Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İŞ BAĞIMLISI OLMAYI ENGELLEMEK ELİNİZDE


Önerilen İletiler

  • Admin

İŞ BAĞIMLISI OLMAYI ENGELLEMEK ELİNİZDE

 

İşinizde çok iyi koşullarla terfi alıyorsunuz ve bu sizi çok heyecanlandırıyor. Mevcut ekonomik koşullarda belki yapmanız gerekeni yapıyorsunuz ve işinize dört elle sarılıyorsunuz. Ama bu arada sosyal ilişkileriniz zayıflıyor. Arkadaşlarınızla görüşemez oluyorsunuz. Sevdiğiniz kişiye, ailenize zaman ayıramaz oluyorsunuz. Hepsinden önemlisi kendinize ayıracak iki dakikanız kalmıyor. O zaman kabul edin, siz işinize bağımlısınız.

 

İş dünyasında pek çok insan böylesi açmazlara düşüyor. İster istemez, hayatınızı devam ettirmek, mevcut standartlarınızı korumak için azimli bir biçimde çalışmanız gerekiyor. Ama, insan ilişkileri de tıpkı çiçekler gibidir, özen ister ve siz gereken özeni göstermezseniz, ilişkileriniz de solup gidecektir. İşinizle ilişkiniz, hayatınızın öteki kısmıyla rekabet edercesine yoğunlaşmışsa, hemen bir takım önlemler almanız gereklidir.

 

 

Belirtiler

 

*Evinize iş götürüyorsunuz. İşinize kendinizi tamamen adadığınızı hissediyorsunuz. İşle ilgili araç gereçleri (örneğin laptop'ınızı, palm'ınızı) tatile gitseniz bile yanınıza alıyorsunuz.

 

*İş sizi hayatınızdaki herşeyden daha fazla mutlu kılıyor.Oyuna ve uyumaya ayırdığınız zamanı kayıp olarak görüyorsunuz. Tatillerde huzursuz oluyorsunuz. Tatillerinizi kısa kesiyorsunuz.

 

*Çoğunlukla kafanız hep işle meşgul. Başkalarıyla konuşurken, içinizden işle ilgili çözümlemeler yapıyorsunuz.

 

*Arkadaşlarınız artık sizi aramıyor ya da aradıklarında telefonu çarçabuk kapatmak istiyorsunuz çünkü belki de sizi işle ilgili bir arayan olacak...

 

*Sizi seven kişiler sizi çok enerjik, iş delisi gibi sözlerle tanımlamaya başlıyorlar. Sosyal olarak yalıtılmış, yorgun, sinirli bir insana dönüşüyorsunuz.

 

 

Eğer bu belirtileri taşıyorsanız, bir işi bağımlısı olduğunuza kanaat getirebiliriz. Peki, şimdi ne yapmalı? Hayatta her şeyin bir çıkışı, bir çözümü vardır. Bu nedenle cesaretinizi kaybetmeyin. Siz başarılı, hırslı, iradeli ve azimli bir insansınız. Ama şimdi işinizin yanı sıra, kendinizi de sevmeye başlamalısınız.

 

Çözümler

 

*İlişkilerinize zaman ayırın. Sevdiklerinize mesaj atın, iş hayatınız çok yoğun olsa bile bir iki şirin telefon mesajına, e-mail'a, e-kart'a ayıracak zamanınız vardır mutlaka. Sevdiklerinize küçük sürprizler yapın.

 

*İş günlerinde öğle yemeklerini iyi değerlendirin. Arkadaşlarınızla yemeğe çıkın. Öğlen, bir Efes Light eşliğinde, hoş bir yemek yiyebilirsiniz. Yarım saatlik bir ara ve sohbetle geçen bir yemek size çok şey katacaktır.

 

*Sevdiklerinize armağanlar alın. Onlarla ya da onlar için alışverişe çıkın. Bu arada kendinize de iş dışında kullanacağınız bazı eşyalar almayı ihmal etmeyin. Özellikle ev eşyalarına, yeni, rahat mobilyalara ya da partilerde giyebileceğiniz şık giysilere bakabilirsiniz.

 

*Kendinizi, sağlığınızı ihmal etmeyin. Formunuzu korumak için çaba sarf edin. Haftada en az bir kez spor yapın. Beslenmenize, uykunuza ve spor yapmaya ekstra özen gösterin.

 

*Çalışırken küçük aralar verin. Dört-beş dakika gözlerinizi kapayın, tropik adalarda güzel bir tatil düşleyin, ritmik olarak nefes alıp verin.

 

*Uzun vadeli planlarınızı gözden geçirin. Bugüne dek başardıklarınızı takdir edin, bundan sonrakiler için de açık bir plan yapın.

efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.