Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Kitap okumak böyle birşeydir işte...

 

Okursun, dünyan değişir, kalıplarından sıyrılırsın, mekanından sıyrılırsın, yepher kitap yepyeni bir ufuk, yepyeni bir hayat, yepyeni bir dünyadır sevenine ve kıymetini bilenine... Hani en klasik en kalıplaşmış haliyle kitap en iyi arkadaştır, dosttur insana...

 

Kitap okuyalım, okutalım...

 

Çocuklarınıza kazandıracağınız en iyi alışkanlıktır kitap okumayı sevdirmek...

 

Evet kitap okumak gerçekten de böyle birşeydir işte...

 

 

dxnxr.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

kitap.jpg

 

Yüzlerce Kitap 'Sakıncalı' Bulundu!

 

Aralarında Uğur Mumcu, Aziz Nesin ve Nâzım Hikmet’in eserleri ile Nutuk'tan Pollyanna ve Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'e kadar yüzden fazla kitap sakıncalı bulunarak geri gönderildi.

 

 

Cumhuriyet- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün (OMÜ ADK), Samsun’un Bafra ilçesinde Şeyhulaş Köyü İlköğretim Okulu’na gönderdiği aralarında Uğur Mumcu, Aziz Nesin ve Nâzım Hikmet’in eserleri ile Nutuk’tan Pollyanna ve Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’e kadar yüzden fazla kitap İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “sakıncalı” bulunarak geri gönderildi. ADK üyeleri Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar’ın bu kitaplar yerine Kuranıkerim konulmasını istediğini iddia etti. Uzunlar iddiayı reddetti. OMÜ ADK tarafından geliştirilen “Köy Aydınlanma Projesi” kapsamında Şeyhulaş Köyü İlköğretim Okulu’na bir kütüphane kuruldu. Kütüphaneye onlarca kitap gönderildi. Ancak Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kitapların tamamını “sakıncalı” bularak geri gönderdi. OMÜ ADK Başkanı Berkay Ünlü, “Oluşturduğumuz kütüphanedeki başta Aziz Nesin olmak üzere, aralarında dünya klasiklerinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 100 Temel Eser’den bazı kitapların da bulunduğu 100’ü aşkın kitap çocukların yaşlarına uygun kitaplar olmadığı, onların anlayabileceği seviyede olmadığı ileri sürülerek Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yasaklanmış ve raflardan toplatılmıştır. Çok ilginçtir ki toplattıkları kitapların yerine Kuranıkerim’in yerleştirilmesini istemişlerdir. Bu baskıcı uygulamalar, 21. yüzyılda geldiğimiz noktayı apaçık gösteriyor” dedi.

 

 

Uzunlar iddiaları reddetti

 

İlçe milli eğitim müdürü Mehmet Uzunlar ise “ADK üyelerinin başvurularını, kütüphanenin kaymakamlık onayını bizzat ben kendim aldım. Yaklaşık 15 gün önce okula yaptığım ziyaretimde görevli arkadaşlar bana kütüphanenin düzenlendiğini söylediler. Ben kitapların geri gönderilmesi gibi bir talimat vermedim” diye konuştu.

 

Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, “Bu duruma pek de yabancı değiliz. Pinokyo’nun bile içeriğini değiştirerek dinselleştirilen ve karakterlerin isimlerini orijinalinden farklı bir şekilde Türkçeleştiren bir eğitim sistemi içindeyiz. AKP’nin eğitim sistemine bakışının en somut örneğidir. Kitaplardan dahi korkar hale gelenlerin eğitim sistemine müdahalesiyle bu örnekler yaşanıyor” dedi.

 

 

Cemil Ciğerim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.