapılıyor.

22.25 Taksim İlkyardım’da Mustafa Ali dışında 2 yaralı daha var.

22.24 Taksim Dayanışması’nın yarınki basın açıklaması saat 10.30′da Taksim Hill Otel’de.

22.23 İngiliz Konsolosluğu bahçesine de gaz bombası atıldı. Konsolos twitter hesabından duyurdu.

22.21 İzmir’den tatile gelen 17 yaşındaki Mustafa Ali Topuz, başından gaz fişeğiyle yaralandı. Beyin kanaması geçiren Mustafa ali, şu an Taksim İlkyardım Hastanesi’nde ameliyata alınıyor.

22.19 Yılmaztürk: “Taksim Dayanışması olarak burada olmaya devam edeceğiz.”

22.18 Sami Yılmaztürk: “Bugün parkta çocukların üzerine gaz bombası atıldı. Önceki gün palalarla insanlar saldıran insanlar dışarıda. Bugün mücadelenin sembolü olan arkadaşlarımız gözaltında.”

22.14 Bank-Sen Genel Başkanı Önder Atay: “Bizim amaçlarımız bellidir. Belli olmayan bu iktidarın ülkeyi götürmek istediği yerdir. Gözaltına alınanlar bellidir. Kimliği belli olmayan eli palalılardır.”

22.09 Demirdizen: “32 arkadaşımız gözaltında. Yarın 10.30′da basın açıklaması yapacağız.”

22.08 Demirdizen: ” Bugün halk suç unsuru sayılan gaz maskeleri dahi olmadan parka gitti ve saldırıya uğradı. “

22.07 Demirdizen: “Dünyanın en barışçıl eylemi devlet eliyle nasıl bir hukuksuzluğa dönüştürüldü?”

22.06 Taksim Dayanışması’nın basın açıklaması başladı. TTB’den Hüseyin Demirdizen açıklama yapıyor. Gözaltılarla ilgili bilgi veren Demirdizen muayenelerin bittiğini Vatan’a götürüldüklerini aktarıyor.



21.56 Polis Tarlabaşı’nda iki kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

21.55 Avukatlardan gelen bilgi Vatan Emniyet’te de yetkili olmadığı yönünde. Avukatlar güvenlik şubede bekliyor.

21.53 Tünel yakınlarından slogan sesleri yükseliyor: “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”

21.50 Gazi’de toplanan insanlar yürüyüşe başladı.

21.49 Galatasaray Lisesi yakınlarında direnişçiler ateş yaktı.

21.48 Parklar Bizim İzmir Halk Forumları, Taksim’de yaşanan polis saldırısını protesto etmek için İzmir Alsancak’taki Sevinç Pastanesi önünde buluştu. Yürüyüşe hazırlanıyor.



21.46 Gözaltına alınan Taksim Dayanışması temsilcileri Eyüp Hastanesi’ne götürülüyor.

21.42 Çağlayan Adliyesi’nde avukatlar gözaltılar için yetkili savcı bulamıyor.

21.35 Gezi Otel’in karşısındaki Gezi merdivenlerinde 30 kişilik bir grupla forum başladı.



21.34 Vali: “Bizim sabrımız var ama esnaftan, halktan şikayet geliyor” diyerek eli palalı-silahlı saldırganlara destek çıktı. Sorulacak sorulara yanıtı olmayan Vali, soruları dinlemeden ayrıldı

21.33 Vali: “İstanbullular bunlardan bıktı”

21.32 Vali:”Sıkıntılar olduğu müddetçe park kapalı kalabilir.”

21.31 Ömer Hayyam’da evlerden tecere tava sesleri yükseliyor.

21.30 Kadıköy’de toplananlar Bahariye’ye yürüyor.

21.27 Vali Mutlu açıklama yapıyor. “Olumsuz görüntü Taksim Dayanışması yüzünden” diyerek dayanışmayı hedef gösteriyor. Anayasanın 34. maddesini ihlal eden Vali parka gitmek isteyenleri kanun tanımazlıkla suçluyor.

21.26 İstanbul Tabip Odası: “AKP Hükümeti ve Valisi’nin demokratik, anayasal hakların kullanımına, kişi hak ve özgürlüklerine karşı giriştiği bu akıl ve hukuk dışı saldırıyı kınıyoruz.”

21.25 Sarıyer forumu Büyükdere Kazıklı yolun bir şeridini trafiğe kapatarak yürüyor.



21.23 Gezi eyleminden Kadıköy’e dönmek için Karaköy Vapur İskelesi’nde akbil basmadan atlayanlara adının Kemal Cesur olduğu öğrenilen özel güvenlikçi saldırdı. saldırı üzerine etrafta bulunan yüzlerce kişi “faşizme karşı omuza omuza” sloganı ile tepki gösterdi, arbede çıktı.



21.19 LGBT Blok, 2 LGBT bireyin gözaltına alındığını duyurdu. Avukatlar takip ediyor.

21.18 Tünelde buluşan Halkevciler İstiklal’de sloganlarla ilerlerken polis saldırdı, Akrep plastik mermi sıkıyor.

21.17 Sezgin Tanrıkulu: “Gezi’deki gözaltılara son verilmesi için TBMM’de bir kez daha çağrıda bulunduk.”

21.16 TMMOB: “Hukuksuz bir şekilde gözaltına aldığınız istanbul Şube Yöneticilerimizi derhal serbest bırakın”

21.14 Taksim Dayanışması bu akşam saat 22.00′dea TMMOB Makine Mühendisleri Odası konferans salonunda basın toplantısına çağrı yaptı: http://taksimdayanisma.org/basin-top...birakilmalidir

21.11 Nişantaşı’nda halk polisin saldırısına evlerinden tepki gösteriyor.

21.10 Hayat TV’nin haberine göre Esenyurt’ta halk AKP ilçe binasına yürüyor.

21.02 Fransız Konsolosluğu civarında polis duran insanlara akrep üzerinden plastik mermi sıkıyor.

20.59 Polis İstiklal boyunca gözaltılar yapıyor.

20.57 Taksim Dayanışması bu akşam saat 22.00′de bugün yaşananlara dair Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi konferans sonunda bir basın toplantısı yapacağını açıkladı.

20.56 İstiklal boyunca Meydan’a ilerleyen polis ara sokaklara gaz atıyor.



20.51 Galatasaray’da polis basın mensuplarını tartaklıyor. “Polise görevini yaptırmamak”tan bir kişiyi gözaltına aldı. Etrafta ”yuh” sesleri yükselince polis tazyikli su ile müdahale etti.

20.50 Lambdaistanbul: “Şimdi polis gitti. Arkadaşlarımız dernekten çıkmış durumda. Gözaltı yok. Herkese desteği için teşekkürler.”

20.46 Taksim İlkyardım Hastanesi bahçesinde onlarca polis bekliyor.

20.44 Polis Tünel’den Şişhane’ye yürüyen Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etiği Anabilim Dalı Başkanı Kızılca Yürür’ü gözaltına almaya çalıştı. Kızılca Yürür’ün gözaltı işlemi yapamayacaklarını söylemesi üzerine polis Yürür’ün üniversite kimliğine el koydu. Polis “Kimliğimi nereye götürüyorsunuz” sorusuna cevap vermezken, üniversiteye şikayet etmek ve suç duyurusu yapmakla tehdit etti.

20.43 Sarıyer Büyükdere Forumu ses çıkarma eylemine başladı.

20.38 Lambdaistanbul dernek kapısının polis tarafından zorlandığını, polisin içeridekilerin dışarı çıkmasını istediğini duyurdu.

20.35 Polis Ömer Hayyam Köprüsü’nden ayrıldı.

20.31 TTB: “AKP Hükümeti ve Valisi’nin demokratik, anayasal hakların kullanımına, kişi hak ve özgürlüklerine karşı giriştiği bu akıl ve hukuk dışı saldırıyı kınıyoruz. Haksız, hukuksuz yere gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, kamuya açık Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’ndaki polis işgaline son verilmeli, meydanlar ve parklar gerçek sahiplerine; halka bırakılmalıdır.”

20.30 Firuzağa’da insanlar toplanmaya devam ediyor.



20.29 ÖDP, yaptığı açıklamada “AKP ve Vali’ye sesleniyoruz! Tamamen kaybetmeden artık aklınızı başınıza alın. Halkın parklarından, meydanlarından ve sokaklarından çekilin. Gözaltıları derhal serbest bırakın ve Taksim’i halka bırakın” dedi.


20.28 İmam Adnan Sokak’ta bir esnaf ateş açtı. Polis eylemcilerin çağrısıyla kaçan esnafı kovalıyor.



20.26 Herhangi bir hareketliliğin olmadığı Galata Köprüsü’nde de 4 otobüs çevik kuvvet bekliyor.

20.22 Galatasaray’dan Tarlabaşı’na çıkan Ömer Hayyam Köprüsü üzerinde bir grup polis, saldırıdan kaçan insanları bekliyor.

20.20 TKP, halkı saat 21:00′de bütün ülkede sokağa çıkmaya çağırdı.

20.15 Nar Photos’da çalışan bağımsız fotoğrafçı Mehmet Kaçmaz, kaşına gelen plastik mermiyle yaralandı.

20.14 Tophane ara sokaklarında eli sopalı kişiler var.

20.12 Polis TRT Tepebaşı civarında müdahale ediyor. Pera Marmara civarında da müdahale var.

19.50 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Levent Dölek de gözaltına alındı.

19.49 NTV, CnnTürk, HaberTürk, SkyTürk, Samanyolu Haber, Kanal 24, TGRT Haber, Ülke Tv, TvNet Taksim’deki çatışmalara değinmeden kesintisiz bir biçimde Bülent Arınç’ı verdiler.

19.46 Bülent Arınç: ‘Gezi Parkı olayları hükümet toplantısında görüşülmeye değer bir konu değil.’

19.40 Gözaltına alınan Taksim Dayanışması temsilcileri Haseki Hastanesi’ne götürülüyor.



19.39 Gaziosmanpaşa Halkevi Yönetim Kurulu üyesi Osman Çamcı kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

19.34 Taksim Dayanışması üyeleri İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, TKP MK üyesi Erkan Baş, Taksim Dayanışması üyesi Ongun Yücel, HDK YK üyesi Ender İmrek, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, Sezi Toprakçı ve Haluk Yüksel gözaltına alındı.



19.29 İTÜ mezuniyetinde AKP’liler Gezi direnişine destek pankartı açan öğrencilere taş atarak saldırdı.

19.28 Gözaltına alınan İTO Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ile konuştuk, “Parka gitmeye çalışmak suçundan(!) gözaltındayız” dedi.

19.27 Galatasaray Meydanı’nda polis saldırısı yaşandı.

19.24 TV10 ve Kanal B muhabirlerine polis saldırdı. TV 10 muhabiri gözaltında.

19.19 TKP MK üyesi Erkan Baş, Taksim Dayanışması üyesi Ongun Yücel, HDK Yürütme Kurulu üyesi Ender İmrek, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz gözaltına alındı.

19.11 Taksim Dayanışması’ndan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı da gözaltına alındı.



19.09 İstiklal’de TOMA hareket etti, yuhlanıyor, direnişçiler “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor.

19.06 İstiklal’de ara sokaklardan çıkan halk alkışlar ve sloganlarla yeniden toplanmaya başladı.

19.04 Polis Galatasaray Lisesi önünden başlayıp Tünel’e kadar gaz bombalarıyla saldırdı.

18.58 Meşelik Sokak’a plastik mermi sıkıyorlar, gaz atıldı, TOMA Demirören’e doğru ilerliyor.

18.57 Kitle ara sokaklara ve İstiklal’in gerisine çekildi. TOMA Zambak Sokak’a gazlı su sıkıyor, çevik ilerliyor.

18.55 İstiklal’de su sıkarak ilerleyen TOMA’ya karşı binlerce insan “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıyor.

18.53 TOMA İstiklal girişine su sıkıyor, kitle dağılmıyor binlerce insan var.

18.50 Kadıköy’den gelen kitle “Diren Kadıköy” pankartıyla polis barikatı önüne geldi. Binler “Faşizme karşı omuz omuza” sloganını atıyor.

18.49 Taksim Dayanışması “Her Taksim her yer direniş” sloganlarıyla Taksim Meydanı’na doğru yürüyor.

18.39 Kadıköy’den gelen insanlar Tünel’de birikmeye başladı.

18.34 Divan Otel’i önünde kitle “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor.

18.30 Gezi Parkı tamamen boşaltıldı. Halk Divan Otel’in orada toplanmaya başladı.

18.28 İstiklal’den Taksim’e giriş ve çıkışlar kapatıldı.



18.25 Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Harbiye yolu araçla yaya trafiğine kapatıldı.

18.23 Parkın içindeki insanlara polis sprey gazla müdahaleye başladı.



18.22 Parkın içindeki teyzeler kendilerini parktan çıkarmaya çalışan polislere “Burası halkın değil mi? Bize resmi bir belge gösterin” diyor.


AKP bu görüntüye tahammül edemedi

18.15 Gümüşsuyu’ndan Taksim’e gelen yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

18.13 Polisin halkı park dışına çıkarmaya başlaması üzerine halk ”Faşizme karşı omuz omuza”, “Vali istifa” sloganları atıyor.

18.07 Gezi Parkı polis tarafından valinin emriyle zorla boşaltılıyor. Halk Divan Otel’e kadar kalkanlarla itildi.



18.06 Polis içerideki vatandaşları kalkanlarla itiyor. “Neden boşaltacağız” sorusuna verilen cevap ise “Güvenlik gerekçesi”

18.02 Gezi Parkı halka tekrar kapatıldı. Polis “Parkı boşaltın” anonsu yapıyor.

17.55 Gezi Parkı’nın Taksim girişi polis tarafından kapatıldı. Ancak Harbiye yönünden hala girişler yapılıyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halka açılan bir geziparkı,huzuru bozmayı inat yapan örgütler yüzünden geri kapandı..Şimdi sanal ortamda polis halkı parka sokmuyor yalanlarını görünce ayrı bir kahkaha atasım geliyor..

 

Biz iyi niyetli olarak her ilde 100 bin çapulcu var sayalım(ki bu kadarı çok çok fazla bile) 81 ilde toplam 8 milyon 100 bin kişi var demektir..73 milyonluk bir nüfusta 8 milyonu çıkarırsak geriye 65 milyon kalır..

 

Şimdi 8 milyon kişi güya bütün halkın direnişi diye gösteriliyorda onun 8 katından daha fazla bir rakam neden diktatör yanlısı olarak gösteriliyor ? Ben söyleyim biz yasayı tanımayız,gezi parkının sahibi biziz,etrafı yakarak yıkarak polisi taşlayarak hedefimize varırız,bu özgürlük arayışıdır diyen dağ eşkiyalarının şehire inmiş versiyonu olduğu içindir..Çünkü bu tür zihniyet ancak böyle hak ve özgürlük arar..Tabiki neyin hakkı ve neyin özgürlüğü olduğunu doğru düzgün cevaplayabilen çıkmadı hala..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen biraz gec kaldin, bir ust mesajda parkin halka acildigi yaziyor.

 

Cunku anladilar ki halk herkestir. Sadece kendi yandaslari ya da otekilestirdikleri degil.

 

Baktilar tum istanbul nufusunu isim isim "girecekler/girmeyecekler" diye ayiramiyorlar, baktilar kendi yandaslarina giris karti vermek sorunu cozmeyecek ve baktilar parklar diktatorun polisin valinin degil de halkindir; acmak zorunda kaldilar.

 

Artik taksim dayanismasi gezi parkinda forumlarina basliyabilir.

 

Ama bugun basta bos sokaklara gordukleri her bir kisiye toma ile mudahele ederek gozaltilar yaparak son bir yildirma politikasi uyguladilar ama, sokmedi.

 

Sonucta halka ait olan parki halka acmaya mecbur kaldilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sonucta halka ait olan parki halka acmaya mecbur kaldilar.

 

 

 

Zaten halka açılmıştıki terörist örgütlerin gösterileri yüzünden tekrar kapanmıştı..Biz onca cahilliklerine rağmen gayet sabırlı ve bölücülerin oyununa gelmemeyi hedefliyoruz...Huzur bozdaman buradaki esnafı,insanları maddi zararlara uğratmadan yapılacaksa birşey yapılsın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sonucta halka ait olan parki halka acmaya mecbur kaldilar.

 

 

 

Zaten halka açılmıştıki terörist örgütlerin gösterileri yüzünden tekrar kapanmıştı..Biz onca cahilliklerine rağmen gayet sabırlı ve bölücülerin oyununa gelmemeyi hedefliyoruz...Huzur bozdaman buradaki esnafı,insanları maddi zararlara uğratmadan yapılacaksa birşey yapılsın..

Neyse sen ne zaman AKP eliyle oraya yollanan terorist, provakator ile direnen halkin farkinin farkina varirsin, sana o zaman yanit yazarim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

02.04 TTB Merkez Konsey Başkanı Özdemir Aktan, TTB Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk, İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Vatan Polis Merkezi’ne giderek gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyeleriyle görüştü. Taksim Dayanışması üyelerinin iyi olduğu öğrenildi. Gözaltındaki Taksim Dayanışması üyelerinden mimar Mücella Yapıcı’nın uzun süre verilmeyen kalp ilaçları da verildi.

 

Gözaltıları bildirmek için Baro’nun telefonu 444 52 71

 

01.33 İstiklal Caddesi’nde slogan sesleri yükseliyor, polis gaz bombası atıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neyse sen ne zaman AKP eliyle oraya yollanan terorist, provakator sallamalilar ile direnen halkin farkinin farkina varirsin, sana o zaman yanit yazarim.

 

Direnen halk

 

1-Apo bayrağı açıp vur gerilla sloganı atan

2-Sanal yalan için tomanın altına giren

3-Bu yalanlarla isyan çıkartmaya çalışan

4-İnsanların huzurunu bozan,maddi zararlara uğratan

5-maksimum 8 milyonu halk sayıp onun 8 katını biatçı gören

6-Neyin hak ve özgürlüğü olduğunu henüz keşfedemeyen

7-Ülkenin polisine terörist,Tayyip askeri,Sadist diyerek aşağılayan

8-Sandıkta yenemeyip isyanla kargaşa ile devirmek

9-Halka açılan parkta huzursuzluk çıkartmak 

10-Yasayı ve kanunu hiçe saymak

 

 

Yani şimdi doğru birşey görsek tamam diyeceğim fakat aklı başında her insan bu tiyatroyu görür 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen tiyatro degil; AKP senden neyi gormeni istiyorsa onu goruyorsun. Bence kendi varligini hatirla ve biat etmekten vazgecip kendin bak, tabi insan ve tum guzellikleri gozuyle.

 

Iste o zaman halk ile sana halk diye yutturulan AKP tertibinin farkina belki varirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakan Erdogan'in militanlari ellerinde palalarla halka saldirirken palali olmayan miltanlarida forumda demokrat ve onurlu insanlara "TERÖRIST"diyerek hangi yolun yolcusu olduklarini belgeliyorlar.Ayni kisiler "Ergenekon ve Balyoz"tertipleri ile iceri alinan anti-ABD'li generaller icin de ayni seyleri söylüyordular yillar yili.Ortadogu'nun en gücl´ü ordusunda(simdi degil)Genelkurmay Baskanligi yapmis olan kisiye "terör örgütü suclamasi yaptilar.Yani ordunun ABD karsiti subaylar tarafindan yönetilmesi demek terör örgütü anlamina gelmektedir.Bugünküler ise Türk milleti'nin degil ABD'nin hizmetinde calisan birtakim Anti-Türk subaylardir.

 

Taksim Gezi Parki'nda eylem yapanlarin hepside serefli onurlu insanlardir.Gencinden yaslisina orada ISTIFA diye bagiran ve gögsünü fasistlerin TOMA'larina acan kim varsa hepsi de bu aziz milletin evlatlaridir.Bunlara terörist diyen zihniyet satilmis bir zihniyettir.Bu zihniyet Kurtulus Savasi günlerinde de vardi ve hep olacaktir.Türk'ün düsmani hep olmustur ya dindarlik maskesi altinda ya  baska bir maske altinda Türk düsmanligi yürütülmektedir.

 

Seyh Said'lerle,Seyit Riza'larla,Said Nurs'larla,Said Molla'larla,Ali Kemal'lerle kucaklasan zihniyet Türk düsmanidir.

Bizde Türk'üz diye etrafi aldatanlarin isimlerinden ve de kimliklerin den baska hicbir Türk olan anlari yoktur,belki müslümandirlar yani Arap dostlari!

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.