Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KARİYERİNİZDEKİ BAŞARINIZI FENG SHUİ İLE PEKİŞTİR


Önerilen İletiler

  • Admin

KARİYERİNİZDEKİ BAŞARINIZI FENG SHUİ İLE PEKİŞTİRİN

 

Geomansi ya da yaygın kullanımı ile Feng Shui, Batı'da yerleştirme sanatı olarak kabul görse de özünde kozmik enerjinin uygun şekilde kullanılması sanatı olarak tarif edilebilir. Kökeni eski Çin uygarlığına kadar uzanıyor. Çinliler, Feng Shui'yi tapınakların, köylerin, kasabaların, evlerin, işyerlerinin toprağın enerjisiyle (chi) uyum ve ahenk sağlayacak şekilde belirlenmesi için kullanıyordu.

 

Bir toplantıya girecek olduğunuzda, öncelikle oturacağınız yeri iyi belirleyin. Sivri bir köenin bulunmadığı bir noktaya oturun, özellikle masaların köşelerinden kaçının, sizi işaret eden bir sivrilik bulunmamasına dikkat edin. Neden? Çünkü Feng Shui'ye göre böylece kendinizi daha rahat hissedeceksiniz, daha rahat düşüneceksiniz, hatta daha yaratıcı olacaksınız.

 

Chi, Feng Shui'nin temel ilkelerinden biridir ve Çince'de rüzgar ile deniz anlamına gelir. Feng Shui'de kainatı saran chi enerjisinin olumsuz yönlerinden etkilenmemeye çalışırsınız. Kendi chi'nizi kendiniz yönlendirebilirsiniz. Keskin köşeler söz konusu olduğunda kararsızlıklarınız artar ve rahat düşünme yeteneğiniz dara girebilir. Bu nedenle de özellikle yoğun iş toplantılarında, brain storming yapılan ortamlarda masaların köşe noktalarına ya da odanın köşe bölgesine yerleşmeniz önerilmez.

 

Feng Shui astronomi, coğrafya, fizik gibi pek çok bilim dalıyla ilişkili bir öğreti. Feng Shui'nin analizleri dört öğeyi değerlendirir: Çevre, yapı, o yapı içindekiler ve zaman.

 

Son dönemde ABD gibi ülkelerde ofisler kurulurken modern Feng Shui danışmanlarının da fikirlerine başvuruluyor. Bu danışmanlar ofis alanının dekorasyonu ve düzenlemelerinin çalışanların pozitif enerji içinde, mutlu bir şekilde işleriyle uğraşabilmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmesi için fikir beyan ediyorlar. Bu danışmanlara göre ofis alanı, içindeki insanların chi'nin negatif etkilerinden ya da hızlı akan chi'den etkilenmemesi için, uygun bir düzenleme ile kurulmalı. Odaların ve mobilyaların yerleşimi olumlu ya da olumsuz etkiler yaratabilir. Feng Shui rahatlık ve dengeyle ilintilidir. Eğer bir şey sizi rahatsız ediyorsa o zaman "chi"nin olumsuz etkilerinin altındasınızdır.

 

Eğer çalışma alanınızda bu kötü etkileri azaltmak istiyorsanız size bir kaç pratik önerimiz olabilir.

 

Kapıyı görebileceğiniz bir yerde oturun

 

Masanızını kapıyı görebileceğiniz bir yere taşıyın ya da bu mümkün değilse, aynalarla kapının yansımasını görmeye çalışın. Böylece genişlik hissiniz pekişir ve kendiniz tıkılmış hissetmezsiniz.

 

Denge yaratın ve yerleşime özen gösterin

 

Feng Shui'de bagua adlı bir grafik kullanır. Bu grafiğe göre, bir grup etkenin kesişimleri değerlendirilir. Ateş, su, metal, toprak, renkler, Çin Zodyakı'nın figürleri... Bagua'nın ortasında yin-yang simgesi bulunur. Sert ve yumuşak öğeler, maskulen ve feminen.İş ortamınızda da bir denge olmalı. Renkler ve kullanılan meteryaller arasında bir denge kurulmalı. Çok koyu renkler ile çok açık renkler, matlar ile parlaklar biraraya gelebilir.

 

Telefon mutlaka en çok kullandığınız elinizin yakınında bulunsun. Solaksanız, kalemliğinizi sağ tarafınıza yerleştirmeyin. Sırtınızı hep duvara vermeye çalışın. Eğer ofisinizde böyle bir alan paylaşımı mümkün değilse, sırtı yüksek bir koltuk seçin ki tam olarak yaslanabilesiniz.

 

Çevrenizdeki gereksiz şeylerden kurtulun ve rahatınızı gözetin

 

Etrafınızda, masanızın üzerinde yer alan çer çöp ve gereksiz eşyalar dikkatiniz dağıtır ve chi'nin olumsuz etkilerini açığa çıkarır. Gözünüzün önündeki her gereksiz kağıt parçası aklınızı karıştırır ve konsantrasyonunuzu bozar. Bu nedenle yoğun bir iş gününe başlamadan önce, masanızı düzenleyin. Masanızı düzenleme işini genellikle kendiniz üstlenin ki, kendi düzeninizi kurmuş olun. Bunu da ertelemeyin ve mümkünse hafta başı sabah masanızın üzerinin gereksiz eşyalardan arınmış olmasına özen gösterin.

 

Feng shui'de ergonomi çok önemli bir yer tutar. Eğer bütün gün bilgisayar karşısında oturuyorsanız, mutlaka rahat bir koltuk seçin. Daha iyi bir klavye ve mümkünse mouse pad gerektirmeyen bir optik mouse edinin.

 

Göz zevkiniz bozulmasın

 

Eğer çalıştığınız ortamda pencerelere yakın değilseniz, masanızın çevresinde mutlaka güzel bir resim, hoşunuza gidecek bir poster vs bulundurun. Bu sizi rahatlatacaktır. Ayrıca bu tür poster, resim türünden ürünlerin mutlaka göz seviyesinde bulunmasını sağlayın, böylece dikkatinizi dağıtmadan da onları görebilirsiniz.

Kaynak:Efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.