Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En iyi Hapishane Filmleri Tek Başlık Altında


LaRsiE_

Önerilen İletiler

284765.jpg

 

Esaretin Bedeli

 

Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. İşkence, tecavüz, dayak dahil her türlü kötü koşulun hüküm sürdüğü hapishane koşullarında, Andy’nin hayata bağlı ve her daim iyi bir şeyler bulma çabası içindeki hali, çevresindeki herkesi çok etkileyecektir. Bir süre sonra parmaklıkların arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine bütün mahkumları inandırır. Bu mahkumlardan biri olan Red ve Andy, unutulmaz bir dostluk kurarak hapishaneyi bambaşka bir yer haline getirirler.

 

284762.jpg

 

Kelebek

 

Henri Channiere'nin romanından uyarlanan bu film ihtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan bir grup Fransız mahkumun yaşadıklarını anlatan etkileyici ve dram yüklü bir macera.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284764.jpg

 

Açlık

 

IRA ile ilgili olarak çekilmiş filmde, Bobby Sands'in insanlık dışı muamelelere maruz kalışındaki sertliği adeta yaşıyorsunuz. Diyalogsuz sahnelerin vuruculuğu ile başlayan film, tüm filme yayılan dehşetli gerçeklik duygusu ile izleyeni kavrıyor. Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addedmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284763.jpg

 

Alkatraz Kuşçusu

 

Usta yönetmen John Frankenheimer’ın 1963’te 4 dalda Oscar’a aday gösterilen klasikleşmiş filmi Alkatraz Kuşçusu, ömür boyu hapse mahkum Robert Stroud’un (Burt Lancaster) hapishane hayatını konu alıyor. Stroud, Ağır hapishane şartlarından kendini uzaklaştırabilmek için kuşlara yakınlaşır ve bir süre sonra kuş hastalıkları konusunda uzmanlaşır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284768.jpg

 

Parmaklıklar Ardında

 

Asi ruhlu, başına buyruk ama sicili temiz bir genç olan Luke (Paul Newman) sarhoş olduğu bir gece ortada bir neden yokken kasabanın parkmetrelerine zarar verdiği için hapse gönderilir. Yer ABD'nin güney eyaletlerinden birindedir ve 1960'lı yıllarda bu bölgede hapishaneler bir nevi toplama kampını andırır. Mahkumlar bütün gün yol yapımı gibi ağır işlerde çalıştırılırlar. Şartlar çok çetin disiplin ise sıkıdır. Aslında başarılı bir askerlik geçmişi de olan Luke fazla bir ceza da almamıştır, ancak buna rağmen defalarca kaçma girişiminde bulunur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284773.jpg

 

Deney

 

Deney, bilim adına bir oyun olarak başlar. 20 adam; iki hafta; 4000 Mark para uğruna bir oyun oynarlar. Oyun yapay olarak oluşturulmuş bir hapishanede insanın saldırgan davranışlarının araştırılmasıdır. 8 kişi gardiyan, 12 kişi mahkum olur. Mahkumlardan kurallara uymasını isteyen gardiyanlar bunu sağlamak için şiddet uygulamak dışında herşeyde serbesttir. Oyun oynanmaya başlar ve olaylar karışık boyutlara ulaşır... Hem de çok karışık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284769.jpg

 

San Quentin

 

Jameson'un, bir hapishanenin, San Quentin'i koruduğu bir işi aldığı memurun olduğu eski-ordu. Joe, kız arkadaşın yapabildiği onun yeninin erkek kardeşi, için cümleli hapishane soygundur. Ne zamanın yukarısı Jameson, sertleştirilenden lawbreakerse suçluları ayırmayı dener, badguy Hansen, Jameson'un hakkında Joe'ye onun kız kardeşi olan ilgiyi söyleyerek sıkıntıyı karıştırmayı dener.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284771.jpg

 

Le Trou

 

José Giovanni'nin romanından uyarlanan ve J.P. Melville tarafından o güne dek yapılmış en iyi Fransız filmlerinden biri olan yapım, hapishane üzerine yapılmış en etkileyici dramlardan biri. Filmde, karısını yaraladığı için birinci derecede cinayete teşebbüs suçundan yargılanmakta olan Claude Gaspard adlı bir mahkum, hapishane içerisinde başka bir hücreye sevk edilir. Yeni hücre arkadaşları hemen sıcak ilişkiler kuran Gaspard, uzun zamandır kaçma planı yaptıklarını öğrenir.

 

284767.jpg

 

Kader Bağlayınca

 

Stanley Kramer’ın, açıkça bir mesaj filmi olan Kader Bağlayınca’sı, Amerikan ırklar arası ilişkilerin etkileyici bir simgesi niteliğinde: Biri beyaz, diğeri siyah iki mahkûm (Tony Curtis ve Sidney Poltier), onları hapishaneye götüren araç devrildiğinde birbirlerine zincirle bağlıdır, iki adam da ırkçı duygulara sahiptir ve ilk fırsatta birbirlerinden ayrılmak isterler; ama Amerikan tarihinin bu alegorisine uygun olarak, ayrılamazlar. Kaçınılmaz yakınlıkları onları klişelerin ve öfkeli sözcüklerin ötesine taşır ve birbirlerini birer birey olarak tanımaya başlamalarını sağlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

284766.jpg

 

Ölüm Yolunda

 

Bir rahibe ((Susan Sarandon)) ölmeyi bekleyen bir idam mahkumundan ((Sean Penn)) yazılmış bir mektup alır...Rahibe mahkum idam edilene kadar mahkumla değil onun kubanlarının yakınları ile yakınlaşarak onların ne düşündüğünü öğrenmeye çalışır...İdam mahkumuyla da giderek yaklaşır ve onun aslında iyi bir insan olduğunun farkına varır...Tim Robbins'in yönetmenlik koltuğuna geçtiği film ağır bir drama ve oyunculukları ile de muhteşem olmuş...

 

284966.jpg

 

Yeşil Yol

 

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzur evinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Edgecomb' un hapishanedeki görevi, hücrelerinden alınan idam mahkümlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkümu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahküm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

285111.jpg

 

Guguk Kuşu Randle P. McMurphy tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan bir mahkumdur. Tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve orada kalmasına karar verilir. Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar. Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır...

 

285112.jpg

 

Brubaker Henry Brubaker (Redford), Arkansas'ta bulunan Wakefield cezaevine atanır. Cezaevinin gerçek koşullarını 'içeriden' görebilmek için, müdürlüğünü yapacağı cezaevine bir mahkûm kimliğinde giren Brubaker, kısa sürede işinin çok zor, hatta imkânsız olduğunu anlar. Çürümüşlük ve suistimaller arasında doğru bildiğini yapmak, kolay olmayacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tango_cash.jpg

 

 

Sylvester Stallone (Ray Tango) , Kurt Russell (Gabe Cash) , Teri Hatcher (Katherine Tango) , Jack Palance (Yves Perret) , Brion James (Requin)

Los Angeles Polis Departmanı’nında narkotik polisleri olan Ray Tango ve Gabriel Cash, birbirleriyle rekabet halinde olan iki değerli kanun adamıdır.

Şehrin karanlık ve gaddar suç lordu Yves Perret, işlerine taş koydukları gerekçesiyle bu iki başarılı polisi bir cinayetle suçlanmalarını sağlayacak şekilde tuzağa düşürür.

Hapse giren iki kafadar onurlarını ve hayatlarını kurtarmak zorundadırlar. Ancak bu hiç kolay olmayacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.