Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Google Earth

 

Google Earth'i bilmeyen yoktur herhalde o nedenle onu anlatmayıp direkt Google Earth vitrininden inceleyebileceğiniz diğer servis özelliklerini anlatmaya geçiyorum.  Unutmadan tüm bunları yapabilmek için tabii ki Google Eart'un bilgisayar veya telefonunuza yüklenmiş olması gerekiyor.

 

moon_toolbar.jpg

 

Google Ay (Google Moon)

Google Ay ile Apollo astronotları tarafından anlatılan iniş sahalarını turlayabilir, iniş yapmış uzay aracının 3D modellerini görüntüleyebilir, 360 derecelik fotoğraflara zoom yaparak astronotların ayak izlerini görüntüleyebilir ve Apollo görevlerinin nadir bulunan TV görüntülerini izleyebilirsiniz.

 

Google Mars

Tıpkı Google Earth'de olduğu gibi Mars'ın yüzeyini görüntüleyebiliyor, Nasa'nın indirdiği görüntülere erişebiliyorsunuz. Ayrıca Public Radyo'nun sunucusu Ira Flatow ya da Science Guy'ın sunucusu Bill Nye tarafından anlatılan etkileşimli bir Mars turuna katılabiliyorsunuz. Görüntüleri isterseniz 3D görüntüleri veya 360 derecelik manzara şeklinde inceleyebiliyorsunuz da..

 

Google Gökyüzü (Google Sky)

Google Gökyüzü ile gökadalarının ve diğer tüm gök öğelerinin canlı görüntülerini görebilmek için Slooh uzay kamerası katmanına göz atabilirsiniz. Ayrıca takım yıldızlarının ve gezegenlerin hareketlerini izleyebilir, gök nesneleri hakkında yapılmış araştırmaları uzman kaynaklardan okuyabilirsiniz.

 

İklim Değişikliği

Dünyamızın üzerindeki iklim değişikliği nedeniyle oluşmuş olan etkileri bu servis ile görebilirsiniz. Ayrıca Kopenhag Birleşmiş Milletler İklim Konferansı (COP15) bağlamında adaptasyon ve etkileri azaltma çözümlerini hakkında bilgi de edinebilirsiniz. iklim değişikliği ile ilgili senaryoları görebilir, anlatımlı turlarla etkileşime girebilir, ormanların yok oluşunu inceleyebilir ve hatta okyanusların derinliklerine dalabilirsiniz.      

 

Google Unesco

Google Haritalar, Google Earth ve Sokak Görünümü'nü kullanarak dünyanın en gözde doğal ve kültürel yer işaretlerinden bazılarında sanal yürüyüş yapabiliyorsunuz. Türkiye'de gözlemleyebileceğiniz yerler: Göreme

 

Göreme National Park and the Rock Sites of Cappadocia

Great Mosque and Hospital of Divriği

Historic Areas of Istanbul

Hattusha: the Hittite Capital

Nemrut Dağ

Hierapolis-Pamukkale

Xanthos-Letoon

City of Safranbolu

Archaeological Site of Troy

Selimiye Mosque and its Social Complex

Neolithic Site of Çatalhöyük

 

Google 3D Görseller

Google Earth'teki yeni 3D görseller ile,istediğiniz şehri kuşbakışı olarak görebilirsiniz.

 

Google 3D Ağaçlar

Google Earth ile dünyanın her tarafındaki 3D ağaçları keşfedebilirsiniz. Şehir parkları, mahalleler ve uzak ormanlar gibi yerlerde 50'den fazla ağaç türünü 3D olarak inceleyebilirsiniz.

 

Geçmiş Görüntüler

Artık zamanda geriye doğru gitmek hiç de zor değil. Olduğunuz çevreyi, mahallenizi ve bilmek istediğiniz yerleri

bu servis ile tarihte geçmişe doğru yolculuk yaptırarak görüntüleyebilir ve zaman içinde nasıl değiştiklerini gözlemleyebilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Google Akademik (Google Scholar)

Google search'ten farklı olarak google akademik servisiyle bilimsel akademik makalelere ve kitaplara daha kolay ulaşabiliyorsunuz.

 

librarylinks.gif

 

Google Kitaplar

Bu servis benim özellikle tez yazarken çok kullandığım servislerden birisiydi. İçeriğinde online olarak tamamına ya da bir kısmına ulaşıp inceleyebileceğiniz birçok dilde yazılmış kitaplar mevcut. Eğer incelediğiniz kitabın telif hakkı kalkmışsa kitabın tamamını okuyabiliyorsunuz. Eğer kitaba e-kitap olarak ulaşamıyorsanız o zaman sistem size kitabı bulabileceğiniz en yakın kütüphanenin adresini, satın alabileceğiniz kitapçıları da listeliyor.

 

Google Sanat Projesi (Google Art Project)

Google Street View gibi özellikleri olan bu servis müze, sanat galerileri vb. yerlere sanal turlar yapmanızı sağlayan bir servis. Kayıtlı 1000'den fazla eser var ve bu eserler zoom özelliğiyle daha da yakınlaştırılıp tüm ayrıntılarıyla incelebiliyor. smile.png

 

google-art-project-2.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şifreli Arama Motoru

Daha güvenli bir arama yapabilmek için artık encrypted.google.com var. Eğer google da yaptığınız aramalarınızın izlenmesini istemiyorsanız bu adres aracılığıyla daha güvenli aramalar yapabiliyorsunuz.

 

Google Talk

Google talk ile arkadaş listenizdeki kişilerle istediginiz zaman mesajlasabilirsiniz. Gmailinizdeki kişiler listesi Google talka yüklenir, servis Whatsup mantığıyla çalışır. Ücretsizdir. Google talk kullanan tüm kullanıcılar birbirlerini bu servis üzerinden internet aracılığla ücretsiz olarak arayabilirler de...

 

Google Moderator

Bu serviste kullanıcılar birbirlerine sorular sorabiliyor ve fikirlerini google aracılığıyla paylaşabiliyor.

 

Google Ses Arama (Google Sound Search)

Shazam'ın nasıl çalıştığını biliyorsunuzdur mutlaka. Herhangi bir yerde duyduğunuz ama kimin söylediğini ya da adının ne olduğunu bilmediğiniz bir müziği telefonunuza yüklediğiniz Shazam isimli programa dinlettiğinizde program size dinlettiğiniz müziğin youtube videosunu bulup getiriyor. Google'ın bu servisi de aynı hizmeti görüyor. Dinlenen müziğin hangi sanatçıya ait olduğunu bulmak için bu servisi kullababilirsiniz.

 

Google-Play-Sound-Search-.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.