Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yolcu Bendim


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Uc arkadas soguk bir kis gunu bir kasabada etrafi acik tren istasyonuna dogru yurumeye baslamislar. Istasyona gelmisler ve orada bulunan gorevliye "Tren ne zaman gelir?" diye sormuslar. Gorevli de "bir saat sonra" demis. Hava cok soguk, nerdeyse donacaklar. Iclerinden biri ileride bir kahve oldugunu orada zamani gecirebileceklerini soylemis. Baslamislar hizli hizli yurumeye. Kahveye gelmisler, iceri girmisler. Icersi sicacik ve dolu. Onlarda bir masa bulup oturmuslar ve cay soylemisler. Iclerinden biri vakit gecirme adina iskambil oynamayi onermis ve kabul etmisler ve kahveciden bir deste istemisler.

 

Iclerinden biri de saat ile gorevlendirilmis. Neyse sicacik ortamda caylar sohbet ve oyun dalmislar. Bu arada saatten sorumlui olan bir bakmis, saate ve "bes dakika var, kosun yetisiriz" demis. Apar topar kahveden cikip kosmaya baslamislar. Istasyona gelmisler, gorevli "tren biraz once gitti" demis. Buyuk bir uzuntu icinde tekrar sormuslar ve "bir saat sonra" yanitini almislar. 

 

Hava o kadar sogukki tek care yine kahve. Neyse kahveye gelmisler, daha dikkatli olacaklarini kararlastirmislar. Yine caylar ve yarim kalan oyun derken, tekrar dalmislar. Bu arada biri saate bakmis ve "on dakika var, kosun" demis. Tekrar apar topar cikmislar ve istasyona tam girerken trenin kalktigini gormusler.

 

Yine caresiz sormuslar "son tren bir saat sonra, bugun baska tren yok" yanitinialmislar. Hava soguk tek care kahve. Tekrar kahveye donmusler. Kahveci onlari gorur gormez cay ve iskambil servisi yapmis. Bir gozleri saatte tekrar cay oyun derken, biri bir bakmis ve "onbes dakika var, kosun yetiselim" demis. Yine kosar adim kahveden cikmislar, bakmislar tren geliyor. Kosmuslar ve ikisi treni yakalayip, binmis biri binememis ve tren gitmis.

 

Yalniz binemeyen kisi, raylarin ustune kendini atmis ve kahkahalarla guluyor. Istasyon gorevlisi sasirmis ve merak etmis. "ne oldu buna olmazsa surada bir yer veririm yatar ve yarin ilk tren ile gider" diye dusunmus ve yerdeki kisiye yanasmis "arkadas ne oldu sana! neyse uzulme artik bu gece misafirim olursun ve yarin ilk tren ile gidersin" demis. Bunlari duyan kisi hala kahkahalarla guluyormus. Gorevli "usuttu galiba" diye dusunmus ve adama yaklasarak "iyi guzelde neden guluyorsun?" demis. 

 

Adam kahkahalar arasinda gorevliye donup "ben gulmeyim de kimler gulsun, asil yolcu bendim; onlar beni ugurlatmaya gelmislerdi" demis.w00t.gif kahkaha.gif tongue.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.