Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Öyleyse Hangimiz Peygamber olmak istemezdi ki ?


Dumrul

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğdum . Aslında konuyu nasıl tam olarak anlatabilirim ve anlatmak istediklerimi aktarabilirim yada siz ne kadarını anlarsınız , anlamak istersiniz yada kendinizce yorumlarsınız bilmiyorum diyerek düşüncelerimi paylaşıyorum soru cevap şeklinde fazla abartılmadan bu konuyu ele alalım . 

Allahın varlığı ,herşeyi bilip bilmediği , herşeye gücü yetip yetmediği sürekli gündeme getirilip tartışılır bende farklı sorulara sahibim amacım ben varlığına inanıyorum yada inanmıyorum gibi birşey değilde Neden bu kadar karışıklık ve kavram kargaşası olduğudur .

    Gerçekten Allah var ise herşeye gücü yetiyorsa mazlumun yanındaysa neden 10-15 yaşındaki küçük kızlarımıza  , kardeşlerimize tecavüz olurken bir engel koymuyor ? Neden bir sokak köpeği tekmelenerek öldürülürken ve hatta yakılırken Allah birşey yapmıyor ? bu soruya benzer örnekler verilebilir ama kısa kısa geçmek istiyorum çünkü birkaç sorum daha var affınıza sığınarak ..

    Allah (C.c) peygamber seçerek gönderdi bizler için . Allah herşeyi bilir diyoruz ,doyursunuz , diyorlar..yanlıs anlasılmak ıstemıyorum ben lütfen arkadaşlar saldırı şeklınde vermeyın cevapları ve dınden soğutmayın diyerek dewam edıyorum bu konuya. Neden hz. isa seçildi neden hz . musa neden hz. davut neden hz.muhammed ve diğerleri ? Neden allah onları seçti ve peygamberler cennete gidecekleri aşikâr iken neden bizler seçilmedik ki ? mesela bende isterim sabancı ailesi beni şirketlerine haber yayıcı olarak seçsinler ve rezidanslar yatlar katlar versinler.( örneklemelerimi çekmeyin başka yönlere tartışmak ıstemıyorum ) ..yani bende isterdim peygamber olmak oyleyse neden ben deıl sen deıl o deıl ? yada baktıgımızda peygamberler hep sapıtma dönemınde gönderılmısler ve hz. muhammed son peygamberdir diye bir durum var ama bütün dünya sapıtmış durumda artık kendi başımızın çaresinemi bakalım yani neden o zaman yeni peygambere ihtiyaç varken artık duyulmuyor bizler dahamı zekiyiz o zaman yoksa dahamı değersiz ? 

  Peki neden bizlere sorulmadı seçim hakkı verilmedide Allah kendi peygamberlerini seçti? Bizlere derken şunu kastediyorum ; Ben türkiyede müslüman aile cocugu olarak dogdum dedım başlarken ve bu yüzden doğal olarak bu inanışla yetiştirildim ve bende müslümanım diyorum mesela , e neden yahudi doğan bi bebeğe seçme hakkı verilmedi ki ? allah herşeyi biliyorsa neden onu lanetlediği insanların arasında yaşamaya gönderdi ? bu çocuğun seçme ve bilgilenme ve inanma şansı ne kadaR ? %1 mi ? bence %------ sonsuz desek boş değildir .. yani diyorum ki Allah adaletlidir diye söylüyoruz hepimiz ,Allahın takdiri diyoruz . 

Ben kendimce sorularımın değerli olduğunu düşünüyorum dediğim gibi insanları yönlendirme peşinde değil cevaplar peşindeyim 

 

Bakın mesela aklıma şimdi geldi Neden Allah (C.c) , şeytan kendisine karşı çıktığında şeytanı cezalandırmak yerine cennet cehennem kavramlarıyla yani mekanlarıyla bizleri cezalandırma yolunu seçti ? 1 e karşı milyarlar ? şeytan dahamı değerli yani onun fikri düşüncesi ? Bu çok fevri bir davranış gibi gozukmuyor mu ? siz olsanız size yanlış yapanımı cezalandırırsınız yoksa size yanlış yapanı serbest bırakıp yanlışlar yapmaya dewam etmesi ve kendı yanlıslarına ortak bulma çabasınamı müsade edersiniz dürüst olun ? Bunu dünyada düşünelim . bir tecavüzcüyü cezalandırmak yerıne kendıne yandaşlar bulması ıcın bırakmak , bir katile öldürmeye dewam etmesi ve yandaş bulması ıcın serbest bırakmak ??? nE kadar mantıklı geliyor kulağa ? Çok büyük kavram kargaşaları yokmu ? 

 

Okuduğunuz için teşekkür ederim son kez belirtmek isterim amacım tartışmak değil uzlaşmaktır  ortak bir kanıya varmaktır ben  bilen varsa bilgilendirsin isterim ? aslında bunlar biryerde yazıyorsa ve biliyorsanız lütfen bilginizi esirgemeyin benden,bizlerden..Kuran'ı kerim i arapça ve türkçe hatim etmiş biri olarak bunların cevaplarına rastladığım söylenemez .  Ben 24 yaşımdayım ve hac ile kurban ibadeti dışında geri kalanları yerine getirdim bunu belirteyim namaza başladım bıraktım başladım bıraktım vs. vs. vs.. evet inandım çünkü ailem inanıyor evet inandım tesadüf olamayız nasıl bir evi yapan mimar varsa muhakkak yaratıcı vardır ama kendisi kendisini bu kadar yüce sıfatlarla anlatırken bu kavram kargaşaları neden ortaya çıkıyor ? şöyle bişey ..Kuranı Kerimi gönderen Allah (c.c) herşeye gücüm yeter ve bilirim diyor tamam ama neden kucuk kıza tecavüz ederken engel olmuyor tamam adamın seçme şansı olacak kadar yaşı erişkin olsun diyelim o yanlışı seçti pekii burada kücük kızın secme şansı ne ? Bozulacak bir psikolojı , belkı ıntıhar belkı ılerıde genelevde bir çalışan , belki bir seri katil ,belki bir ateist ? bunlarmıydı seçme şansı , kendini koruyabilme imkanı neden yok yani bu kız kader deyip buna şükür deyip hayatına dewam etsin ve cennetemı gıdıcek yani ?  umarım anlatabılıyorumdur .ASIL KONUM NEDEN BU KADAR ADALETLİ OLDUGUNU SOYLEYEN BİR ALLAH SEÇME SEÇİLME ŞANSINI HAKKINI BİZE VERMEDİ BU KONULARDA  ? 

neyse cok uzattım özür dilerim teşekkürler.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allahin Adaleti ile baslayayim

 

 

 

Gerçekten Allah var ise herşeye gücü yetiyorsa mazlumun yanındaysa neden 10-15 yaşındaki küçük kızlarımıza  , kardeşlerimize tecavüz olurken bir engel koymuyor ?

 

engel koyuyor ; Allah kimseye gucunun yeteceginden fazlasini yuklemez ..

 

herkesin kafasindan sapkin fikirler gecer ; her erkegin ve kadinin kafasindan sapkin fikirler gecer ..

 

ama her insan buna cesaret edemiyor ise bu Allahin sistemindeki bilinci perdeli tutmasi ile gerceklesir ;

 

 

tecavuz olaylari yok mu ? var ..

 

bu olaylari yasayanlar daha iyi bilirler ; ama ben teorik olarak anlatayim ; 

 

buna yeltenen kisinin cezasi Kuranda bellidir ; Kurandaki bir yontem uygulanmadigi icin azgin zihniyet her bosluktan feveran edecektir ..

 

 

 

 

 

ben kardesime ya da sevgilime tecavuz eden bir adami sahsen yasatmam ; once gururunu kirarim, sonra gucunu .. caydirici guc olmadi mi karsi azgin guc vucut bulur .. doganin kanunu bu ..

 

 

 

Allah muslumanlara dagilip ayrilmayin der .. birbirinizle iyi gecinin birbirinizin yardimina kosun der .. Allahin ipine simsiki tutunun der ; kursunla kaynatilmis binalar gibi olun der /..

 

bugun insanlar birbirlerine sevgi bagi ile bagli olmadiklari icin ne kadar buyuk bir caydirici bir gucu bertaraf ettiklerinin farkinda degiller ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cozum Allahtandir ; Allahin vadine sarilinca hem direk hem dolayli hem mucizatli hem kerametli birsuru cozum yolu devreye girer ..

 

bunlardan en onemlisi birlik ve beraberliktir .. tek kisiye herkez saldirir ; 5 kisiye saldiramaz ... bir kiza cok kisi saldirir ; bir kizin 5 ahbabi varsa, birbirlerine ahhiretine baglilarsa 15 daginik azgin ehli o 5 kisiye manen galebe olamaz ... biliyoruz ki azginlarin birbirleri ile gizli dusmabnliklari olur ama muminler ahiretine baglidir .. bunun gizli potansiyeli ile 300 kisilik bir ordu 2000 kisiye denktir hatta daha ustundur ...

 

 

 

 

 

 

Allah yardimi direk te yollar ; yardim icin ayetleri ile hazirlik ta yapar ; Allah tedbir alani sever ... hizirin yetismesi de tedbirin bilinmeyen korumasi da Ayni aklin icindedir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tecavuz korkunc bir olaydir ;

 

ama Allahin adaletini biz anlamayiz ;

 

 

tecavuz eden kisi belli bir amel kazanir ;

 

tacavuze ugrayan da belli bir amel kazanmistir ;

 

 

 

bu amellerin uzun vadede neler getirecegini bilemeyiz ; insan acelecidir ; sadakatinden supe etmeye ve imanini terketmeye de meyillidir ...

 

 

 

musibetler insanin sevkini kiracagina insani sevklendirmelidir .. musluman kadin akillidir ; tedbirlidir ; tecavuze ugramamk icin aklini ve basiretini mutlaka kullanir ..

 

tacavuze ugrarsa olgun; guclu ve kararli bir tecrubeye erisir ; cunku muslumanlikta negatif ve olumsuz dusunmek seytanin vasfidir ; ve hayir da ser de Allahtandir .. 

 

 

 

 

muslumanin garip bir atak gucu vardir ; sakin ve mazlumdur ; ama haksizliga ugradigi zaman olaganustu bir heybet ve kararlilik gucune erisir ; gercek muslumanlar boyledir .. 

 

kirilma anlari olur ..

 

 

 

tecavuz olayini savundugumu savunan arkadaslar olabilir ; ama ben 1. oncelik olarak tecavuze yeltenenleri

 

200 tane ZORRO kamcisi ile kamcilamaya herseye ragmen daha merakliyim .. gozunun yasina bakmadan , acimadan

 

mumkunse de ibreti-i alem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

peygamberler cennete gidecekleri aşikâr iken neden bizler seçilmedik ki ?

 

 

 

bir PeygamberinSAV cennete gitmesi gercek bir musluman icin sevinc vesilesidir ;

 

Allah gani gani versin ; verdikce versin demeliyiz ...

 

 

 

her Paygamber zorluklarla savasmistir ; bir eli yagda bir eli balda olan Peygamber gelmemistir ..

 

nasil ki Kuran tamamlandi; muslumanligin felsefesi oturdu PEygamberimiz hastalandi ve bir sure sonra vefat etti ... genc yasinda hem de .. Allah vazifesini bitirince aldi onu ..

 

 

ki hersey civil civildi ; panayirlar ; olimpiyatlar ; guvenlik esenlik .. asri sadet denmistir hatta o doneme ..

 

 

hz. Yusuf daha cocuk yasta kardeslerinden zulum goruyordu ve babasina hicbirsey soleyemiyordu ; onu defalarca oldurmeyi denediler ; en sonunda da kuyuya attilar ... seckin bir peygamber evladi kole olarak satildi ; iftiralara maruz kaldi ve haksiz yere zindana atildi .. 7 sene ; buna 12 sene daha eklendi ..

 

 

bir insan bir peygamberin hayatini yasamaya dayanamaz ..

 

 

 

 

o halde diyoruz ki hepsi Allahin bizim icin yarattigi; hayatlarini bize adayan; bizim icin en ozel bir egitimci olan; cansiperhane mucadele etmis bu ustun ve tevazu sahibi kisilerin cennetle mujdelenmis olmasi bizim icin nimettir : ))

 

demeliyiz ki Allah gani gani gonullerini hos etsin : )) onlar cennetin sarabina, tahtina degil ; Allahin guzel ahlak ile yarattigi insan suretine meyilliler ... cennetin arazisi cok bostur .. salih insanlar ile guzeldir orasi .. bir peygamber insani egitir ve onu cennette gormek ister ..

 

 

 

 

 

hz. omer ra Peygamberi oldurmeye diye evden cikti ; ofkeli ve hiddetliydi ; ama Onunla goz goze gelince gucu kirildi .. goz goze degince perde iner ; kardeslik kalir ..

 

 

 

 

hicbir peygamber yoktur ki hayati zorluklarla gecmis olmasin .. hz, Musa , DAvut, Suleyman, Ibrahim .. hepsi .. Allah cileye en dayanikli kisileri ve effedip hosgormeye en meyilli kisileri secer ; akilca en islek ve en emektar ve en tesviktar kisileri secer .. baska kisileri etkileyebilecek kisileri secer ..  Peygamberlik hizmet makamidir .. biz emre uyariz ama kendi iyiligimiz icin samimi bir kalple verilen buyruklara uyariz .. yoksa biz herkesi dinleyebilecek bir yapida degiliz ; baskaldiririz biz : )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Allah (C.c) , şeytan kendisine karşı çıktığında şeytanı cezalandırmak yerine cennet cehennem kavramlarıyla yani mekanlarıyla bizleri cezalandırma yolunu seçti ?

 

 

 

Allah katinda zaman yoktur ; Allah icin seytanin baskaldirmasi da surpriz degil ; seytanin azginligindan sonra durumu idare edercesine cennet cehennem yaratmasi da Allahin aczini gostermez ;

 

 

 

seytani Allah yaratmistir ve onun icini bilir ; zaten Allah seytani dis kaplama olarak degil ; fikir olarak ve amaci icin yaratmistir ;

 

ve seytan Ademe secde etmedigi zaman bu sadece Adem icin surpriz olmustur , Allah ise yarattigi seytanin kontrolune tam hakimdir ! seytan Allahin onu yarattigi bir amactan baskasi degildir ..

 

 

 

 

 

 

Allah harika bir sistem ve denge kurdu ve bu sistemde bir dinamizme ihtiyac vardi ..

 

herseyin harika oldugu bir dunyada yasamak insani manen oldururdu ... herseyin zitti ile anlam bulacagi bir dunyada yasamaktayiz ..

 

 

 

 

en sevdigimiz yemek bize ac oldugumuz zaman en lezzetli hale geliyor ; tok isek o guzel nimete boburlenirdik ;

 

zorluk ve sikintilar olmasa sevgiyi de yasayamazdik ve insanlara karsi duyarsizlasirdik ; insan neseli olabilirdi belki ama bir derinligi ve bir olgunlugu olmadan ileriki yaslarda bile cocuk zekasi ile kalakalirdi .. icindeki cocugu muhafaza ederdi ama cocuklardan farki da kalmazdi ..

 

 

 

Allah harika bir akildadir ; seytani hem kovuyoruz ve lanetliyoruz ; ayni zamanda seytan isi musibetlerden olgunlasip uzun vadede derinlik ve mana kazaniyoruz ..

 

 

iste bu paradox gibi gorunen olay insanin gozlerine suur keskinligi ve nubuvvet nazari olarak yansiyor ;

 

Allah bilendir , yaratmasinda celiski yoktur ; her seyin cevabi verilmistir istenen ise pratikteki bir ustun ahlaktir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ayriyetten ADem cennette iken zaten hersey kusursuz ;

 

ama cani sikiliyor : )) hersey var ama cani sikiliyor ..

 

 

Allah ise bir uzun vadeli nimet olarak seytani yaratiyor ve onu hz, Ademe musallat ediyor .. .

 

 

ve hz, ademe seytanin tarifini yapip onu dinlememesini soluyor ; bu hz, ademin eksik mayasini butunleyen bir dinamizm oluyor ...

 

 

 

seytani dinlemeyi seciyor ve kovuluyor ; dunyada ise cani yaniyor ; acikiyor ; dogal ihtiyanclari oluyor ; dis etkenlerde etkileniyor vs ..

 

 

 

 

 

 

en sonunda ne olmus oluyor ?

 

cennetin degerini anlayip yeniden oraya gittiginde mutlulugun manasini yasamaya basliyor ...

 

 

 

 

Allah herseyi zitti ile yaratmistir ; aksinde ise hersey dumduz olurdu ... mana kalkardi ve ruh korelirdi ; adeta kaybolurdu ..

 

 

 

iste manayi kaldiran ogretiler vardir ; darvinizm gibi ;

 

 

 

halbuki dogadaki ilk zeka belirtisi Allahin yarattigi kutsal bir manadir ;  harika bir dogal denge hakimdir ve bitkiler akillidir ; hucreler ; organlar akilldiir ...   organlar ve vucut sistemlerinin kendi akillari vardir ve bize sormazlar ..

 

 

 

bilimdeki her zeka belirtisi bir manadir ; kasitli yaratilmistir ... Allah mitolojik bir uslupla vahyeder ama teknolojik bir sanat ile tecelli eder .. heryerde etten hucreden bir teknoloji hakimdir .. hersey akillidir .. kasitlidir , amaca yoneliktir .. Allah ise tamamini ilmen kusatmistir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

    Gerçekten Allah var ise herşeye gücü yetiyorsa mazlumun yanındaysa neden 10-15 yaşındaki küçük kızlarımıza  , kardeşlerimize tecavüz olurken bir engel koymuyor ? Neden bir sokak köpeği tekmelenerek öldürülürken ve hatta yakılırken Allah birşey yapmıyor ?

 

 

bu konuya birde şöyle bak istersen.eğer, -haşa-  Allah(C.C) yoksa yani ahirette büyük mahkeme kurulmayacaksa bu bahsettiğin olayların cezası suçlulara verilmeyecek peki bunu vicdan kaldırır mı? evet kimse bu olayların yaşanmasını istemez fakat mazlumlar bunun mükafatını sonsuz alemde alacak ve o gün zalim keşke ben zalimlik eden değil de zulme uğrayan olsaydım diyecek.

 

imtihan sonucunda kömürle elmasın ayırımı olacak

 

"Ve musibet ve şerler ise, saltanat-ı rubûbiyetin, âdetullah namı altında ve küllî iradelerin mümessilleri olan umumî ve küllî kanunlarının çok neticelerinden tek tük cüzî neticeleri olmasından, o kanunlar cereyanının cüzî muktezaları olduğundan, elbette küllî maslahatlara medar olan o kanunları muhafaza ve riayet etmek için, o şerli, cüzî neticeleri dahi halk eder. Fakat o cüzî ve elîm neticelere karşı, imdâdât-ı hassa-i Rahmâniye ve ihsanat-ı hususiye-i Rabbâniye ile, musibete düşen efradın feryatlarına ve beliyyelere giriftâr olan eşhasın istiğaselerine yetişir."(Risale-i Nur   2,şua) bu yazının geçtiği soruyu ve önceki soruyu orada okursan daha iyi anlayabilirsin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

    Allah (C.c) peygamber seçerek gönderdi bizler için . Allah herşeyi bilir diyoruz ,doyursunuz , diyorlar..yanlıs anlasılmak ıstemıyorum ben lütfen arkadaşlar saldırı şeklınde vermeyın cevapları ve dınden soğutmayın diyerek dewam edıyorum bu konuya. Neden hz. isa seçildi neden hz . musa neden hz. davut neden hz.muhammed ve diğerleri ? Neden allah onları seçti ve peygamberler cennete gidecekleri aşikâr iken neden bizler seçilmedik ki ? mesela bende isterim sabancı ailesi beni şirketlerine haber yayıcı olarak seçsinler ve rezidanslar yatlar katlar versinler.( örneklemelerimi çekmeyin başka yönlere tartışmak ıstemıyorum ) ..yani bende isterdim peygamber olmak oyleyse neden ben deıl sen deıl o deıl ? yada baktıgımızda peygamberler hep sapıtma dönemınde gönderılmısler ve hz. muhammed son peygamberdir diye bir durum var ama bütün dünya sapıtmış durumda artık kendi başımızın çaresinemi bakalım yani neden o zaman yeni peygambere ihtiyaç varken artık duyulmuyor bizler dahamı zekiyiz o zaman yoksa dahamı değersiz ? 

 

 

 

Mülk ALLAH (C.C)’ındır,bizim kendi üzerimizdeki hakkımızdan çok O’nun bizim üzerimizde hakkı var,bize hayatı veren O(C.C).hem peygamberlik ve evliyalık kolay mı zannediyorsun herkesin bu işi yapabileceğini mi düşünüyorsun? mesela firavun gibi birinin karşısına çıkmak herkesin yapabileceği bir iş değil

 

 

şu zamanda peygamber gelmesine ihtiyaç duymanı anlamadım,İslamiyet bozulmamış yani insanların uyabileceği bir din varken neden peygamber gelsin

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 Ben türkiyede müslüman aile cocugu olarak dogdum dedım başlarken ve bu yüzden doğal olarak bu inanışla yetiştirildim ve bende müslümanım diyorum mesela , e neden yahudi doğan bi bebeğe seçme hakkı verilmedi ki ? allah herşeyi biliyorsa neden onu lanetlediği insanların arasında yaşamaya gönderdi ? bu çocuğun seçme ve bilgilenme ve inanma şansı ne kadaR ? %1 mi ? bence %------ sonsuz desek boş değildir ..

 

 

 

avrupada,amerikada doğup hristiyan yada yahudi olarak yetişip sonra müslüman olanlar var

 

hem bak sen bazı şeyleri sorguluyorsun o insanlarda kendi dinlerini sorgulayarak doğru olanı bulabilirler ki bu şekilde müslüman olan çok insan var

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Bakın mesela aklıma şimdi geldi Neden Allah (C.c) , şeytan kendisine karşı çıktığında şeytanı cezalandırmak yerine cennet cehennem kavramlarıyla yani mekanlarıyla bizleri cezalandırma yolunu seçti ? 1 e karşı milyarlar ? şeytan dahamı değerli yani onun fikri düşüncesi ? Bu çok fevri bir davranış gibi gozukmuyor mu ? siz olsanız size yanlış yapanımı cezalandırırsınız yoksa size yanlış yapanı serbest bırakıp yanlışlar yapmaya dewam etmesi ve kendı yanlıslarına ortak bulma çabasınamı müsade edersiniz dürüst olun ? Bunu dünyada düşünelim . bir tecavüzcüyü cezalandırmak yerıne kendıne yandaşlar bulması ıcın bırakmak , bir katile öldürmeye dewam etmesi ve yandaş bulması ıcın serbest bırakmak ??? nE kadar mantıklı geliyor kulağa ? Çok büyük kavram kargaşaları yokmu ? 

 

Allah(C.C) şeytana bile dinine ve biz insanlara hizmet ettiriyor

 

şeytan olduğu için insanoğlunun manevi makamı sabit değildir ve şeytanla mücadele ettikçe kazanır yani şeytan bile aslında insana hizmet ediyor bunun yanında kötülerle iyilerin ayrılmasına hizmet ediyor istemeden olsada hizmet ediyor

 

kardeşim aklına soruların gelmesi gayet tabiki normal bende bazı sorular peşine düşmüştüm zamanında bu tür soruların cevaplarını  risale i nur da buldum

 

istersen risale i nur lemalar 13,lema yı oku veya şeytan niye yaratıldı diye arattır internette mutlaka bulursun onunla ilgili yazı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah(C.C) şeytana bile dinine ve biz insanlara hizmet ettiriyor

 

şeytan olduğu için insanoğlunun manevi makamı sabit değildir ve şeytanla mücadele ettikçe kazanır yani şeytan bile aslında insana hizmet ediyor bunun yanında kötülerle iyilerin ayrılmasına hizmet ediyor  istemedende olsa hizmet ediyor

 

 

kardeşim aklına soruların gelmesi gayet tabiki normal bende bazı sorular peşine düşmüştüm zamanında bu tür soruların cevaplarını  risale i nur da buldum

 

istersen risale i nur lemalar 13,lema yı oku veya şeytan niye yaratıldı diye arattır internette mutlaka bulursun onunla ilgili yazı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Kuran ve Tevrat'ta var olan reenkarnasyon sistemi farkedilmeden,Allah'ın insanlara karşı adaletli olduğunun anlaşılabilmesi imkansızdır...

 

Bu sisteme göre:

-İnsan ömrü ortalama 1000 yıl

-Her peygamber, peygamber seçilmeyi hak etmiştir

-İman etme ihtimali olan her insan, bir peygamberle karşılaşmıştır

-Son peygamber olan Hz. Muhammet ile karşılan insan topluluğunundan sonra, yeryüzüne yeni insan gönderilmemiştir

-Son insan topluluğu olarak gönderilenler arasından da peygamber değil "dabbe" seçilmiştir

-Kıyamet gününden önce YECÜC VE MECÜCÜN önü açılacak ve ilk insandan son insana kadar yaşamış ne kadar kafir var ise hepsi yeryüzünde buluşacak; yeryüzünde iyi insan olarak bir tek dabbe olacak ve onlara durumlarını anlatacak ve kıyamet kafirlerin üzerine kopacak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Allahin adaletini biz anlamayiz ;

 

Yazdıklarının özeti. Fazla yazmaya ne gerek vardı?

 

o gün zalim keşke ben zalimlik eden değil de zulme uğrayan olsaydım diyecek.

 

Bu da sömürü düzeni kandırmacası. İnsanlar böyle uyutuluyor.

 

Not: İnsanların yazılarında ve fikirlerinde söylemek istediklerinin bir özeti gizlidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Not: İnsanların yazılarında ve fikirlerinde söylemek istediklerinin bir özeti gizlidir.

 

 

hayir ; sen neyi almak istiyorsan onu kesip aldikca kendi bilinc altindan gelen telkini karsindaki kisiye atfedersin : ))

 

 

 

ben sana Allahin adaletini biz anlamayiz diyorum ; sen de anlasilmaz biseymis gibi ele aliyorsun biggrin.png

 

 

biz Allahin adaletini anlariz ama onun ne zaman tecelli edecegini ya da gorunenin aksine kimin suclu oldugunu, kimin sucunun nelerle alakali oldugunu sicagi sicagina teshis edemeyebiliriz bunu anlatmistim; ama sen baska bisey anladin ; 

 

 

birsuru suclu insan delil yetersizliginden serbest kaliyor ; birsuru mazlum insan hakkini arayamiyor ; mahkemelere muracatta gevsek kalan o kadar insan var ki .. iftiraya ugrayanlar durduk yere suclu duruma dusuyorlar ... Allahin adaleti kisinin ileriki donemlerindeki kismetleri ile tecelli eder bazen .. sicagi sicagina tecelli etmeyebilir .. bunu anlatmistim .. kainatta denge vardir ve bu denge adaleti de olmasi gerektigi gibi dengeleyici bir enerjide tutar .. zulme ugrayan bilmedigi yerden riziklanir ! bu doga kanunudur !

 

 

 

ama sen benim anlattiklarimdan

anlamak istedigin seyi anladin smile.png) LD

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

ben sana Allahin adaletini biz anlamayiz diyorum ; sen de anlasilmaz biseymis gibi ele aliyorsun biggrin.png

 

 

Yine her zamanki gibi çarpıttın. Söylediğin çok açık Türkçe.  "Allahin adaletini biz anlamayiz ;"

 

Senin anlamadığın gibi, biz de anlamayız. Anlaşılacak gibi değil ki.. Toplumsal adaletini mesela; hukuk ta anlamadığı için alayını(tümünü) yasaklamış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yine her zamanki gibi çarpıttın. Söylediğin çok açık Türkçe.  "Allahin adaletini biz anlamayiz ;"

 

Senin anlamadığın gibi, biz de anlamayız. Anlaşılacak gibi değil ki.. Toplumsal adaletini mesela; hukuk ta anlamadığı için alayını(tümünü) yasaklamış.

 

 

biggrin.png

 

hukuksal adaletle idare eden insanlar da var cnm smile.png)

 

gonulleri rahat devletlerine tam guven icinde insanlar da var smile.png

 

 

 

 

her haksizligin mutlaka bir cezasi oldugunu bilmek bile guzel .. yoksa sen yerinde bile duramazdin ; demek ki biseylere guveniyorsun bilinc altinda ..

 

 

 

ben haksizim mesela ama bu bole devam etmez smile.png) eder mi ? ederse elinden ne yapmak gelirdi ? e biliyorsun ki ''devran doner'' iste bu adaletin surekli saglaniyor olmasindan kimsenin kacamamasidir ..

 

 

bana gore Allahin yaratma sanatlarindan bir sanattir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...
Tarih 01.06.2013 at 07:17 , Bahattin Ergezen dedi:

Kuran ve Tevrat'ta var olan reenkarnasyon sistemi farkedilmeden,Allah'ın insanlara karşı adaletli olduğunun anlaşılabilmesi imkansızdır...

Bu sisteme göre:

-İnsan ömrü ortalama 1000 yıl

-Her peygamber, peygamber seçilmeyi hak etmiştir

-İman etme ihtimali olan her insan, bir peygamberle karşılaşmıştır

-Son peygamber olan Hz. Muhammet ile karşılan insan topluluğunundan sonra, yeryüzüne yeni insan gönderilmemiştir

-Son insan topluluğu olarak gönderilenler arasından da peygamber değil "dabbe" seçilmiştir

-Kıyamet gününden önce YECÜC VE MECÜCÜN önü açılacak ve ilk insandan son insana kadar yaşamış ne kadar kafir var ise hepsi yeryüzünde buluşacak; yeryüzünde iyi insan olarak bir tek dabbe olacak ve onlara durumlarını anlatacak ve kıyamet kafirlerin üzerine kopacak...

 

Tarih 15.05.2013 at 01:15 , Dumrul dedi:

Merhaba arkadaşlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğdum . Aslında konuyu nasıl tam olarak anlatabilirim ve anlatmak istediklerimi aktarabilirim yada siz ne kadarını anlarsınız , anlamak istersiniz yada kendinizce yorumlarsınız bilmiyorum diyerek düşüncelerimi paylaşıyorum soru cevap şeklinde fazla abartılmadan bu konuyu ele alalım . 

Allahın varlığı ,herşeyi bilip bilmediği , herşeye gücü yetip yetmediği sürekli gündeme getirilip tartışılır bende farklı sorulara sahibim amacım ben varlığına inanıyorum yada inanmıyorum gibi birşey değilde Neden bu kadar karışıklık ve kavram kargaşası olduğudur .

    Gerçekten Allah var ise herşeye gücü yetiyorsa mazlumun yanındaysa neden 10-15 yaşındaki küçük kızlarımıza  , kardeşlerimize tecavüz olurken bir engel koymuyor ? Neden bir sokak köpeği tekmelenerek öldürülürken ve hatta yakılırken Allah birşey yapmıyor ? bu soruya benzer örnekler verilebilir ama kısa kısa geçmek istiyorum çünkü birkaç sorum daha var affınıza sığınarak ..

    Allah (C.c) peygamber seçerek gönderdi bizler için . Allah herşeyi bilir diyoruz ,doyursunuz , diyorlar..yanlıs anlasılmak ıstemıyorum ben lütfen arkadaşlar saldırı şeklınde vermeyın cevapları ve dınden soğutmayın diyerek dewam edıyorum bu konuya. Neden hz. isa seçildi neden hz . musa neden hz. davut neden hz.muhammed ve diğerleri ? Neden allah onları seçti ve peygamberler cennete gidecekleri aşikâr iken neden bizler seçilmedik ki ? mesela bende isterim sabancı ailesi beni şirketlerine haber yayıcı olarak seçsinler ve rezidanslar yatlar katlar versinler.( örneklemelerimi çekmeyin başka yönlere tartışmak ıstemıyorum ) ..yani bende isterdim peygamber olmak oyleyse neden ben deıl sen deıl o deıl ? yada baktıgımızda peygamberler hep sapıtma dönemınde gönderılmısler ve hz. muhammed son peygamberdir diye bir durum var ama bütün dünya sapıtmış durumda artık kendi başımızın çaresinemi bakalım yani neden o zaman yeni peygambere ihtiyaç varken artık duyulmuyor bizler dahamı zekiyiz o zaman yoksa dahamı değersiz ? 

  Peki neden bizlere sorulmadı seçim hakkı verilmedide Allah kendi peygamberlerini seçti? Bizlere derken şunu kastediyorum ; Ben türkiyede müslüman aile cocugu olarak dogdum dedım başlarken ve bu yüzden doğal olarak bu inanışla yetiştirildim ve bende müslümanım diyorum mesela , e neden yahudi doğan bi bebeğe seçme hakkı verilmedi ki ? allah herşeyi biliyorsa neden onu lanetlediği insanların arasında yaşamaya gönderdi ? bu çocuğun seçme ve bilgilenme ve inanma şansı ne kadaR ? %1 mi ? bence %------ sonsuz desek boş değildir .. yani diyorum ki Allah adaletlidir diye söylüyoruz hepimiz ,Allahın takdiri diyoruz . 

Ben kendimce sorularımın değerli olduğunu düşünüyorum dediğim gibi insanları yönlendirme peşinde değil cevaplar peşindeyim 

 

Bakın mesela aklıma şimdi geldi Neden Allah (C.c) , şeytan kendisine karşı çıktığında şeytanı cezalandırmak yerine cennet cehennem kavramlarıyla yani mekanlarıyla bizleri cezalandırma yolunu seçti ? 1 e karşı milyarlar ? şeytan dahamı değerli yani onun fikri düşüncesi ? Bu çok fevri bir davranış gibi gozukmuyor mu ? siz olsanız size yanlış yapanımı cezalandırırsınız yoksa size yanlış yapanı serbest bırakıp yanlışlar yapmaya dewam etmesi ve kendı yanlıslarına ortak bulma çabasınamı müsade edersiniz dürüst olun ? Bunu dünyada düşünelim . bir tecavüzcüyü cezalandırmak yerıne kendıne yandaşlar bulması ıcın bırakmak , bir katile öldürmeye dewam etmesi ve yandaş bulması ıcın serbest bırakmak ??? nE kadar mantıklı geliyor kulağa ? Çok büyük kavram kargaşaları yokmu ? 

 

Okuduğunuz için teşekkür ederim son kez belirtmek isterim amacım tartışmak değil uzlaşmaktır  ortak bir kanıya varmaktır ben  bilen varsa bilgilendirsin isterim ? aslında bunlar biryerde yazıyorsa ve biliyorsanız lütfen bilginizi esirgemeyin benden,bizlerden..Kuran'ı kerim i arapça ve türkçe hatim etmiş biri olarak bunların cevaplarına rastladığım söylenemez .  Ben 24 yaşımdayım ve hac ile kurban ibadeti dışında geri kalanları yerine getirdim bunu belirteyim namaza başladım bıraktım başladım bıraktım vs. vs. vs.. evet inandım çünkü ailem inanıyor evet inandım tesadüf olamayız nasıl bir evi yapan mimar varsa muhakkak yaratıcı vardır ama kendisi kendisini bu kadar yüce sıfatlarla anlatırken bu kavram kargaşaları neden ortaya çıkıyor ? şöyle bişey ..Kuranı Kerimi gönderen Allah (c.c) herşeye gücüm yeter ve bilirim diyor tamam ama neden kucuk kıza tecavüz ederken engel olmuyor tamam adamın seçme şansı olacak kadar yaşı erişkin olsun diyelim o yanlışı seçti pekii burada kücük kızın secme şansı ne ? Bozulacak bir psikolojı , belkı ıntıhar belkı ılerıde genelevde bir çalışan , belki bir seri katil ,belki bir ateist ? bunlarmıydı seçme şansı , kendini koruyabilme imkanı neden yok yani bu kız kader deyip buna şükür deyip hayatına dewam etsin ve cennetemı gıdıcek yani ?  umarım anlatabılıyorumdur .ASIL KONUM NEDEN BU KADAR ADALETLİ OLDUGUNU SOYLEYEN BİR ALLAH SEÇME SEÇİLME ŞANSINI HAKKINI BİZE VERMEDİ BU KONULARDA  ? 

neyse cok uzattım özür dilerim teşekkürler.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Googlede yazıp arattigim bir çok buna benzer sorunun cevabı, hem malûm islami sitelerdeki adminler, hocalar , hemde forum sitelerindeki üyeler tarafından tek kelimeyle : Allahin işine karışılmaz, Allahin hikmeti , Kader - Kaza , en köşeye sıkıştıklarında Allah herşeyi hakkıyla bilendir , bizim ne haddimize sorgulamak, sorgularsan şirke dusersin mümin kardesim, bu sorular hep seytanin vesvesesi gibi cevaplardan öteye gitmiyor. 

 

En kolayı ise, Ataist yaftalamadı...

 

Size hak veriyorum. Buzdolabını , klimayı,  elektriği , türlü hastalıkların ilacını bulan bilimadamlari vb.. sırf yahudi olduğu için ebedî cehennemde kalacak. 

 

Oruç neden tutulur , aç kalmanın sağlıktan, ibadetten,nefsi terbiye etmekten,aç insanların halinden anlamanin ötesinde bir anlamı olmalı...

 

Keza , namazın da öyle...

 

İmtihan dünyasına gelmeyi kim istedi ??? Hergün bu dünyada  yaptığım iyiliklerin, ibadetlerin karşılığını öteki dunyadaki cennette sahip olacaklarım gösterilsin ki, daha çok iyilik ibadet yapayım. Hicbir karşılığını görmeden sadece vaadlerle isyan etmemek elde değil.

Bence Dumrul arkadaşım Allahın " Akıl verdim, düşünün diye " ayetinde olduğu gibi ben düşünüyorum,sorguluyorum. Bunun için bize akıl verildi çünkü. 

 

Sorgulayınca, tek bir cevap buluyorum,bence Kuran-i Kerim i doğru algılayamadık. Doğru tercüme edemediler....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.