Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ekip Çalışması : Enerjiyi Bölme Sanatı


Önerilen İletiler

  • Admin

Ekip Çalışması : Enerjiyi Bölme Sanatı

 

İnsanlar dünyaya koloniler halinde gelmiş ve her zaman sürü halinde yaşamışlar. İnsanın geç gelişmesinin en büyük nedeni ise, sürü halinde yaşamak zorunda olduklarını geç keşfetmelerinden kaynaklanıyor. İnsanlığın varoluşuyla birlikte bölünmeler başlamış. İlk çağlarda doğan insan kendi başına yaşamaya çalışmış fakat bunun zor olduğunu eninde sonunda anlamışlar. Bilim adamları bunu bir örnekle anlatmaya çalışırlar. İlk insan ağaçtaki elmayı tek başına koparmaya çalışmış fakat başaramamış. Görmüş ki elma koparmak, türünün diğer bireylerinden yardım alırsa daha da kolaylaşır. İnsan kolay yaşamak için bir sürü psikolojisiyle yaşamayı yüzyıllar geçtikçe iyice öğrenmiş. Günümüzde de böyle, insan tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Bir işi doğru dürüst yapabilmek için mutlaka diğer insanların iş gücü ve fikirlerinden faydalanmak zorundasınız.

 

Enerjinizden tasarruf edin…

 

Bilim adamları insanların enerjisiyle ilgili yoğun bir araştırma yapmışlar. Araştırmaya göre insanlar günlük hayatlarında var olan potansiyel enerjilerinin yalnızca %10'unu kullanıyormuş. Bilim adamı L. Ron Hubbard ise kalan %90 enerjinin niçin kullanılmadığını araştırmış. İnsanlar bu %90 enerjiden niçin vazgeçmek zorundadırlar. Üstelik enerji o kadar önemli bir şey ki, bunun büyük bölümünü kullanmamak müthiş bir israf olur. Bunun en iyi cevabını kendisi vermiş. İnsan ancak enerjisinin %10'unu kullandığı takdirde mutlu olabiliyor. Üstelik bu enerji oranını daha da aşağılara çekmenin bir yolu daha var : bir takımla birlikte çalışmak.

 

Takım ruhu şart…

 

Bir takımla birlikte çalışmak için, o takım içindeki insanların bazı özelliklere sahip olması gerekir. Takım ruhu, ekip çalışmalarına yatkın olması ve bir işin konseptini oturtabilme özellikleri. Bunu kısaca açacak olursak, bir ekip çalışmasının içindeki bireylerin bu çalışmanın maksimum verimde gerçekleşebilmesi için birbirlerini çok iyi sevmeleri, birbirlerini çok iyi tanımaları, her bireyin bir diğer bireyin eksikliğini tamamlayıcı özellikte olmaları gerekir. Ayrıca iş tanımlarını da önceden yapıp, iş dağılımını eşit ve doğru yapmaları gerekir. Bir ekip çalışmasında, çalışmaya hiç katkı sağlamayan birey, katkısızlığının yanı sıra o çalışmadaki diğer bireyleri de yanlış yönlendirir. Halkanın zayıf bir zinciri mutlaka çalışmaları olumsuz etkileyecektir.

 

Verimi maksimuma çıkarın…

 

Ekip çalışmasının en büyük amaçlarından biri, bir işi maksimum verimli seviyede tamamlamak için birden fazla etkenin yaratıcılığından ve enerjilerinden faydalanmaktır. Ortaya çıkacak olan ürün belirli bir konsept çerçevesinde, farklı zihniyet taşıyan insanların katkısıyla oluşmuştur. Tek yönlü değil ve kesinlikle renklidir. Ekip çalışmasının en büyük avantajı, çalışmaya katılacak olan kişilerin enerjilerinden tasarruf edecek olmalıdır. Bu hem fiziksel enerji, hem de zihinsel enerji tasarrufu olur. Başkaları sizin iş yükünüzü paylaşmakla kalmayacak, sizin düşünmek zorunda olduğunuz şeyleri diğer bireylerle birlikte paylaşacaksınız. Yani ekip çalışması tam bir tasarruf.

efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

yalnız burada bir sorun var ben bir araştırmacıyım bu konuda bulduğum bilgiler dahilinde gücü olmayan ve başkalarına güvenerek başlatılan bir takım ruhu birbirini zamanla söndürmektedir. bu durum git gide insanların daha fazla güç sarfederek o sizin % 10 harcaması gerektiğini söylediğiniz enerjiyi katlayarak boşa harcamaya başlayan bir topluluk haline getiriyor. benim araştırmalarıma göre harcaması bilinen enerjiyi israf etmeden bol bol harcanması insana harcadığı kadar potansiyel enerji ve fazladan yapabilite enerjisi kazandırıyor. bence sorun enerjiyinin nerede ve nasıl harcanması gerektiğidir. ayrıca sizin kastettiğiniz bilim adamları tüm bilim adamlarının bir kısmı bir başka topluluğa göre insanların yapısı zaten sürü psikolojisinin kendisi olduğu söylenmiş ve herkes yapması gerekeni yaptığı zaman oluşan sistemde her taş kendi yerini bulduğundan herşey aksamadan ilerlemektedir düşüncesi savunulmuştur ve yapıları bu sisteme uymayan insan topluluklarının sistemi aksamış ve doğal seçilimle yok olarak ya da evrilerek başka topluluklara dönüşmüşlerdir şeklinde bir yorum getirilmiştir ve ben bu düşünceyi akla ve duygulara daha yatkın buluyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.