Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dan Brown'un Yeni Kitabı "Cehennem" (Inferno) Çıktı...


gloria

Önerilen İletiler

Dan Brown'un Yeni Kitabı "Cehennem" (Inferno) Çıktı.

Son günlerde gündemdeydi, yeni kitap çıktı çıkacak diye bekliyorduk ama ne zaman çıkacağı sır gibi gizleniyordu..  Çevirisi bile geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Çeşitli ülkelerden 11 çevirmen İngiltere ve İtalya'da 45 gün boyunca yüksek güvenlikli mekânlarda çalıştı, romanla ilgili hiçbir bilgi paylaşımı yapmalarına izin verilmedi. Kitap Türkçe'y İpek ve Petek Demir tarafından çevrildi ve nihayet dün 12 ülke ile aynı zamanda Türkiye'de de (hatta saat farkı sebebiyle ilk Türkiye'de) kitabevlerindeki yerini aldı.

 

Şimdi roman zaten kurgusal bir örgüdür ama bazı yazarlar kurguya tarihi, kültürel gerçeklikleri de serpiştiriyor.  Kurgu içine incelikle serpiştirilmiş bu bilgiler okuyucuya enteresan geliyor, okuyucu daha çok araştırıp, daha çok öğrenmek istiyor. Bu nedenle Dan Brown'un son kitabı "Cehennem" eğer bu tür romanları okumayı seviyorsanız sizin de ilginizi çekecektir.

 

Kitap Dan Brown'un diğer kitaplarının da kahramanı olan simgebilimci Robert Langdon'un Floransa'da başlayan yolculuğunun Ayasofya'ya ve hatta Yerebatan Sarnıcı'na kadar uzanışını anlatıyor. Ben de kitabı dün aldım ama henüz okumaya başlamadım. Birkaç güne kadar bitecek bir kitap var elimde onu bitirmeyle ilk iş Cehennem'i okumaya başlayacağım. Ama kitabı okuyuncaya kadar beklemek istemedim, en azından bir önyazı yazayım istedim. Şimdi ben de tamamen duyduklarımdan ve tahminlerimden yola çıkarak hareket edeceğim, bakalım ne kadarı doğru çıkacak?

 

Floransa'da başlayan yolculuk, kitabın adı ile birleşince insanın aklına ilk "İlahi Komedya" kitabının yazarı ve hayatının büyük kısmını Floransa'da geçiren Dante'yi getiriyor. Kitap da sanırım İlahi Komedya'da bahsedilen gizemler üzerine kurulu... Ayasofya meselesine gelince Ayasofya'da bulunan  cennet, cehennem kapıları denilen mermer kapıları çoğunuz bilirsiniz. Bu kapının sağ tarafı bitki motifleriyle cenneti, düz olan diğer yüzü ise cehennemi tasvir eder. İşte Dante, Cehennem, Ayasofya ve diğer herşey bir şekilde birleşecek ve ortaya güzel bir kurgu çıkacakya bakalım tüm bunları usta yazar Dan Brown nasıl oluşturacak?

 

dan-brown-cehennem-banner.jpg

 

Kitabın tanıtım yazısıdır:

 

Hediyem, Cehennem'dir.

 

Usta yazar Dan Brown'un hayranlarına sözü bu! son kitabı 'Inferno/Cehennem' 14 Mayıs'ta çıkıyor.

 

BASKI TARİHİ Pİ SAYISI

 

'Cehennem'de karşısına çıkan gizemi çözebilmesi için Profesör Langdon'ın eski cebir derslerini yeniden hatırlaması gerek. 

Okurların da tabii. Kitabın piyasaya çıkacağı tarih, İngilizce'de "5-14-13" diye yazılıyor. Bunu tersinden okuduğunuz zaman karşılaşacağınız 3.1415, pi sayısını veriyor. Romanı Türkiye'de Altın Kitaplar yayımlıyor.

 

dan-brown-113309E6.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kitabı dün aldık, okumak için sıramı bekliyorum..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başladım okumaya :) Okurken google da her daim yanımda...Kitapta o kadar çok sanat eserinden bahsediliyor ki onları görmeden kitabı okumak yetersiz kalacakmış gibi geliyor. Hoş bir bilgi dağarcığı oluşturuyor yani bu kitap...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başladım okumaya smile.png Okurken google da her daim yanımda...Kitapta o kadar çok sanat eserinden bahsediliyor ki onları görmeden kitabı okumak yetersiz kalacakmış gibi geliyor. Hoş bir bilgi dağarcığı oluşturuyor yani bu kitap...

 

 

Kitapta bahsedilen eserlerin fotoğraflarını da bu başlık altında izleyebilirsiniz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kitaptan bir alıntı: 

 

Sayfa 195:

 

Birdenbire Sienna'nın aklına bir ninni geldi. Gül etrafında çember. Ceplerde buket buket çiçekler. Küller, küller. Hep birlikte düşüyoruz. 

 

İngiltere'de öğrenciyken şiiri ezbere okurdu. Ta ki Londra'daki Büyük salgın'dan ilham aldığını öğrenene kadar. Gülün etrafındaki çember; derinin üzerindeki gül rengindeki kabarcığın etrafında oluşan halkaya göndermeydi ve bu da birinin hastalığı kaptığı anlamına geliyordu. Hastalığa kapılanlar, çürüyen vücutlarının ve şehirdeki ceset kokusunu bastırmak için ceplerinde güller taşıyorlardı. Her gün yüzlerce veba kurbanı ölüyor ve cesetleri yakılıyordu. Küller, küller, Hep birlikte düşüyoruz."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.