Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Peynir Nedir Nasıl Yapılır?


bitir

Önerilen İletiler

PEYNİR

 

Sütün mayalanması yoluyla yapılan ve çeşitli türleri olan bir besin. Kullanılan süt, tam yağlı, yan yağlı ve yağsız olabildiği gibi, tuzlu ve tuzsuz peynirler de vardır. Peynir mayası (kazein) gevişgetiren hayvanların işkembesinden elde edilir. Pek az çeşit bir kenara bırakılırsa, peynir bir endüstri ürünüdür. Peynir yapımında üç önemli işlem vardır: Sütün pıhtılaşması (kesilmesi) kazeinle işlenmesi ve peynire biçim verilmesi. Bu işlemler sonunda peynir tuzlanır, ve peynirin rengini, kokusunu ve kendisine has tadım veren onu kurutan bir dizi işleme geçilir. Peynirler çeşitli ölçülere göre sınıflandmlır. İçlerindeki yağ ve su oram, emme kabiliyeti, hamurun nitelikleri ve eskilik bu ölçülerin başlıcalarındandır. %42'den fazla yağlı olanlar yağlı, % 20-42 arasında yağlı olanlar yarı yağlı, %20'nin altında yağlı olanlar ise yağsız peynir sınıfına girerler. Peynirler eskiliklerine göre de taze, tuzlu ve bekletilmiş diye, hamur bileşimi bakımından ise eritilmiş ve eritilmemiş diye ayrılırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.