Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tarihimizi Kimler Yaziyor?


evrensel-insan

Önerilen İletiler

1923 'te Turkiye Cumhuriyeti kurulduktan ve1938'de Ataturk'u kaybettikten sonra hic dusundunuzmu, bizim tarihimizi, bizim adimiza kimler yaziyor?
 

1941-45 yillari ikinci dunya savasi yillaridir ve Ismet Inonu'nun iradesiyle Turkiye savasa girmemeyi basarmistir.(Bilindigi gibi Osmanli Imparatorlugu birinci dunya savasina girmemeyi basaramamistir).
 

1950 'ler Turkiye'nin cok partili doneme gecis yillaridir.(Bunun boyle olmasina kim karar verdi dersiniz, iyi bildiniz Amerika) Ayni zamanda Turkiye'nin "ulkeyi gelistirmek icin" borclandigi yillardir.(borclar nereden alindi dersiniz, iyi bildiniz Amerika'dan).

 

1960'li yillar ilk darbeyi gordugumuz yillardir.(Darbeyi kim yaptirdi dersiniz, iyi bildiniz,Amerika) Yine 1960'li yillar sokaklarin "devrimci-karsi devrimci (biri digerine gore) olaylariyla dolu yillardir.(Genclerimizi kimler kiskirtti dersiniz, iyi bildiniz .Biri Amerika digeri Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birlig i(Gencler icin bir aciklama SSCB parcalanarak 1991 de Rusya adini almistir).
 

O yillari biraz acalim, 1960-70'li yillar SSCB'nin, komsu ulkelerini "sosyalist yapma yillaridir-Bugunki ABD'nin Irak'i "demokratik yapmasi"gibi, yine o yillar ABD'nin, SSCB'nin girisimlerini onlemek icin teror ve
terorizmi dunya ya tanittigi yillardir.

 

Donelim Turkiye' ye 1971 yili ikinci darbe donemi ve gencecik cocuklarin asildigi donemdir.

 

1970-80 arasi -Turkiye ye"yabanci eliyle teror nakli" donemidir.Bilindigi gibi bu teror 1980'lerde "bizim terorimiz"e yani PKK terorune donusturulmus, boylece teror belasi bizim "onunla yasamayi ogrenme"surecimizi baslatmistir.
 

Yine 1980'li yillar ucuncu darbeyi getirmis,  bu uc darbe turkiye'yi dusunce ve yasamsal anlamda en az bir asir  tarihte geriye goturmustur.

 

Yani Menderes donemine derken Turgut ozal eliyle ikinci Menderes yaratilmis,tabi bu sefer "kimlik"tartismalari ile birlikte.

 

Yil 1990'lar. Faili mechullarin cirit attigi gencligin sustugu ilericilerin geriledigi yillar.

 

2000'lerle birlikte baslayan gunumuz sureci. Butun bu eklentilere "ilimli islam"eklenmistir. Aslinda bilmem hatirlatmama gerek varmi, 1970-80 arasi kiskirtmalarda SSCB ABD ye yardimci olmus, 1980'LERDEN ITIBAREN KISKIRTICILIK GOREVINI YINE ABD yuklenmistir.

 

Sonunda ABD SSCB 'NIN DE "BASINI YEMIS" VE ONUN FELSEFESINIDE DAGARCIGINA KATARAK HEM IDEOLOJIDE HEMDE KISKIRTILICIKTA YALNIZ KALMISTIR.


Surasi sevindirici olmali ki 2000'lere kadar hicbir seyi sezemeyen kamuoyu "birdenbire" sanki hersey yeniymis gibi AKP'de her seyi sezer ve tartisir hale gelmistir. Bunun kitleselligi ise 2010'lardir. 

 

Demekki Turkiye tarihi  halkin bir seyleri sezmesi ve kitlesel ve her turlu kesimden harekete gecmesi adina, 1950-2000 arasi kayiptir.

Simdi soruyorum sizlere, tarihimizi baskalarina yazdirmaktan bikmadikmi? Ne zaman kendi tarihimizi kendimiz yazmaya basliyacagiz?

 

Yoksa simdiye kadar oldugu gibi "bizim kaderimiz boyle yazilmis" deyip, aynen devam mi edecegiz?. Simdi soyleyin!  biz kimiz ve kimler bizden?
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.