Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Inancsal Sorun


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Inancsal sorun bence cok iyi algilanmali; birincisi inancsal adindan da anlasilacagi uzre, bilimsel degildir be bilim ile mukayesi hem abes, hem de mantiksal degildir. Cunku bilim sadece soyut teori, hipotez, tez, antitez v.s. den olusmaz; bilimin asil kaynagi pratikteki somut deney, gozlem, bulus v.s. ile evrensel ortaya koyumu ve yalnislanabilr olmasidir.

 

Eger bir yerde birsey belirtiliyorsa ve bu gelecekte bir zamana yonelikse,m bunun sabitligi soz konusudur.

 

Ikinci konuda; tarih bizlere notredamus v.s. gibi, bir suru "kahin" tanistirmistir. Dolayisiyle, insanoglu olan bu tarihi karakterler, adina Kuranda da bir sey olabilecegi dusunulebilir.

 

Bugun Kuran ya da herhangibir dini rehberin, insanoglu disinda bir guc tarafindan yazildigini savunmak, bence bir inanc degil; sadece gercegi gorememek ve bilimin, bilisselligin ne oldugunu algilayamamaktir.

 

Sonucta en onemli nokta; buradaki dialog konusudur. Insanoglu bir tur olarak gelistirdigi dialogu sadece kendi turu icin gelistirmis ve kendi disindaki turleri de bu dialogla algilamistir. Dolayisiyla, dunyada insanoglunun algilayacagi, insanoglu yetili tek bir dialog vardir, bu da insanoglunun dialogudur.

 

Bunun bu sekilde algilanmasi; sadece insan ustunu bir degil; iki cesit yapmaktadir. Sonucta peygamber eger bir insanogluysa; neden sadece o tanri ile dialog kurabilecek yetenege sahiptir de, baska bir kisi sahip degildir.

 

Yani burada, sadece Allah degil; Allah ile insanoglu arasinda dialog bagini gerceklestiren peygamberde insanustu olmaktadir.

 

En azindan, Kuran'in insanoglu tarafindan yazilmadigina inananlar, bu tip bir mistizmin, efsanenin, mitolojinin nerelere varabilecegini de sorgulamalidirlar.

 

Buradaki inancsal sorun, aslinda inancin somut bir veriye dayanmadigini da kanitlamaktadir. Cunku Kuran'in insanoglu yazimi oldugunu algilamak; bu inancin somut destegini de ortadan kaldirir.

 

Tarihte bile, yazilan tum mitolojik, efsanevi, mistik anlatimlar, insanoglu urunudur.

 

Bunun uzerine iyi dusunmek gerekir.

 

Inancin iki boyutu vardir. Allah kavramiyla bu boyutlara bakalim.

 

Birinci boyut Allah'i herhangibirseyle ozdeslestirme boyutudur. Bu dinler acisindan somut degerlerdir, kuran, incil, tevrat, cami, kilise, havra v.s. Ya da dindisi somut degerlerdir, deity, madde, evren v.s. ki bu da genelde; deizm, ve panteizm ile panenteizmdir. Buradaki inanc, kendine gore somut bir taban bulur.

 

Ikinci inanc ise, Allah'a bir canli/insan gibi bir icerik verip, ona bir sey yaptirtma, ondan bir sey bekleme; kisaca onunla inananin kurdugu bag ve iliski boyutudur. Teslimiyet, kulluk, korku v.s.

 

Iste inancin asil sorunu bu boyuttadir. Cunku bu boyut Allah'a bilhassa insanoglunun fiziksel ve dusunsel ozelliklerini yukler. El, ayak, beyin, dusunce v.s. ayrica, kizma, cezalandirma, yazma, korkutma, uyarma, imtihan, v.s.

 

Iste inancsalligin bu sorunu cozmesi demek; yeryuzunde, insanoglundan baska kendi turu icin dialog kuran ve kendi disindaki turleri de kendi yeti ve yapisiyla algilayan baska bir varlik, yada guc olmadigidir.

 

Yeryuzundeki bil kokeninin tek yaraticisi insanogludur ve bu bil kokeniyle, bilimsel olmaktadir. Yani rakibi, alternatifi kendi turu bunyesindedir ve kendi turu disinda boyle bir gorunur rakip alternatif henuz yoktur.

 

Iste inancsal yanasimdaki, bu Allah'a bilhassa insanoglu fizigini ve dusuncesini eklemenin ve bu eklentilere kul olmanin, inancsal soyut disinda somut bir dayanagini hic bir inancli gosteremez.

 

O zaman bunun adi inanc degil; tamamen teslimiyet, kendini dusuncesini yok sayma ve yasam ve iliskilerine hic bir anlam yuklememe demektir. Iste kader ve alin yazisi, takdir-i ilahi, sans, tesaduf, kisaca Allah'a yuklenen her turlu olgu ve becerinin inancsal olarak ta bir somut tutanagi yoktur.

 

O yuzden inancsal yanasan arkadaslar, bu ikinci inanc katagorisini en azindan dusunmelidirler. Cunku buradaki, kisinin kendini yok saymasi demek; insanoglunun tum degerlerini Allah'ina bahsetmesi demektir. Iste dine inanan inanclilarla, dine inanmayan inanclilari bu katagori ayirir.

 

Allahin varligini bir seyle ozdeslestirip, inanmak baskadir. Allah'a bir vucut, beyin, dusunce ve bunlarin yeti ve becerisini vermek baskadir. Ustelik bunlari veren de insanoglunun ta kendisidir, ayni ozdeslestirenin de kendisi oldugu gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

inancsal sorunu ancak Kuran cozer ::

 

hemen cozuyoruz ;

 

not ; destan yazicam sanirim smile.png )

 

Inancsal sorun bence cok iyi algilanmali; birincisi inancsal adindan da anlasilacagi uzre, bilimsel degildir

 

bu, insanin neye inandigina ve inandigi seyi nasil tanimladigina gore degisir dostum ..

 

peki ya inanilan sey bilime tesvik ediyorsa o zaman da mi bilimsel degildir ..

 

adam ben bilimden baska bisey dinlemem diyor : )) bilim herseyin en dogru yolunu gosterir diyor : )

e adam buna inaniyor ...

 

Peki ya Allah bunu istediyse ?

 

sen Allahi once inanamayacagin sekilde tarif ediyor sonra da ona katiyen inanmiyorsun

 

ama hic dusundun mu ya kendine Allah diyen O, bambaska biseyse ?

 

 

 

 

 

Bugun Kuran ya da herhangibir dini rehberin

 

Kuran butun dini rehberlerin once eksikligini ve dolayisi ile gecersizligini ilmen ve hikmeten ortaya koymustur .. bilimsel olarak ortaya koymustur yani : ))

 

Bugun Kuran ya da herhangibir dini rehberin, insanoglu disinda bir guc tarafindan yazildigini savunmak, bence bir inanc degil; sadece gercegi gorememek ve bilimin, bilisselligin ne oldugunu algilayamamaktir.

 

bunu anlamak icin insanoglunun kendine ait bir gucunun olmadigini iyi kavramak gerekir dostum ..

 

aklina gelen bir fikri sen kendi istemenle getirmiyorsun ; o sana sormadan aklina geliyor .. sen de tum perdelenmisligin ile o fikri kendininmis saniyorsun laughing.gif

 

ozgur iraden ile harika bir fikir uretmeye calis simdi . tam simdi ?D yapamazsin .. o fikir sana sormadan gelir .. sen de iraden disi gelisen bu fikri sahiplenerek sanki herzaman benzeri bir fikri elde edebilecekmis zannedersin kendini ...

 

Allah insani bir kanal gibi kullanir ... ondan kendisini olarak yansir .. insan bu yonu ile yaratilmislarin en ustunudur ..

 

 

 

bir ari bal yapar , cicek arar , kaynak bulunca ari dansi yapar , o ari dansini goren arilar kovana gider , kovandan takviye kuvvet alirlar , ama bu sirada kaynaktaki ari hala dans etmektedir ; bununla birlikte orasini sahiplendigini gostermektedir ..

 

simdi o irade o arinin iradesi mi ? arinin beyni de yok biggrin.png butun arilar kralice ariyi korumasi gerektigini nerden bilsin ?

kovandaki is bolumunu nasil yapsinlar ; ole ya bazi arilar muhafiz arilardir ve sadece kovana yaklasan tehlikeyi onlemekle gorevlidirdir ..

 

bu sistemde Allahin kendi iradesi ortaya cikmaktadir .. Allah insanin bilinc altina da ayni sekilde hakimdir ...

 

 

 

O zaman bunun adi inanc degil; tamamen teslimiyet, kendini dusuncesini yok sayma ve yasam ve iliskilerine hic bir anlam yuklememe demektir.

 

insan aklinin 100 de 2 sini kullanir biggrin.png

 

sadece 100 de 2 sini kullandigi akli ile ne diye geri kalan 100 de 98 ina akil erdirmeye cakisir

 

geriye kalan 100 de 98 lik kismi anca yuzde ikilik kismina indirgenecektir ve kendini bisey sanacaktir biggrin.png

 

dostum insanlarin cogu Allahhin haber verdigi uzere kilitlidir : )) Allah insanlari cogunu kendisini bulamayacagi sekilde yaratir

 

 

 

ha Kuranda 'teslimiyeti' sana sole ozetliyim ;

 

 

 

100 kilo yukun var ; asansore biniyosun ; asansor yukari cikarken o yuku yere birakirsin degil mi

 

cunku sen nereye gidiyorsan yuk te oraya gidiyor .. iste bu Allahin istedigi selim akilli bir teslimiyettir ..

 

teslim olamayan kisi ; 100 kilo yukunu asansorde yere birakamaz hale gelir ve asansorun yukari cikmasi ile de ayriyetten ezilir biggrin.png

 

teslimiyet insanin ruhunu acan ve karsisina cikan problemleri rahat ruh hali ile kendiliginden cozen bir sinyal yayar kainata ...

 

teslimiyetin tersi ise ''kasilmadir'' ... insan kasilma yasadi mi bi kere kolay olan bisey bile kat kat zorlasmaya baslar ...

 

 

 

Allah bunu haber vermesi ile ve bilimin bunu ortaya cikarmasi ile Alemlerin Rabbi oldugunu gostermistir .. bu sadece tek bir ornek ..

 

(eski konulara goz atmalisin .. eskiden daha detayli yazardim simdi biraz muhabbetine yazmaktayim)

 

 

 

 

 

 

goruldugu gibi ben bilimsel ve makul konusuyorum ...

 

eger bi universitede docent vs bi konumda iseniz ben sizi tam anlami ile yuzunuze baka baka elestirirdim : )) hem de her derste ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah zaten bir kavram olarak genel bir sekilde ortaya konmus olsa da her beynin kendi akil duzeyi ve inancini kendine dogrulamasi temelinde farkli ifade edilir.

 

Kisaca kisi Allah'a nasil inaniyorsa ve bu inancini kendine nasil dogruluyor/gerceklestiriyorsa oyle ifade eder. Bu da Allah kavrami ile kisinin kurdugu bag ve verdigi anlam ve iceriktir. Ben bir olumlu/olumsuz bag kurmadan sadece kavrami acikliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah zaten bir kavram olarak genel bir sekilde ortaya konmus olsa da her beynin kendi akil duzeyi ve inancini kendine dogrulamasi temelinde farkli ifade edilir.

 

Kisaca kisi Allah'a nasil inaniyorsa ve bu inancini kendine nasil dogruluyor/gerceklestiriyorsa oyle ifade eder. Bu da Allah kavrami ile kisinin kurdugu bag ve verdigi anlam ve iceriktir. Ben bir olumlu/olumsuz bag kurmadan sadece kavrami acikliyorum.

 

simdi ben sana kendi fikrimi incik incik acikliyayim : )) tabi ki muhabbetine : )

 

 

Allah zaten bir kavram olarak genel bir sekilde ortaya konmus olsa da her beynin kendi akil duzeyi ve inancini kendine dogrulamasi temelinde farkli ifade edilir.

 

ewt dogru

 

Kisaca kisi Allah'a nasil inaniyorsa ve bu inancini kendine nasil dogruluyor/gerceklestiriyorsa oyle ifade eder.

 

Allah nasil inanilmasi ve nasil inanilmamasi gerektigini tarif etmistir ...

 

dindar gorunup kendi icinde ruh hastasi olan munafiklari haber vermistir .. bunlari detayli tanimlamistir misal

 

ya da koru korune ezbere inanan kisileri haber vermistir .. yapip ettiklerinin bosa ciktigini haber vermistir ..

 

diger dinlerden farkli ve klas bir dindir islam .. eksik hicbir kritik bilgi yoktur ..

 

 

Bu da Allah kavrami ile kisinin kurdugu bag ve verdigi anlam ve iceriktir.

 

bu dedigin putlar icin gecerlidir .. kendilerini duymayan gormeyen putlara yemek servis ederek sukranlarini sunan insanlar icin gecerlidir ..

 

ya da batil inanclari olan insanlar icin gecerli .. ya da hala dunyanin cesitli yerlerindeki putperestlerin herbiri icin ulasip gelen evrensel bir mesajdir senin dedigin bag kurma : )) bunu da Kuranda temel mesaj olarak gormekteyiz ..

 

Kuran okumamissin sen ve dinleri klasik ateist felsefenin tanimlamasi ile ele aliyorsun : ))

 

 

Ben bir olumlu/olumsuz bag kurmadan sadece kavrami acikliyorum.

 

 

 

harika yapiyosun da ... sen bir putperes gorsen onla konusmazsin

budist gorsen onla da konusmazsin : )

 

sen muslumanlardan tarikatci ve sarikli ve fitneci kisilerle de bu sekilde icli konusmazsin : ))

 

ama benimle konusmaktasin : )) yaniliyo muyum .. sanki halden anlamayan kisilerle vakit kaybetmeyi sevmiyosun sen ... yaniliyo muyum ..

 

 

 

 

vurgulamakta fayda var ;

Allahin cc kendi kendine verdigi genel bir isimdir 'Allah' .. onemli olan da zaten icerik ve kavrayis keskinligidir ...

 

sonsuz hikmetle sonsuz ilimle sonsuz bilimsel gozlemle konusabilirsin ama butun bunlari toparlayabilecegin bir baslik olmalidir zihninde .. ruhunu ortaya koydugunda , askini ve merhametini herseyini toplayinca Allahin sisteminin kendisi son nokta olucaktir ...

 

Allahin cc kendi kendine verdigi genel bir isimdir Allah hepsi bu .. bilmediklerimiz birsuru sey de bunun en basindan beri icindeydi ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

simdi ben sana kendi fikrimi incik incik acikliyayim : )) tabi ki muhabbetine : )

 

Allah nasil inanilmasi ve nasil inanilmamasi gerektigini tarif etmistir ...

 

dindar gorunup kendi icinde ruh hastasi olan munafiklari haber vermistir .. bunlari detayli tanimlamistir misal

 

ya da koru korune ezbere inanan kisileri haber vermistir .. yapip ettiklerinin bosa ciktigini haber vermistir ..

 

diger dinlerden farkli ve klas bir dindir islam .. eksik hicbir kritik bilgi yoktur ..

 

Yukaridaki cumleler, sana mi ait, Allah'ina mi ait?

 

bu dedigin putlar icin gecerlidir .. kendilerini duymayan gormeyen putlara yemek servis ederek sukranlarini sunan insanlar icin gecerlidir ..

 

ya da batil inanclari olan insanlar icin gecerli .. ya da hala dunyanin cesitli yerlerindeki putperestlerin herbiri icin ulasip gelen evrensel bir mesajdir senin dedigin bag kurma : )) bunu da Kuranda temel mesaj olarak gormekteyiz ..

 

Kuran okumamissin sen ve dinleri klasik ateist felsefenin tanimlamasi ile ele aliyorsun : ))

 

Neymis bu tanimlama? Eger dedigime katilmiyorsan, neden her kendine musluman diyenler biri birinden farkli dusunuyor, neden her musluman kuran'i tek tip degerlendirmiyor, algilamiyor? Neden dunyanin farkli cografya ve toplumlarinda islam ve muslumanliuk farkli, neden islamin her turlu farkli mezhepleri var? Bu nedenler saymakla bitmez. Iste bunun nedeni her muslumanin Allah'tan dinden islamdan muslumanliktan ne algiladigi ona ne anlam ve icerik verdigfi farkidir. Musluman var basini orter/ortmez, oruc tutar/tutmaz, kadina deger verir/vermez Iste bu muslumanin aklinin ic celiskisidir. Aklin celiski ver cikmazi ile ilgili baslik var.

 

harika yapiyosun da ... sen bir putperes gorsen onla konusmazsin

budist gorsen onla da konusmazsin : )

 

sen muslumanlardan tarikatci ve sarikli ve fitneci kisilerle de bu sekilde icli konusmazsin : ))

 

ama benimle konusmaktasin : )) yaniliyo muyum .. sanki halden anlamayan kisilerle vakit kaybetmeyi sevmiyosun sen ... yaniliyo muyum ..

 

 

 

 

 

 

Neden konusmayayim ki. Ben bir kisiyle konusmak icin onun ne oldugununa bakmam. Onun ne oldugunu konusmada ogrenirim ve her turlu inanc sahibi ile de inancsiz ile de konusurum. "halden anlamayan" derken!

 

vurgulamakta fayda var ;

Allahin cc kendi kendine verdigi genel bir isimdir 'Allah' .. onemli olan da zaten icerik ve kavrayis keskinligidir ...

 

sonsuz hikmetle sonsuz ilimle sonsuz bilimsel gozlemle konusabilirsin ama butun bunlari toparlayabilecegin bir baslik olmalidir zihninde .. ruhunu ortaya koydugunda , askini ve merhametini herseyini toplayinca Allahin sisteminin kendisi son nokta olucaktir ...

 

Allahin cc kendi kendine verdigi genel bir isimdir Allah hepsi bu .. bilmediklerimiz birsuru sey de bunun en basindan beri icindeydi ..

 

Baslik evrensel-insan zihniyeti

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukaridaki cumleler, sana mi ait, Allah'ina mi ait?

 

 

cumleler ancak bana

 

hikmeti ve ozu Kurana ait ... ben onayladiktan sonra bana ait olmus oluyor ama ... kendimden bir ilhamla savunmaya baslayinca benim oluyor ..

 

 

neden her kendine musluman diyenler biri birinden farkli dusunuyor,

 

aynen oyle ... demek ki kimin ne dedigine bakmaktan cok ; Kuranin ne dedigine bakmak lazim ..

 

Allah bazi sozde musluman modellerinin dinde tahribat yapacagini solemestir .

 

Kuran kendi kendini temiz ve hak tutan tek kaynaktir .. insanlarin laflarindan cok isin ozunu arastirmak gerekir .

 

 

misalen

ben de cubbeli sarikli kimseye bakmiyorum .. modern ve ust duzey bi kaliteyi hedefliyorum ... sik ve klas izahlari da heryonden taktir ederim : )

 

 

 

neden her musluman kuran'i tek tip degerlendirmiyor, algilamiyor?

 

daha cok pratikte sorun yasiyorlar ... Kuranda bilinci kapatan ne varsa elestirilmistir ;

 

kin, intikam, haset, cehalet, benmerkezcilik, mali yigma tutkusu , materyalizm , dedikoduculuk vs ..

 

buna karsilik ta bilinci ve akli ferahlatan ve genisleten herseye tesvik vardir ;

 

ilim, bilim, guzel ahlak, affedicilik, merhamet, sevgi, dayanisma, yardimlasma, sabir, irade vs ... kuran elbette ki bir bilim kitabi degildir ;

 

ancak bilimin butun ana hatlarini vurgular ;

 

 

goklerde yerde ve bu ikisi arasindakilerde dikkatlice bakan goz icin ayetler(ibretlikler) vardir ..

(bilimin butun ilgi alani ne guzel tarif edilmis)

 

bilimsel butun gozlemlerin ortaya koyulmus oldugu bir platform ancak kuranin bir anahtar ayetinin harika bir disa vurumu hukmunde olucaktir ...

 

cunku yesilliklerin oksijen vermesi ya da dunyanin donus hareketleri vs insan icin uzun vadece asla manidar degildir : )) insan bunlari guzelce yorumlayabilmek icin bilime ilgi duyar ... yoksa bosluga duser : ))

 

 

 

 

 

Neden dunyanin farkli cografya ve toplumlarinda islam ve muslumanliuk farkli, neden islamin her turlu farkli mezhepleri var?

 

 

insanlar imtihan olmaktadir ; elbette ki farkli sartlar altinda ama ayni nefsani tutkular ile deneniceklerdir ..

 

Allahin musluman gorunumlu munafik olarak tarif ettigi kimseleri insan musluman modeli olarak ele alirsa yanilgiya dusmus olur

 

 

 

 

zaten darvinistler dini rahatca elestirebilmek icin

 

yobaz kafalilari kasten bu yuzden rol model olarak ele alir biggrin.png halbuki Allah onlari agizlarini Ayetler ile egip bukmelerinden dolayi ayuetin deyimi ile zaten lanetlemistir ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cumleler ancak bana

.

.

.

yobaz kafalilari kasten bu yuzden rol model olarak ele alir biggrin.png halbuki Allah onlari agizlarini Ayetler ile egip bukmelerinden dolayi ayuetin deyimi ile zaten lanetlemistir ...

 

Bak, her bilim bilimsel kavramlarini kullandikca itiraz edecegim. Metafizigin bilim ve bilimsellik ile ilgisi yoktur, inanc de olsun bitsin.

 

Sonucta kuran'in insanoglu disi bir gucun olmasi zaten mantiksal ve bilimsel degildir. O yuzden ben insanoglunun yazdigi ustelik 1400 yil once yazdigi bir kitap yerine; bilimi, bilimselligi, cagdasligi, modernligi, medeniyeti, teknigi tercih ederim.

 

Senin algilayacagin, ben imtihanin disindayim. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Metafizigin bilim ve bilimsellik ile ilgisi yoktur, inanc de olsun bitsin.

 

inanc ve bilim arasinda ortak bir manyetik alan ilk insandan beri vardi ...

 

 

insanin ruh hali onun inancini ; ruh halinden dolayi basina gelenler ise bilimin harika kanununu ortaya koymaktadir ;

 

 

basarisiz insan ;

 

birseyin imkansiz olduguna inandigi icin ve dolayisi ile akli da bunu ona ispatlamak icin calistigi icin basarisiz olur ; ))

 

birseyi yapabilecegine inanan insan icin ise akli bunu ona ispatlamak icin calisacaktir .. akil kullanmak kesin olarak inanmakla baslar ..

 

 

bilim ise insana akil vermez iyiye inanin iyi olsun demez ; ama bilim iyiyi de kotuyu de tarafsiz kanunlar olarak ortaya koyup birakir ...

 

 

 

bilime inanmak diye birsey asla mumkun degildir bu yuzden .. cunku bilim einsteinin dedigi gibi dinsiz ele alinirsa topal kalir ..

 

insan bulut gibi bilimsel kalir valla :D

 

bunu yuzyilin bilim adami soledi sen hala aksini iddia ediyon : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O yuzden ben insanoglunun yazdigi ustelik 1400 yil once yazdigi bir kitap yerine; bilimi, bilimselligi, cagdasligi, modernligi, medeniyeti, teknigi tercih ederim.

 

e heralde ben de ole yapiyorum .. kisisel yorumumu katmadikca ayni bilimsel gelismeleri ayni tarafsiz akilla degerlendiriyorum ..

 

ayni cagdasligi ; ayni modernligi

 

ayni teknigi tercih ediyorum .. ayni kaliteyi ; ayni carpici ifade kabiliyetini ayni ozguveni , ayni guvenilirligi ..

 

: )

 

 

hepsi ayni sadece espri farkiyla ...

 

sen hic espri yapmiyosun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

inanc ve bilim arasinda ortak bir manyetik alan ilk insandan beri vardi ...

.

.

.

bunu yuzyilin bilim adami soledi sen hala aksini iddia ediyon : ))

 

Bilim ve bilimselligi algilayan, onun sinirsiz ve ozgur dusuncesi, olgusu, gozlemi, kavrami ve bilgisi ile yetinir. Aksi bilimden sapmak, bilime inanci ya da inanca bilimi katmaktir.

 

Eger bilgisinin bir kisi inanc mi yoksa bilim mi oldugu farkinin farkinda ve bilincinde ise zaten sorun yoktur. Yeterki inancini bilim sanmasin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

e heralde ben de ole yapiyorum .. kisisel yorumumu katmadikca ayni bilimsel gelismeleri ayni tarafsiz akilla degerlendiriyorum ..

.

.

.

sen hic espri yapmiyosun

 

Nasil bir espri istiyorsun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.