Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2012 'nin Akla Ziyan Açıklamaları


öylesi

Önerilen İletiler

YİNE ERKEKLER KONUŞTU

 

2012'nin Akla Ziyan Açıklamaları

 

Bakanından şarkıcısına, polisinden modacısına muktedir erkekler bu yıl da bizi şaşırtmadı ve kadın ve LGBT bireyleri hedef alan öfkelendirici, kimi zaman güldüren, tuhaf açıklamalarda bulundu. 2012'den inciler...

 

İstanbul - BİA Haber Merkezi

31 Aralık 2012, Pazartesi

 

Bakanından şarkıcısına, polisinden modacısına muktedir erkekler bu yıl da bizi şaşırtmadı ve kadın ve LGBT bireyleri hedef alan öfkelendirici kimi zaman güldüren tuhaf açıklamalarda bulundu.

 

Sizi 2012'nin incileriyle baş başa bırakıyoruz:

 

Beşir Atalay: Üç kız çocuğum var, biraz feministim

 

Kadına yönelik şiddetin konu edildiği "Kurtuluş Son Durak" filminin galasına katılan Beşir Atalay, "Üç kız çocuğum olduğu için biraz feminist sayılırım" dedi.

 

AKP vekili Can: Feminizme davetiye çıkarmayalım

 

 

AKP Kırıkkale milletvekili Ramazan Can, "Erkeğin otoritesini, egemenliğini kıralım derken, feminizme de davetiye çıkarmamak gerekir. Her kadın aslında bir aile bireyidir. Kadının birey olarak hakkı elbette önemlidir fakat ailenin dağılmaması daha önemlidir. Pozitif ayrımcılık uygulamaları boşanmayı kolaylaştıracak, ailenin çabucak dağılmasına sebep olacak uygulamalara dönüştürülmemeli" dedi.

 

Bülent Arınç: ****** diyemem, yüzüm kızarır

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın kürtaj tartışmasında dile getirdiği "Başbakan ****** bekçiliğini bıraksın" sözlerine karşılık, "Aylin Nazlı öyle bir söz sarf ettiniz ki, benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Ben o zaman mahçup oldum. Asıl o zaman utandım, asıl o zaman yerin dibine geçtim. Bir evli bir bayan milletvekili, bir çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, benim o zaman yüzüm kızardı, o zaman mahcup oldum" diye konuştu.

 

HSYK: Şikayet yoksa, erkeğe ceza verilmesin

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) taleplerinin yer aldığı raporda, toplumsal barış, aile bütünlüğü ve yargının iş yükü gerekçe gösterilerek "kadına yönelik şiddet eylemlerinin şikayet olmadığı durumlarda cezalandırılmaması ve basit yaralama suçunun uzlaşma kapsamına alınması" istendi.

 

Polis müdürü: Kadın sesine tahammülüm yok

 

Adana'da direnişteki TEDAŞ işçilerinin gözaltına alınmasına tepki eyleminde derdini anlatmaya çalışan kadına, Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım, "Kadın sesine hiç tahammül edemem, erkeklerle konuşalım" dedi.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü: Kocanı öfkeli görürsen kaç

 

Adana Emniyet Müdürlüğü, kadınların aile içi şiddet karşısında alması gereken önlemleri altı maddelik kitapçık haline getirdi. "Kadınların Şiddete Maruz Kaldığı Zaman Yapabilecekleri" adlı kitapçık Çukurova Kitap Fuarı'nda dağıtıldı. Kitapçıkta, kadınlara ve çocuklara, öfkeli koca ya da babayı görünce kaçmaları, yardıma koşmaları için komşularıyla aralarında parola belirlemeleri önerildi.

 

AMK: İsmimiz gibi gazetecilik yapacağız

 

 

AMK adlı spor gazetesinin yayın yönetmeni Mehmet Gökmen Özdemir, Ayşe Arman'ın sorularını yanıtlarken, "Gazetenin adının AMK olmasını, 'Bunlar küfrediyor, kadınlara hakaret ediyorlar' diye yorumlanmasını, Türkiye'de insanların gülme yetisini kaybetmesi olarak değerlendiriyorum. (..) Ayrıca ceza olarak maça gönderilen kadınların 90 dakika küfrettikleri bir ortamda umarız AMK bunun da önüne geçer. AMK'nın açılımı açık, mert, korkusuz spor gazetesi. Amacımız da ismimiz gibi gazetecilik yapmak" dedi.

 

Ümit Özat: Kadınlar futboldan ne anlar?

 

Teknik direktör Ümit Özat, spor muhabiri Simge Fıstıkoğlu'na "Ben sizinle futbol tartışmam. Ben eşimle bile futbol tartışmam. Benim futbol tartışacağım kişinin, benim kadar futbol bilgisi olması gerekir. Akli dengesi yerinde olan her insan, 'kadınlar da erkekler kadar futboldan anlar' cümlesini kabul edemez" dedi.

 

Yüksel Aytuğ: Bereketin simgesi göğüsler adeta budanmış

 

 

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ Olimpiyatlara katılan kadınlar için "Kocaman omuzlar, küçücük kalçalar ve tahta gibi dümdüz göğüsler... Eğer mayolarının farklı biçimi olmasa, hepsini erkek sanacaktım. Hele göğüsler... Kadınlığın, analığın, bereketin simgesi olan göğüsler (...) adeta budanmış gibi. (...) Kadın sporcuların kronometre sonuçlarıyla yetinilmesin. Sıralama yapılırken sporcuların fiziksel görünümlerinin 'kadına benzerliği oranında' artı ve eksi puanlar eklensin!" dedi, Türkiye'de ve dünyada pek çok kişiden eleştiri aldı.

 

Engin Ardıç: Marifet kıçını açmakta

 

Engin Ardıç, FEMEN aktivistlerinin "soyunmalarının 'kapitalistlere gününü gösterme' dürtüsünden mi yoksa 'erkeklere orasını burasını gösterme' dürtüsünden mi kaynaklandığını" kendince sorguladığı yazısında Türkiyeli kadınlara da "hanım hanım gazete basıp güvenlikçi tartaklamak" yerine "kıçlarını açmalarını" önerirken, "polis tarafından 'halkın göz zevkini bozdukları için tutuklanabilecekleri" uyarısında bulundu.

 

Levent Yüksel: Eurovision geylerin yarışması

 

TRT'nin Eurovision'a katılmama kararını değerlendiren Levent Yüksel "Eurovision gaylerin yarışması. Beste veya şarkı yarışması değil. Katılmadığımız isabet olmuş. Yarışma hangi ülkede yapılırsa yapılsın, 'gay'ler gidip birinciyi belirliyorlar" dedi. Eurovision daha önce de benzer tartışmalara konu olmuş, yarışmadan elenen Yüksek Sadakat Grubu'nun solisti Kenan Vural da, "Eurovision dünyadaki en büyük gay organizasyonlarından biridir" demişti.

 

Nihat Doğan: Benim olmazsan taciz ederim

 

Nihat Doğan yeni şarkısında "Tuttuğumu deli gibi koparırım ama / İyilikle olmazsa vallahi zorla / Benim olmazsan taciz ederim / Bana gelmezsen yer bitiririm" sözlerine yer verdi.

 

İsmail YK: Matriyarka jinekokrasi 2019'da bunlar yayılacak

 

İsmail YK, yeni albümünde Radikal Feminist adlı bir şarkı yayınladı. 2019'da dünyaya kadınların hakim olacağını söylediği şarkısıyı "Televizyonlarda feministlikle alakalı negatif şeyler duyuyordum, bunların böyle olmadığını anlatmak istedim" diye anlatırken, "Bu tarihte kadına şiddetin kalkacağını ve kadın haklarını savunma gruplarının daha başarılı bir yere geleceklerini düşünüyorum. Düz bir rakam da söyleyebilirdim 2020 gibi ama hissettiğim tarih nedense 2019'du. Çok da uzun bir zaman dilimi değil. İnşallah daha yakın bir zaman da olur" cevapladı.

 

Cemil İpekçi: Kadın haklarının suyunu çıkardılar

 

 

Kocası tarafından dördüncü kattaki evlerinin balkonundan aşağı atılan Fatma Şen ve kocasını canlı yayına çıkaran Seda Sayan'ın programına konuk olan Mor Çatı ve İstanbul Feminist Kolektif üyelerine, aslında sıkı bir kadın hakları savunucusu olduğunu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bile kadın hakları konusunda kendisine başvurduğunu söyleyen modacı Cemil İpekçi, "Kadınlar barlara gidiyor, alkol alıyor, orasını burasını açıyor, sonra tecavüz oldu... Amerika'da bu kadın haklarının suyunu çıkardılar artık", "Cehaletten kurtulmak için, cahil anneden kurtulmak şart" gibi sözler sarfetti.

 

İdris Naim Şahin: Selim Ay'ın bir suçu yok, "o kadın" bunu tezgahladı

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında (MKYK) "Selim Ay'ın bir suçu yok iftira atıyorlar" dedi. AİHM'den iki ayrı İşkence ve tecavüz vakasında Türkiye'nin ceza almasına neden olmuş ve iki ayrı işkence davasında ceza almış olan Sedat Selim Ay'ı savunan Şahin, Asiye Zeybek Güzel'i suçladı ve "O kadın bir arkadaşıyla bunu tezgahladı, daha önce itirafçıydı sonra iftiracı oldu" dedi.

 

Necati Şaşmaz: Dizide bile kadına şiddetim yoktur

 

Beyaz Kurdele kampanyasının tanıtım gecesine katılan ve Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar rolüyle tanınan oyuncu Necati Şaşmaz "Necati Şaşmaz. "Benim bir kadına bırakın şiddet uygulamayı, dizide bile kadına karşı kotu bir sözüm yoktur" dedi.

 

Muğla Baro Başkanı: Kadın hareketi sivil örümcek faaliyeti

 

 

Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Fethiye'deki toplu tecavüz davasında sanıkların avukatlığını yaptığı için, kadın örgütlerinin kendisine gösterdiği tepkiyi 'sivil örümcek faliyeti' olarak nitelendirdi.

 

Bozkurt Nuhoğlu: Kadın kılığındaki erkeğe lanet olsun

 

4 Ocak 2012'de Posta Gazetesi'nde yayımlanan bir röportajda, Deniz Gezmiş'in dava arkadaşı Bozkurt Nuhoğlu, Bülent Ersoy'un Deniz Gezmiş ile tanıştığını iddia etmesi üzerine, "Deniz 68 kuşağının kahramanıdır. Karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve hiçbir mekanda beraber olmamıştır. Deniz bu tür insanların gittiği yerlere asla gitmez, bu insanlardan nefret ederdi" ve "Bu kadın kılığındaki erkeğe ya da erkek kılığındaki kadına lanet olsun diyorum... Deniz'in arkadaşları onu cezalandırır" dedi. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, Nuhoğlu bir hafta sonra Pembe Hayat Derneği'ne gönderdiği mektupla, başta Ersoy olmak üzere bütün trans camiasından özür diledi.

 

Lise müdürü Özbek: Kadın-erkek şakalaşıyorlar

 

Erzurum Nene Hatun Kız Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Özbek, erkek adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurularını başka okullarda yapmasını istedi. "Okul bahçesinde bayan-erkek toplanıyor, ağaçların altında oturup sigara içiyorlar, yiyecek yiyorlar. Bunlar bayan-erkek birbirleriyle şakalaşıyorlar, el şakaları yapıyorlar. Biz bu olumsuzlukları görünce müdahale ettik ve seyredenler sonra ne der dedik, çıkın gidin dedik" diye konuştu.

 

* Kürtaj gündemi

 

İktidarın kadın konusunda karnesi hep zayıftı. 2012'de Başbakan'ın "Her kürtaj bir Uludere'dir" sözleriyle başlayan tartışma, iktidarın gözünde kadının yerini açıkça ortaya koydu.

 

Başbakan Erdoğan: Kürtaj cinayettir

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programı'nın uygulanmasına ilişkin 2012 Uluslararası Parlamenterler Konferansı'nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada sezaryen doğuma karşı olduğunu ve kürtajın cinayet olduğunu söyledi.

 

Ertesi gün kürtaj açıklamalarına devam eden başbakan, AKP Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde "Her kürtaj bir Uludere'dir' dedi ve kürtajın "milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan" olduğunu söyledi.

 

Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez "kürtaj haram ve cinayettir"

 

Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez "Çocuk aldırmak ve düşürmek gebeliği önleyici önlemlerden değildir. Çocuk aldırmak cinayet hükmündedir" dedi.

 

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı: "Bosna'da tecavüz edilen kadın doğurdu ama!"

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, ""Kürtaj, insanlık suçudur. Doğacak çocuğun yaşam hakkı elinden alınmaktadır. Anne karnında hayatını devam ettiren çocuğun maddi manevi varlığına yapılan saldırılar cezalandırılmalıdır" dedi, "Bosna'da kadınlar tecavüze uğradı ama doğurdular. Anne karnında hepsi öldürülseydi o tecavüzcülerin yaptığından çok daha büyük bir dram, suç ortaya çıkacaktı. Anne bakmak istemiyorsa, devlet alabilir."

 

Sağlık Bakanı: Tecavüze uğrayanın çocuğuna devlet bakar

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtajın "ahlakla ilgili bir tarafı" olduğunu söylerken, "Siyaset burada karar verirken hem bilimi hem de ahlaki tarafı dikkate alarak karar verecek. Bazen 'Annenin başına kötü bir şey gelmişse ne olacak?' vesaire gibi şeyler söyleniyor. Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar" dedi.

 

Recep Tayyip Erdoğan: Müslüman insan bunu yapmaz

 

"Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Her ne şekilde olursa, hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum. Bunu yapanlar ya cehaletlerinden yapıyor ya Nazi ruhu, faşist ruh taşıyor.

 

"İnançlı, Müslüman insanın böyle bir şey yapması mümkün değil. Anayasa'da yapılan değişiklikler ve yasal düzenlemelerle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, şiddet uygulayanları cezalandırmak için çok önemli reformları hayata geçirdik. İnşallah bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız."

 

Sağlık Bakanı: Benim Kararım Kampanyası'nı vicdani bulmuyorum

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, NTV'ye yaptığı açıklamada bianet'in "Benim Bedenim Benim Kararım" kampanyasını "vicdani bulmadığını" söyledi, "Biz kürtajı olabildiğince nadir olacak bir noktaya getirmek için gayret edeceğiz. Kürtajı engelleyip merdivenaltı uygulamayı desteklemeyiz" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Kürtaj konusu gündemden kalktı. Bu konuda bir düzenleme Meclis'e gelmeyecek" dedi. (ÇT)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.