Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın en uzun saçlı köyü


Radya

Önerilen İletiler

 

Çin'in Huangluo Köyü'nde ki kadınların saç uzunluğu ortalaması 1.7 metre. Huangluo, dünyanın en uzun saçlı köyü olarak Guinness rekorlar kitabı kayıtlarına geçti.

 

 

Saç her kadın için önemlidir ve bir kadının en önemli aksesurarıdır. Ama Çin'in Huangluo Köyü'nde saç onların en değerli varlığı. Diğer birçok Çin köyü gibi, Hunagluo'da çok çekici doğal güzelliklere sahip ve turistlerin ilgisini çekmek için geçmişten gelen çok fazla geleneği bulunuyor. Ancak köyün en dikkat çekici özelliği, kadınlardaki uzun saç saplantısı.

Kızıl Yao kadınları için saçın çok büyük bir rolü var. Onlar sahip oldukları uzun saçın, uzun ömür ve zenginlik getirdiğine inanıyor. Huangluo'da 120 kadının ortalama saç uzunluğu 1.7 metre. Hatta aralarında ortaması 5.5 metre olan bir azınlık grup bile var. Bu Çinli kadınlar hayatlarında sadece bir kez saçlarını kesebiliyorlar. O da onaltı yaşında, kendilerine bir eş aramaya başlamadan önce yapılabiliyor.

 

1207282Huangluowg.jpg

 

Huangluo’da tüm kadınların saç şekli bir tepsi gibi. Bu saç stili onlar hakkında bazı ayrıntıları da ortaya koyuyor. Örneğin, saç sadece başında sarılı ise o kadının evli ama çocuk sahibi olmadığı anlaşılıyor. Kadınlar önden ufak bir topuzu varsa hem evli hem çocuk sahibi, saçına bir baş örtüsü takıyorsa bekar ve sevgili arıyor anlamına geliyor.

Kızıl Yao kadının koyu renkli saçlarının güzelliğini fark etmemek neredeyse imkansız.Bu güzelliğin sırrını, saçlarını pirinç suyuyla yıkamakta yattığını söylüyorlar.

 

120728_03Huangluoqg.jpg

 

ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.