Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TAPINAK SÖVALYELERI= MASONLUK =SIYONISM


dilku

Önerilen İletiler

Illuminati şebekesinin fikri altyapısını oluşturan Tapınak Şövalyeleri orijinal adıyla "Tampliye Tarikatı" Haçlı seferleri sonrasında Kudüs'te kuruldu. Bu adı almalarının sebebi ise iddia edildiğine göre Kudüs kralının Süleyman mabedinin bulunduğunu ileri sürdükleri bölgeyi koruma görevini kendilerine vermesiymiş. Masonluğun da temel fikriyatını geliştiren Tapınak Şövalyeleri muhtelif adlarla varlığını sürdürmüştür. Bugün bu hareketin en çok tanınan kolu ise Sion Birliği'dir.

 

Sadece masonluğun değil siyonizm ideolojisinin fikriyatının geliştirilmesinde de rolleri olduğu bilinen Tapınak Şövalyeleri kısa zamanda büyük servetler elde etmişlerdir. Batı'nın yalnızca en büyük askeri gücü olmakla kalmayıp aynı zamanda en önemli tüccarları arasında ilk sıralarda yer aldılar. Tapınak Şövalyeleri hareketi bugünkü masonlar gibi gizliliğe büyük önem verirlerdi. İlginçtir ki Batı'ya ait olduğu sanılan bu örgütün mensupları Hz. İsa'yı yalancı peygamber olarak tanımlıyorlardı. Haça tükürmeyi, haçın üzerine basmayı ve hıristiyanların dini değerlerine hakaret etmeyi adeta kutsal fiiller addediyorlardı. Bunun sebebi ise asıl fikir babalarının ve organizatörlerinin yahudi kökenli olmasıydı.

 

Bir ara siyasi otoritelerinin zayıflaması sebebiyle hıristiyanların dini değerlerine hakaret ve saldırı suçlamalarıyla yargı önüne çıkarıldılar ve bazıları ölüme mahkum edildiler. Ama daha sonra saklanmayı yani yer altına çekilmeyi başararak varlıklarını sürdürdüler.

 

Birçok araştırmacının ortak tespitine göre masonluk hareketinin temelini de bu Tapınak Şövalyeleri hareketi oluşturur. Her iki hareketin aynı simgeleri kullanmaları bu yöndeki kanaati desteklemektedir. Ayrıca Tapınak Şövalyeleri'nin hıristiyanların dini değerlerine hakaretten dolayı yargılanmalarından sonra yer altına girmelerinin ardından masonluk örgütleriyle ortaya çıktıkları tahmin edilmektedir. Bu kanaati destekleyen muhtelif tarihi belgeler ve bilgiler de bulunmaktadır. Fakat mason kardeşler adıyla yeniden örgütlenirken biraz daha tedbirli hareket etmeyi tercih etmişlerdir. Bu kez hıristiyanların dini değerlerini aşağılayıcı tutum içine girmektense onları çok rahatsız etmeyecek hatta onların da kabul edebilecekleri bir fikri altyapı oluşturmaya özen göstermişlerdir. Ayrıca masonlukta gizliliğe önem vermiş, kendilerini çok fazla açığa vurmaktan sürekli kaçınmışlardır.

 

........................

 

.....................

 

.................

....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fransa dan kovulan Tapınakçılar özellikle İngiltere ve İskoçya da kendilerine yer bulmuşlardır...

 

Bu olaydan sonra masonların arasına sızmışlardır...

 

Ve...

 

Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...

 

 

Bu arada

 

Modern bankacılık sisteminin temelini atmışlardır...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

dikkat ederseniz yahudilerin göç ettiği ülkeler bugün dünyanın en güçlü devletleridir.özellikle fransa ve amerika. rockefeller amerikada rothschild fransa ve avrupada fırtına gibi esmektedir önünde hiç bir şirket veya kurum duramıyor ve bir zaman sonra onların tekeli altına giriyor.dünyayı yönetme meselesine gelincede rothschild ailesinin Baronu M.A Rothschild'ın şu sözü “Bana bir ülkenin parasının kontrolünü verin. Kanunlarını kimin yaptığı umrumda değil.” dünyayı yönettiklerinin en büyük kanıtı niteliğini taşıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tapınak şovalyelerinin bilinen en büyük özellikleri, isa'nın çarmıha gerilmeden bir gün önce gece son yemeğinde kullandığına inanılan su içtiği kase buna "kutsal kase" denir.

 

inanışa göre tapınak şovalyeleri bunu küdüs te mescidi aksanın bulunduğu yerde yerin altında yaptıkalrı bir sığınağa sakladılar. hepsi bu yerin nerede olduğu sırrını ömür boyu saklıyacaklarına ant içmişlerdi. vatikan bir gecede yaptığı etkin propagandayla tapınak şovalyelerine karşı katolikleri kışkırttı. binelrce tapınak şovalyesi katledildi. ama şovalyelerin hala çok güçlü müttefikleri vardı ve böylece vatikanın elinden kurtulmayı başaranlar oldu.

şimdiki iddaya göre o kutsal kase aslında isa nın bir gece önce su içtiği kap falan değil. İsa'nın karısı. ve isanın bir çocuğu olduğu, eğer isanın çocuğu varsa vatikanın tüm dini otoritesi yok olur zira o çocuk hristiyan inanışına göre tanrının torunu yani tanrının oğlunun oğlu sayılır ve onun soyundan gelenler, hristiyan dünyasının kralları olur. şovalyeler o kadını ve çocuğunu sakladılar. vatikan kadınında çocuğunda ölmesini istiyordu şovalyeleri bunun için katletti.

dan brown'un da vinci şifresi adlı kitabında bu araştırmalara gönderme yapar ve romanın kahramanalrından biri isanın torunlarındandır. da vincinin son yemek adlı ünlü tablosunda isanın karısını resmetmesidir, zira da vinci de illumianti üyesiydi.

illumianti'nin gücü için Winston Churchill'in şu sözünü örnek alabiliriz

 

" eğer ingiliz ajanları savaş sırasında almanalrın arasına Illumianti'nin avam ve lordlar kamarasına sızdığı gibi sızabilseydi savaşı bir ayda kazanırdık"

bilinen en güçlü tarikatın masonlar olduğuna inanıldığına göre . dünyadaki tüm mason localarının yönetiminin Illumianti nin elinde olması onların gücünün ne oldunu anlatır.

Amerika'nın bir dolarının üstündeki piramidin içinde ki göz sembolu Illumianti tarikatının logosudur. amerikalı tarihçiler logonun bir dolara nasıl girdiğini hala bulamadılar Wilson ve Washington üzerinde duruyorlar .ünkü ikisi en bilinen illumianti üyesi amerikan başkanlarından.

galileo tarafından vatikana karşı kurulan bu tarikat aslında laikliğin fikir babasıdır. avrupanın hemen hemen bütün bilim kuruluşları mesela CERN illumianti tarafından kurulmuştur. dahası vatikanın düşmanı olduğu için tarih boyunca müslümanlar tarafından desteklenmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

güzel araştırma ayrıca senin fikir belirtmemen olduğu gibi alıntı yapman ayrı bi incelik ama biraz yanlış ve eksik değilmi....tabi bu bence..senin için mahsuru yoksa..

müslümanların yahidilere veya masonlara veya siyonistlere yardım konusu olması doru gelmiyor..

çünkü bir müslüman bir yahudiyi zerdüşle bile aynı kefeye koymaz en azından müslümanların kitaplarında yahudiler konusunda çok dikkatli olmaları ve onlara asla güvenmemeleri yazıyor.

bu incildede yazıyor..

tabi neden kudüs yakınlarında toprak sattıklarını anlıyabilmiş değilim eğer yardım buysa doğru olabilir..

ama müslümanların kitabında yazdığı gibi yahudiler müslümanlara dert olmuştur..onlara güvenmekle hata yapmışlardır diyebiliriz.

 

bu konuya tekrar döneceğim

 

yazında masonların amaçlarından ne yapmak istediklerinden bahsetmemişsin açıkça ...

açıkça diyoırum çünkü bahsetmiş olabilirsin ama bunu ben anlıyamamışımdır belki.

bu bence çok önemli çünkü masonların yahudi kökenli olması daha doğrusu seninde dediğin gibi

onlar tarafından idare edilmesi...

aklıma ırkıçı bir din olan yahudiliğin mason lojalarında ne yapmak istedikleri koınusunu açmamamızmı

gerekiyor sorusunu aklıma getiriyor..bu konuda beni gerçekten aydınlatırsan çok memnun olurum.

 

 

hiristiyanların şu an ortadoğuda kale olarak kulandıklarını sandıkları yahudilere kendi ülkelerinde tanıdıkları imtiyazlar başlarına dert oldu diyemiyeceğim çünkü yahudiler işi bitirdiler sayılır..

ama genede eksik bişey var gibi laikliğin türkiyede kullanımı gibi halen kilisede bir baskı oluşturamadılar veya devlet himayesine alamadılar bi devlet kurumu yapamadılar.ama siyasi otoritenin yanında vatandaşları yanlarına çekmeyi başarmış gibiler yanlarına çekmeselerde halkın kini veya tepkisi yok ..

ortadoğuda bazı siyasi otoraitelere etki etmelerine rağmen halen halka bir güven veremediler..

düşünsene ırkçılığa bu kadar karşı olan bi avrupayı bile ırkçı bi din yönetiyor hatta halkını bile zaman zaman ama henüz ortadoğuda bunu yapamadılar bence yapamıyacaklar ....şimdi ab için havada KALAN BİRSÜRÜ DEMOKRASİ BİRSÜRÜ İNSAN HAKLARI VAR.hayırlı olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

rekoba, yahudi tarikatı değildir. onu kuranların hepsi bizzat katoliktir. Galileo yahudimi bernardo yahudi miydi. Müslüman illumiantiyi desteklemiştir. çünkü İllumianti vatikanın düşmanıdır. Vatikanda haçlı seferleriyle kudusu müslümanlardan alan devlettir.

 

düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesi dünyanın en eski anlayışlarındandır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

bu tapınak şövalyeleriyle ilgili bi belgesel daha bi kaç gün önce national da çıktı

bu aralar takip ederseniz tekrarını yakalayabilirsiniz

kral ülkenin içinde bulunduğu ekonomik bunalımdan kurtulmak için bu şövalyelerin hazinesine göz dikiyor

üstelik kendi gözüyle gördüğü bir hazine bu ve bir gecede şövalyeleri 154 sapıklık suçuyla yakalatıp işkenceyle itiraf ettiriyor fakat bu itiraflar sırasında hiç beklenmedik şeylerle karşılaşılıyor ve şövalyelerin gerçektende sapıklık içinde kutsal kase,kutsal kadeh ya da bir kafatasına(kimin olduğunu unuttum) taptığı anlaşılıyor

binlercesi katlediliyor ya da hapishanelerde çürüyor

fakt kral kendi gözleriyle gördüğü muhteşem hazineyi asla bulamıyor

bu arada o hazineyle bearber buluyorlaar o kutsal kadehi ( aslında belgesel bu kadeh üstüneydi çünkü ne olduğu hala tam olarak anlaşılamamış )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim bi sorum olacak , sovalyeler masonlar veya sıonlar..... baskanları genellıkle buyuk ısler yapmıs insanlar ve sonuclarıda o derece buyuk olmus ve oluyorda. pekı bu tarıkat yada mezheplere baskanlık edenler kım? acıkca soyleyım bu konudakı en ıyı kaynak DAN BROWN gıbı gozukuyor ama bende onun o kadar durust olmadıgı kanaatındeym. kısacası bu ısımlerı nerden ve ne sekılde bulabılırım. bır kaynak tavsıyesı bana cok yardımcı olurdu. ilgilnırsenız gercekten sevınırım.

 

ayrıca recoba HZ.Musa dan sonra guclunun yanında daha da guclu olma felsefesı yajudılern bırıncıl gorusu olmustur. onlar ırkcılıgı kazanc ıcın yaparlar. para getıren neyse o yani. ayrıca bu masonlarnda ısıne gelır. cunku medyayı ve halkı mesgul etmek zorundalar bır terslık durumunda sucu yahudılere atmak kolaydır. yahudılerde buna ses cıkarmazlar ya bunu kendı cıkarlarına kullanır yada umursamazlar(bu yahudılern masum oldugu anlamına gelmez tabii ki) bu gun dunyadakı tum yahudı lobilerinin calısma sıstemıne bakarsan bu acıkca goruluyor. mason ısıne , yahudı cebine bakar (yada bıze oyle gorunuyor).....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Masonluk tarihi köklerini sadece Papa'ya bağlı olan ve Orta Çağ Avrupası'nda fevkalade bir askeri ve ekonomik gücün yanısıra muhteşem bir prestije sahip olan Tapınak Şövalyeleri'nden almaktadır. Çünkü Kudüs'te kurulan Tapınak Şövalyeleri kısa bir zaman içerisinde elde ettikleri ekonomik ve askeri güç ile özellikle Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa'da çok ciddi bitr güce sahiptiler. Hatta bu ekonomik güçleri onların çeşşitli hanedanlara borç vermelerini sağlayacak düzeyde idi.Ancak bir süre sonra Tapınakçıların bu gücünden rahatsız olan( ki bir rivayete göre kendisi de Tapınak Ş

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Masonluk; tarihi köklerini sadece Papa'ya bağlı olan ve Orta Çağ Avrupası'nda fevkalade bir askeri ve ekonomik gücün yanısıra muhteşem bir prestije sahip olan Tapınak Şövalyeleri'nden almaktadır. Çünkü Kudüs'te kurulan Tapınak Şövalyeleri kısa bir zaman içerisinde elde ettikleri ekonomik ve askeri güç ile özellikle Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa'da çok ciddi bir güce sahiptiler. Hatta bu ekonomik güçleri onların çeşitli hanedanlara borç vermelerini sağlayacak düzeyde idi.Ancak bir süre sonra Tapınakçıların bu gücünden rahatsız olan( ki bir rivayete göre kendisi de Tapınak Şövalyesi olmak istemesine rağmen güzelliği ile dalga geçilerek reddedilen- Fransa kralı II.Flip ile Tapınakçıların kendi kiliselerini kurmalarından ve ekonomik olarak kiliseden bağımsız olmalarından hoşnutsuz olan Papa VII. Clement'in ortak opeerasyonu ile 1307 yılında bir gece operasyonu ile tutuklanmışlar, son üstadları Jack de Molay'da kazığa bağlanarak yakılmıştır. Ancak tüm bunlar olup biterken bazı Tapınakçılar özellikle İskoçya'ya kaçmayı başarmışlar ve burada gerçek masonluğun temelini atmışlardır. Bunun içindir ki İskoç Riti Masonlukta önemli bir yere ve prestije sahiptir. Bugün Dünya'yı yöneten Illuminatinin tüm üyelerininm yüksek dereceden mason olmaları da bir tesadüf değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
Fransa dan kovulan Tapınakçılar özellikle İngiltere ve İskoçya da kendilerine yer bulmuşlardır...

 

Bu olaydan sonra masonların arasına sızmışlardır...

 

Ve...

 

Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...

Bu arada

 

Modern bankacılık sisteminin temelini atmışlardır...

 

:zorro:

 

Tapınak Şovalyeleri Fransadan kovulmadılar. 2 nci büyük locası şu an hala Fransada Yetersiz bilgi !

ibare(Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...) Masonlar Paraya Tapınak Şovalyeleri ise Bilgiye Taparlar :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Arkadaşlar ben yeni yeni başladım bunu araştırmaya merak ettim ve hala araştırıyorum ama bir şey hala aklımda kaldı eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim

 

Benim sorum şu= Tapınak şovalyeleri veya masonlar veya sion tarikatı bunların sürekli her dönemlerin de bir liderleri veya başkanları vardır.Bu lideri veya başkanları kimler seçiyor neyle başa geçiyorlar bunlar babadan oğula mı geçiyor nedir bunun formülü bana yardımcı olursanız sevinirim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
Tapınak Şovalyeleri Fransadan kovulmadılar. 2 nci büyük locası şu an hala Fransada Yetersiz bilgi !

ibare(Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...) Masonlar Paraya Tapınak Şovalyeleri ise Bilgiye Taparlar :)

 

Geç gördüm iyi ki güç olmadı...

 

Tapınakçılığın sapkınlık suçlamalarıyla bastırıldığı(Fransa) o meşhur tarihi dönemi araştırırsanız ve bunun sonrasında tapınakçıların farklı tarikatlara sızışlarını da takip ederseniz üstüne bir de Fransız devriminin tarafları hakkında bazı iddiaları göz önünde bulundurursanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
Fransa dan kovulan Tapınakçılar özellikle İngiltere ve İskoçya da kendilerine yer bulmuşlardır...

 

Ukrayna'da da çok bollar valla kardeş. Bizim mahalle komple Tapınakçı kaynıyor. Cumartesileri eski bi kale yıkıntısı var orada toplanıyorlar, şarap falan içiyorlar orada beynamazlar. Bizim Çensoffların İgor bunları taaa kudüse kadar kovaladıydı bi keresinde... (Siz ne içiyorsunuz arkadaşım ya :D)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...
  • 3 hafta sonra...

Ben şunu anlayamadım sion tarikati kutsal dişiye tapıyor.illumunati inin ise gizli hedefleri var ve Müslümanları kötü göstermeye çalışıyor. Masonluk ne yapmaya çalışıyor onu anlayamadım illumunati yle is birliği mi yapıyor yoksa farklı hedefleri mu var?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
Misafir bilgi berekettir

Illuminati su an dunyanin en guclu tarikatlarindan/

Ayrica tapinak sovalyelerinin seytani simgeledigine inanilan bir put a tapiyolar

İlluminati diye bir şey yok.Fransız ihtilalini illuminati yaptı ama illuminatiyi zaten masonlar tarafından yönetiliyordu ve fes edildi.Bu gün illuminati demek ''Cumhuriyetçilik'' demektir.Tapınak Şövalyeleri evanjeliktir.Yani hrisityan ama hristiyanlık din olmak çıkıp artık bir tapma sistemine geçmiştir.Yani inanç var ama iman yok.Bugün ki Tapınak Şövalyelerinin yeni adı ''Gül ve Haç Kardeşliği'' dir.Ayrıca bu örgütün liderleri,imparatorları mason localarını kurdular.Natonun bayrağında haç işaretini görürsünüz.Ayrıca dünyanın en güçlü ülkesi olan Abd de protestan bir ülkedir yani evanjelik yani hristiyan.Evanjelikler istiyor ki Yahudiler güçlensin dünyaya savaş açsın Yecüc ve Mecüc ile savaşsın ve Mesih gelsin.Mesih geldiğinde Evanjelik olmayanları yok edecek.Böyle bir inançları var.Bu yüzden kendilerine asker olarak Siyonistleri seçtiler.Yani dünyayı siyonizm değil evanjelikler yönetir.Tabi siyonistlerde güçlü ama onlarında üstlerinde bir güç var.örneğin: 1700 lere kadar Mason Localarına yahudi almıyorlardı.Sonradan 1 tane yahudi aldıılar aralarına peki niye aldılar? Çünkü ''biz her ulusa eşitiz'' demek için.Ayrıca protestanlık normalde yahudileri sevmezler ama kendilerine tabii olanları kullanıyorlar.Asıl güç Protestanlar (Evanjelikler) yedek güç Yahudiler (Siyonistler).

 

Ayrıca Rockefeller de protestandır. Bu da ek bilgi olsun :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.