Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

UZAK DİYARLARDA İŞ SAHİBİ OLMAK


Önerilen İletiler

  • Admin

UZAK DİYARLARDA İŞ SAHİBİ OLMAK

 

Dünya gitgide küçülüyor, artık uçağa binip soluğu dünyanın öbür ucunda alabiliyorsunuz. Bazen çalışma şartları sizi doğup büyüdüğünüz, uzun süre yaşadığınız yerlerde uzaklaştırıyor. Pek çok kişi uzaklıktan ürker ve kimi zaman büyük iş fırsatlarını sırf bu ürküntü yüzünden kaçırır. Yurtdışında ya da uzak bir kentte iş bulduğunuzda, size yardımcı olabilecek bir kaç öneriyi sıralayalım, dedik.

 

Gittiğiniz yer hakkında bilgi edinin

 

Çalışacağınız yere varmadan evvel, oralarda olup bitenler hakkında mümkün olan her şeyi okuyun. Adından bahsetmeye değer her topluluğun gazetesini ya da yayınlarını Internet üzerinde bulabiliyorsunuz. Her gün o bölgede olan bitenler hakkında okuma fırsatınız var.

 

Girişken olun

 

Yeni bir bölgedeki insanlarla iletişim kurmaktan utanmayın. O bölgeye varmadan oradaki insanlarla email'leşin. Bu insanlar sizi özellikle yeni açılan işlere yönlendirebilirler, karşılaşacağınız yeni iş koşulları konusunda size tüyo verebilirler...

 

Kendinizi tanıtın

 

Kağıtlarınızı düzenleyin. Potensiyel bir işveren ile konuşmadan önce yeteneklerinizin ve bilginizi iyi bir şekilde düşünün. Aynı zamanda elinizde kendinize dair bazı bilgiler bulundurmayı ihmal etmeyin. Internet'in vuku bulmasıyla beraber kendiniz hakkında bilgileri internette yayımlama ve dolasıyla dünyanın farklı bir yerinde insanların sizin bilgilerinize ulaşma imkanını sağlayabilirsiniz.

 

Keşif gezisi yapın

 

Bir tatile çıkın. İşe başlamadan önce bir yer hakkında bilgi edinmenin en iyi yollarından biri de orayı tatil bahanesiyle kolaçan etmektir. Tatilde birkaç hafta geçirip çalışmaya başlayacağınız yerin hakkında genel bir kanıya sahip olabilirsiniz. Zamanınızı işverenlerle konuşmayı ve ev aramayı da dahil edicek şekilde ayarlayın. Yolculuğunuzu bölgenin en az çekici sayıldığı bir zamanda ayarlayın ki ilerde sizi neler beklediğine hazırlanabilirsiniz.

 

Gemileri yakmayın

 

Arkanızdaki köprüleri yıkıp yeni bir hayata başlamak için sabırsızlık duyabilirsiniz. Şu an bulunduğunuz yerden ayrılmak için sabırsızlanıyor olsanız bile yeni geldiğiniz yer beklediğiniz gibi çıkmayabilir. Bulunduğunuz yerdeki irtibatlarınızı kopartıp atmayın. Eğer dönmek zorunda kalırsanız bunlar işe yarayabilir.

 

Yeni maddi şartlarınızı iyi değerlendirin

 

Masraflarınızın farklarını hesaplayın. Şu an yaşadığınız yer ve gideceğiniz yer arasındaki masraf farkını hesaplayın. Yolculuk masraflarınızı düşük tutmaya çalışın. Bugünlerde yolculuk masraflarınızın maaşınıza eklenmesi pek olağandışı sayılmıyor. Bu özellikler yeteneklerinize çok ihtiyaç duyulan bir bölgede çalışıyorsanız doğru. Pazarlık yapmadan önce bu bölgeye yerleşmenizin size ne kadara mal olacağını iyi hesaplayın.

efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.